Тайната на дългата и здрава коса - 75

• 86 482
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Цитат
Купени маски, поставяни в корена / ако изрично, не е посочено, че така се ползват / - могат да го запушат и това да доведе до засилен косопад. Според мен с редовни и адекватни грижи косата може да възстанови нормалното си състояние.
Ами може би аз прекалих. Всяка седмица си слагах купена маска и то на цялата коса- свръх обилно от корена до краищата. И това в продължение на няколко години, без почивка. Но ще си взема поука. Сега като минат 2-та месеца поне 1 месец няма да си слагам нищо.

# 91
Здравейте и от мен. Аз имам един проблем от доста време, скалпа ми много се бели, не е точно пърхот защото ако не го чопля не се отделя от главата, по скоро като себорея, само дето препаратите против себорея не ми действат. Ползвах доста време себорал, който в началото действаше, но спря. Имате ли предложение какво да си слагам за да спре това чудо. Имам чувството, че от тази цялата история косата ми става по-зле като цяло.
Иначе аз маската с тривитаминола също си я правя и съм доста доволна. Лятото имах неблагоразумието да си направя плитки до средата на главата и така да ходя на море, след махането им толкова коса ми падна, че много се стресирах. Мисля, че маската много помогна, въпреки че и до ден днешен имам чувството че косата ми е наполовина от преди плитките...някой имал ли е подобно преживяване?
И на мен ми се е случвало и все още понякога излиза.Преди време използвах някакви лекарства,но вече не помня какви бяха и изчезна.Сега понякога се появява отново,но се маха без да слагам нищо.

# 92
Здравейте и от мен. Аз имам един проблем от доста време, скалпа ми много се бели, не е точно пърхот защото ако не го чопля не се отделя от главата, по скоро като себорея, само дето препаратите против себорея не ми действат. Ползвах доста време себорал, който в началото действаше, но спря. Имате ли предложение какво да си слагам за да спре това чудо. Имам чувството, че от тази цялата история косата ми става по-зле като цяло.
Иначе аз маската с тривитаминола също си я правя и съм доста доволна. Лятото имах неблагоразумието да си направя плитки до средата на главата и така да ходя на море, след махането им толкова коса ми падна, че много се стресирах. Мисля, че маската много помогна, въпреки че и до ден днешен имам чувството че косата ми е наполовина от преди плитките...някой имал ли е подобно преживяване?

При мой познат помогна шампоана на Рубела и към него се маже едно лосионче(около 2 лв.)от същата серия п/в себорея.Тубичката май беше синя или лилава(едното е за пърхут), като на боите за коса с капаче отгоре.Можеш да опиташ,не излиза скъпо

# 93
  • София

Опитай с шампоана Selsun - син. Имат и зелен, но той е за мазна коса, не действа добре. Мъжът ми има периодично такъв проблем, не е пърхот (по-едро и по-мазно нещо е като че ли) и буквално се люпи от скалпа. С този шампоан още при първото измиване се забелязва ефекта. Опитай, няма да ти навреди - медицински продукт е. Струва около 11 лв и го има в повечето аптеки.  Wink

# 94
И аз се записвам в темичката  Peace

Някой да знае какво мога да ползвам за косопад и същевремнно много бързо ми се омазнява косата.
Продуктите който сте ги написали в началото на темичката са за БГ ,а аз в момента съм в Лондон.Ако някой е пробвал нещо тук и е доволен нека да сподели Hug

# 95
Да похваля  шампоана Pantene за блясък в синята опаковка Grinning Неочаквано за мен от такъв масов и сравнително евтин шампоан останах приятно изненадана. Понеже като цяло не съм доволна от този Пантен, който се продава в Бг не очаквах много и от този и подходих с голямо недоверие, но все пак реших да го пробвам. Очаквах, че косата ми след него ще бъде много трудна за разресване, без блясък, твърда, но се случи точно обратното - супер лесна за разресване коса, много блясък , обем и много добре ми се оформиха вълните на чупливата ми коса Heart Eyes

# 96
Балсама на Пантен с червения етикет  е страхотен.От години го ползвам и мага да кажа,че косата ми е до кръста,блестяшта и здрава при положение,че доста я третирам с пресата.Мами, пробвайте дано и на вас ви хареса newsm10

# 97
  • В полите на Пирин планина
И аз се записвам в темичката  Peace

Някой да знае какво мога да ползвам за косопад и същевремнно много бързо ми се омазнява косата.
Продуктите който сте ги написали в началото на темичката са за БГ ,а аз в момента съм в Лондон.Ако някой е пробвал нещо тук и е доволен нека да сподели Hug

Според мен може да потърсиш естествени масла, пък дори и обикновен зехтин - маските с тях действат много добре на косата, като регулират и омазняването на скалпа.

# 98
Здравейте, момичета.
Временно преустанових мазането на косата си с тривитаминол и масла. Утре ще се подстрижа малко.

Относно питането на mimaa: Много съм доволна от един шампоан и тоник против косопад на Шварцкопф - Актив Ф. Серията я има в магазини Буутс.
Ето повече инфо: http://www.activhaircare.co.uk/output/ACTIV-F-home.aspx

Надявам се да съм била полезна.

# 99
amra ,

аз съм ползвала ето тези http://www.mypure.co.uk/organic-natural-hair-care-products_m2/natural-shampoo-c20 - май че са австралийски, но са органична козметика и са доста хубави. (Носиха ми ги от Англия преди време  и затова)

Момичета аз нещо съм затрупана с работа и нямам време да ви следя.

Да питам- някой ползвал ли е балсамите на faith in nature?

Мерси.

# 100
Като казваш Кристиян оф Рома какво имаш предвид,питам защото това,което си си взела ме вълнува и като започне панаира ще отида да го потърся,но до колкото знам Кристиян оф Рома са вносители на италиянски марки,но не са производители.Ако не е проблем ще ми кажеш ли каква по-точно е тази маска,на коя фирма е,за да знам какво да търся и ако може цената.
                                                               Благодаря ти предварително  bouquet

Маската е от серията Una с жожоба.Но сега ползвам с чесън маската им за косопад.За ефект,немога да кажа още нищо,но поне не миреше на чесън,а на кокосче Peace

# 101
абе да не ми се смеете за въпроса, ама си варя кестени и се чудех понеже си обливам косата понякога с чай, дали и кестените са полезни да си я запазя водичката им Laughing

# 102
Значи ще потърся не съм ползвала УНА само Алфапарф,сега ще опитам,благодаря ти  bouquet

# 103
Да споделя последното си вдъхновение /след тривитаминола/. Прочетох от тук:
- маска от:  мая за хляб /жива/ с кисело мляко
http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=10096
и
- обливане на косата с: бира и хмел
http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=5579
Намирам маската за лесна и полезна. Стоях 45 мин. После облях косата с бира и коприва. Нямах хмел, затова използвах коприва /корени и листа/. След обилно обливане, косата става твърда и бляскава, сякаш съм слагала пяна. За мен и добре, защото косата ми е с тънък косъм.
Доволна съм и ще прилагам тези две рецепти поне месец. Харесаха ми идейките, пробвах и затова споделям.

# 104
  • Бургас
 Don't worry ,сподели на другия ден каква е косата?Тоест при стилизантите на другия ден косата  е отврат,чудя се с бирата как ще е ?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт