Адът окситоцин

• 99 398
  • 699
  •   1
Отговори
# 660
При мен нямаше нужда от него, защото бях с 8 см разкритие, докато разберат и трябваше да влизам в родилната зала. Не успяха да ми сложат и спиналната, за която бях записана...просто защото бебка много избърза. Както и да е, обаче съм чувала от познати, че болката е страшна и мъките са големи.

# 661
За мен окситоцина не беше ад, може би защото не знаех какво точно да очаквам . Контракциите ми или са били не мног болезнени или имам висок праг на болката макар , че още се смея на себе си как се превивах и не смеех "гък" да кажа , защото бях само аз в отделението и ме беше срам че ще ме чуе цялата болница . Mr. Green Embarassed От време на време се мяркаше по някоя акушерка , поглеждаше апарата за тонове,точно когато имах контракция, и ме питаше има ли болки  Laughing

# 662
  • ул. "Мечтание"
Днес си мислех нещо. Според мен освен кога и какво количество е сложен окситоцина зависи и дали тялото на родилката произвежда естествено. Ако по време на вливането тялото на родилката произвежда и достаъчно естествен окситоцин това е добре и негативите на синтеичния не се усещат толкова, защото хормоналния баланс се променя, отделят се ендорфини, серотонин (мисля, не съм сигурна за него) и това помага да се проедолее болката.

# 663
На мен окситоцин ми сложиха на 7 см. и аз не знам защо, при положение, че разкритието вървеше много бързо като за първо раждане, болката определено се засили много повече при поставянето на системата. Преди това се ядваше, разхождах се и беше поносимо, но при поставянето на системата болките станаха постоянни без почивка и малко след това дойдоха и напъните, вкараха ме в родилна да напъвам на 8-9 см., нямах пълно разкритие. Родих с епизотомия, ключицата на детето беше счупена (не си движеше ръката), не изплака веднага, наложи се да му пуснат малко кислород, упоиха ме с нещо за да ме зашият, едното от всички неща беше диезепам, събудих се сякаш съм била под пълна упойка, детето си гушнах чак на пети ден от раждането, кърмата искаха да ми я спират в болницата понеже детето не можеше да засуче. Днес всичко е наред и имам прекрасен здрав син  Heart Eyes Бъдещи майки внимавайте къде раждате!

# 664
На мен окситоцин ми сложиха на 7 см. и аз не знам защо, при положение, че разкритието вървеше много бързо като за първо раждане, болката определено се засили много повече при поставянето на системата. Преди това се ядваше, разхождах се и беше поносимо, но при поставянето на системата болките станаха постоянни без почивка и малко след това дойдоха и напъните, вкараха ме в родилна да напъвам на 8-9 см., нямах пълно разкритие. Родих с епизотомия, ключицата на детето беше счупена (не си движеше ръката), не изплака веднага, наложи се да му пуснат малко кислород, упоиха ме с нещо за да ме зашият, едното от всички неща беше диезепам, събудих се сякаш съм била под пълна упойка, детето си гушнах чак на пети ден от раждането, кърмата искаха да ми я спират в болницата понеже детето не можеше да засуче. Днес всичко е наред и имам прекрасен здрав син  Heart Eyes Бъдещи майки внимавайте къде раждате!

Shocked потресена съм
Гушки за теб и малкия герой Hug

# 665
  • ул. "Мечтание"

Миличките! Силни прегръдки от мен!  Hug

Тъпото е, че избора не е кой знае какъв. Sad

# 666
И аз да се запиша тука.
Първото раждане беше с окситоцин, а второто без.
Определено първото болеше ужасно - сложиха ми системата на 3 см разкритие и слез 3 часа родих, като около час болките бяха ужасни, контракциите бяха ужасно силни и болезнени, цялата ми матка се свиваше  много, усещах я като някаква преса. Между контракциите накрая почти нямаще почивка, нямаше засилване, пик и отслабване е само пик.
При второто раждане отидох в болницата с 5см разкритие и родих след 90 минути без абсолютно нищо да са ми правили - само 2 прегледа за разкритие.  Болките бяха съвсем поносими, последните 30 минути чак започнах да пъшкам, но не сам викала и пищяла като при първото раждане с окситоцин. И до края имах хубави паузи между контракциите и ги използвах да си почина максимално. Не можах да повярвам, че имам напъни толкова бързо и безболезнено.

# 667
И аз да се запиша тука.
Определено първото болеше ужасно - сложиха ми системата на 3 см разкритие и слез 3 часа родих, като около час болките бяха ужасни, контракциите бяха ужасно силни и болезнени, цялата ми матка се свиваше  много, усещах я като някаква преса. Между контракциите накрая почти нямаще почивка, нямаше засилване, пик и отслабване е само пик.
При второто раждане отидох в болницата с 5см разкритие и родих след 90 минути без абсолютно нищо да са ми правили - само 2 прегледа за разкритие.  Болките бяха съвсем поносими, последните 30 минути чак започнах да пъшкам, но не сам викала и пищяла като при първото раждане с окситоцин. И до края имах хубави паузи между контракциите и ги използвах да си почина максимално. Не можах да повярвам, че имам напъни толкова бързо и безболезнено.

и моите спомени за двете раждания са същите Peace

# 668
  • Добрич
Благодарение на разказите тук родих без окситоцин. Бях се подготвил долу горе какво да очаквам и тъй-като доктора който ме следеше каза че той решава дали да пусне система,а не аз,последния момент буквално правих уговорка с друг че ще раждам без системи. Половин час след уговорката ми се спука мехура и два часа след това се появи бебето по най-естествения начин.

# 669
Sneakers ,честито бебче !

# 670
И аз да се запиша тука.

и моите спомени за двете раждания са същите Peace

Пожелавам си такова второ раждане и аз  Praynig Praynig Praynig Praynig

# 671
Sneakers,честито и от мен!      bouquet
Ако искаш,разкажи ни как  мина.Болките поносими ли бяха,колко продължи?
За съжаление 90 % от  докторите са с отношение като първият.
Добре си направила ,че си го сменила. Peace(крачка напред в услуга на всички ни)
Момичета,лека-полека ,ще трябва да разберат,че и ние имаме право на мнение по някои въпроси,нали така?

# 672
  • Добрич
Набързо разказано е долу-горе така:
Доктора ми от ЖК настояваше да родя с хапче за предизвикване.Питах го какво е това хапче,какво да очаквам от него (не че не бях чела предварително де,но все пак) и му казах че искам максимално естествено раждане без окситоцин и други медикаменти. Той ми отговори,че като си закарал колата на ремонт не питал майстора какво ще и прави,та и аз като съм влезела в родилното,той решавал какво да прави. След този разговор отидох при докторка,при която бях ходила няколко пъти паралелно през бременността,уговорихме се че ще ме изражда,тя изцяло се съгласи със желанията ми и си тръгнах. 10 мин след това ми се спукаха водите,точно си стигнах до вкъщи. Добре че бях направила уговорката с нея,че иначе как да му се обадя на първия  ooooh!
Болеше доста,но предпочитам тази естествена болка,нали това е естествения начин по който се случват нещата. Доста бързо мина всичко,в 18,35 ми се спукаха водите,в 20,40 проплака бебето Simple Smile само с лека упойка за шевовете,без други медикаменти.
Първия доктор като разбра че съм родила,много се разсърди,развика ми се по телефона защо не му се обадих  #Crazy вече ми е все тая,няма да го срещна повече,а получих точно това което исках,пак казвам,благодарение на вашите разкази в темата! Благодаря на всички които споделят!   bouquet 

# 673
  • София
Честито Sneakers!

За първо раждане много бързо са се развили нещата! Браво на теб  Hug Дано всички, на които им предстои имат раждането, което са искали!

# 674
Sneakers, честито бебче, да сте живи и здрави!  bouquet
Добре, че си избягала от този наглец, направо нямам думи, за съжаление и много други лекари като него продължават да си живеят с мисълта, че са върха на съвършенството и пациентите нямат право да се обаждат!

Общи условия

Активация на акаунт