Плуване за деца - къде в София?

• 294 529
  • 829
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Температурата във водата е еднаква и в 25м. и в 50м. ,и определено не е повече от 22-23 градуса. И аз плувам там и на мен ми е студена. А и двете с дъщеря ми влизаме в морето всеки май месец-т.е. издържаме на студ,но естествено за кратко. Аз не се оплаквам,нито детето-просто споделих Peace

# 151
  • София
От скоро ходим на басейна в "Българско школо" в Младост, срещу Принцес аутлет.
Училището е частно и е на Овергаз. Сградата е абсолютно нова, от тази учебна година. Всичко е чисто, ново и хигиенично. Поддържа се изключително добра хигиена. Водата според треньорите е около 27 градуса. Дълбочината на басейна е от 1,40 до 1,70 май.
Ние плуваме  в клуб Олимп. Осем пъти в месеца  80 лв. За сега сме доволни. Ходим събота и неделя. Имат занимания и през седмицата.
Освен Олимп , мисля, че другите треньори са от клубовете Нерея и на Овергаз. На Овергаз знам, че таксата на месец е 60 лв пак за осем посещения, но за другите нямам идея.
На самия басейн се продават шапки, очила, бански и подобни аксесоари.

Хубавото е, че освен басейн има и тенис, фитнес, зумба, стречинг и т.н та може човек да си използва времето докато чака детенцето.

За информация - спортния център в Мусагеница "Лайт" е затворен.

# 152
Температурата във водата е еднаква и в 25м. и в 50м. ,и определено не е повече от 22-23 градуса. И аз плувам там и на мен ми е студена. А и двете с дъщеря ми влизаме в морето всеки май месец-т.е. издържаме на студ,но естествено за кратко. Аз не се оплаквам,нито детето-просто споделих Peace

Ок, пък ние обясняваме защо е "студена" и защо не може да бъде често по-топла. Peace

# 153
Абсолютно. Това е една от причините да не стъпим повече в Берлин. Има часове, в които децата са толкова много, че освен, че плуват едно до друго (или едно върху друго), е страхотно изпитание да се изкъпят и облекат после, такава тарапана е в съблекалните.  Peace

Аз пък, може би, защото ходим  само събота и неделя, въобще нямам такива наблюдения. Да не ви обяснявам, че първият път се бях объркала и ги преобличах и къпах в мъжката съблекалня Embarassed Laughing И през цялото време се дивях как само татковците явно си водят децата на плуване Laughing
Мойте деца се преобличат в детската съблекалня, после отиват в женската баня и се къпят, никога не е имало никакъв проблем...

# 154
... Мен доста ме дразнят малките съблекални там и особено детската
Коя съблекалня имате предвид?

# 155
  • София
 Tired Наистина ми е трудно да избера басейн. Основното ми изискване е водата да е максимално топла и двете ми дъщери да могат да плуват заедно (на 5 и 12 г.) Бях се спряла на Берлин, но споделеното тук ме отказа, после си харесах Лайт, сега прочитам, че е затворен. Някой може ли да ми препоръча нещо друго? Отзиви за басейна на Мазнейкова?

# 156
Лекси, ние ходим в Българско школо, но там не е много топла водата - около 27 градуса е. За киснене не става, но те пък плуват през цялото време, накрая си и играят, и посвикнаха. Преди бяха в Лайт и бяха посвикнали на 30-на градуса, и в новия басейн явно им изглеждаше доста по-хладна, като сравняваха.
Моите и двете плуват при един треньор. На 5 и на 8 години са. Защо да не плуват заедно щерките ти, заради възрастовата разлика ли? Щом са сестрички, едва ли ще ги разделят. А и има и разнородни групи - от 5 до 10-на години, като гледам по басейните...Явно да са в едно стартово ниво е по-важно. Пък и е неоправдано да водиш едната в един час, другата в друг...

По-напредналите обикновено плуват просто в друг коридор и тренират повече. Но пак ще са при един треньор, в един час.

# 157
Лекси, виждам, че не ти е вариант х-л Берлин, но да ти кажа - там водата е 28-29 градуса и децата ми - на 4 и на 7 г. тренират заедно. По принцип по-напредналите ги пускат от едната страна на коридора, по-назадналите - от другата. Аз наистина не съм срещала проблеми там с обличането/събличането на децата, нито пък с персонала по някакъв повод, да не говорим, че и цената е доста добра заради това, че са две децата, но може би то е така навсякъде Simple Smile

# 158
  • София
Free Soul, благодаря. Въпреки, че 27 градуса ми се струват малко, може и да опитаме, ако не попадна на нещо по-подходящо - все пак басейна е нов и това не е за пренебрегване. Притеснявам се дали ще ги вземат заедно т.к. голямата плува добре, а малката само се отпуска за кратко (много е смешна - плува само с маска на лицето и потопена глава докато й стигне въздуха). Извинявам се, ако вече си писала, но знаеш ли в събота сутрин има ли часове или евентуално телефон (или сайт) от където бих могла да се ориентирам.
Fairy, благодаря. Не ме притеснява съблекалнята, а това, че били много деца, понякога буквално плували едно върху друго, а за нас най-удобното време е събота сутрин (а предполагам и за повечето деца). Имаш ли впечатления как е тогава? Басейна съм го виждала и е наистина малък..

# 159
Има басейн в JK фитнеса, на бул. България.Малък е, но мисля върши работа.Проверете.
http://www.fitwellbg.com/index.php?option=com_content&view=a … 14&Itemid=131По правило на такива места е по-топла водата, но пък пак по правило често заради това децата са едно върху друго. Confused

# 160
Лекси, ние ходим събота и неделя. Понеже часовете са от 10, 11 и 12 ч., ние ходим или от 11 или от 12. Доколкото слушах една майка, в 10ч. е голямата навалица, ние отначало ходехме в 11, но сега започнахме в 12, че ни е по-удобно и тогава има най-малко деца, но и в двата часа съм ги броила не повече от 7-8 деца. Като някои от тях минават в другия коридор, защото плуват по-добре. Честно казано, не съм видяла да са един върху друг, случва се понякога да се сбутат, ама на мойте най-често им се случва двамата да се бутат един в друг Laughing Както се шегуваше треньорът, двамцата ще се удавят един друг Laughing
Това, което на мен ми харесва, е че треньорът е много спокоен и децата се отпускат лесно и ходят с голямо желание, а същевременно не ги пресира, защото малкият плува много добре, но го е страх да се отпусне и не ще без помощни средства. И треньорът, въпреки че ми каза, че е сигурен, че може да плува и сам, защото се справя чудесно, не го насилва и винаги се съобразява с решението на малкия да сложат една или две плувки.
Ако не се спреш на нещо друго, винаги можеш да отидеш да пробваш един-два пъти и ако не ти хареса, да се откажеш  Simple Smile

# 161
Лекси, при нашия треньор има часове само от 12 в събота и неделя. Той не е много популярен и по-малко деца има при него. Има там други треньори - всичките преди бяха в Лайт - Дойчин, Даниела и други, при тях е по-голяма навалица и те си разпределиха децата и в други часове. Доколкото знам има от 10 и от 11, и от 12.
Когато ние отиваме за часа в 11:50, тогава е гъч в съблекалнята заради деца, които привършват часа си от 11. После, като излизат нашите в 13 часа е много спокойно, и в басейна е по-спокойно, явно повечето предпочитат по-ранни часове, което е разбираемо - не ти се разкъсва деня, но пък правиш компромиса с бутането в съблекалнята.

# 162
  • София
Така е Free Soul, тъпканица голяма. Crazy  Ние сме при Дойчин от Олимп. Ходим в събота и неделя от 11.00. Първоначално бяхме от 12.00, но после ни преместиха от 11.00 ,че не се събирала група за 12.00 часа. Иначе около 13 ч вече басейнът е почти празен. Laughing
Иначе има група и от 9.00 ч до колкото знам при тях. Освен съблекалнята долу до басейна има ище една на на горния етаж, но трябва детето да мине през целия коридор за да стигне до там.
Със сигурност обаче е по-спокойно в горната. Grinning

Навсякъде в сградата е топло. Водата е около 27 градуса, но моята щерка казва, че й е добре.
Последните две седмици групата ни беше около 8 деца.

Само за инфо, няма сешоари. Laughing Така, че да не збравяте този важен атрибут.
Освен това, още от входа или слагате калцуни, които си носите или обувате джапанки и така влизате до вътре.

# 163
  • София
Какви градуси са ви в главите, аз само за хлора си мисля.....

и понеже имаме карти за Берлин за ползване, а не сме се вясвали от лятото - моля някой отново да напише КОГА Е ПО-СВОБОДНО В Хотел Берлин? И кога е навалицата?

# 164
  • София
Не видях да е коментирано 153 училище (Свобода) и плуването там.
Моята дъщеря ходи от една седмица - малко време за впечатления, но тя е щастлива и доволна. Идеята ми не е да я правя олимпийска надежда, а да има къде да изразходва енергия зимно време.
Условията са - 8 посещения ( два пъти седмично) 50 лева, 4 посещения (1 път седмично) 30 лева, 1 посещения 10 лева.
Детето казва, че вътре е топло. Родители не допускат, за да не се разсейват децата.
Ако някой нещо друго интересува да пита!

Общи условия

Активация на акаунт