Тайната на дългата и здрава коса - 75

• 86 598
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
jenito_88 ,рових се много из нета.И разбрах,че с боята(без окислитела) се смесва със малко балсам нанася се като боя,стои се 10-15мин. и се измива.Може веднага да се боядиса отново или на другия ден.
Като ми стане време за бядисване ще пробвам и ще пиша дали е имало ефект.

# 151
  • София
Момичета, помагайте - направо ще остана без коса! Имате ли впечатления от ампулите на Виши - Деркос? Купих си фитовал - таблетки - имам чувството, че още по-зле стана, пия ги вече почти месец Sad. В нас теракота е бял - по цял ден залягам и си събирам косите, много съм се притеснила!

tanya.d, колко ти е дълга косата? Моята е доста дълга и аз все се шашкам колко много пада, но в крайна сметка като взех да броя космите, които падат и се оказа, че не са повече от 100. Ако косата ти е дълга просто изглеждат много. За твое успокоение преброй ги:)Ако са повече купи си някакви витамини наред с ампулите. Знам, че косата може да пада от липса на желязо. Също можеш да пробваш и с геритамин и калмацин. При мен поне помогна, за сега...

# 152
Съжалявам, пуснах нова тема, а май трябваше да питам тук. Моля русите мацки да ми кажат какви съставки добавят към маската с тривитаминола. Разбрах, че не се слага газ и ракия, за да не се гори и изсушава косъма. Както и жълтък и оцет, за да не пада боята. Вярно ли е това и има ли още неща, които не се препоръчват за изрусени коси?

# 153
  • В полите на Пирин планина
Съжалявам, пуснах нова тема, а май трябваше да питам тук. Моля русите мацки да ми кажат какви съставки добавят към маската с тривитаминола. Разбрах, че не се слага газ и ракия, за да не се гори и изсушава косъма. Както и жълтък и оцет, за да не пада боята. Вярно ли е това и има ли още неща, които не се препоръчват за изрусени коси?

Не съм руса, не се боядисвам, но ще ти отговоря  Grinning - правилно си посочила, че изсушаващите съставки не са за препоръчване, защото изрусената коса по принцип се изсушава от боядисването. Жълтъкът при някои коси сваля боята, при други - не. Той е принципно много полезен, а освен това помага измиването на мазните съставки на маската. Малко ракия може да слагаш, защото тя спомага по-доброто проникване на маската в скалпа. Но все пак пробвай как ще ти действа. Спокойно може да наблягаш на маслата.

# 154
А да попитам,мога ли да се мажа само с Тривитаминол,без мас,ракия и останалите неща..?

# 155
А да попитам,мога ли да се мажа само с Тривитаминол,без мас,ракия и останалите неща..?

Назад някога сме коментирали, че може да има обратен ефект от голямата концентрация на витамините в тривитаминола в чист вид.

# 156
# 157

Не съм руса, не се боядисвам, но ще ти отговоря  Grinning - правилно си посочила, че изсушаващите съставки не са за препоръчване, защото изрусената коса по принцип се изсушава от боядисването. Жълтъкът при някои коси сваля боята, при други - не. Той е принципно много полезен, а освен това помага измиването на мазните съставки на маската. Малко ракия може да слагаш, защото тя спомага по-доброто проникване на маската в скалпа. Но все пак пробвай как ще ти действа. Спокойно може да наблягаш на маслата.

Междудругото, Lady Brinne, макар, че съм руса, косата ми е мазна. Боята нещо не й влияе, само е поизгоряла. Иначе се налага да я мия всеки ден или най - много през ден. Мен ме притеснява повече да не ми се развали цвета от нещо. За жълтъка разбрах от няколко места, че сваля боята. За оцета прочетох само на едно място. Ти знаеш ли нещо за оцета, дали ще ми развали цвета?

# 158
До колкото ми е известно оцетът се използва за блясък, а ако се сложи в последната вода за измиване на косата затваря люспичките на косъма. От тук би следвало, че не сваля цвета, а го запазва. Маслата помагат за регулиране на омазняването на скалпа, особено това от гроздови семена. В същото време помагат за заглаждане на краищата и против цъфтеж - например масло жожоба и от пшеничен зародиш.

# 159
Аха, благодаря ти, надявам се да е така. Защото като цяло никога не съм ползвала маски за коса и не знам кое как действа на косата, на кожата на глава и т.н. Но мисля, че е време да почна за използвам  Wink Определено имам нужда от възстановяване на косъма и сгъстяване. А и на бърз растеж няма да се разсърдя на този тривитаминол Simple Smile Значи продължавам със същата маска (тривитаминол, ракия, кис. мляко и оцет). Зехтин мога ли да слагам? Като се вземат предвид мазните ми корени Simple Smile .. За аспирин чух, че било добре да се слага, стрит на прах.. Но ми изглежда малко неподходящо.  Thinking Вие слагате ли, момичета?

# 160
Аз слагам от време на време  Party

# 161
Аз слагам от време на време  Party
И аз слагам,не винаги ,но в повечето пъти Simple Smile

# 162
Момичета, помагайте - направо ще остана без коса! Имате ли впечатления от ампулите на Виши - Деркос? Купих си фитовал - таблетки - имам чувството, че още по-зле стана, пия ги вече почти месец Sad. В нас теракота е бял - по цял ден залягам и си събирам косите, много съм се притеснила!

tanya.d, колко ти е дълга косата? Моята е доста дълга и аз все се шашкам колко много пада, но в крайна сметка като взех да броя космите, които падат и се оказа, че не са повече от 100. Ако косата ти е дълга просто изглеждат много. За твое успокоение преброй ги:)Ако са повече купи си някакви витамини наред с ампулите. Знам, че косата може да пада от липса на желязо. Също можеш да пробваш и с геритамин и калмацин. При мен поне помогна, за сега...

Joy  Joy  Joy
Развеселихте ми деня,мерси   bouquet
Той мъжът ми ги брои в банята,ще го питам колко станаха  hahaha hahaha

Бирена мая(немската) също е добра за коса,кожа,нокти. Аз си правих изследване за липса на желязо скоро,но се оказа,че съм в нормите.

Аз пък се бях шашнала,че косата не само пада,а се къса неравномерно и около скалпа остават доста къси косъмчета. Обаче фризьорката ми ме светна,че тези къси косъмчета са израсналите,а не накъсаните. Дано е така де.

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 12:57 от *R*A*D*I*

# 163

Не съм специалист,но мазнината и алкохолът "неутрализират",доколкото разбах, силата на витамините.
Аз вместо това използвам зехтин или масла като бадемово, от карите,авокадово и много рядко като алкохол/спирт ром (но според мен спиртът дехидратира косъма).

# 164
Здравейте! Аз да се оплача, че косата ми не е пораснала вече два месеца Sad Слагам си хининова вода от близо вече три месеца, но признавам, че понякога е нередовно-не помага Sad
Но и без хининовата вода, според мен, за два месеца трябваше да е пораснала с около 2 см...а тя-нищо! стои си все същата и къса Sad Мисля, че може би и влияя зле като я мия всеки ден, но наистина не понасям да ми е мазна, а аз имам голям проблем с бързото омазняване на косата. Значи, не стига, че ми е тънка, къса, абсолютно безобемна и лесно омазняваща се, ами сега и не расте! Моля ви, дайте ми съвет!
П.П. Пия рибено масло и Цинк от няколко месеца (редовно)

Общи условия

Активация на акаунт