Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 11

• 73 684
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
Е, Деси, щеше да ми бъде интересно да 'чуя' и друга гледна точка.
Защото истината винаги е някъде по средата.
Благодаря на теб и Таня, днес ми бяхте много полезни.

Таня, това с листчетата май няма да е много удачно в нашия случай, защото учителката ни изведнъж реши, че трябва да се отнася по равен начин с детето.
Т.е. каквото е позволено на останалите, такова и на нея.
И нищо повече!
Иначе като идея е чудесно, но е за учител с по-креативно мислене. Confused
И да не пропусна да ти честитя празника. Жива и здрава да си!

# 526
Calathea, църквата където моето дете ходи на неделно училище не е източно православна затова се редактирах. идеята ми беше, че някои християнски пастори имат други възгледи откъм покорство - при нас не се търси подчинението и строгостта а уважението на детето към самото себе си - ако то уважава себе си ще уважава и другите.
При нас е малко по-различно - детето се учи, че Господ го обича, приятелчетата му го обичат, пасторите и учителите го обичат - всичко откъм вдигане на самочувствието на детето и втълпяването на мисълта "АЗ СЪМ ПО_ПО_НАЙ И ВСИЧКИ МЕ ОБИЧАТ" от там детето иска да продължава да е обичано, ако щеш глезено и дарява, споделя, моли се за другите и т.н. за да запази тази любов. Детето не се наказва и не сме строги с детето - за това което ние неможем да го научим разчитаме на Господ да го научи и се молят за детенцето и Господ си му помага.
Българската църква е малко по консервативна, нашата малко по-демократична и насочена основно към децата да се възпитат в любов към Господ от най-ранна възраст чрез игри, песни танци, беснеене и лудеене, летни лагери, посещения на плажове, организиране на всякакви беснилници и удоволствия за децата. От децата не се изисква покорство - просто им се говори така, че един ден като порастнат сами да изберат да следват Господ.
Все сме си християни - все в едно и също вярваме - само дето нашите "литургии" повече приличат на рок концерти  Mr. Green и много силно се поощрява това всеки в общтността да познава другия и да му помага при нужда без да иска да му се връща "услугата".

# 527
  • София
Ами аз прегледах тогава нещата на бързо и ми направи впечатление, че за децата не се препоръчваше нищо от това, което сме свикнали като мрачна и сива църква.
Всъщност ето от тук - http://forums.pravoslavie.bg/viewtopic.php?f=11&t=134, после попаднах на статията - "Ролята на наказанието и на поощрението във възпитаването на децата", http://www.pravoslavie.domainbg.com/ps/2003/3/pestov-nakazanie.html. Според мен има много ценни съвети, но всеки си преценява.

Ох, тук изтрих едни напъни за мои мисли Simple Smile

Е, аз исках да ви покажа статията, а всеки си я прочита както намери за добре.
На мен ми дава сили да не отстъпвам пред тръшкания и трудности, но все пак трябва да е и с мярка, и след като детето е достигнало разбиране като 3 годишно.

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 19:26 от TanyaMG

# 528
С голямо вълнение споделям с всички следната информация:

Дневен център за работа с деца с аутизъм и специални образователни потребности “Тацитус”
организира първата в България DAN конференция по проблемите на аутизма

Дата: 24.01.2010г. (неделя)
Час: 9.00 – 19.00
Място: Гранд Хотел София, ет.2 зала “София”
Лектори: Dr.Anju Usman и Dr.Arthur Krigsman

Dr.Anju Usman е един от първите DAN лекари в света. Специализирала e в лечението на биохимичния дисбаланс при деца от аутистичния спектър.

Dr.Arthur Krigsman е единственият в света гастроентеролог, работещ само с деца от аутистичния спектър. Той е един от хората, открили връзката между гастроинтестиналната патология и специфичните поведенчески прояви при децата с аутизъм. Те са помогнали на много деца с аутизъм в света, част от които са достигнали ниво на функциониране в норма. Едно от децата, с които работят, е и сина на Мина Ламбовски – Борис. Тези лекари, при които за консултация и прегледи се чака понякога с години, ще Ви информират по някои от най-актуалните въпроси и дискутирани теми в областта на аутизма.

Теми:
Dr.Usman – биомедицински аспекти на аутизма
Dr.Krigsman – “Случаите на ентероколит при децата с аутизъм”, “Многообразието на гастроинтестиналната патология при деца от аутистичния спектър”

Такса: За всички желаещи да присъстват таксата е 30 лева. Сумата може да се внесе по банковата сметка на центъра или да се плати на  място: кв.Бояна, ул.”Поп Евстати Витошки” 13 (от 9.00 до 17.00). 

За допълнителна информация и записване можете да се обадите на телефони: 0888798804; 0885248328 или 483 46 33; 0885146030 от 9.00 до 17.00 часа. Регистрацията приключва на 23.01.2010г.

Желателно е всички присъстващи да са заели местата си в залата до 9.00 часа , а всеки дошъл по-късно ще бъде допуснат в първата кафе пауза.

Банкова сметка на център “Тацитус”:
клон: БДСК
BIC код: STSABGSF                                                              
IBAN: BG10STSA930000                                      
Сметка N 17122447
Име: Тацитус ООД                                                                                                                                  

Адрес: кв. Бояна, ул.”Поп Евстати Витошки” 13 тел. 4834633; 0885 146030

Събитието се осъществява с любезното съдействие на Нова телевизия и БГ-Мамма

Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 13:42 от EAA

# 529
  • София
EAA, благодаря за информацията!  bouquet
Считам, че ще е много интересно и полезно. Ще има ли осигурен превод на български по време на лекциите?

# 530
Моля Simple Smile
За конференцията е осигурен симултантен превод през цялото време.

# 531
Calathea,гледах Ви  с Мими по канал1.Мимето е страхотна ,изобщо не се различава от другите деца.Направи ми впечатление,колко е срьчна с ножичката.Другите дечица явно много я обичат.Не го хванах цялото предаване,пропуснах началото.Дано по кьсно го качат в сайта им да го гледам.

# 532
  • София
Calathea, и аз ви гледах, вече са качили предаването. Дано да са все такива добри новините! Hug

EAA, ще  пусна търсачката за доктор Arthur Krigsman, да се запозная предварително. Интересува ме гастроенерологията и доброто психо здраве, има връзка... Мерси за информацията.

Момичета, как се чувствате от пробиотиците? Аз съм доста доволна от Нормофлор, аз го пия и детето също. За сега единствен недостатък е, че бързо свършва. А може и да си въобразявам, че ми е по-добре. Преди време бях пила пробиотиците на Аквасорс, но като чели не забелязах ефект.

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 23:55 от TanyaMG

# 533
  • София
Calathea, поздравления  Hug
На теб ти отива да си пред камера.Стоиш добре - помисли си за смяна на професията  Wink.
Мишо попита как ще излезеш от компютъра, като си влязла там - нали само те заведохме до телевизията, а не те видя да излизаш от там.  Joy

Таня от пробиотиците има вероятност да се появят външни прояви например пъпки по кожата, не съм много наясно защо, но е нещо от сорта, че тялото се чисти.

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 09:28 от Катина

# 534
Може ли някой да уточни за кое предаване става въпрос /с участието на Calathea/, за да мога да го гледам! Благодаря Simple Smile

# 535
# 536
Благодаря Simple Smile
Не мога да се сдържа и да не споделя, че на конференцията са поканени гастроентеролози от Токуда и Педиатрията, алерголози, генетици, психолози и лични лекари.  Grinning

# 537
  • София
Благодаря Simple Smile
Не мога да се сдържа и да не споделя, че на конференцията са поканени гастроентеролози от Токуда и Педиатрията, алерголози, генетици, психолози и лични лекари.  Grinning
А, сетихте ли се да поканите детски психиатри - например от клиника св. Никола, от 4 километър?Поканихте ли екипа от http://www.autismbulgaria.com/
Принципно почти всички диагностицирани деца минават през тези две места  Thinking

# 538
Проявената загриженост ме радва Simple Smile
Лично са поканени специалисти психолози и детски Психиатри от Клиника "Свети Никола", "Пумпелина", "И аз мога", Психолози от Софийски Университет, ФНПП към Софийски Университет /Логопедия и Специална педагогика/, Ресурсни центрове в страната, Лекари от Педиатрията, които се занимават с метаболитните заболявания. На Проф. Кременски и лекарите от генетичната лаборатория поканите ще бъдат дадени в понеделник.
От "Асоциация Аутизъм" и по-конкретно Ани Андонова и Мирена Велкова, обещаха да разпратят поканата до всички  членове на асоциацията и техни контакти.
В Клиниката на 4-ти километър не сме изпращали покани, но след любезното напомняне на Катина ще изпратим и там. Simple Smile
Разбира се всеки може да препрати линк на поканата до хора, за които смята, че събитието ще бъде полезно.

Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 21:36 от EAA

# 539
"Calathea: ...Напоследък Мими много обича да гледа анимацията "Барби и трите мускетарки...".
Calathea, моето момченце често повтаря и разиграва фрази от любими филмчета /не само непосредствено след като ги е гледало/ и специалистите са ме съветвали да избягвам телевизия и ако пускам филми да са различни, без да ги повтарям, за да не се фиксира върху някой от тях.

Общи условия

Активация на акаунт