Тайната на дългата и здрава коса - 75

• 87 634
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
MiLLLi4ka  страхотни снимки   bouquet Да не си фотограф и модел  Party Само не разбрах с каква коса си в момента- черна или по-светла  newsm78

# 271
Здравейте момичета! От два дни обикалям по доктори (ендокринолог, дерматолог, УНГ, зъболекар...) за да се установи причината за моя засилен косопад. В крайна сметка на всичките мнението е че най-вероятната причина е стрес, сравнително скорошната ми бременност и рязкото сваляне на кг. Дерматолога каза , че съм имала нов растеж на коса което значително ме успокои. Смени Ревалида с Пантогар , че тои бил най силен и ми препоръча някакъв нов продукт на DUCRAY - Neoptide

http://www.framar.bg/%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%B9-%D0%BD … -pid30016727.html

случайно някоя да го е ползвала и какво ви е мнението?

Изкупих в аптеката всички масла на Икаров  Wink и довечера ще си забъркам едно коктейлче с тривитаминол  cheers

# 272
dm, от моя опит и косопад от стрес, без бременност, ти препоръчвам, да не клепаш хиляди неща на косата. Аз прекратих вече почти два месеца всякакви маски с масла, тривитаминол и разни подобни, карам само на шампоан и балсам и от време на време себорал форте + витамини.Това си е мое мнение и решение Wink

# 273
Petiufka мерси за отговора, но аз до сега не съм полагала никакви грижи за косата си, която може и от това да страдаа тривитаминола разбрах от тук и до сега съм го слагала само веднъж. Така че си мисля , че малко масла няма да и навредят , само за тоя спрей на Ducray се чудя  newsm78

# 274
Petiufka мерси за отговора, но аз до сега не съм полагала никакви грижи за косата си, която може и от това да страдаа тривитаминола разбрах от тук и до сега съм го слагала само веднъж. Така че си мисля , че малко масла няма да и навредят , само за тоя спрей на Ducray се чудя  newsm78
Видях ти косата, много е хубава! Незнам защо толкова си се притеснила, но поне на снимките косата ти изглежда здрава, блестяща, жива и гъста. Ти си знаеш, вероятно имаш някаква причина да се притесняваш заради косопада, но според мен вероятно наистина е от стрес, а и мисля, че косата се обновява. Т.е падат много стари косми, на които им е дошло времето да паднат и растат нови. А и сезонът е такъв, че може да имаш подобен проблем, не е речено непременно, че нещо ти има Peace Все пак добре, че за твое успокоение си си направила необходимите изследвания и си говорила с лекари по този въпрос. И наистина не я пренатоварвай косата с мазане с толкова неща, особено пък с тези буламачи на Икаров! Не са добри масла за мен икаровските и това е! Не може едно масло да струва 2-3-4лв и да има претенцията, че е истинско масло, а истинските са доста по-скъпи. Ако искаш да си слагаш масло, препоръчвам ти кокосово масло, според мен най-доброто масло за косата! Но истинско. За мен косата ти си е много хубава, рядко се срещат такива коси по българските улици, стискам палци скоро да спреш да се притесняваш за това и просто само да и се радваш!

# 275
amra благодаря за думите Hug. Косата ми наистина е доста гъста или поне беше Simple Smile , но с тоя косопад доста оредя , верно че има още мегдан , нооо...Иначе знам че е е нормално на ден до 100 косъма да падат, и понеже не се реша съм свикнала да събирам постоянно косми. Но последния месец ми направи впечатление че доста повече пада от колкото обикновенно и взех да се реша веднъж на ден и да броя.Цифрата с всеки изминал ден ме ужасяваше 200, 300 имаше дни над 400 и леко се спекох. Надявам се да отмине, като чели намалява или просто така ми се иска, но последните дни не преброявам повече от 100 косъма.    bouquet

