Адът окситоцин

• 99 441
  • 699
  •   1
Отговори
# 135
Но нашите доктори САМО това си знаят - едно нормално раждане ТРЯБВА да е 2 часа и туйто!
Давай да сложим и системата, да и пукнем мехура, да и скочим на корема, да го изкараме това бебе и да ходим да пием кафе!

напълно си права, а иначе нормалното раждане било най - добро и за майката, и за бебето...на това ако му викат естесвено раждане..

# 136
Всключиха ми окситоцин при 8 см. разкритие , болките си бяха същите както и преди системата . Родих след 20 мин.

# 137
  • София
И двата пъти родих без окситоцин.
Първият път ме оставиха сама и от време на време ми проверяваха разкритието, после ми спукаха мехура и родих, това беше в Правителствена.
Вторият път в Шейново ми сложиха система, но чух доктора да казва на сестрата да не ми слага окситоцин, бях с 7-8см.
И  двата пъти най силните болки бяха еднакви, но първия път бяха 3-4 часа, а втория 45мин.

# 138
Малко известен факт е, че окситоцинът се слага за наказание на тия, които пишат "не знам" слято.

# 139
Малко известен факт е, че окситоцинът се слага за наказание на тия, които пишат "не знам" слято.

Joy
Ух, те са много, да му се не види! И това вече не е смешно.

# 140
  • Русе
Аз знам как се пише ама и двата пъти ми слагаха  #Cussing out

# 141
Аз знам как се пише ама и двата пъти ми слагаха  #Cussing out

Превантивно- по-вероятно е да си от тия, дето пишат неправилно. Практиката е доста масова:)

Който пише "не знам" слято си заслужава цялата болка. Знаете ли колко болка ми причинявате с правописа си? Аз съм редактор...мозъкът ми кърви! Joy

За протокола- и аз получих система, ама не ме боля повече от необходимото. ETA: може би е било заради други граматични грешки.

# 142
Сложиха ми система без да ме питат #Cussing out След мен имаше жена с близнаци и нямаше кой да си губи времето да ме чака да раждам. Следващият път 100% няма да разреша никаква намеса.  Peace

# 143
Аз знам как се пише ама и двата пъти ми слагаха  #Cussing out

Превантивно- по-вероятно е да си от тия, дето пишат неправилно. Практиката е доста масова:)

Който пише "не знам" слято си заслужава цялата болка. Знаете ли колко болка ми причинявате с правописа си? Аз съм редактор...мозъкът ми кърви! Joy

За протокола- и аз получих система, ама не ме боля повече от необходимото. ETA: може би е било заради други граматични грешки.

Не думай, колежке редактор. Набухаха ми системата (заради изтекли преди n часа води и нередовни контракции) и не мозъка, ами нещо много по-сериозно ми кървя - кило и половина кръвозагуба и ме връщаха от оня свят. Та си получих дозата окситоцин и след раждането де...

# 144
съжелявам за латиницата,но за да пиша на български ми коства доста Simple Smile

# 145
  • Варна
съжелявам за латиницата,но за да пиша на български ми коства доста Simple Smile

Рискът да не те прочетат е огромен. Не винаги ще се намират услужливи потребители да ти превеждат постовете.

Аз например пропускам постове на латиница ако са повече от 2 думи.

# 146
smqh w zalata (две думи)

# 147
Е, знам, че работата е сериозна, но смятам и че темите тук имат нужда от разведряване. Със или без окситоцин- всичко се случва, това си е организъм и биология.

За окситоцина след раждането- ето ви една забавна история. Докторът ми казва, ако имаш проблеми с потичането на кърмата, си купуваш окситоцин от аптеката и или си правиш инжекция, ако ти стиска, или в носа с тампонче. Та пратих мъжа ми, но се оказа, че в аптеката няма такова нещо.

Жалко, иначе щях да си имам едно безвредно друсане. При нормални условия това си е стрелата на Купидон във фармацевтична форма.

Та, седя си аз и гледам като теле помпата Авент, която не ще да ме цеди хич.

По едно време се сещам за някаква куриозна новинка, която съм чела- че Барак Обама бил харесван, щото предизвиквал естествено отделяне на окситоцин.

Ако щете вярвайте, но след това една седмица като исках да изцедя мляко, си мислех за Обама и вдъхновяващите му речи. Сега си мисля за сладки котенца или други животинки.

Пак повтарям- подобни теми не помагат много на бъдещите майки. Че боли- боли, ама е малко прекалено да плашим всички, че се чака ад със система.

Жалко, че нямаше негов портрет в родилното- можеше и да постигна спонтанни контракции:)

# 148
На мен 2 пъти ми го предизвикаха.Първия път със система-определено болките бяха (поне за мен) ужасни,но след като видяха 4е не полу4авам разкритие я махнаха.На следващия ден ве4ерта ми сложиха хап4е.Когато ми запо4наха контракциите не са ми слагали отново окситоцин.Незнам,мойто мнение е,4е е по4ти неизбежно да ти сложат окситоцин.Но немога да кажа,4е беше "ад",докато бях със системата.

# 149
По едно време се сещам за някаква куриозна новинка, която съм чела- че Барак Обама бил харесван, щото предизвиквал естествено отделяне на окситоцин.

Пак повтарям- подобни теми не помагат много на бъдещите майки. Че боли- боли, ама е малко прекалено да плашим всички, че се чака ад със система.

Жалко, че нямаше негов портрет в родилното- можеше и да постигна спонтанни контракции:)

Да бе да - Барак Обама, как не съм се сетила за него  rotfImbo rotfImao dohОбаче сериозно- авторката на темата  да промени малко заглавието- примерно - Адът или раят окситоцин, че не за всеки е ад а може и по - зле да е  smile3508 И лесно им е на тези дето са миналали вече по този път . Да му мислят останалите нераждали. Споко адът окситоцин не е толкова голям!!!

Последна редакция: сб, 31 окт 2009, 15:41 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт