Тайната на дългата и здрава коса - 75

• 86 381
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
KaTy_BaBy наистина доста гъста ти изглежда косата Heart Eyes

# 76
  • София
трябва да видя заглавието, че ми го донесоха вносно в някакъв био магазин в софия го имало....

# 77
и моята коса много цъфти,а я постригвам всеки месец Wink

# 78
  • сусурлево
запис

# 79
Благодаря момичета.А при мен се наблюдава странно явление-най-долните косъмчета от главата ми,които се опират в яка ако сте с поло /ех какво обяснение само/ та те винаги са сравнително къси,много изтущени и вечно цъфтящи и заплитащи се.Рязала съм ги на половина и пак стават така  newsm78 Даже аз по принцип не понасям полота и не нося, а така ми се заплитат направоо..  ooooh!

# 80
  • Пловдив
KaTy_BaBy  и при мен се получава заплитане заради по късите косъмчета над вратлето.
Явно при по-дългите коси се получава така. Много е неприятно, но какво да се прави......

# 81
и при мен е така  Peace

# 82
Аз слагам бадемово масло, масло от пшеничен зародиш и зехтин. Маста я пропускам, както и газта. Четох, че някой момичета трудно отмиват маската, докато аз пък нямам проблем с това. Доста лесно ми се измива косата, но за сметка на това по-бързо се омазнява. Имам е лек сърбеж /даже бях почнала да си въобразявам, че имам въшки/. Тази неделя ще си я правя за 4-ти път. Дано ефекта се появи по скоро. Упорита съм и няма да се откажа докато не минат два месеца.

# 83
  • В полите на Пирин планина
Аз слагам бадемово масло, масло от пшеничен зародиш и зехтин. Маста я пропускам, както и газта. Четох, че някой момичета трудно отмиват маската, докато аз пък нямам проблем с това. Доста лесно ми се измива косата, но за сметка на това по-бързо се омазнява. Имам е лек сърбеж /даже бях почнала да си въобразявам, че имам въшки/. Тази неделя ще си я правя за 4-ти път. Дано ефекта се появи по скоро. Упорита съм и няма да се откажа докато не минат два месеца.

Може би си прекалила с мазните съставки - сложи нещо изсушаващо - например алкохол, освен това той помага и за по-доброто проникване на съставките на маската. Според мен е добре нещата да са балансирани. Зависи какъв ефект се очаква - но бърз едва ли ще е  newsm78 Наличните в момента косми, ако са увредени трябва да се подстрижат и да се чака да порасне здрава коса. Един курс от маската едва ли ще е достатъчен за някакви радикални промени - трябва постоянство, грижи, добри шампоани, балсами и стилизанти / ако се ползват /, подходящи готови маски. Коментирали сме, че гъстотата на косата и дебелината на косъма са генетично заложени, така че това няма как да се промени. Но с маски може да се пробудят някои закърнели луковици, което да доведе до изникване на нови здрави косми.

Косата расте с около 1 - 1.5 см на месец - повече не може да очаква.

Цъфтежите показват, че косата е увредена поради някаква причина - честа употреба на преса, сушоар, силни шампоани за измиване или некачествени такива, много стилизанти, сух въздух, слънце ...

# 84
  • София
Здравейте и от мен. Аз имам един проблем от доста време, скалпа ми много се бели, не е точно пърхот защото ако не го чопля не се отделя от главата, по скоро като себорея, само дето препаратите против себорея не ми действат. Ползвах доста време себорал, който в началото действаше, но спря. Имате ли предложение какво да си слагам за да спре това чудо. Имам чувството, че от тази цялата история косата ми става по-зле като цяло.
Иначе аз маската с тривитаминола също си я правя и съм доста доволна. Лятото имах неблагоразумието да си направя плитки до средата на главата и така да ходя на море, след махането им толкова коса ми падна, че много се стресирах. Мисля, че маската много помогна, въпреки че и до ден днешен имам чувството че косата ми е наполовина от преди плитките...някой имал ли е подобно преживяване?

# 85
  • Бургас-Несебър
Здравейте и от мен. Аз имам един проблем от доста време, скалпа ми много се бели, не е точно пърхот защото ако не го чопля не се отделя от главата, по скоро като себорея, само дето препаратите против себорея не ми действат. Ползвах доста време себорал, който в началото действаше, но спря. Имате ли предложение какво да си слагам за да спре това чудо. Имам чувството, че от тази цялата история косата ми става по-зле като цяло.

Имах подобен проблем с кожата на главата, но не на цялата, а само на петна.Ползвах един шампоан от аптеката - алгопикс - катранен - малко мирише на катран, но се пооправих.

# 86
  • Пловдив
Не съм се изразила правилно. Аз пропускам маста и газта, но си слагам по 1 с.л ракийка и сок от лимон както пише в рецептата от 1-ва стр. Аз до  преди година и нещо имах много гъста коса с дебел косъм, но сега  е по скоро нормално гъста.  Всяка година пролет и есен, по един месец пия Мерц. Но този път ми излезнаха толкова пъпки, че направо пак се върнах в пубертетските си години. Но остана още 1 ден и приключвам с Мерца. 

# 87
Не съм се изразила правилно. Аз пропускам маста и газта, но си слагам по 1 с.л ракийка и сок от лимон както пише в рецептата от 1-ва стр. Аз до  преди година и нещо имах много гъста коса с дебел косъм, но сега  е по скоро нормално гъста.  Всяка година пролет и есен, по един месец пия Мерц. Но този път ми излезнаха толкова пъпки, че направо пак се върнах в пубертетските си години. Но остана още 1 ден и приключвам с Мерца. 

А на какво се дължи намаляването ан гъстотата на косата?

# 88
  • Пловдив
Косата ми започна да пада повече, а новите косъмчета няма как да израстнат толкова бързо. Преди повече от година започнах да се къносвам черна. Няколко пъти си слагах къна и спрях т.к не ми отрази добре на косата. Може пък да е от това, че всяка седмица се плесках с купени маски. Сигурно прекалих с химията. Незнам-нямам обяснение. Генетично ми е заложено гъста коса, но за сметка на това не расте особенно бързо. Познавам момичета, които си боядисват косите, постоянно ползват преса и въпреки това имат разкошни дълги коси. Пък моята глезла хим не ми се отблагодаря за грижите, които полагам за нея.

# 89
Купени маски, поставяни в корена / ако изрично, не е посочено, че така се ползват / - могат да го запушат и това да доведе до засилен косопад. Според мен с редовни и адекватни грижи косата може да възстанови нормалното си състояние.

Общи условия

Активация на акаунт