Голяма трудност се задава! Януарчето гърнето опознава!

• 23 788
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
ее, свате- ти пък от никъде Гого ги захвана, на стефка кучешките след 18тия месец почнаха да избиват  Rolling Eyes
ооо, адаш= добре си наминала, живи и здрави да сте цялото семейство именници и всички  Hug
честито на всички празнуващи, ще почерпя и аз, че днес св. Мина, а аз нали съм Мини  Joy Joy Joy

честито прохождане на Преслав, по-малко рани от падания да има, само във верна посока да върви

# 451
  • Варна
Здравейте , момичета! Не пиша от доста време , защото от зверовете вкъщи не остава ред понякога дори компютъра да включа . Колко сапорастнали всички мъници  Hug
Донистрашна темичка   bouquet Дани си пиша на гърне , но за голямата работа предпочита да го издържам , щото му е скучно да се напъва на гърнето .
Златото - добре дошла Аз също съм от Ямбол , но ученето , работата и другите неща ме доведоха до морето .
Тайс честити ви ходещи крачета. Аз се чудя хубаво ли ще е , като проходи или не съвсем , като гледам как го мачкоти и сега баткото , а то , милото , все подире му .
Пепи кисело мляко засега не смятам да давам . Дани все още си е предимно на кърма , едва ли скоро ще му се наложи да го опита . Иначе бих заложила на домашно приготвено.
Катериче - искам и ааааз да пътувам . Ама с двете ремаркета няма докъде май  Blush

Да се отчета - на 9 м беше 10 кила , 72 см , тежи повече сега . Има 8 зъба , обича хляб и не уважава друга храна . Успее ли да си докопа нещичко от нашата манджа , и е хипер щастлив . Не пълзи , иска да се изправя и да ходи . Количката все така не я долюбва . Ето и малко скорошни снимки http://zlatiko.snimka.bg/children/tryavna.442175.15893917
МИни на Дани и на него са очертани кучешките зъби . Той както устремно ги подкара , като нищо и те ще пробият . На баткото на 1 г и 10 м бяха пробили всичките зъби.

# 452
  • Варна
Добро утро, момичета!
Еспа и аз май ще поизчакам за киселото мляко и без това не знам къде да го сместя:)
Сега, Лорини като каза и аз се сетих, че не сме били на консултация вече почти два месеца, ама с този грип хич не ми се рискува...

Вижте какво си поръчах - http://www.kato-idiot.com - напоследък нервите ми не издържат /само някой да не ме хване докато лепя и да ме набие Joy/

# 453
Добро утро!
Много благодаря мили мамчето, за топлото посрещане!
Мишо снощи вдигна температура 37.2 дадох му панадол и цяла вечер го пипах дали има температура, но нямаше, сутринта като стана към 6 :30 пак я измерих , но отново нямаше.Вчера цял ден пътувахме и в колата беше много топло , дали е от колата или от зъбчетата не знам.Доки снощи дойде до нас , каза че е от зъбките.Дано да е така!
Любопитка, като си идваш насам , някой път може да се запознаем, ще се радвам  Hug
Много хубави снимчици, прекрасно слънчице Simple Smile
Доника, трудно ли излизат зъбчетата на Гого ?Нашите до сега добре излизаха, само пищи
Мим, интересни стикери.И тук в Ямбол паркирват така, така е в цяла България!
Лорини, много хубави снимчици.Много се радвам на мами , който кърмят по много време.

