Адът окситоцин

• 98 564
  • 699
  •   1
Отговори
# 120
И аз си мислех, че няма какво ново да науча за последиците от окситоцина, но видях че винаги може и още. Може ли някоя от майките  на които са им слагали окситоцин след раждането да каже какво е наложило използването му.

# 121
И двете ми раждания са окситоцин и със спукване на околоплодния мехур. Боли, но се забравя.

И при мен беше така. Още в момента когато излезе бебето и всичко забравих.
А защо са слагали ли? И в двата случая не са ме питали дали искам или не искам- така решиха докторите. Е то както и да раждаш винаги си има болка и всеки е усеща по различен начин. Аз съм от тези дето много не понасят и добре че поне са много търпеливи лекарите.

# 122

Въпросът ми е - на вас слагали ли са ви окситоцин, как ви е повлиял и дали наистина "няма жена, която да е родила без окситоцин" - цитирам буквално думите на акушерката. Знам, че всеки организъм реагира различно, но не е ли по-добре 3-4 часа умерени контракции, отколкото този ад?
Не са ми слагали окситоцин. Отидох с голямо разкритие, след 6- часови напълно поносими контракции. Не остана време дори и за клизма, направо си родих  Grinning

# 123
И какво му е лошото да се ражда 2-3-4 дена?Колкото му е необходимо на организма толкова.Моя приятелка роди за 2 часа първо бебе и после два дена лежа с кактетър и не можеше да стане от леглото - мерси съм за такова раждане!

Подкрепям напълно. От силните напъни, като се преразтегне перинеума, може да не успее да задържа урината ....дълго време.
Ама катетър си е гадно. Само допълнително инфекции вкарват Twisted Evil

# 124
Нефер, в България, да Simple Smile
Само че аз бях уверена какво искам. Всъщност най-много държах да не отделят бебето от мен след раждането (защото в България във всички болници го отделят поне за първите 2 часа), и това ми беше по-трудно да го постигна, за раждането е по-лесно, все пак няма как да ми сложат система без да я искам, при положение че съм там и съм в съзнание Simple Smile Но успях, дадоха си ми бебето (въпреки че "практиката в нашата болница не е такава"), нещата, с които не бях съгласна, но се примирих бяха че аспирираха бебето рутинно и го измиха веднага след раждането. А, и не ми дадоха да го съблека докато лежах на магарето и да го гушкам голо, завиха го със стотина пелени като пашкул Simple Smile Но това са бели кахъри- следващия път повече Simple Smile

# 125
Първото дете раждах със система.В 8 и 20 ми я пуснаха в 9 синът ми се роди
Наистина е много болезнено,но при мен беше за кратко.
Жената с която ни приеха роди 7 часа след мен.
Не знам дали са използвали система

# 126
Не случайно по белия свят предизвикват ражданията с простагландини, а не с окситоцин.
Хем щадящо за майката, хем ефективно. Доста по-ефективно от система с окситоцин.
Mежду другото, спермата също съдържа простагландин, даже се преепоръчва секс за предизвикване на контракции (съответно въздържание, ако има опасност от преждеврременно раждане). Хем приятно, хем полезно. Само не знам дали е по-ефективно, при изкуственото даване на хормон все пак може да се регулира концентрацията му в организма. Изобщо има разни акушерски трикове за предизвикване на контракции, обаче според мен са само за леки случаи, не вредят, но и кой знае колко не помагат. В сериозни случаи няма какво да се експериментира.

# 127
  • Силистра
Много бързо разкритие, придружено с много болки, а контракциите спират баш когато ми трябваха и се наложи форцепс, абсолютно против съм окситоцина

# 128
Не случайно по белия свят предизвикват ражданията с простагландини, а не с окситоцин.
Хем щадящо за майката, хем ефективно. Доста по-ефективно от система с окситоцин.
Mежду другото, спермата също съдържа простагландин, даже се преепоръчва секс за предизвикване на контракции (съответно въздържание, ако има опасност от преждеврременно раждане). Хем приятно, хем полезно. Само не знам дали е по-ефективно, при изкуственото даване на хормон все пак може да се регулира концентрацията му в организма. Изобщо има разни акушерски трикове за предизвикване на контракции, обаче според мен са само за леки случаи, не вредят, но и кой знае колко не помагат. В сериозни случаи няма какво да се експериментира.

