За майките на момченца - нормално ли е или е аномалия?

• 5 075
  • 30
  •   1
Отговори
  • Бургас
Здравейте мами,
Имам следната питанка. Момченцето ми е на два месеца и половина. Откакто стана на месец започнах процедурите със забелването на пишлето, но забелязах нещо, което не зная дали е нормално или не  Thinking . От горната страна главичката се показва почти цялата, а от долната изглежда като срастнато и не може да се издърпа кожичката. Не знам дали го обясних разбираемо. След две седмици сме на консултация и ще питам доки, но все пак да питам и тук.

# 1
Аз не можах сама да се справя със забелването и водих сина си на уролог.
От долната страна има извивка,като дъгичка,все едно изписваш буквата Л.
Ако е такова е нормално.

# 2
  • Пазарджик
Първо прочети това
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/966/
Автор е проф.Огнян Бранков-детски хирург Пирогов(когато е писал статията е бил доц.).Не насилвай пишлето просто придърпвай лекичко до там където може за да измиеш.Природата си знае работата кожичката се отлепва от самосебе си с годините.Не позволявай насилствено забелване,това е кошмарно за детето а и често води до усложнения ако процедурата не е извършена правилно.Казвам ти го от личен опит Peace Hug

# 3
vancho1963 e права. Peace

# 4
  • Бургас
Е, аз не го насилвам разбира се. Просто не знам как трябва да изглежда.
А на каква възраст е препоръчителна консултацията с уролог?

# 5
  • Пазарджик
Ако детенцето ти няма проблеми с пишкането не го води на консултация защото крайният резултат ще е насилствено забелване.При нас се получи точно това когато малкият беше на 6 мес.Оказасе че не е забелено до край и почнаха проблемите.Започнаха чести инфекции които нямаше как да разберем че идват от пишлето все пак лекар го беше забелил.Така през пролетта на тази година се наложи да постъпим във ВМИ Пловдив(детска нефрология)за да търсим проблема.Да е жив и здрав д-р Миленков че се сети да попита за пишлето.Оказасе че проблема е там и последва повторно насилствено забелване за да излязат микробите които се бяха събрали и сраснали с кожичката.Та за това ти казвам консултации за пишлето не прави с никой ако нямате някакъв друг проблем Hug

# 6
Не се забелва и не се пипа нищо.
Иначе при тези насилствени процедури всякакви сраствания, поява на смегма, болки и зачервявания са нормални. Именно защото не бива да се пипа!  Peace

# 7
  • Бургас

Ами мъжа ми е с вродена фимоза и майка му навремето не е взела необходимите мерки и не го е забелвала и той още си е така. Опасявам се и сина ми да не е така, затова леко съм се шашнала.

# 8

Ами мъжа ми е с вродена фимоза и майка му навремето не е взела необходимите мерки и не го е забелвала и той още си е така. Опасявам се и сина ми да не е така, затова леко съм се шашнала.
Тя се получава, когато почне да се забелва и се спре в някакъв момент.Защото природата е предвидила там да е затворено и когато насилствено се забелва тя действа в обратната посока и се получава срастване.Затова НЕ СЕ ПИПА изобщо.Ако пък се почне забелване, то тогава вече няма спирка - трябва да се прави постоянно.
Много се бърка причинно-следствената връзка за фимозата!

# 9
със мъжа ми забелваме пишлето на детето от 2рия месец, по малко на всяка баня и мисля че това за което пишеш е нормално ако правилно съм разбрала

# 10
  • София
принципно е много рано изобщо да пипаш пишката.
иначе така е  отлепя се постепенно....

# 11
  • Бургас
Цитат на: samuraika
Тя се получава, когато почне да се забелва и се спре в някакъв момент.

Тц, не са го забелвали. Питах.

# 12
  • София
сина ти си е с физиологична фимоза най-вероятно...вродената...Вродена фимоза

При 2 4 % от момчетата се наблюдава вродена фимоза. Това е патологично състояние, което се дели на хипертрофична или атрофична. Именно при нея има показания за хирургично лечение.

а при насилствено забелване - най-много да направите някоя патологична фимоза.

http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=966 прочети това - има и снимки как би и не би следвало да изглеждат нещата.

# 13
  • София
При синът ми се наложи намеса на 8 месеца от д-р Момчилов (само с дърпане, без рязане) за 7-10 дни се оправи всичко.
Не помни нищо. Може би се реших на това тъй като познавам човек, който на 19 г. му се наложи операция и бих спестила това на детето си.
При нас започна след 6 месечната стерилна урина с редуващи резултати с различни бактерии и прегледи за това да няма проблем с бъбреците.
Към момента всичко е наред и не насилваме  нещата, всичко се отваря нормално.

# 14
Здравейте мами,
Имам следната питанка. Момченцето ми е на два месеца и половина. Откакто стана на месец започнах процедурите със забелването на пишлето, но забелязах нещо, което не зная дали е нормално или не  Thinking . От горната страна главичката се показва почти цялата, а от долната изглежда като срастнато и не може да се издърпа кожичката. Не знам дали го обясних разбираемо. След две седмици сме на консултация и ще питам доки, но все пак да питам и тук.
Остави го така, не пипай. При сина ми така стана, но с времето само започна да се отлепва и вече почти изцяло е отлепено. Просто измивай мястото, където е забелено, но много нежно и внимателно. Но там, където е сраснато, не го дърпай.

Общи условия

Активация на акаунт