Плуване за деца - къде в София?

• 294 532
  • 829
  •   1
Отговори
# 135
Кръщелницата ми ходи на плуване при въпросната Силвия. Детето е много доволно, научи се да плува.

# 136
Здравейте, казаха ми, че в 123-то СОУ (Красна Поляна) има плуване за деца над 3 години. Имали някой ходил там, ще съм благодарна за отзиви Simple Smile

# 137
От нашето училище водят децата на плуване в спортен комплекс "Кристал"  - на "Ломско шосе". Децата са много доволни, а за комплекса имам добри отзиви и от познати, които го посещават.

# 138
Здравейте! Някой може ли да ми прати координати на Л.С на хотел Берлин или на някой от треньорите там? Благодаря!

# 139
  • София
За хотел Берлин не е нужно да се звъни, отива се директно там. Тренировки има всеки ден от 16 и 17 часа, в събота май бяха от 9 и 10 ч. Ето ти все пак тел. на хотела -  895 00 00.
Аз лично се разочаровах много, последния път не ме пуснаха със сина ми в женската съблекалня, майките с деца сме пречили на жените там, малка била съблекалнята. Трябвало да се оправя сам в мъжката...

# 140
  • София
В Спартак може да е всичко, но не студено. За групата за деца нямам наблюдения.
Дъщеря ми/6г./ тренира в 25м. басейн на Спартак и почти винаги излиза със синя уста и трепереща,а върти обиколки непрекъснато.Водата наистина е студеничка  Peace

# 141
Излиза, защото е малка и няма какво да я топли.Моята плува в 50-метровия и не винаги е посиняла, а в 25-метровия е по-топло.
Поддържа се по стандарт температурата.Това не е джакузи. Peace

# 142
И моето 5-годишно плува в Спартак. Нека да му посинява устата, но докато плуваше там (в момента е под карантина, защото в групата им има случай на Хепатит А) не се е разболявал сериозно, т.е. плуването му се отрази невероятно на имунитета.

# 143
  • София
.
Поддържа се по стандарт температурата.Това не е джакузи. Peace
По принцип е вредно да се плува в топла вода. Зависи човек какво иска.  Ако е игра и просто забавление във водата - ок, няма проблем да е топла. Но ако се цели тренировка и се плува непрекъснато,  не е полезно водата да е топла, доколкото съм запозната. Peace

# 144
  • София
хайде сега... все пак, между "студена вода" и "джакузи" има цял диапазон от температури.

какво значи "топла вода" в случая на басейн за плуване? каква температура е нормална за плуване, според вас?

Препоръчителни температури на басейна за уроци по плуване за начинаещи според US Water Fitness Association (http://www.uswfa.com/suggested_pool_temps.asp)

цитирам и конвертирам в Целзий:

3 - 5 години: 30-32 градуса Целзий
6 - 13 години: 29-30 градуса Целзий
възрастни: 29-32  градуса Целзий

# 145
От горния линк в басейните за състезания температурата на водата се поддържа 26-27 градуса.
Ако детето плува в Академик, Спартак или друга голяма спортна база, където принципно спортуват плувци, вероятно градусите са под 28.

Ако е друг тип басейн - към училище, към хотел - вероятността температурата да е по-висока е по-голяма.

Ние обиколихме 3 басейна - от Академик, през Мусагеница, сега Българско Школо. В първия тренират плувците на ЦСКА и температурата е 25-26 градуса. В Лайт  на Мусагеница към фитнеса беше най-топла. Към Българско школо е около 28-29.

# 146
  • Sofia
От нашето училище водят децата на плуване в спортен комплекс "Кристал"  - на "Ломско шосе". Децата са много доволни, а за комплекса имам добри отзиви и от познати, които го посещават.

Моля за информация. За кое училище става въпрос?
Ние сме в 61-во ОУ, обаче там не са предлагали от този басей, а е съвсем наблизо.

# 147
  • София

Аз лично се разочаровах много, последния път не ме пуснаха със сина ми в женската съблекалня, майките с деца сме пречили на жените там, малка била съблекалнята. Трябвало да се оправя сам в мъжката...

Неприятно.  Confused Мен доста ме дразнят малките съблекални там и особено детската. 2 деца и става тясно, а ако има и по някои родител с тях съвсем.  Confused

# 148
  • София

Препоръчителни температури на басейна за уроци по плуване за начинаещи според US Water Fitness Association (http://www.uswfa.com/suggested_pool_temps.asp)
Мерси, вчера имах желание да намеря повече инфо, но нямах време.
Всъщност наистина всеки има различно усещане за топло, по-добре е да се говори в градуси. Определено не е хубаво децата да зъзнат и да им посиняват устите.
Преди години имаше едни табла в басейните, всеки ден се записваше температурата на водата.

Мен доста ме дразнят малките съблекални там и особено детската.
Абсолютно. Това е една от причините да не стъпим повече в Берлин. Има часове, в които децата са толкова много, че освен, че плуват едно до друго (или едно върху друго), е страхотно изпитание да се изкъпят и облекат после, такава тарапана е в съблекалните.  Peace

# 149
Ама не е до усещане.Има си стандарти.Състезателни плувци не плуват в по-топла вода, а басейните, които са с олимпийски размери-цитираните като студени  тук-са база за точно такива хора/отбори.Това, че пускат и свободно да се плува си е съвсем отделен въпрос и всеки си прави сметка.Free Soul  го е обяснила отлично.Спряганото от теб табло го има на Спартак-за всеки басейн каква е теппературата, аз лично съм виждала как мерят и вписват даже.
За условията по принцип темата е дълга и там не искам да си отварям устата.Че е трагично. Tired

Общи условия

Активация на акаунт