Съвършенно си права за простагландина.В осмия месец от бременноста ми с мъжО се позабавлявахме,два часа след това лежах в генекологичното отделение с 3см. разкритие и система кормагнезин(не съм на 100% сигурна,че така се казваше).Слава богу всичко мина добре и го докарах до деветия месец.

Относно окситоцина и двете деца родих със система.Първия път се наложи защото нямах разкритие,а тоновете се загубиха.Получих разкритие и родих за 40 мин.Болка почти нямаше.Преди да ме включат на система обаче си мислих,че умирам.
Втория път незная защо решиха да ме включат на система.Още докато се опитваха да ми включат абокат, щях да родя.Нямаше и 5мин.след това вече бях на родилната маса и с 3 напъна родих.
Така,че аз като цяло съм доволна от работата на окситоцина.Помогна ми да родя по-бързо.

# 129
  • Пловдив
Час след постъпването  в родилното ми сложиха окситоцин, след това за час и десет минути родих.Преди включването на системата, контракциите бяха болезнени , но по-търпими , след това станаха малко по-силини и остри.

# 130

Без окситоцин нямаше да родя, имах спукан мехур.

Пикочния? Joy

# 131
Цитат
Здравейте,аз съм нова.Реших да изкажа мнение за окситоцина,според мен понякога в някои случаи има нужда от него а и щом докторите преценяват значи е така.Аз лично се поизмъчих 13h болки ужасни и накрая сутринта към 9h ми сложиха окситоцин и към в 11 и 15 родих моето най красиво нещо сина ми които днес е на 46 дни.Болките си струват,страха понякога е по голям,докато не го изпита жената неможе да го разбере това колкото и да и се обяснява.
Zdraweite,az sum nowa.Reshih da izkaja mnenie za oksitocina,spored men ponqkoga w nqkoi sluchai ima nujda ot nego a i shtom doktorite precenqwat znachi e taka.Az lichno se poizmuchih 13h bolki ujasni i nakraq sutrinta kum 9h mi slojiha oksitocin i kum w 11 i 15 rodih moeto nai krasiwo neshto sina mi koito dnes e na 46 dni  Hug.Bolkite si struwat,straha ponqkoga e po golqm,dokato ne go izpita jenata nemoje da go razbere towa kolkoto i da i se obqsnqwa.

--------------------
Пишете на кирилица.

Последна редакция: пт, 30 окт 2009, 10:11 от AnMary

# 132
  • ул. "Мечтание"
Zdraweite,az sum nowa.Reshih da izkaja mnenie za oksitocina,spored men ponqkoga w nqkoi sluchai ima nujda ot nego a i shtom doktorite precenqwat znachi e taka.Az lichno se poizmuchih 13h bolki ujasni i nakraq sutrinta kum 9h mi slojiha oksitocin i kum w 11 i 15 rodih moeto nai krasiwo neshto sina mi koito dnes e na 46 dni  Hug.Bolkite si struwat,straha ponqkoga e po golqm,dokato ne go izpita jenata nemoje da go razbere towa kolkoto i da i se obqsnqwa.

Много се радвам за теб, но все пак пиши на кирилица, моля!

# 133
две раждания, двете с окситоцин + епидурална (първото предизвикано по мед показания с комбинация от простагландин и окситоцин), ако някой ден реша да родя още едно дете, пак ще е така
определено не ми се нрави идеята да раждам ден-два, след това ще съм толкова скапана, че не знам дали бих имала вече сили за напъните и изобщо да се зарадвам на преживяването

# 134
  • София
Ако искате прочетете малко в темата за Естественото раждане, преди да казвате: ми щом докторите са решили така.
Българските доктори имат определена схема на това, как трябва да протече едно раждане и си карат по нея, въпреки че някои рутинни практики /като системата с окситоцин/ са обявени от СЗО за не особено нужни и даже вредни.
Но нашите доктори САМО това си знаят - едно нормално раждане ТРЯБВА да е 2 часа и туйто!
Давай да сложим и системата, да и пукнем мехура, да и скочим на корема, да го изкараме това бебе и да ходим да пием кафе!

Общи условия

Активация на акаунт