Адът окситоцин

• 99 416
  • 699
  •   1
Отговори
# 675
Sneakers, честито бебче, да сте живи и здрави!  bouquet
Добре, че си избягала от този наглец, направо нямам думи, за съжаление и много други лекари като него продължават да си живеят с мисълта, че са върха на съвършенството и пациентите нямат право да се обаждат!

При това докторите мъже може и да са изучили из основи процеса на раждане, но никога не са раждали Peace

# 676
Момичета, на някоя от вас правен ли е ФОТ не непосредствено преди раждане, а на преглед за тонове (ако не са били много добри)? Много ще съм благодарна да разясните и споделите!

# 677
Мисля, че не се практикува у нас.

# 678
Момичета, на някоя от вас правен ли е ФОТ не непосредствено преди раждане, а на преглед за тонове (ако не са били много добри)? Много ще съм благодарна да разясните и споделите!

Какво точно те интересува ? И двете ми раждания са с ФОТ , като първото е с два /т.е един неуспешен и втори успешен/ .

# 679
Вчера ми правиха такъв, понеже тоновете не бяха добри. И беше отрицателен (т.е. успешен?). Та утре пак ще ходя на тонове. Но се чудя доколко е практика да се прави този тест, понеже доколко знам се прави като те приемат за раждане (особено с преносване), а не така "спонтанно/превантивно" ... И какво значи, ако е успешен/неуспешен? Нещо инфото в нета по въпроса не ми достига Thinking

# 680
В коя седмица си бременна ?
ФОТ - фетален окситоцинов тест , т.е вливат ти определено количество окситоцин с цел да се проследят реакциите на бебето. В такъв случай се "пускат " по-малки дози от въпросното лекарство . Предполагам , че си в по-напреднала бременност щом са ти направили теста. А иначе в България масово се практикува въпросният ФОТ при пренасяне или с цел предизвикване на раждане.
При първото ми раждане ми правиха два пъти ФОТ. Първият път девет дни след термина , с цел предизвикване на раждане , но след двучасови вливания контракции нямаше и ФОТ-а беше неуспешен. На другият ден отново ме пуснаха и този път беше успешен и в този ден родих. При второто ми раждане беше успешен от първият път , т.е родих същият ден.

# 681
  • софия
Чувала съм, че вливането на окситоцин при раждането увеличава болката многократно. Не знам дали е така, но мисля, че понякога се налага. Надявам се на мен да не ми се случи Rolling Eyes

ПС. За първи път чувам, че има ФОТ. Звучи интересно.

# 682
В коя седмица си бременна ?
ФОТ - фетален окситоцинов тест , т.е вливат ти определено количество окситоцин с цел да се проследят реакциите на бебето. В такъв случай се "пускат " по-малки дози от въпросното лекарство . Предполагам , че си в по-напреднала бременност щом са ти направили теста. А иначе в България масово се практикува въпросният ФОТ при пренасяне или с цел предизвикване на раждане.
При първото ми раждане ми правиха два пъти ФОТ. Първият път девет дни след термина , с цел предизвикване на раждане , но след двучасови вливания контракции нямаше и ФОТ-а беше неуспешен. На другият ден отново ме пуснаха и този път беше успешен и в този ден родих. При второто ми раждане беше успешен от първият път , т.е родих същият ден.

Много благодаря, това ми трябваше!!! Да, целта беше да се проследят реакциите на бебето.

# 683
Чувала съм, че вливането на окситоцин при раждането увеличава болката многократно. Не знам дали е така, но мисля, че понякога се налага. Надявам се на мен да не ми се случи Rolling Eyes

Лошото е, че не е задължително да се налага, когато решат да го използват. Ако можеш и е важно за теб говори предварително с доктора си предварително Peace

# 684
  • софия
Гадна работа е окситоцина!И двата пъти ми включиха окситоцин.Първия се налагаше,защото трябваше да ми предизвикат раждането.Но втория път отидох с почти 8 см. разкритие,решиха,че за клизма няма време,но окситоцина ми го пуснаха. SadКонтракциите без него определено са доооста  по-поносими.

# 685
Но втория път отидох с почти 8 см. разкритие,решиха,че за клизма няма време,но окситоцина ми го пуснаха. Sad

Ей това не мога да го разбера Rolling Eyes, защо го правят в такива случаи, още повече при второ раждане.

И при мен контракциите без окситоцин бяха много по-поносими, а освен това, поне мен ме караха да лежа със системата окситоцин, а при второто раждане без окситоцин, можех да заема каквато ми е удобно на мен поза и ме накараха да легна, чак когато започна да се показва главичката. Разликата беше огромна Peace

# 686
Първото и второто ми раждане са без окситоцин. Първото беше дълго - 30 часа, но беше спокойно, естествено, без стрес и гадости. Второто беше по-бързо, но пак спокойно и без стрес. Имам разкошни спомени от двете ми раждания. Третото обаче - ад! Наложи се да предизвикат раждане в 37 седмица, заради сериозни здравословни проблеми при мен. Три дена се опитваха да го предизвикат с вагинални таблетки, но контракциите бяха слаби. После ми вляха нещо слабо - пак тц. Накрая се наложи да сложат окситоцин - беше най- най-крайния вариант. Е, тогава дойде ада. Не помогнаха нито топли вани, нито  масажи, нито нищо. Чувствах се (и звучах) като животно. Беше бързо, но непоносимо.
За протокола - и трите пъти не съм раждала в БГ.

# 687
Първо раждане със системи (бях казала, че не искам окситоцин, но въпреки това съм почти сигурна, че ми сложиха, за да родя по-бързо), второ раждане - без нищо. С второто все чаках кога контракциите ще станат толкова болезнени, колкото помнех от първото. Оказа се, че имам пълно разкритие, когато бяха толкова болезнени, колкото с първото на по-малко от 5 см. Докато ме заболи и взех, че родих.

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 14:01 от Lulu25

# 688
  • София
Според мен организма си знае колко болка може да търпи и всеки може да изтърпи естествените болки на контракциите.
С окситоцин обаче болките просто не са естествени.

# 689
  • софия

Лошото е, че не е задължително да се налага, когато решат да го използват. Ако можеш и е важно за теб говори предварително с доктора си предварително Peace

За жалост бях при много добра докторка, но нещо се случи с нея и сега точно в момента съм в търсене на лекар. Това обаче е много добра идея и ще говоря, когато дойде времето. Благодаря за съвета   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт