Тайната на дългата и здрава коса - 75

• 86 652
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
~`irresistible`~  доста интересно наистина newsm78

# 196
Искам да питам нещо. Нали по принцип трябва да се избягва да се слага маска за коса (купена) , както и балсам и кристали в корените на косата. В същото време като си сложиш някое от тези неща и после се срешеш то така или иначе мсаката (или съответно балсама/кристалите) се разнася чрез гребена и отива и по корените. Тогава как да си предпази човек самите корени на косата като се реше след като си е сложил да речем балсам спрей без отмиване?
 Whistling
Не схващам какъв е проблема  Rolling Eyes Аз  слагам по малко балсама само в краищата непосредствено преди сушене (за жалост зимата не мога да мина без това, защото ако си легна с мокра коса няма да е изсъхнала и до заранта)...таа.. не ми отива по корените. Да не би да плескаш по много?
Проблема е, че като сложа балсама на косата и след това веднага ако тръгна да я реша, то независимо, че съм сложила само по краищата балсам чрез ресането той се разнася по цялата коса. Т.е стига и до корените включително. Това ме притеснява и се чудя как да се справя, ама единствения вариант като мисля лигически е в такъв случай да не се реша съвсем веднага след като съм сложила балсама и да го оставя да попие по краищата. Но пък има случай, в които бързам и се налага да се среша веднага след слагането на балсама без отмиване.

# 197
Не мисля, че е толкова трагично, ако ти попадне балсам и на скалпа. Аз от години като слагам балсам, го слагам по цялата коса. Даже напоследък и кристалите почнах така да слагам и проблем нямам...  Peace Купената маска за коса също я слагам първо в корените и после разнасям по цялата дължина. Защо да не подхранваш и корените? Нали косъма расте от корена, а не от края???  newsm78  Има специални маски и балсами, на които пише да не се слагат в корените - тогава вече е друго, но тези, които са стандартните балсами и маски, на които пише "Нанесете по цялата коса и стойте 5 минути... " или нещо подобно, защо да не се слагат в корените?  newsm78 Това е моето мнение...

# 198
Абе и аз си мисля, че все пак няма да е фатално ако попадне балсам или кристали на корените, най-много да ги омазни. Но нали някои казват, че запушвало косъма, той не дишал и така можело да се стигне до косопад. Човек вече незнае на какво да вярва Confused Tired Освен да пробвам и да видя какво ще стане, то разбира се от веднъж няма нищо фатално да стане Laughing Но си мисля, че човек като се реше няма начин да не го разнесе из цялата коса, а друг е въпросът, че и аз съм съгласна че не е препоръчително да се нанасят нарочно в корените, то аз не го и правя.

# 199
Аз май не разбирам нещо.. Вие говорите за балсам без отмиване, така ли?  Embarassed

# 200
Аз май не разбирам нещо.. Вие говорите за балсам без отмиване, така ли?  Embarassed
Да Simple Smile въобще за всякакви продукти като балсам без отмиване, кристали, серуми... Всичко, което не се изплаква от косата.

# 201
 Hug Аха! Ами не знам.. Не съм се замисляла.. Сигурно до скалпа достигат нищожни количества...

# 202
Hug Аха! Ами не знам.. Не съм се замисляла.. Сигурно до скалпа достигат нищожни количества...
  Rolling Eyes Ами и аз така предполгам  Simple Smile,  добре, успокоих се Laughing

# 203
# 204
е ако от такива нещa достигат нищожни количества, не разбрах в случая с лака, т.е. при директно пръскане по скалпа newsm78

# 205
е ако от такива нещa достигат нищожни количества, не разбрах в случая с лака, т.е. при директно пръскане по скалпа newsm78
Лака за коса според мен не е мазен и не запушва порите, а само изсушава скалпа. Моя колежка с много мазна коса си впръсква лак за коса в корените за да не си мие косата всеки ден, а през ден. Един вид така забавя малко омазняването на скалпа  Grinning  Това го прави от много дълго време /години/ и не се е оплаквала да има косопад /освен сезонен/  Grinning

# 206
Здравейте момичета

снощи си направих първата маска с тривитаминол като преди това се натърках и с чесън.  Очаквах по голяма смръдня от чесъна, но или не съм се мазала както трябва или просто обичам чесън и миризмата не ми пречи Simple Smile. Разделих скилидките на две и така втривах в скалпа , но ми се струва че това не е идеалния вариант, просто много бързо се изсушават и имам чувството, че нищо не правя. Как според вас е най-добре? Иначе маската наистина е супер , косата ми е мека бухнала направооо кеф надявам се и тя вътрешно да се чувства добре и да спре да пада Praynig Колко съжалявам, че не съм ви открила по-рано и не съм полагала никакви особени грижи за косата си  Sad имам доста гъста коса (или по-скоро имах, че тоя косопад е направо страшен) и все си мислех няма страшно коса имам много няма нужда от допълнителни грижи. Да ама не Simple Smile Както и да е де, да не ви отегчавам имам едно две въпросчета - вие сте спец  Hug
Първо - с пропорциите на маската от първа страница ми се получи доста малко количество, което определено не ми стига да си покрия цялата коса. Може ли да правя двойна или тройна доза или тогава тривитаминола ще дойде множко и не трябва да се прекалява?
И второ - изпъпчила съм се като пубер , възможно ли е да е от Ревалида, който пия вече месец?

Благодаря ви предварително и се извинявам за дългия пост
Хубав ден  на всички bouquet

# 207
Добре дошла, dm  Hug
Моята коса е средна дължина и също мн. гъста, но не правя двойна доза от маската. Просто слагам още масла (едно - да заместя маста + още едно по мое усмотение). Слагам всичко в корените и послле дълго и упорито разресвам (с главата надолу).

Признавам си никога не съм добавяла 2-те капки газ. Притеснява ме миризмата. Наскоро дори "излових" една жена - осмърдя метрото и се загледах в косата - лъщеши...викам си - таз от фенките  Mr. Green

Днес се каня да строша и един аспирин пък да видим (зер на 1-ва стр. пише за растеж и п-в пърхут).
Айде до след 2-3 часа.  Heart Eyes

# 208
dm, здравей. Да, може би има някаква вероятност да е от Ревалида, ако действа прочистващо на организма и тези пъпки да са някакво такова временно явление. Но не знам...

# 209
  • Пловдив
dm и аз слагам повече от съставките за да ми стигне за цялата коса. Но аз моята маска си я правя горе долу така:
2-3 с.л тривитаминол
2 с.л бадемово масло
2 с.л масло от пшеничен зародиш
2 с.л зехтин
по малко от 1 с.л ракия
малко сок от лимон /на око/
Понякога слагам и повече от 2 с.л от маслата и зехтина.
Доста лесно си измивам косата. Нямам проблем с това, на фона на всичката тази мазнотия.
Относно хапчетата, които пиеш- аз имах същия проблем с Мерц. Вече няколко години подред, пролет и есен си пия по един месец. Но този път ми се появиха ужасни гадни пъпки. Аз си мисля, че това е прочистване на организма-избива навън.
Аз вече 5 пъти си правя тази маска. Още 3-4 пъти ще я правя и ще направя почивка.

Общи условия

Активация на акаунт