Плуване за деца - къде в София?

• 294 481
  • 829
  •   1
Отговори
# 90
  • София
а лятото има ли някъде уроци за деца в открити басейни?

# 91
  • София
Анчето, аз не мога за треньори да отговоря , тъй като нямаме опит още. Досега съм коментирала само базата, хлора и тн.
Всички, при които сме били много ми харесват.

# 92
  • София
търся си ник - колко са там тренировките като цени?

# 93
  • София
допълвам поста си :
цената е 70 лв за 8 тренировки на месец, за школата на Стоян Церовски (работи той лично +2 колеги
за 2 деца от едно семейство- 118 лв / месец
казаха ми ,че организират още помещения за съблекални, защото сегашните се оказват недостатъчни Simple Smile
много се зарадвах, там ще има и стабилни пейки

мисля, че вече мога да дам отзив за сериозността на натоварването - стабилно е, не е по-малко отколкото на Мадара

в комплекс Бокар има същота школа, със същите цени.
извън тази школа не знам какви са цените
Връщаме се супер ентусиазирани от басейна, който по-горе споменах - в хотел Берлин парк Витоша.

Не знам кое е най-важното, че да започна от него Simple Smile

Няма хлор във водата, пречиства се с озониране.
Перфектен лукс и чистота.
Ниска цена на картата и то за по-дълга тренировка (60 мин).
Перфектен треньор- много внимателен , като орел над децата, както и спасителят, май не го видях седнал или да блее.
Съблекални.... без думи (има един минус, няма пейки , а свободни , нестабилни столчета, кофти е за малки дечица)

Междувременно вижте каква тема е изникнала, може би всички тук имаме по-специално отношение Simple Smile
Ще отговорите ли на загадката? Разбира се  да, ако сте ходили на Спартак. Дайте глас, че вече му плуват във врата Simple Smile
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=620637.0

# 94
  • София
аз всъщност четох, че при озонирането пак има и хлор....

Аз си оставам значи с питането има  ли през лятото някъде курсове в открити басейни?

# 95
  • София
  Здравейте,
да се запиша да следя различните възможности.
  Отскоро съм пуснала каките и ходят когато можем уикенда в спортен център Лайт в Мусагеница, при Даниела. Не че съм недоволна, но евентуално искам да се огледам и за други опции. Принципно имат плуване и в детската градина, но постоянно има последната година някакви проблеми с басейна и явно когато имат само си играят, което пак ме устройва, но искам и да се научат. За малкият брой пъти, които сме ходили определено съм доволна от напредъка.

# 96
Здравейте, ако на някой детето тренира на Академик може ли да ми изпрати телефон на някой треньор. Става въпрос за дете на 5 год. Благодаря Ви предварително.

П.С. Може и на лични ако е тайна Simple Smile

# 97
  • София
Angel_Dust , моля те да напишеш повече за това, аз като питах в басейна ми казаха че е само озониране и ВЪОБЩЕ НЯМА ХЛОР, дори водата не е от водопровода, а от Витоша и няма и това количество питеен хлор.

Факт е , че не мирише на нищо - нито въздуха, нито водата, нито банските след това...

# 98
Наистина ли никой не ходи на Академик?

# 99
  • София
Пред-оксидация с озон

Озонът е излязъл от употреба като основен дезинфектант. Не трябва озонът да достига до басейна. Ако има озон във водата в басейна, той се освобождава, когато водата се раздвижи механично като при загребване или ритане. Много скоро плувците ще започнат да кашлят.

Озонът е намерил второ приложение като средство за пред-оксидиране на водата след филтрацията и преди да се добави дезинфектантът. Озонът разгражда всички микроорганизми и органични субстанции на малки молекули така, че те да не взаимодействат с хлора. Не се образуват хлор-амини, които миришат лошо и/или биха могли да раздразнят очите и лигавиците. Качеството на водата в басейна в действителност е много близко до това на питейната вода. Освен това, той води до намаляване на разходите, тъй като количеството на прясна вода може да се сведе до 3%. Система за пред-оксидация се изплаща лесно за 2-3 години.

http://www.swimbg.com/article_58.html
т.е. аз го разбирам така - ако е само озониране не е добре, ако не е...все пак пак има и хлор...
всъщност детето ми направи някакви бронхиални спазми и имаше съмнения за астма, лекарката го спря от плуване поне за няколко месеца... от друга страна плуването е добър спорт при такива  проблеми но в открит басейн, та не знам, може би все пак е по-добър вариант тази система с Пред-оксидация с озон щом не се отделят миризми, но май ще трябва да попитам лекарката като се видим другият път.

# 100
Моят син плува в Спартак.
Сега се връщам да чета, защото мисля лятото да водя 2 пъти седмично, но на открито.

# 101
  • София
Сърчи къде на открито?

# 102
Наистина ли никой не ходи на Академик?

Голямата щерка ходеше, но не го препоръчвам особено като база.
Ние се преместихме в Мусагеница, в спортен комплекс Лайт. Всъщност се преместихме заедно с треньора ни.

На Академик беше хладна водата, в съблекалните също. Щерката излизаше с посинели устни. Не пускат родители вътре, с 300 зора успявах да склоня лелките да ме пускат в съблекалните - с калцуни естествено - да помагам на дъщеря си с къпането и обличането, тя също беше на 5 години. После водата я направиха още по-хладна, защото започнаха плувците на ЦСКА да тренират там. Децата почнаха да се отказват, и треньорът ни се премести.

Иначе ако държите да е там - отидете в почивните дни на място, има списък с телефони на треньори залепен във фоайето, а и може да се срещнете с някой на място там.

# 103
Сърчи къде на открито?

Мисля си за Диана.
Правили са ремонт. Базата била повече от добра.
Лошото е, че там има тренировки и не зная дали през седмицата външите басейни са достъпни.

# 104
  • София
т.е. там си правят на открит басейн уроците ли? или ти просто на басейн на свободно посещение искаш?

Общи условия

Активация на акаунт