Тайната на дългата и здрава коса - 75

• 86 622
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Момичета, помагайте - направо ще остана без коса! Имате ли впечатления от ампулите на Виши - Деркос? Купих си фитовал - таблетки - имам чувството, че още по-зле стана, пия ги вече почти месец Sad. В нас теракота е бял - по цял ден залягам и си събирам косите, много съм се притеснила!

tanya.d, колко ти е дълга косата? Моята е доста дълга и аз все се шашкам колко много пада, но в крайна сметка като взех да броя космите, които падат и се оказа, че не са повече от 100. Ако косата ти е дълга просто изглеждат много. За твое успокоение преброй ги:)Ако са повече купи си някакви витамини наред с ампулите. Знам, че косата може да пада от липса на желязо. Също можеш да пробваш и с геритамин и калмацин. При мен поне помогна, за сега...

Joy  Joy  Joy
Развеселихте ми деня,мерси   bouquet
Той мъжът ми ги брои в банята,ще го питам колко станаха  hahaha hahaha

Бирена мая(немската) също е добра за коса,кожа,нокти. Аз си правих изследване за липса на желязо скоро,но се оказа,че съм в нормите.

Аз пък се бях шашнала,че косата не само пада,а се къса неравномерно и около скалпа остават доста къси косъмчета. Обаче фризьорката ми ме светна,че тези къси косъмчета са израсналите,а не накъсаните. Дано е така де.

смей се ти, обаче ако ти е дълга косата е много трудно да прецениш дали е паднала много коса или тази, която е паднала изглежда така. Трудно е да се прецени имаш ли косопад наистина или само се шашкаш без причина. То е ясно, че няма да броиш всички косми, ама поне тези които падат като се решиш... Grinning А това за късите косъмчета е така, защото тези които се късат се късат по-надолу, а не точно около скалпа. Аз сутрин като стана и имам ореолче около главата от къси косми и много ме нервят, но по-добре така от колкото да не ти расте нова Laughing

# 166
Аз съм с МНОГО изтощена руса коса..до преди 1 година косата ми не растеше, но започнах да я мажа със зехтин преди всяко миене и седя максималко много време с него.
За въпросната една година косата ми се оправи, изглежда много жизнена и здрава, а я боядисвам 2 пъти на месец.
п.с. има ефект само, ако зехтина е хубав, т.е. много скъп за жалост в БГ се продават предимно боклуци! Close

# 167
Здравейте! Аз да се оплача, че косата ми не е пораснала вече два месеца Sad Слагам си хининова вода от близо вече три месеца, но признавам, че понякога е нередовно-не помага Sad
Но и без хининовата вода, според мен, за два месеца трябваше да е пораснала с около 2 см...а тя-нищо! стои си все същата и къса Sad Мисля, че може би и влияя зле като я мия всеки ден, но наистина не понасям да ми е мазна, а аз имам голям проблем с бързото омазняване на косата. Значи, не стига, че ми е тънка, къса, абсолютно безобемна и лесно омазняваща се, ами сега и не расте! Моля ви, дайте ми съвет!
П.П. Пия рибено масло и Цинк от няколко месеца (редовно)

И моята се омазнява бързо,но свикнах да я мия през 3 дена,като последния я държа прибрана,защото колкото по-често я мия,толкова павече се омазнява.Миенето всеки ден не е нито полезно за косата,нито удобно за всеки.Свикни я поне през ден да я миеш,и ще видиш как ще свикне и по-бавно ще се омазнява,стига да я изтраеш 1-2 месеца за по 1 ден мръсна.А ако не можеш то поне редувай шампоана с друго,например вода с лим. сок.  Peace

# 168
Записвам се за да ви следя  Simple Smile  На мен маската с авокадо ми се отразява много добре  Grinning

# 169
И моята се омазнява бързо,но свикнах да я мия през 3 дена,като последния я държа прибрана,защото колкото по-често я мия,толкова павече се омазнява.Миенето всеки ден не е нито полезно за косата,нито удобно за всеки.Свикни я поне през ден да я миеш,и ще видиш как ще свикне и по-бавно ще се омазнява,стига да я изтраеш 1-2 месеца за по 1 ден мръсна.А ако не можеш то поне редувай шампоана с друго,например вода с лим. сок.  Peace
Ох... как е възможно да се дават такива съвети... Приложимо ли е в днешно време за една работеща жена да  ходи с мазна коса 1-2 дена, само и само да си свикне косата на по-рядко миене. Какво не е полезно за косата всеки сам си решава, но да ти се запушат порите с мазнина и да не може да диша скалпа също не мисля, че е много полезно. Има доста леки шампоани, които са за всекидневна употреба и не пресушават кожата.
За справка - преди си миех косата на 4 дена и беше чудесна, нито грам омазняване. Сега я мия всеки ден, защото имам хормонални проблеми и се омазнява бързо. Трябва ли да се насилвам да променя това с по-рядко миене?
Но това е положението - предпочитам вечер да отделя 15мин. за душ и сушене, отколкото да се мъча "да си свикна косата" и да ходя с мазна и залепнала такава. Всеки сам преценява за себе си, но такива генерални съвети откровенно дразнят. Още повече, че въпроса е разискван 10000 пъти във форума.

