Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 11

• 73 710
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Няма какво да спорим, хубаво е да получаваме информация за разни конференции и сбирки, на които могат да се научат нови неща.
Пък вече всеки сам преценява, дали темата би му била от полза и дали да посети въпросното събитие. Или пък вече е достатъчно информиран и не се нуждае.
Все пак всеки един от нас тук се опитва да помогне по един или друг начин, според собствените си разбирания и убеждения.
Никой не агитира на сила да се посещава каквото и да е било мероприятие, но е хубаво да имаме информация, когато се провеждат.
Отсяването можем да направим сами.

# 556
  • София
mama mariana, аз 90% смятам да ходя. Утре планирам да платя таксатата, да не остана без място Simple Smile А дано да са здрави всички около мен, за да отида в неделя.

Момичета искам да ви питам нещо, което прочетох в темата на Дорка в дир-а, а може и Дорка да ни каже. Става въпрос за това:
"На едно място бях чела, че при късна диагностика едно дете или
юноша, не може да се оправи само с диета.
Пишеше, че 90% от децата, които са диагностициранио до втората си година
могат да се оправят само с диета.
Около 40% от децата, които са диагностицирани на около две години и половина могат да се оправят само с диета,
и само 10% от децата диагностицирани след третата им година могат
да се оправят само с диета..."

Ето от тук - http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=budeshtimaiki&Number= … ;part=17&vc=1

От къде е това изследване? От една страна е много важно да се комуникира с майките, така че след 20 месечна възраст да разнообразяват менюто на детето /да не е предимно хляб и мляко/, от друга страна над 3 годишна възраст 10% от децата се подобряват само с диетата, малко ми се вижда. Но така или иначе това са като 3 стълба - работа с детето, храна и подходяща социална среда, където детето да трупа опит.

Тук,тук

Колко точно хора четящи тук в тази тема са наясно какво означава ДАН лекар, с какво се занимава, и какво може да помогне?Не беше излишно пояснението за ДАН.Мисля си даже, че колкото повече информация се даде предварително - толкова по добре  Simple Smile
Благодаря ЕАА, че обясни точната цел на идването им.Както казах вече, и ще повторя заради теб - наясно съм какво означава за много родители среща с ДАН лекар, и ви желая успех.

# 557
Чистосърдечно си признавам, че аз не съм на ясно.  Embarassed
Бих помолила някой да обясни по-подробно и моля като на блондинка! Mr. Green

# 558
  • София
Понякога, когато знаем нещо и не се сещаме, че другите не го знаят.Това, че ще идват ДАН лекари е много, ама много хубаво за почитателите на тази теория за лечение на аутизма.Хубаво е обаче да ни разкаже някой по подробно.Аз мога, но се страхувам да не бъда разбрана накриво.
ЕАА - би ли помогнала  Hug.Сигурна съм, че ще ни е интересно.

# 559
Дан лекар и аз не знам какво е. EmbarassedМисля си,че се занимават с  нещо от рода на хелирането .Обаче техните методи са много зверски.Аз мойто дете сьм го пробвала само на мандарини и хума както ми каза Моралес и на втория ден спрях.Простете ми невежеството ,ако нещо бьркам .И на мен ще ми бьде интересно някой да ми разкаже.
Бях чела за едно дете ,което е починало след такава терапия.

# 560
В темата сме разисквали много за връзката аутизъм-ваксини. В една друга тема, в която пиша, публикуваха една много интересна статия:
Цитат
– За да се преодолее объркването, повторете, ако обичате, още веднъж какви болести, какви проблеми могат да доведат ваксините.
– Ние говорим за два вида възможни последствия от ваксините. В единия случай, ваксинираният заболява от тази болест, от която трябва да го защити ваксината, тъй като във ваксината има някакъв фактор на самата болест. В другия случай, у ваксинирания не се развива ТАЗИ болест, но затова пък веднага или след известно време се развива друго заболяване, предизвикано от ваксината. Това може да бъде аутизъм или друга болест, например менингит. Детето може да стане дори умствено изостанало.
от тук: ИНТЕРВЮ С БИВШ СЪЗДАТЕЛ НА ВАКСИНИ

