Рецепти с алабаш...

• 9 246
  • 5
  •   1
Отговори
Момичета, помагайте с идеи. Ще ми се да сготвя нещо с него, че ми омръзнаха салатите. Знам, че в нета има много рецепти, но ми се иска да пробвам нещо проверено и от свои, дето се вика  Grinning

# 1
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
изпържи го като картофи и поръси с къри
издълбан и пълнен със зеленчуци със сметана.
на мусака вместо картофи

# 2
asyalein, благодаря! Ще пробвам на мусака. Може ли рецептата на пълнен със зеленчуци  Praynig Стремя се към здравословно хранене и не пържа  Peace

# 3
Чипс от алабаш

Нарязва се като картофи за пържене и се пържи, може и в зехтин, до златисто. Слага се в чиния, ръси се сол, чер пипер и лимонов сок. Консумира се с твърд алкохол  Party

мезе за бира

Нарязваш алабаша (белен) на форми по желание. Слагаш в тавичка върху намаслено фолио, ръсваш малко олио и отгоре и печеш на 180С докато омекне (за 20мин става ако е на кубчета например).  Така опечения алабаш слагаш в чиния и по желание добавяш: марулка, сиренце, фурми, круши, запържена шунка, печени ядки. Отгоре наръсваш със смес от: 1сл мед, 2 сл лимонов сок, 2 сл олио.

Алабаш с моркови

Алабашът и морковите е нарязват на кубчета. Солят се и се сваряват за около 25-20мин. Отцеждат се и се слагат в купа. С вилица се притискат да се посмачкат кубчетата, но без да става съвсем на пюре. Добавят се поне 1 сл масло и няколко щипки индийско орехче.
Гарнира се с мръвка по желание  Mr. Green

# 4
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
asyalein, благодаря! Ще пробвам на мусака. Може ли рецептата на пълнен със зеленчуци  Praynig Стремя се към здравословно хранене и не пържа  Peace

няколко малки главички алабаш се почистват и се сваряват. после внимателно се издълбават с лъжица.
задушават се зеленчуци на дребно (броколи, морков, гъби, издълбаното от алабаша, вътрешните листа на алабаша).
когато зеленчуците омекнат се добавят сол, черен пипер, инд. орехче или къри и сметана.
пълнят се алабашите, отгоре се наслага малко настърган кашкавал или друго бързотопящо се сирене (със синьо сирене също става вкусно) и се сервират Peace

може и с месна плънка да се направи - вариациите са много  Peace

П.П. може и на огретен да го направиш, въобще можеш да го готвиш като картофите  Hug

# 5
asyalein,  Кремче Ванилия благодаря ви  Hug  В момента правя зеленчукова мусака с алабаш  Crazy освен алабаша сложих морков, домат, чушка, тиквичка, лук  и два три картофа. После ще пиша какво се е получило. Ако я харесат домашните продължавам с останалите рецепти  Party

Общи условия

Активация на акаунт