Голяма трудност се задава! Януарчето гърнето опознава!

• 23 793
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
кокосче, специално за теб - интерпретации да искаш  Mr. Green цък

таис, честити ходещи крачета вкъщи  Simple Smile но не ти завиждам, представям си колко е нестабилен ...

Сладурче, писах още неща за спането на голямото ми гардже, но ги изтрих да не те отчая ... само да го цитирам вчера какво ми каза още на вратата, прибирайки се от детска: мамо аз няма да (яда), няма пъ (спа)   ooooh! изобщо по едно време си мислех, че мога да напиша книга за спането на бебетата. но пък се свиква  Mr. Green

# 436
Моя мъж (пък и аз отчасти) е много против да оставяме Никола при бабите с цел хойкане наляво надясно.
  Дамм, ние също сме така. Не че виждам нещо лошо в това да я оставя при някой, но още не мога да се пречупя и ще съм супер нервна ако го направя (а нали целта е да сме спокойни и да се забавляваме). А и бабата на Петя  е работеща майка на 6 годишно дете, така че не ми се иска да я натоварвам излишно. Другият ни варианта е моята баба, но тя гледа сестра ми и 2 непослушни деца ще и дойдат в повече  Joy
    Аз напоследък се въздържам да разказвам за Петя, за да не ви стресирам  hahaha , но сега да дам отчет:
     Петя яде само домашно приготвена храна, която задължително трябва да е гладко пасирана и с перфектна консистенция. Ако е малко по-течна или по-гъста от това, което обича плюе (съответно различните храни ги харесва с различна гъстота-плодовите пюрета и кашите по-гъсти, а овесените ядки една идея по-течни). Ако случайно е останало някое малко парченце и попадне в устата и, се разстройва и отказва да продължи с яденето.  Ако опита нов вкус, който не и харесва (а това се случва доста често) също! Реклами не харесва, но се храни на 3 любими филмчета (благодаря на Дони   bouquet), които сменям в процеса на хранене, защото или и омръзват, или се превъзбужда и започва да се клати и пее (което от своя страна също пречи на храненето). Храни се единствено на столчето за хранене като не е желателно в стаята да има други хора освен мен и баща и, защото се разсейва и съответно не иска да яде  Joy
    Заспива единствено ако я сложиш на рамо и "шъшкаш". Ако я приспивам аз, задлъжително след поставянето не леглото трябва да "побиберонства" на гърдата ми, а ако я приспива татко и задлъжително трябва да я поклати лекичко с ръка на коремчето (как го обясних  ooooh!). Спи от 1 до 3 пъти на ден, обикновенно за по около 30 минутки (понякога обаче до 2 часа). Ако не спи става кисела и съотвено не иска да яде  ooooh!
   Сама не може да ходи, но се хваща за нещо (например стол), бута го и си обикаля стаята. Лази супер бързо и обикаля всички стая (в огромния ни апартамент от 60 кв.  Joy), препятствия като прагове и врати не я плашат.
   Размерите и са 64 см, 6,2 кг. Зъби няма  Joy

# 437
Сиси, една капка цитросепт на една супена лъжица преварена или сребърна вода. Разбъркваш хубаво и капеш по една капка във всяка ноздра два пъти дневно.

Бърборанче, кои са тези любими филмчета? Дай насам...

# 438
Добро утро!
Кокос гледам интересни въпроси си задала, държиш ли да ти отговарям  Mr. Green
Доника да знаеш, че съм ти обидена  Crossing Arms Сега чак се сетих, че си игнорирала предложеното от мен заглавие на темата  Cry Сега за наказание ще трябва да ме водиш на кръчма някоя вечер, за да може да ме осени музата отново  Whistling
А относно настоящата тема да доложа: след първоначалните ми успешни опити за изполване на гърнето по предназначение от страна на любимия ми и единствен син /както се казва касмета наначинаещия/ в момента това е "кауза пердута". Сценката е следната: слагам Делян на гърнето, той се ухилва до ушите, след което почват опитите за изправяне /ако не му помогна рееееееееев/ и като го изправя започват опитите за стъпване в гърнето  Crazy Е, кажете ми какво да правя. За момента, както и в много други отношения с Делян, съм вдигнала бялото знаме  Whistling
И мен ме е страх да го оставям някой да го гледа /то не, че бъка от желаещи де  Whistling /, но дори и да имаше на кого да го оставя, пак бих се замислила. Малък е още според мен. Оставям го единствено на баща му, когато аз излизам някъде. Ама от друга страна как ми се е приискало да излезем някой ден сами с любимия някъде...като в добрите стари времена... Преди да се роди Делян постоянно хойкахме някъде, а сега няма...
Ама както и да е... Сега пък ни е по-забавно  Laughing
Стига толкоз от мен и приятен ден  Hug