# 170
Косата ми е средно дълга - в крайна сметка си купих шампоан и концентриран лосион на Дюкре. Ще докладвам какъв е резултата. Колкото до броенето на космите - правих и това, но не са над сто. Пожелавам на вашите косми да си стоят на главите!!! Laughing

# 171
Момичета имам старшен косопад   ooooh!, може ли да ползвам тривитаминол за това, посъветваха ме да мажа само с него корените на косата преди измиване и да стоя така два часа. Правилно ли е така .
Косата ми капе силно от 2 месеца, но отдолу имам доста малки косъмчета които явно сега започвата да растът Sick

# 172
Ох... как е възможно да се дават такива съвети... Приложимо ли е в днешно време за една работеща жена да  ходи с мазна коса 1-2 дена, само и само да си свикне косата на по-рядко миене. Какво не е полезно за косата всеки сам си решава, но да ти се запушат порите с мазнина и да не може да диша скалпа също не мисля, че е много полезно. Има доста леки шампоани, които са за всекидневна употреба и не пресушават кожата.
За справка - преди си миех косата на 4 дена и беше чудесна, нито грам омазняване. Сега я мия всеки ден, защото имам хормонални проблеми и се омазнява бързо. Трябва ли да се насилвам да променя това с по-рядко миене?
Но това е положението - предпочитам вечер да отделя 15мин. за душ и сушене, отколкото да се мъча "да си свикна косата" и да ходя с мазна и залепнала такава. Всеки сам преценява за себе си, но такива генерални съвети откровенно дразнят. Още повече, че въпроса е разискван 10000 пъти във форума.

Ами всеки сам си решава кога да я мие.Но щом на някой му е по-добре да я мие всеки ден,не виждам поради каква причина се оплаква..Да съм заповядала на някой да си мие косата както на мен ми харесва хахах? Кво насилване говориш не мога да те разбера?Като те дразни не ги чети и щом въпроса за омазняването е разглеждан 1000 пъти,защо пак се пита?Много раздразнени станахте напоследък..човек да не смее да попита нещо  no

# 173
Здравейте момичета, записвам се да следя суперската тема.

Сдобих се с ужасен косопад, направо страшно. Ходих на дерматолог, който обаче каза че бил сигурно от бременността и от диетата ( на дюкан съм ,че бях качила 30кг Sad и за 4 месеца смъкнах 20кг, да ама сега ще взема и без коса да остана). Та да ви кажа какви мерки съм взела. Пия ревалид, купих си и от ампулите и така някъде от месец пише че трябва поне 3 месеца да трае курса по лечение. Снабдих се с съставките на вълшебната маска от първа страница и тия дни ще я почвам и нея. Кажете ми  може ли да я комбинирам с чесън нали и той вършел чудеса. Имам предвид да се намажа с чесън и после с маската и така да си седя 2 часа и да мия? Ще се радвам ако ми дадете и някой друг съвет, за което благодаря предварително  bouquet

# 174
  • В полите на Пирин планина
Относно миенето да изкажа своето мнение - аз също се мия почти всеки ден. Понякога прескачам по един, но повече - не мога. И това продължава години. Ето снимки на косата ми :

http://media.snimka.bg/2448/011151191.jpg

http://media.snimka.bg/4044/014342397.jpg

Правя редовно маски и косата не се изтущава от честото миене  Peace

dm чесънът наистина действа на косопада, но мирише доста силно, дори след измиване, ако се намокриш - мирише пак. Ако се изпотиш / например при спорт / - уханието е  Sick
По-добре прави самостоятелно маскта с тривитаминола. За косопадат помага също алоето - откъсваш листенце и мажеш скалпа с вътрешността на растението. Няма мирис.

# 175
Lady Brinne, косата ти е красива!  Hug И цвета, и целия вид.
dm, не би трябвало от диетата на Дюкан косата ти да пада. Тя е изключително протеинова, а протеините спомагат за здрава и жизнена коса.
Аз преди години бях вегетарианка, но не се хранех здравословно. Главно тестено и сладко ядях. Косата  ми беше подстригана на късо каре и цъфтеше много на тази дължина, късаха се космите, просто ужас някакъв беше.

# 176
Lady Brinne предполагам че миризмата наистина е силна, но пък ако помага ще изтрая извесно време. А , извинявам се за тъпия въпрос, това алое къде го раздават на листенца Simple Smile цветарски магазин??  newsm78

облачето хей незнам за диетата верно протеини, ама пък нали липсват витамините от плодовете де да знам ??? а и аз не взимах никави витамини на хапчета, защото толкова ми е акъла  Embarassed сигурно ще трябва да си направя някакви изследвания назад в темите прочетох , че ако имаш проблем с щитовидната жлеза също може да се появи косопад....

# 177
Да, най-добре е да се направят изследвания! Peace

# 178
Здравейте момичета, отдавна не съм се вясвала насам и гледа, че масово сте се "сдобили" с косопад. Поради ред причини не съм ползвала тривитаминола доста време. През това време, обаче, си правех маски с кокосово масло или със зехтин, а дори и с бадемово масло. Засега да чукна на дърво косопада ме подминава... Това за алоето и аз съм го чувала и дори съм си мазала косата след баня, без да изплаквам.

Lady Brinne предполагам че миризмата наистина е силна, но пък ако помага ще изтрая извесно време. А , извинявам се за тъпия въпрос, това алое къде го раздават на листенца Simple Smile цветарски магазин??  newsm78

Ако отидеш на някой пазар, винаги има баби, които продават в саксийки!
Облачето, абсолютно си права за Дюкан - не е от него...  Hug

# 179
XS,би ли споделила каква е причината за мазната коса или поне какви са симптомите на заболяването?Моята е такава и се чудя на какво се дължи...

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 19:58 от Lexie

Общи условия

Активация на акаунт