# 454
Здравейте  Grinning
ние вече сме с 4 зъба, когато излизаха горните беше с темп и хрема 2 дни, май сега имаме застой в зъбоникненето  Laughing
Момичета моето дете не иска да стои на кукуто, като го сложа почва да се надига да става и да ме дърпа преди пробвах пак така беше оставих го на мира 2-3 седмици и сега поднових опитите ама положението е даже по зле защото вече се изправя сам и в тази връзка много трудно го пазя вече, той седнал не обича да стои и по цял ден се катери по дивана, по решетките на кошарата и естествено вече имаме инциденти 2 пъти си удря устата и тече кръв. Приемам съвети за гърнето  Peace

# 455
Добро утро.

Е, то много хубаво било да излезеш без бебето бе. Ах наистина бях забравила. Като изключим че се вмирисах на цигари  Sick, всичко друго беше добре. Моята колежка, може да се каже приятелка, е доста приятен събеседник и с нея не се говори за бебета  Wink.
Той пък с баща си се държал много прилично. Вече взех да се съмнявам, че само при мен прилага такива номера като мрънкане, глезене и тръшкане  Crazy. И както не беше спал следобяда, заспа в 19.30.
Иначе аз в къщи държа пакет с обикновени бисквити и все му давам да си гризка. Като махнем трохите - се справя добре и му харесва.
Иначе един ден суче по много /ако е ял по-малко друга храна/, а друг ден не ще и се налага да се цедя. Все си мислех, че ще успея да регулирам количеството, но не става - ще си се кърмим май още доста така като гледам. Реално съм заместила само 2 хранения.
Айде лек ден.

# 456
Добро утро!
Елена, мерси за кафето. Тая сутрин имам нужда от четворна доза:
Поредна безсънна нощ.  smile3511. Никола заспа в 1ч. и в 5 ч. вече беше готов за нови подвизи  #Crazy. в 300 зора го приспах, че не ми се ще отсега да ми къса нервите. Вчера просто по едно време бях на ръба на нервна криза. Носът му е запушен и няма отпушване. На всичкото отгоре от толкоз сополи вече почва и да кашля. звънях на педи, ама тя вика, че ако няма температура, зелени гъсти сополи и кашлицата не се усилва да не го водя, че да не пипне и някой вирус. Предписа ни по телефона Проспан, Виброцил и Коларгол.
Вчера не е спал и половин час за цял ден и просто вечерта ревеше за сън. Не иска и да яде. А основния проблем е, че не може да суче с тази хрема и просто траурът е пълен. Избиват му поне 3 зъба едновременно  Shocked. Толкова поне успях да преброя, ама може и повече да са. Явно и много го боли, защото горкия по едно време реееееев и чак в гърлото ще си бръкне, търка си горните зъби в долните и се надява, че някак ще успее по този начин да почеше и другите. Накрая не издържах и му дадох и малко Панадол. С Дентинокс го мазах, ама ефекта беше за много кратко и после пак. Много ги мразя тия лекарства, ама пък и не издържах да го гледам 2 часа как се мъчи. Горкия така жално плачеше.

Дони, представих си те и теб. Сигурно си в същото положение  Mr. Green. Не стига, че зъби ти растат, ами и температура. И ти реши да взимаш пример от младите  Mr. Green. То майтап, майтап, ама дано по бързо да ти се ръзмине.

Катериче, незнам дали Никола е все още най-едрия мъж. Вече е около 13 кг. А за сантиметрите, незнам вече, но определено се е издължил доста и вече не изглежда като топче. Ноооо, биреното шкембе си го поддържа  hahaha

Барборанче, представих си как храниш Петя. Малеее, то бая нерви се изискват за това. Отсега се е научила госпожицата да ви върти на малките си пръстчета.
То при нас пък положението с храненето също не е много розово. Наш Никола не може да седи на едно място и трябва нещо да си върти в ръцете, за да не ми бутне лъжицата, бурканчето или да омаже, де каквото успее. давам и на него лъжички или нещо подобно да размахва и така се спасявам.
Всичките ми опити да го науча да дъвче досега са безуспешни  Sad. Човека гълта всичко цяло. Изобщо не се сеща да си го повърти малко в устата. Ноооо, аз не се отказвам толкова лесно. Все пак и двамата сме една зодия и явно сме си тъпи и упорити. Ще видим накрая кой ще спечели. Май като се замисля и аз в повечето битки вдигам бялото знаме, ама само засега.
Катериче, за хляба - на мен ми е идеята да се храни той сам - да си държи коричката и сам да си я дъвче. Иначе като му давам парченца се справя с тях, е, някои ги гълта направо, но пък се опитва и да дъвче.
А Никола хич и не прави опити да дъвче. Нито парченца, нито корички. Като се задави веднъж и рееееееев.