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 11:34 от bubchenceto

# 439
Павлина, заповядай:
http://www.plum-vision.co.uk/ и поредицата Baby Einstein http://DMCA-removal-from-Google/browse.php?search=baby+einst& … =0&incldead=1 (от тях Петя има 2 любими филма- Baby MacDonald и Numbers Nursery)  Hug

# 440
... Е, кажете ми какво да правя. За момента, както и в много други отношения с Делян, съм вдигнала бялото знаме  Whistling

То твоето малко като риторичен въпрос ми прозвуча, ама айде да ти дам отговор на него.  Laughing По-добре да вдигнеш бялото знаме, отколкото да си почерниш дните!  Wink На баткото всяка 3-та снимка от тая възраст е с гърне.  Естествено бабите имаха пръст в тази работа, т. е. в гърнето. Сега огледах гърнетата, позачудих се и реших да се повъздържа още извстно и неизвестно време. По-добре сухо и щастливо бебе с памперс и уравновесена майка, отколкото куп наакани гащи, омазване до ушите и майка на ръба на нервна криза.  Rolling Eyes
Сиси, разбира се най-добре си е не да гадеем, а специалист да си каже тежката дума. Най-важното е Кало да се оправи, защото сигурно се е измъчил човекът с тия колики!
Бърборанче, за кога е насрочена операцията на Петя?

Понеже повдигнахте въпроса за гледането... Ние с мъжа ми до такава степен вече сме свикнали с децата и липсата на баби, които да ги гледат, че и през лятото даже за малко не оставихме Ивайла при тях. С Христо въпросът е друг, защото той е вече голям, излиза сам да играе, има нужда от повече забавления и разнообразие. А ние си намираме минутки и часове да сме си насаме, докато едното дете е навън, другото спи, или вечер, когато и двете са заспали.

От мен едно следобедно кафенце:

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 14:16 от yagodka

# 441
Здравейте пак  Simple Smile!
Пожелавам и на вас така хубави пътешествия с или без бебоците в скоро време! Трябва да ви кажа, че в Барселона навсякъде беше пълно с колички и бебчовци на възраст около нашите. Включително и в музеите. Аз обаче определено не мога да си представя нашето диваче как би издържало 2 часа и половина полет  Thinking. Според мен би побъркала всички в самолета. Пък и сега с тези епидемии не си е много работа. Летяхме с Wizzair и при 120 лв билет в 2те посоки можете да си представите колко пълен беше самолетът... Колкото за оставянето сама, ние от по-рано го практикуваме за час-два. Мислех, че ще ми е страшно трудно като я оставим за цели дни, че и през нощта, но се чувахме, разбирах, че детето е ок и се държи както обичайно и си ми беше съвсем комфортно Simple Smile
Иначе снимки обещавам да кача, само първо да успеем да ги селектираме. Ще гледам да е тази седмица.

Най-накрая прочетох нещо... ама още не съм се справила с всички писания  Embarassed
Дониии, ама при вас е било същинска одисея! Sad Дано повече това да не се повтаря!  Praynig А като си представя, че и на нас още всички зъбчета ни предстоят  Shocked

Бърборанче,
Рая изведнъж съвсем ненадейно като стана на 9 месеца и започна съвсем охотно да си хапва яденето от детската кухня. Вероятно затова започна да качва малко по-нормално. Аз вече даже изобщо не се притеснявам. Давам й да яде колкото иска и хич и не се опитвам да я насилвам  Crossing Arms  Да ти кажа и Рая в началото исташе само пасирана храна и се мръщеше на другата, но го преодоля изведнъж. Също така известно време и ние я хранихме пред телевизор, но ни убедиха, че не е добра идея. Не било добре и да я залисваме с играчки, за да яде...както и да й правим маймунджелъци...какво ли не сме правили...НООО, вече това, надявам се завинаги, е зад гърба ни. Яде си нормално в столче за хранене. Направо не ми се вярваше, че ще се случи някой ден. Така че, горе главата, и Петенцето ще израсте тези проблеми изведнъщ. Ще видиш  Hug

Ягодке, нашите баба и дядо доста стриктно спазват указанията, които съм им написала. Та затова заслужават доверие. Дай боже всекиму такива  Simple Smile.