# 561
ох, откъде я икопаха пък тая анонимна статия - пълна е с глупости вътре, някой си писал писал недописал - примерно ваксини не са отглеждали в бъбреците на маймуните а в черния им дроб и това преди много години. Отдавна не се ползват органи за размножаване на вирусите. А пък за това какво казвал и правел Табо Мбеки няма да коментирам - та той е човека който осигури живот на хиляди бебета заразени със СПИН като им осигури лекарства.... Той не се е борил срещу а за ваксинирането.
Не казвам, че ваксините са безопасни, ама това са крайности - да се уморят децата и т.н... аз поне съм била свидетел на това как неваксинирани деца от полио умират - и такива които имат достъп до ваксини как живеят. И въобще не става въпрос за хигиена и начин на живот.
Ама то всичко е бизнес Simple Smile
Олово ние сме приели и предали на децата си десетки пъти повече разхождайки се по улиците и дишайки пушека на колите. Ама никой още не се е сетил да роптае да спрат автомобилите, щото пустите му компании ги правят за да уморят децата...

Шефчето - да има деца починали. Има и такива които са се подобрили след хелиране. Аз имам достъп до ДАН, но избрах да дам парите си за терапии а не за хелиране защото ме е страх. А и тук смятат хелирането последна стъпка. Но препоръчват диета и изчистване на детето и пазенето му от допълнителни отрови, включително ваксини.
Моето дете аз ваксинирах тази година. Нямаше други ваксини - понесе ги добре, имаше Т - бях писала във форума. Но и все пак беше почти на 7г. - сложих полио дифтерия и тетанус ваксини и хеп.Б. Регрес не е имал, върви напред.

# 562
  • София
За ДАН докторите се чудя дали има смисъл от тази кратка информация, ето това е превод чрез гоогле от тук, ще го редактирам малко:
http://autism.about.com/od/alternativetreatmens/f/dandoc.htm

Съкращението DAN Defeat Autism Now (DAN!) може би се превежда "Изгони/Победи/ аутизма сега!"

Какво е ДАН протокол и какви са ДАН лекарите?

ДАН e проект на Научно-изследователски институт по аутизъм (ARI), основан през 1960 от д-р Бернард Rimland. DAN лекарите са обучени в "ДАН протокол," подход за лечение аутизъм, който започва с идеята, че аутизма е биомедицинска разстройство. Конкретно, Дан лекарите смятат, че аутизма е заболяване, причинено от комбинация от намалена имунна реакция, външни замърсявания от токсини във ваксините и други източници, както и проблеми, причинени от определени храни.

Какво предписват ДАН лекарите

В една статия, наречена "Съвети към родителите на деца с аутизъм," автори, свързани с Научно-изследователски институт по аутизъм (ARI) казват:

"Много лекари не се занимават с пълни медицински изследвания на хората с аутизъм, защото вярват, неправилно, че единственото лечение са психиатричните лекарства за намаляване на присъпите и поведенчески проблеми."

Някои от основните интервенции, предложени от Дан практикуващи включват:
•   Хранителни добавки, включително и някои витамини, минерали, аминокиселини и есенциални мастни киселини
•   Специални диети напълно свободни от глутен (от пшеница, ечемик, ръж, овес и евентуално) и без млечни продукти (мляко, сладолед, кисело мляко и т.н.)
•   Изследване за скрити хранителни алергии, и избягване на алергизиращи храни
•   Лечение на чревни бактерии / ферментации (с про-biotics, добавки и други не-фармацевтични лекарства)
•   Детоксикация на тежки метали чрез chelation (потенциално опасна медицинска процедура)

Къде се обучават ДАН лекарите?

ДАН лекарите са практикуващи лекари, които са преминали еднодневно обучение за ДАН протокол. Не е нужно да се подновява сертификата или други тестове във времето. В последните години Научно-изследователски институт по аутизъм (ARI) се опитват да мотивират ДАН лекарите за участието в едно обучение или конференция на 2 години. От института ARI съветват родителите, че е добре е да подбират ДАН лекар посетил повече обучения.

....има още в статията...като се казва, че има доста родители, доволни от методите на ДАН протокола и къде да намерите ДАН лекар
----------------------
Но при всички положения хелирането е много краен метод и ДАН не правят само хелиране.

Друго, което съм чела е, че ДАН протокола е възникнал през 60-те години, когато единственото действие спрямо децата е било да се затварят в специализирани институции и само най-богатите сем-ва са обучавали децата си в къщи по АБА. От една страна вече обучителните методи са много напреднали и са достъпни за доста деца, от друга страна ДАН протокола изглежда има 30 годишна история.
Ако трябва да съм честна ДАН ми приличат на хомеопати, надявам се, че работата им е важна или поне имаме нужда да ни повтарят да се стремим да ядем чиста храна.

А ето тук за диетата - http://www.autism.hit.bg/Dieta.pdf и на 10 станица пак има онази статистика за възрастта и подобряването, явно е от конференция на ДАН докторите.

Още нещо се сетих за Е-тата от групата 200-299, ясно е казано, че причиняват умствено изоставане у децата и здравните организации препоръчват да не се дават на деца. Но на етикетите на всички наши колбаси и меки, и твърди ги има.

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 09:55 от TanyaMG

# 563
Днес в Денят е прекрасен по БТВ ще има предаване за аутизма. Казаха, че ще гостуват родители и специалисти, без да уточняват имена.

Скоро не съм се появявала, обаче няма нещо много за хвалене. Крис стана вече на 4, все още не говори. За първи път разбра, че има празник за него, макар че сигурно не осъзнава смисъла на самият празник. Докато му пеехме песен и поднасяхме тортата, той се усмихваше доволно и наистина си личеше, че разбира, че това е в негова чест. Направи опит да духне и свещичката, но в крайна сметка я духнах аз.
Ходи в логопедична група. Много му харесва, не е плакал нито веднъж от есента до сега и видимо се радва, когато тръгва от къщи. Това  го променя много, но все още е далеч след връстниците си.

# 564
Moля, който е гледал предаването, да даде линк към него или да разкаже с няколко думи какво се е случило.
Darkviolet, живо и здраво да ти е момчето!
Разказът ти моментално ме върна назад във времето, когато празнувахме 4-тия рожден на моето момиче.
Горе долу тогава вече диагнозата беше ясна и аз нямах настроение за празник.
Постоянно плачех, но заради детето намерих сили и в съвсем тесен кръг от 2-3 най-близки приятелки с дечицата им направих скромно тържество.
Всичко мина като на филмова лента, а най-странното е, че не съм съхранила нито една снимка от 4-тия РД.
От тогава до сега, всеки рожден ден ставаше все по-осъзнат, колкото и да не ми се вярваше.
Така че, изпращам ти сили и много вяра! Hug

# 565
# 566
само че не е цялото предаване

# 567
Благодаря, но при мен отказва изобщо да стартира.
Виждам само лицето на Мина и толкова.
Ни говор, ни картина.
А свекърва ми специално ми се обади да се прибера от училище, за да го гледам.
Отказах с мотива, че ще го изгледам в нета.
Тя женицата разбрала, че за някакво лечение ставало дума и така се беше вдъхновила.
Няма ли кой да разкаже с няколко думи?

# 568
Калатея, с две думи - темата беше ДАН конференцията в неделя, лечението на аутизъм в център Тацитус. Гостите бяха Мина Ламбовски, нейните деца и двама родители на деца от центъра, щях да забравя и логопед Ели Колева. Даваха и много много кадри от центъра, как се работи с децата.

# 569
  • софия
Здравейте,и моето голямо дете има аутизъм ,ходи на у-ще в /масово/,ние с баща и също за да сме с нея в час,въобще много е тудно/както всички знаете/ ,напоследък е станала по нервна/само в училище/,не и се стои в час,незнам какво да правя,ако се сетите за някаква терапия или нещо друго казвайте.
Днес гледах по бтв предаването с Мина Ламбовски но от средата го хванах,нещо не ми стана ясно как ще лекуват аутизъм...
Ще ходите ли на конференцията в неделя

Общи условия

Активация на акаунт