Тайната на дългата и здрава коса - 75

• 86 631
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
Ако отидеш на някой пазар, винаги има баби, които продават в саксийки!
Облачето, абсолютно си права за Дюкан - не е от него...  Hug

bouquet мерсаж. Продължавам си го Дюкана тогаз и дано не е и от хормони някакви и да мога да се справя с проблема

# 181
Ако отидеш на някой пазар, винаги има баби, които продават в саксийки!
Облачето, абсолютно си права за Дюкан - не е от него...  Hug

bouquet мерсаж. Продължавам си го Дюкана тогаз и дано не е и от хормони някакви и да мога да се справя с проблема

Ако съдя по лентичкатата ти, имаш косопад вследствие на бремеността и раждането ти.  Peace
Това по мое мнение няма как да се спре. Косопадът веднъж настъпил според мен не може да се спре. Причините за косопада се крият около три месеца  преди да започне.  Wink

# 182
Искам да питам нещо. Нали по принцип трябва да се избягва да се слага маска за коса (купена) , както и балсам и кристали в корените на косата. В същото време като си сложиш някое от тези неща и после се срешеш то така или иначе мсаката (или съответно балсама/кристалите) се разнася чрез гребена и отива и по корените. Тогава как да си предпази човек самите корени на косата като се реше след като си е сложил да речем балсам спрей без отмиване?

# 183
  • Be realistic - plan for a miracle.
Косопадът веднъж настъпил според мен не може да се спре.

Изключително много не съм съгласна Simple Smile

# 184
И аз си мия косата почти всеки ден и то доста години насам,но не ми се е изтощила изобщо.
Правя си маски за да я поддържам в добро състояние.
Мисля,че е много по вредно да я третираш с преса,сешоар,боядисване всеки месец,гелове,лак за коса ,перманант ит.н(нито едно от тези неща не правя Naughty/все още нямам бели косми,но като му дойде времето -ще трябва и по често боядисване Wink/ ),отколкото да я миеш всеки ден,не ми цъфти косата изобщо.
Всеки си знае косата и най-добре преценява как да я мие Hug

# 185
Аз имах косопад , но с постоянни маски с масла и няколкомесечно пиене на витамини успях да го спра. Да не пропусна да спомена, че съм с хормонални проблеми , т.е. имам хипофункция на щитовидната жлеза и започнах да пия лекарства, та може и лекарствата да са оказали влияние. Така че при засилен косопад, който не се влияе от нищо можете да се обърнете към ендокринолог, който да ви назначи изследвания. Peace

# 186
# 187
Katy,не ми се отваря линка newsm78

# 188

много се надявам да си права  Hug иначе би означавало , че почти всяка бременна накрая остава без коса... надявам се че полагаики грижи все някога косопада спира естествено изключвам случаите при други сериозни здравословни причини

Анч не ме стресирай  Wink

# 189
  • В полите на Пирин планина
Според мен Анч имаше предвид, че косопадът на dm е хормонално провокиран / от бременността /, но този косопад обикновено започва някъде около 3-тия месец след раждането и за около 3-4 месеца трябва да приключи. Естествено всичко е индивидуално. Лично аз след двете бременности нямах дълго време косопад и не беше силен.

# 190
Исках да кажа, че сезонния косопад вече настъпил е необратим процес. За да не се стига до какъвто и да е косопад трябват предварителни грижи. Аз тази есен имах ужасен косопад. Но и признавам, че бях спряла и с ампули, и с маски. Като усетих, че имам косопад започнах с ампулите на Дюкре, но нямаше ефект.
Ако от сега започна да правя редовно маски и да слагам ампули, пролетния косопад ще ме пропусне.
За хормоналните причини пък съвсем няма какво да говоря. На моят приятел снаха му след бремеността видимо и беше оредяла косата. Факт е. Не стресирам никого.  Hug
Сега обаче, две години след раждането косата и е по- прекрасна от всякога.

# 191
  • Be realistic - plan for a miracle.
Необратим процес за мен е нещо, което не може да се поправи Wink Така че е възможно и аз да не те разбирам.

Но си много права за едно... грижите за косата трябва да са постоянни и упорити.

# 192
Искам да питам нещо. Нали по принцип трябва да се избягва да се слага маска за коса (купена) , както и балсам и кристали в корените на косата. В същото време като си сложиш някое от тези неща и после се срешеш то така или иначе мсаката (или съответно балсама/кристалите) се разнася чрез гребена и отива и по корените. Тогава как да си предпази човек самите корени на косата като се реше след като си е сложил да речем балсам спрей без отмиване?
  Whistling

# 193

И слава богу, че не е вярно  Peace

Whistling
Не схващам какъв е проблема  Rolling Eyes Аз  слагам по малко балсама само в краищата непосредствено преди сушене (за жалост зимата не мога да мина без това, защото ако си легна с мокра коса няма да е изсъхнала и до заранта)...таа.. не ми отива по корените. Да не би да плескаш по много?

# 194
момичета днес се замислих по-сериозно, значи като се пръска косата с лак, аз например слагам доста лак зимата навсякъде по косата, като е влажно времето, защото в противен случай косата ми бухва и се разваля, та както и да е, мисълта ми беше, че ако се напръска с лака скалпа има вероятност да запуши порите, нали Rolling Eyes
защото например аз не си правя обем в корените, но масово това става с тупиране + лак в корените, т.е. лака остава по скалпа и ако не се отмие същия ден може ли да причини нещо, например както коментирахме за маслата, с които не трябва да се стои цяла нощ, за да не запушат скалпа newsm78

Общи условия

Активация на акаунт