Усмихнатата Сиси, айде бе, няма ли най-накрая да останат всичките тревоги зад вас. Стискам ви палци да се успокоят вече нещата и да се радвате само да хубави мигове с Калата.  Praynig Пробвай да даваш по-малки парченца хляб на малечко. Аз така правя и Рая си ги дъвче. Пък и нали храната й вече не е пасирана...

Мария1986, не знаех, че и вие сте клуба на по-финните. Май с вас и Петенцето ще поддържаме този фронт.  Laughing

Тайс, ама верно ли проходи вече Преслав? Той май е първото ходещо бебе в нашия форум... Браво на негооо Hug Нашият бонбон за момента прави максимум 2 крачки, ако никъде не се държи.

Сладурче, как е големият Никола? Още ли е най-едър от януарчетата? Ти оправи ли се вече напълно от контузията?

Момичета, аз много харесвам кисело мляко Боженци и мисля от него да давам на Рая след някоя и друга седмиза. Пробвал ли го е някой? Има вкус на истинско...

# 442
Здравейте.
В това дъждовното време, къде сте всички  newsm78.
Днес се опитах да направя една разходка из морската, но заваля и се скрихме под една сушина. Марти не е спал цял следобяд и не знам как ще изкара до вечерта, още повече, че се уговорих да изляза с една колежка да пия кафенце /за пръв път от 10 месеца без него/. Ще го оставя на баща му, но пък не знам как ще се справят  Crazy.
Завиждам на всички, които успяват да оставят децата. Аз не мога, защото той писва в момента, в който не ме вижда. Много е привързан към мен и даже и при баща си понякога не иска.
Колкото до дъвченето, той започна да дъвче постепенно, с няколко трошици хлебче, Нищо не му пасирам - давам всичко намачкано с лъжица. Ако го оставя да си гризка, понякога лапва по-гоелми парчета и със мааалко зор ги преглъща, но се справя де/ пупупуу/.
Гери - Петя е като принцесата с граховото зърно  Wink. Все пак детето си има предпочитания и ги преследва до последно - браво на нея.
Хайде стига толкова от мен.
Лека вечер.

# 443
Здравейте!Аз съм нова тук!Може ли да се присъединя към вас, имам бебче родено на 15.01 в Сливен, но сме от Ямбол
Приемате ли нови попълнения?

# 444
В това дъждовното време, къде сте всички  newsm78.

Спиииииииим  Mr. Green. Без майтап, Кало спи като пън вече 3 часа сигурно, чак аз се наспах и се зачудих какво да правя  Crazy (не че нямам домакинска работа, но...  Blush). Ама сега, след като ви споделям, съм сигурна, че ще се събуди на минутата  hahaha. И че от утре вече няма да спи като пън Wink

Катериче, това мляко не го знам, ще взема да го потърся из кварталните магазини. Аз хич не разбирам от кисело мляко, до скоро хич и не ядях, та затова разчитам на препоръките на другите  Rolling Eyes

Гери, Гери, смешно ми стана като прочетох как Петето те върти на малкото си сладко пръстче  Laughing. Ама ако бях на твое място досега на 15000 метли да съм се качила от бяс  Rolling Eyes Ами така е, верно - мадама, която знае какво иска и си го гони до дупка Wink  Hug

Катериче, за хляба - на мен ми е идеята да се храни той сам - да си държи коричката и сам да си я дъвче. Иначе като му давам парченца се справя с тях, е, някои ги гълта направо, но пък се опитва и да дъвче.. Иначе пюрета като му правя не може всичко да е на парчета. Консистенцията трябва да е гладка плюс няколко парчета - така се оправя с тях, но ако е намачкан морков например, се дави. Това всъщност беше като се разболя, сега не съм пробвала пак, може и нещо от болестта да е..  newsm78 От утре пак го почвам на твърдата храна, така че трябва да се готви Simple Smile

Павлина, мерси за идеята с цитросепта, може да пробвам  Peace

Златото, разбира се, че приемаме нови попълнения Wink Добре сте дошли! Разкажи малко повече за вас - какво е бебето, как се казва, как се развива... Въобще каквото искаш Wink  Hug

П.П. Хаха, то ти пишело в лентичката, ама кой да гледа  Whistling

Бреее, още не се е събудил  Rolling Eyes

# 445
кокосче, специално за теб - интерпретации да искаш  Mr. Green цък

Май Юск се чете, съдейки по това - http://informator.bg/cgi-bin/index.pl?_state=Info&ID=950  Mr. Green

Влязох само да почерпя по случай именния ден на Вики и  единадесетата му месечинка! Почерпката за пореден път е само мисловна, но така няма да има сърдити, че показвам забранени неща  hahaha
Честит имен ден и на Виктор на Лено и на брата на Лорини!

# 446
  • София
Малиии, като си представя, че след по-малко от месец се почват рождените дни на декемврийските ни януарчета и направо се разтапям  Hug
Хайде добре дошли на Мишката и Злати - с тях се "знаем" отдавна, ще ви добавя, но малко по-късно...Че излекувах чаааветата и познайте - аз съм с 38 градуса  #Cussing out Зъбоваденето отделно ще е в понеделник и се подготвям психически  Sick
Мисля, че ще имам вампирче, защото се показват кучешките зъби. Затова явно е и продължителната температура...Но да избият вече, че  #Cussing out
Целувки на всички ви  Hug

# 447
Дони явно Гогича ще е най-новия член на фамилията Кълън  Heart Eyes Хайде да избиват тези зъби и да сваляте температурата, че днес с Делянски жално и самотно обикаляхме около къщата ви с надеждата поне да ви зърнем  Wink

# 448

Честит имен ден и на Виктор на Лено и на брата на Лорини!

Благодаря Кокосче...и за да не е само това весел празник на празнуващите...ние сме добре, кърмим се все още...мерките не и ги знам, за последно преди месец и половина все още нямаше 8кг...раздава го фина...с два долни зъба и един избиващ отгоре, плюс останалите три горни...и ето малко снимки от нас...бях на АГ и сега чакам резултата от цитонамазката...

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 23:07 от lorini

# 449
Честита единайста месечинка на чаровника Вики и десета на Моника, Лия, Боян, Ивет и Преслав
Честит празник на всички именици!
Таис, честита ви годишнина и честити ходещи крачета
Дониии, да се оправяш! Какви са тея температури и зъбоболи, ама ха – не даваме да те тормозят такива неща. Купих на малчо гел за зъбите – дано тази нощ се спи, че вече ходя като привидение newsm77
zlatoto87, добре дошла! welcome
Усмихнато, не се вкарвай излишно във филми от какво може да е на Кало проблемът със стомахчето – всичко ще е наред
Кокосче, моят момък също много повръщаше до скоро от рефлукса. Сега се случва рядко когато много му стягам памперса на дебелото шкембе и като почне да дивее му се притиска smile3538. Та ти давам идеи от какво може да е при Вики
Катериче, много хубаво сте си попътували и аз чакам снимки
Ели, успех на изпита
Ей, Патилинке, точно се бях разтревожила за вас, къде се губите. Много неприятна история с блистера. Някъде бях мяркала – може би при Хедра, че имало мнения, че повтарящи се блистери може да са сигнал за гъбична инфекция без други симптоми на гърдите. Защо не пуснеш някоя микробиология?
Пепи, мисля че трябва да е пълномаслено киселото мляко newsm78.
Мим, прясно със сигурност не бива под годинка, а кис млякото можело, но много умерено и внимателно, за да не измести кърмата/АМ то. За киселото ще изчакам още доста, сигурно чак към годинка ще го въведа. То аз тепърва въвеждам сирене, и жълътк още не съм вкарала...
Нането, как сте?
Усмихнато, Сами си вре коричката бая на вътре, направо ми иде да не гледам като яде, щото ме е шубе. Така че само седя в позиция удобна за бъркане в устата. Иначе и той танцува и поема въздух възторжено. Ужас напарво Scream
Любито, хареса ли и на Кари райската ябълка – моя човек хич не беше очарован. И както е казала Таис – разхлабва. Аз не знаех и я дадох с овесена каша Mr. Green.
Бърборанче, жива те ожалих, като прочетох разказа ти за храненето Hug. Никак не ти е лесно. Петенцето е малка дама с характер.  Heart Eyes
Елена, как беше кафето, успя ли да се отпуснеш

Да си кажа, по темата, днес за първи път от много време сложих Шушо на гърне, той пък взе, че всичко си свърши. Проблемът е, че не вярвам че има смисъл, обаче ме гъделичка да пробвам.
По въпроса с гледането – най-вероятно никъде няма да го оставяме – все с нас ще си пътува

Улях се с писането както винаги Embarassed
Хубава и спокойна нощ със спящи дечица  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт