Какво е да си майка на близнаци?

• 17 930
  • 109
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Като прочетох какви сте ги написали и на мен ми се приискаха близнаци  Joy

# 31
  • Шумен
Аз също нямам по-големи деца за да направя сравнение как е с едно и как с две едновременно. Предполагам че разлики има и то много в отглеждането им, но би ми било странно да е само едно. Дори когато бях бременна на една консултация видях ехограф на жена с едно дете стори ми се толкова самотно в корема и  Grinning Има и трудности разбира се. Без втори човек например не мога да изляза на разходка с огромната количка която не влиза в асансьора. При нас храненето ако не е едновременно се захласват чак от рев докато им дойде реда, и докато оригвам едната другата вече е повърнала. Но като ти се усмихнат и почват в хор да гукат (на тази фаза сме в момента) направо ти се пълни душата  Grinning

# 32
маиките които са дарени с близнаци имат наи голямоти щастие на земята.самият факт че са рядкост ги прави уникални.аз имам близначки и по голям батко и всеки ден за нас е непредсказуем празник.радвам се и се гордея че сам маика на такива деца

# 33
И аз не знам какво е да гледаш едно дете, но с близначките съм безкрайно щастлива. Толкова горда и направо богопомазана се чувствам, задето ги имам двете!!! При това, ние сме още в първата фаза на трудоемкото гледане.
Но и аз съм от тези, дето си спят спокойно нощем още от навършени 2 месеца. Заспиват сами. Играят си сами. Рядко се налага разнасяне. Денем обикновено с нас е майка ми и тогава е по-лесно и приятно, но има доста дни, в които сме сами трите и нямам особени проблеми. Малко по-екшън е, ако решат да се хранят, да спят и да правят всичко по различно време. Тогава и до тоалетната едва смогвам да отида. Но ако се синхронизират, а като цяло това е по-честата практика, тогава грижи няма. И за всичко се намира време - и за грижите по бебоците, и за игра, и за гушкане, и за домакинска работа, и за почивка, след като ги приспим вечер, че и за мотаене из Интернет  Wink. Изобщо, вярвам в приказката, че колкото повече са задачите, толкова по-добра е организацията и по-истинско удовлетворението  Peace.

# 34
колкото по големи стават толкова по лесно се отглеждат.Моите са на 2год и 4 месеца.година и половина не сам имала спокойна нощ,но след това вече спят спокойно.

# 35
колкото повече са задачите, толкова по-добра е организацията

Peace Peace Peace абсолютно вярно!

Като срещна майки в градинките   и те все ми казват " Аууууууу, ужас как се справяш с две, при това сама?!" Казвам много лесно както вие с едно, само е по две  Mr. Green  Направо се чудя на майките с по едно дете като се завайкат колко трудно се гледа дете, добре че на помощ идват бабите и т.н. Вярно е, че има и по-чепати деца, ама все пак е едно. И при мен едната е палава до небето, едната е кротичка, но има ли желание човек винаги ще се оправи. Днес например и си изчистих и си сготвих и дрехи изпрах, станала съм като Супер Любо  Joy толкова съм бърза, че чак не е за вярване. Ужасно се радвам, че са двечки и дори това, че 7 месеца вече не спя като човек не може да ми помрачи радостта.  Майки на близнаци са ме срещали и са ми казвали " Колкото повече растат, толкова по-трудно ще ти става  Rolling Eyes" Честно казано с израстването на мен ми става по-лесно, поне засега. Пък ще видим. И аз като zaiobaio не винаги имам време до тоалетната да отида, ама това са бели кахъри  Simple Smile
Да си майка на близнаци е прекрасно, това е чудо на природата  Peace

# 36
  • Sofia
daniiella, чакай, не бързай. Да мине още една година ще разбереш какво са имали предвид.  Wink И на мен между 6 и 12 мес ми беше най-спокойния период. Но като проходят, а после като почнат да измислят бели е по-друго. Обаче истината е, че колкото и да е трудно понякога и въпреки че понякога ми пада гласа от крещене  smile3514 пак е страхотно. Защото ние сме привилигеровани да наблюдаваме едно уникално събитие, което никой друг освен близнашките родители и лелите в яслите не могат да видят - общуването между деца на една и съща вързраст. Повярвайте ми уникално преживяване е. И колкото по-големи стават толкова е по-интересно. Сега вече (на1,7г) поне 4-5 пъти на ден ни разсмиват до сълзи като ги видя как се хранят един друг, как единият като се разреве другият му носи биба, как спят в едно легло понякога.... Страхотно е.

# 37
май всичките майки на близнаци сме по щасливи,въпреки трудностите

# 38
колкото повече са задачите, толкова по-добра е организацията

Peace Peace Peace абсолютно вярно!

Като срещна майки в градинките   и те все ми казват " Аууууууу, ужас как се справяш с две, при това сама?!" Казвам много лесно както вие с едно, само е по две  Mr. Green  Направо се чудя на майките с по едно дете като се завайкат колко трудно се гледа дете, добре че на помощ идват бабите и т.н. Вярно е, че има и по-чепати деца, ама все пак е едно. И при мен едната е палава до небето, едната е кротичка, но има ли желание човек винаги ще се оправи. Днес например и си изчистих и си сготвих и дрехи изпрах, станала съм като Супер Любо  Joy толкова съм бърза, че чак не е за вярване. Ужасно се радвам, че са двечки и дори това, че 7 месеца вече не спя като човек не може да ми помрачи радостта.  Майки на близнаци са ме срещали и са ми казвали " Колкото повече растат, толкова по-трудно ще ти става  Rolling Eyes" Честно казано с израстването на мен ми става по-лесно, поне засега. Пък ще видим. И аз като zaiobaio не винаги имам време до тоалетната да отида, ама това са бели кахъри  Simple Smile
Да си майка на близнаци е прекрасно, това е чудо на природата  Peace
Аз също много ве се кефя. Имам позната, която има невероятно кротко дете, но и 5 дни сама не може да го гледа. Будело се и тя не можела да се наспива и било ужасно трудно. Затова все виси при бабите, че да я отглеждат и нея , и бебето. Някой като вас трябва да и влее малко разум в главата. Аз вече се замислям за второ дете и като ви чета все повече искам да имам още едно малко чудо вкъщи, на което да се радваме.

# 39
  • Sofia
Ето ви малко смешни "двойни" снимки да се повеселите и да видите как се гледат близанци.  Laughing
http://mqsto.com/photo/thumbnails.php?album=630

# 40
Да са ти живи и здрави, сладури! Подобриха ми настроението с тези снимки!  bouquet

# 41
Савина, много ти благодаря 3а свежарските снимки.  Laughing Ако някои ден намеря време може и а3 да се включа. Абе, хубаво си е, уникално е.  Laughing
Всеки ден имам моменти, в които ка3вам дори на глас "ох, майко" или "Боже Господи" като ми дойде в повече.  Crazy

# 42
Всеки ден имам моменти, в които ка3вам дори на глас "ох, майко" или "Боже Господи" като ми дойде в повече.  Crazy

Аз също го казвам, дори по няколко пъти на ден или нощ, но също така всеки ден благодаря, че са  две , че ни радват, че са живи и здрави. Всеки ден  Hug Hug Че колкото повече растат, стават толкова по-интересни и забавни. Че всеки божи ден гушкаш и мачкаш не едно, а цели две сладурчета.

П.П. Не знам дали ви се е случвало, но на мен вече за не знам кой път ми се случва следното. Вчера се разхождаме с децата и минават две жени, едната бута количка с 1 детенце, а другата с ужас гледа в моята количка и казва на майката " Ауууу, ами ако беше така?! Ако имаше още едно, УЖАС!"  newsm78  Замисляла съм се да се обърна и да ги "нясоля" такива жени, ама да ги "соля, соля", обаче не ми се пада на тяното ниво. Като че ли не бутам бебета, а някакво чудовище  Rolling Eyes И честно казано ги съжалявам, затова, че не знаят какво е! че за тях е по важно да седнат да пият кафе, отколкото да се занимават с детето. Че искат все повече и повече свободно време и им се струва че 1 дете отнема доста от тяхната свобода, а камо ли две!

# 43
  • София
 На мен по-скоро често ми се случва да чувам коментари от сорта "Аууу, как се справяш с 2, аз с 1 едвам издържам". Честно казано не знам какво да отговарям, но си мисля, че или аз съм голям герой, или пък тези, които гледат по 1 дете и то с помощ са големи глезли  Mr. Green
 Вероятно преди 20-30 години, когато е трябвало да се перат пелени на ръка и куп други "удоволствия", които съвременната техника ни спестява гледането на дете, камо ли две е било изтощително занимание, но сега при толкова улеснения смятам, че дори и без помощ могат да се гледат близнаци.

# 44
Според мен колкото и да я успокояваш(макар,че не виждам нужда от това),никога няма да я подготвиш за действителността.

Общи условия

Активация на акаунт