Бродирана красота - Гоблени 66

• 120 527
  • 689
  •   1
Отговори
# 195
  • Варненска клюкарка
Здравейте момичета!За пръв път пиша във форума,но ви чета от доста време имисля,че ще можете да ми помогнете.Мъката ми иголямата ми радост е,че най-после се сдобих със схемата на     
давам и линк към схемата  
http://dump.ru/file/3673329 но сега незнам какво да го правя.Въпросът ми е как да разбера дали има различни бодове или е само кръстат.Като гпедате ключа,какво можете да ми кажете?Някои от знаците са в квадратче,а други не са-означава ли това ,че едните са за кръстче,а другите за друг бод?На сайта на производителя прочетох,че имат някакъв полегат бод(ах този автоматичен превод от гугъл-нищо не разбирам)Предполагам,че става въпрос за т.н.гобленов бод,но несъм сигурна.Там пише за малки и големи знаци,а тези май са един калибърПак там някъде пише,че имат и модели само с кръстат бод и без смесване на конци (мартеница)Та се питам дали и този не е такъв?Най-долу на втория лист от ключа има кратка информация,но не разбирам английски.Всичките си гоблени до сега съм шила 1:1 и1:4 на БГ разграфена панама,но предполагам,че ако успея да подкарам тази прелест,ще свикна и с кръстчета. Ще ви бъда много благодарна ако ми помогнете да се справя

# 196
шие се на аида 14, бяла, кръстат бод, друг няма, 1 към 1. аз лично не бих го шила, твърде много цветове и единични бодове, някой само го е прекарал през някаква програма

# 197
Добро утро!   food010 Да обобщя дотук!  Wink

Желаещи: Дъмпер,Кира, Донсита, Коте Ваня, Спинки, Сисак, Надежда96, Веси78, Дианна, Ънкноу лейди, Даниела_ч, Аетера, Марго, Танит, Веси и гого, Писето, Дуданка, Сънрайз, Рися, Лили Проданова, Ара_бела, Галче74, Иваничка, Самокови, Йолинка, Дид_таг, Бубитка, Тони Николова, Кита99, Тарзанка, Скорпион, Зайка, Корделия, Уиуи, Еминав, Дидкин!

Все още нямам адресите на Рися, Ара_бела, Аетера и Зайка 

Моля момичетата, ако все още имат желание, да пратят адрес на Лични!  Peace

До Сряда /04.11./ всеки ще получи "жертвичката" си!  Hug
Само ако може някой да обясни за какво са желаещи  Embarassed ,че и на мен по принцип желание не ми липсва,но като не знам за какво.... Laughing

# 198
  • Варненска клюкарка
А това съм ушила досега.Извинете,че гикачвам тук .

# 199
  • София
Добро утро и от мен   food010  

na Krisko mamata ще има коледна томбола и това сме желаещите да участваме .
Ако искаш да участваш пишеш адреса си  на Здравчето .

бижу страхотни гоблени  Heart Eyes

Аз за сега не мога да се похваля с нищо ново .Боцкам една зодия ама не съм много сигурна в крайният ефект.А иначе както знаят някои от вас съм наточила зъби за Тихвинската златна богородица  Laughing ама за сега нещо все нямам време да си купя конците .
Лек ден   bouquet

# 200
  • Плевен
 бижу   -  welcome   Shocked newsm10 smile3501 smile3501 smile3525 smile3525 Ти наистина с тези гоблени  си едно "бижу"smile3525
А аз нямам какво да покажа  Rolling Eyes шия си снежковците ,но по -малко  Mr. Green
Лек ден на всички!  bouquet

# 201
Момичета, ето гобленчето,което ще започвам. Разпечатих схеми, снабдих конци /след малко ще ми ги донесат/ и т.н. Обаче ми изникна питане.  Вижте в ключовете.
1.До някои от знаците има по още един знак - нещо не разбирам защо  newsm78
2.Плюс това до някои от знаците има обяснени детайли - това значи ли че с този конец се шият контурите там където е обяснено?
3.А и още - там където има френски възел - под него има ли шито или на мястото на знака се слага само той?
Дано да ме разбрахте,че ...

# 202
  • Плевен
na Krisko mamata -   Hug зимата която си избрала е разкошна  Peace

1. И двата знака се шият с този цвят
2. Описанието е със какъв бод ще се шие /не зная английски и затова ползвам онлайн преводач предоставен ми тук от форума   bouquet

http://translate.google.com/translate_t#

3.Първо се ушива всичко и френския възел се шие след това !

Дано съм ти била полезна  Grinning

Благодаря ти за схемите които си поставила за гобленчето   bouquet но са доста големи  Rolling EyesСамо ти можеш да ги редактираш ! Grinning За да ги намалиш копирай адреса  от прозорчето - PHPBB  код с  thumbnail  .Поне аз така направих с тази схема /не съм много добре запозната с този сайт за качване на снимки  Thinking и ползвам радикала  Rolling Eyes/

/1674/17  

# 203
Само още една питанка - под френския възел какъв цвят слагам? Същия като него или  newsm78

А за размера се извинявам, не съм качвала снимки много пъти и не ми е много ясно как става,но за в бъдеще ще се поправя   bouquet

# 204
  • Габрово
unchita, ето ти още малко мишлета Simple Smile http://img249.imageshack.us/gal.php?g=6faf36bd2b03.jpg

# 205
лодките са ми готови и изпрани, като изсъхнат ще ги снимам Simple Smile
Хипатия, разших го и сега си е тропоска
Иваничка, още веднъж благодаря и на теб, нямаше как да се справя сама Embarassed
  bouquet
снощи направих няколко конеца на арабското ми момиче, чак не смея да пипна панамата, ама иглата ми е нещо дебела и си я смених с по-удобна за мен, но сега мисля да си довърша изоставените рози, пък да видим дали ще им излезе късметът Mr. Green
na Krisko mamata, аз точно при розите имах френски възел, цвета на конеца под него не ми е същия, т. е. както е по схема си шиеш

# 206
  • Плевен
Само още една питанка - под френския възел какъв цвят слагам? Същия като него или  newsm78

А за размера се извинявам, не съм качвала снимки много пъти и не ми е много ясно как става,но за в бъдеще ще се поправя   bouquet

Сега като ти разгледах по обстойно схемата /струва ми се доста сложен гоблен  newsm78/ Видях че френските възли се шият вместо кръстче  ThinkingСигурно това са снежинки/мое мнение/или светлинки от прозореца !Съветвам те да започнеш да го шиеш от там където ти е ясно и в процеса на шиене ще се изяснят нещата /поне аз така правя/  . А относно снимките можеш още сега да ги намалиш ,като отидеш на функцията "редактирай",която се намира в поста със схемите   горе в дясно .Натисни и ще ти се отвори отново поста който си писала .Изтрий адресите които са в момента и на тяхно място постави новите които ще копираш .После провери с  "предварителен преглед" и натисни накрая "запази"
Успех ти пожелавам ! Simple Smile Peace
 GrinningМомичета и мило момче  Grinning ,ако някой може да и помогне още нека го направи  PraynigМоже би аз не и обяснявам достатъчно добре  Blush

# 207
Ето моя СВ. Мина  - http://kiraa.snimka.bg/tapestries/goblen.340442.15703227    Дъмпер благодаря  smile3525  .  И да ви се похваля  с новата ми придобивка , подарък от една дама от друг форум -  Св. Георги.     бижу добре дошла -  страхотни гоблени.

# 208

същият цвят според мен. Кръстчетата ги шиеш с два ката конец, с два ката шиеш и френските възли.
Там ,кuдето на един знак е даден два номера примерно 317/647 вземаш по  един конец и от двата цвята
 Бекстича с един кат, straight stitch/ по-нагоре е обяснила Иваничка как се прави/ с един или два ката/.
 При последните два  трябва  да си преведеш  кой детайл се оконтурва със  съответния цвят.
Някои от цветовете/най долу в последната таблица/ могат да се заменят и с мъниста- там най-долу, където е даден номер на MillHill

# 209
  • UK/София

Момичета, моля за помощ!

Три дни разшивам и шия, но вече няма как и трябва да попитам някой за съвет.

На този Дядо Коледа как се прави черният шев?Опитах как ли не и не става и не става.А това е първото нещо което шия и много искам да се науча.Кръстатият бод стана идеален, но този не Sad

Общи условия

Активация на акаунт