# 276
amra благодаря за думите Hug. Косата ми наистина е доста гъста или поне беше Simple Smile , но с тоя косопад доста оредя , верно че има още мегдан , нооо...Иначе знам че е е нормално на ден до 100 косъма да падат, и понеже не се реша съм свикнала да събирам постоянно косми. Но последния месец ми направи впечатление че доста повече пада от колкото обикновенно и взех да се реша веднъж на ден и да броя.Цифрата с всеки изминал ден ме ужасяваше 200, 300 имаше дни над 400 и леко се спекох. Надявам се да отмине, като чели намалява или просто така ми се иска, но последните дни не преброявам повече от 100 косъма.    bouquet
Ми значи отминава Grinning Стреса наистина много лошо влияе! А и може да ти се струва оредяла като я хващаш на опашка например, ако вече не я усещаш толкова дебела самата опашка, както преди. Но ако ти растат нови косми, нова коса тях няма как да ги хванеш в опашката, защото са още късички. Това не значи, че ти е оредяла, а, че се подменя косата. На животните например как им падат фъндъци козина есен и пролет като си сменят козината, съответно за  зимата и за пролетта. Ама сега ела да видиш мойте котки какви дебели гъсти козини са отпрали Laughing

# 277
amra, то дори в съдържанията им пише на маслата, че са си буламачи, процента масло е нищожен.Аз ако слагам масла за в бъдеще ще си поръчам 100% чисто кокосово или бадемово. На икаров имат някакви изкуствени неща, които не съм убедена как се отразяват в бъдещото развитие на косата, че за момента я правят жива и лъскава, не значи, че я подхранват а просто заглаждат пукнатините в косъма.

# 278
Здравейте момичета! От два дни обикалям по доктори (ендокринолог, дерматолог, УНГ, зъболекар...) за да се установи причината за моя засилен косопад. В крайна сметка на всичките мнението е че най-вероятната причина е стрес, сравнително скорошната ми бременност и рязкото сваляне на кг.
ДМ не разбрах точно,но си бременна ли?Прочети моляте първа страница PeaceАко е така изключи тривитаминола от маските си Peace

# 279
MiLLLi4ka  страхотни снимки   bouquet Да не си фотограф и модел  Party Само не разбрах с каква коса си в момента- черна или по-светла  newsm78

с кестенява съм, но заради светлината изглежда черна.Иначе съм модел, но по-скоро ми е хоби

# 280
Здравейте момичета! От два дни обикалям по доктори (ендокринолог, дерматолог, УНГ, зъболекар...) за да се установи причината за моя засилен косопад. В крайна сметка на всичките мнението е че най-вероятната причина е стрес, сравнително скорошната ми бременност и рязкото сваляне на кг.
ДМ не разбрах точно,но си бременна ли?Прочети моляте първа страница PeaceАко е така изключи тривитаминола от маските си Peace

Според мен искаше да каже, че скоро е родила..  Joy

# 281
Eeee, хайде и вие сега...не били качествени маслата.
Ползвам и на икаров и на балчо, (само че в стъклено шишенце, а не като тези в сайта) и съм си мн. доволна. И не ги ползвам само за коса, а за каквот' се сетите  Wink (а може и да не се сетите  Whistling)...
Скоро си харесах в халите едно макадамово, ми то беше около 50 лв.  #Cussing out Хубаво - оригинално, но няма да казвам какъв % от заплатата ми е това.

# 282

Според мен искаше да каже, че скоро е родила..  Joy

хихихи да малко не съм се изразила като хората  Grinning не съм бременна , скоро съм родила Peace

# 283
Мила от Марс а можеш ли да кажеш от къде си ги купуваш на балчо маслата? Защото аз съм си взела от карфура в Бургас едно бадемово и съм страшно доволна, но вече привършва и не мога да дотрая да отворят и в софия карфура, че да си взема пак... А другъде никъде не съм ги виждала!

И понеже гледам, че сте обсъждали дали постригването помага - е как няма да помага? не става дума за връхчетата, като се резне малко повече, косата се освежава и подхранва! а и не сте ли забелязали жените с дълги коси под кръста как са им оръфани и накрая стават три косъма...  Дали няма нещо общо с дължината? И нали маски се правят, не само за блясък и тн, но и за да се подхрани косъма и скалпа, е тогава няма ли разлика дали подхранвате 20-30 или 50см коса? Незнам поне аз захранена от малка с бабините приказки "ууу иве отрежи я тая коса да се подхрани гледай до кръста ти е стигнала!" явно съм останала с убеждението, че има значение, но може би трябва да си се пита специалист. Всеки случай постригването прави косата много по-жива, подредена и оформена и наистина поне визуално замазва проблемите:)

# 284
Kryptonite,
от кварталния хит   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт