Тайната на дългата и здрава коса - 75

• 86 496
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
Мисля,че е задължително да смениш козметиката за коса,която ползваш,защото преди години и аз имах сериозни проблеми с косата и тогавашната ми фризьорка каза да сменя всичко,което ползвам да го изсхвърля.Купи си по-качествени неща за проблема,който имаш и всичко,което вземеш е хубаво да е на една марка и разбира се прави си домашна маска и тя ще ти помогне  bouquet
Можеш ли да ми препоръчаш нещо? Нямам представа за какъв тип коса козметика да избера, мислех си за Pantene Full Spectrum Shine, пише че помага за уплътняване и блясък на косата.. Защото тези за изтощена коса ми я правят мазна, а тези за нормална някак изсушават. Пробвах бебешки (Johnsons Baby с пшеничен зародиш), на Garnier за руса коса (защото косата ми е светлокестенява), секундната маска на Garnier Repair & Shine, ама няма резултат..  Sad

# 451
  • В полите на Пирин планина
~Nelly тук много пъти сме коментирали, че някои продукти, които допадат на един за друг са неподходящи. Може би е добре да кажеш повече за косата си - боядисваш ли се, изправяш ли се с преса и др. подобни, какъв е типът на косата ти по принцип - мазна, суха ...

За косопад мога да предложа, нещо ефтино, което е помогнало на доста хора - Себорал Форте.

Домашните маски също подобряват общото състояние на косата, но това става по-бавно и трябва постоянство.

И на трето място - ако косопадът продължава дълго време и не се повлиява от външни средства е възможно да има вътрешна причина / хормонална, стрес / ...

# 452
Обикновено ми е нормална, а колкото до цвят - ползвала съм и ползвам само на Avon Летните Кичури, което само тонира косата. Иначе не ползвам маши, преси, ролки. Продължава може би от началото на есента, преди около месец реших да се подстрижа повече, за да ми махнат изтощеното и от след лятото, и косата ми се подобри, но напоследък стана това странно нещо с миенето.
Досега не съм имала проблем с падането на коса, то и сега не е като да падат цели кичури, но все пак не е наред.

# 453
  • до една звездичка
Обикновено ми е нормална, а колкото до цвят - ползвала съм и ползвам само на Avon Летните Кичури, което само тонира косата. Иначе не ползвам маши, преси, ролки. Продължава може би от началото на есента, преди около месец реших да се подстрижа повече, за да ми махнат изтощеното и от след лятото, и косата ми се подобри, но напоследък стана това странно нещо с миенето.
Досега не съм имала проблем с падането на коса, то и сега не е като да падат цели кичури, но все пак не е наред.

На мен за този проблем ми помогна маска от зехтин с корени от коприва, както и ампулите на Дюкре. Peace

# 454
Какво представлява маската? Намерих само със зехтин, само с коприва, но с двете заедно..  newsm78

# 455
направих си маска с хума, зехтин , алкохол и  жълтък Sad така омазана никога не съм била Simple Smile не знам как ще се измия после, дано поне има ефект Simple Smile вие какво маски правите с хума

# 456
  • Mонтана
аз преди правех с хума,но след като разбрах 4е сваля от боята ве4е не си правя.

# 457

Щом като по принцип ти е нормална значи козметиката ти не е за теб-не мога да ти кажа марка,но ти вси си забелязала кое ти действа малко по-добре,мисля,че Пантен не е лоша идея като цяло много хора са доволни,но пак ще кажа,че трябва всичко да е от една марка,защото продуктите се допълват и ако нещо не е както трябва ще разбереш от какво е,няма да се чудиш дали е балсама на ...,дали шампоана на ...,прави си и маска като слагаш в корените повече от изсушаващете съставки,а по дължината от подхранващите+зехтин.
За косопада подкрепям Себорал-вълшебен е.   
В първия ден в който забележиш,че ти се омазнява косата можеш да си сложиш пудра за лице в корените,тя ще попие излишния себум и ще можеш да искараш още един ден до миенето  Peace

# 458
Мерси много! Всички сте златни  Wink
Само не разбрах за изсушаващите и подхранващите съставки - по 2 маски ли да приготвям?

# 459
Нели, има 1 шампоан ДЕфламол (май), 12 лв е за косопад. Мн го хвалят, аз го имам едва от 1 измиване и нямам обективно мнение. Можеш да го пробваш.

# 460
Нели, има 1 шампоан ДЕфламол (май), 12 лв е за косопад. Мн го хвалят, аз го имам едва от 1 измиване и нямам обективно мнение. Можеш да го пробваш.
Дефламол ли? Аз с това се мажа при изгаряне!

# 461
Шампоана сигурно е Дефлуфал, а Дефламол е крем  Hug

# 462
аз знам че хумата пада боята затова и искам да си правя месец, два поне маски с хума за да може да се отърва по бързо от черото Simple Smile чакам и вашите предложения за маски с хума Hug

# 463
И аз си правех близо два месеца маска с хума за да сваля черното, но ефекта беше нулев. Махнах го с постригване  ooooh! А може би боята пада от хумата само когато си прясно боядисана. И аз незнам, но при мен определено не падна  Sad  А иначе маската която слагах беше: 3-4 лъжици хума /само, че на Джанкар обогатена с лайка, защото знам, че и лайката изсветлява/, бадемово масло и сок от един лимон /пак уж за изсветляване/. Ти ако решиш можеш да добавиш кисело мляко и жълтък. Тогава говорих и с фризьорката си и тя ми каза, че понеже боята е от много време и е доста наслоена /защото аз не боядисвах само корените, а цялата коса/ шанса да я сваля с домашни маски е...  Confused  А може при мен и да не стана защото косата ми е с дебел, твърд косъм не много податлив на третиране. Дано при теб да се получи   bouquet

# 464

извинявам се, можеш ли да ми кажеш какво точно е действието и какво точно представляват тези летни кичури, че се заинтересувах Rolling Eyes
и пак да попитам, ако някой знае начин да се изсветли косата леко да кажем с 1,2 тона, но без горене Rolling Eyes / като изключим лайката / newsm78

Общи условия

Активация на акаунт