Опасни мебели в детската градина

• 2 035
  • 25
  •   1
Отговори
В петък дъщеря ми падна и си удари главата в детската градина, викнаха ме по телефона да я заведа в Пирогов за да я залепят. Като се качих горе в групата им (тя е във втора група на втория етаж и там не пускат родители да се качват по стълбите) видях мебелите им, нови маси и пейки с изключително остри ръбове, нямат никакви закръгления. Незнам как се закупува обзавеждането за градина, но това според мен не е нормално. Децата си играят, бутат, тичат и възможността някой да се удари в тези маса е огромна. Към коя институция да се обърна за внимание относно този въпрос?

# 1
Здравей, всичко зависи от директорката ,на която и врата да почукаш или ще те излъжат или им е все тая не е пострадало тяхното дете .И при мен беше така и до ден днешен нищо не се е променило (няма пари) ,а отстъпките които получават се питам къде отиват?

# 2
  • София
Ами, обърни се към родителския съвет, актив или там, както го наричате във вашата група. Говори с тях, както и с учителките, за които съм убедена, че няма да имат против, да се купят предпазители за ъгли , , и други, например за контакти, шкафове, врати. Съберете пари, ако нямате достатъчно в "касата" на групата и готово.

# 3
  • под дъгата
... Към коя институция да се обърна за внимание относно този въпрос?
1. Към директора на детската градина; ако няма ефект: 2. агенцията за закрила на детето.

# 4
  • София
Предпазните ъгли се отлепиха за нула време у дома, какво остава за детска градина...
Би трябвало директорите на градините да влагат повече мисъл при покупката на мебели.
Лошото е, че във вашия случай явно току що са се сдобили с тях, и надали ще им хрумне да ги връщат или сменят  Thinking

# 5
  • София
Всички деца имаха застраховка в нашите 2 детски градини.
Като си потърсиш обезщетението, сами ще те поканят да проверите как върви изпилването на всички остри ръбове  и след това заглаждането им.

# 6
  • София
Предпазните ъгли се отлепиха за нула време у дома, какво остава за детска градина...
Би трябвало директорите на градините да влагат повече мисъл при покупката на мебели.
Лошото е, че във вашия случай явно току що са се сдобили с тях, и надали ще им хрумне да ги връщат или сменят  Thinking
Ами, ако трябва прадпазителите, ще се залепят с каноколит. Не е нужно децата първо да си изпочупят главите.
Възможно е, мебелите да са дарение, ааа "на харизан кон, зъбите не се гледат". Убедена съм, че нито на учителките , нито на директорите, им се занимава с разбити глави. В България сме и това е положението. Добре е, че изобщо има нови мебели, иначе щяхме да се оплакваме от старите соц- мебели. Simple Smile
Успех, с намирането на решение, на проблема. Peace

# 7
  • под дъгата
В България сме и това е положението.
Какво имате точно предвид с тази констатация?
Това ще е положението, ако го допускаме.
Аз, лично, не мога да допусна условията или мебелите да са опасни за живота или здравето на децата. Та чак да се стигне до там да ме викат да водя детето си в Пирогов, за да му лепят главата.

В петък дъщеря ми падна и си удари главата в детската градина, викнаха ме по телефона да я заведа в Пирогов за да я залепят.

# 8
Благодаря на всички за мнението ви и препоръките.
Утре ще пусна дъщеря ми на градина и ще говоря с директорката. Надявам се, след като нейната внучка е в нашата група, да предприеме нещо.
Весел и безопасен ден на всички.

ОП, каква е тази застраховка в детската градина, може ли повече подробности.

# 9
Най-бързо и ефикасно ще е ако имате финансова възможност да купите обезопасители за острите ъгълчета и лепило и вие или съпругът ви да ги залепите  Peace

Иначе където и да тръгнете да се оплаквате ще отнеме време и вероятно дъщеря Ви вече ще ходи на училище, а вие ще чакате "от умрял писмо". Просто към момента здравето и развитието на децата в момента не е приоритет  на държавата  Confused

А застраховката е "след дъжд качулка" за какво са ви парите ако детето ви е наранено  Thinking

# 10
  • София
Застрахователят като им види мебелите, как би реагирал?

Не помня подробности за застраховката в ДГ, но в училище покрива и такива инциденти!

# 11
  • София
Аз да попитам, че не е казано в прав текст: детенцето си е ударило главата в остър ръб, а не в пода примерно, нали?

# 12
Застрахователят като им види мебелите, как би реагирал?

Застрахователя, ще види мебелите преди да подпише полицата и ще я подпише като приеме мебелите за даденост или ще откаже като прецени, че риска е твърде голям. Но той не е никой пред яслата като институция за да казва какви да са мебелите.

# 13
  • София
Да, madchen, в България е така.
В Западна Европа е по-различно.
Например законът по отношение на пожарната безопасност е много по-свободен, като застрахователят е този, който в крайна сметка приема дадени постановки.

# 14
Навремето дъщеря ми я бутна едно дете в ръба на шкафчето за дрешки.Всички знаем как изглеждат тези гардеробчета сега и как изглеждаха преди-нямат разлика.
Останах си с успокоението,че се е ударила м\у очите,а не нещо по-лошо.Все още има белег.....

Общи условия

Активация на акаунт