Злати, добре дошла при нас.

Любопитка, добре си се завърнала.

Относно гледането на децата от бабите, моя мъж има горчив опит. Голямата му дъщеря са я свикнали още от много малка да я оставят на бабите да я гледат. С бившата му съпруга по едно време толкова са свикнали с това, че в крайна сметка тя майка си и баща си ги е виждала за по 3-6 часа в седмицата и НИКОГА не е ходила на море, планина или каквато и да било почивка и тях преди да се разведат. Поради тази причина ние не искаме това да се повтаря. Просто се губи връзката с родителите в един момент без да се усетим.

Хайде после пак ще пиша, че пак стана ферман...  Rolling Eyes

# 457
Изпреварихте ме с кафето,elena_d благодаря за кафенцето,ще взема да си направя едно истинско безкофеиново  Grinning.
Магинцето,стана в 6 и сега пак заспа,май днес ще ми прави въртели,сладурка.

bebka2304,за гърнето ами аз нямам опит с по- голямо дете и не знам дали ще мога да ти дам съвет,но лично за мен не ми фикс идея да се научи на гърне и да кара без памперс,затова като почнах да я слагам в момента като дигне ръчички и започне да мрънка я вдигам,не искам да го свързва с неприятно чувство - като наказание например да седи на едно място.Общо взето я слагам след сън преди обяд и след обяд почети винаги пишка или ака.Иначе тя май най-често ака докато се храни  Laughing,яде ,яде и започва да се напъва и тогава посредата на яденето я оставам да свърши всичко в памперса.Гърнето е в спалнята ,като стане от сън я слагам ,аз сядам срещу нея и и давам играчка която тя пуска непрестанно на пода ,а аз вдигам и така...като свърши работата започвам да викам бравооооо и да пляскам с ръце...тя си умира от кеф .... абе цирк  Laughing.
zlatoto87 ,добре дошла,пък аз имам много роднини от Ямбол,много братовчетки ,но не съм ходила от многооо отдавна  Hug.

Кисело мляко съм давала само 1-2 лъжички да вида дали не е алергична преди да я запиша за кухнята,че една майка ми каза,че слагали в някои неща кис. мляко,но ще изчакам за по късно да и давам по-често.
lorini Hug,много сте пораснали.

Момичета ,някоя от вас миналата година беше написала една рецепта за коледни курабии които се приготвяха много рано/това по-спомен/и се ядяха чак на Коледа.Мисля си , че бяха Донята,Доника или Мини.Моляяяя ви се искам рецептата ,може и на лични  Praynig Praynig Praynig.

# 458
  • Варна
Момичета ,някоя от вас миналата година беше написала една рецепта за коледни курабии които се приготвяха много рано/това по-спомен/и се ядяха чак на Коледа.Мисля си , че бяха Донята,Доника или Мини.Моляяяя ви се искам рецептата ,може и на лични  Praynig Praynig Praynig.
Не на лични  Naughty, тук....че съм се запасила с формички и продукти Laughing

Варненки, варненки...егати какви сме несериозни Crossing Arms

Елена, Елия се глезунчи само на баща си. Много добре вече разбират, и се опитват да се глезят.

# 459
Добро утро, вкуснички!
Елена_д, хубаво кафе си спретнала рано-рано  Peace Браво на мъжете ти, вече може по-смело да ги оставяш  Laughing А ти защо се цедиш, чувстваш дискомфорт или да поддържаш лактацията?
Еспа,както винаги мила и загрижена за всички  Hug Не мисля че е гъбично-блистера се появи едновременно със зъбките на Дани, и по-скоро си мисля че е нещо като мазолче,ама знам ли и аз  ooooh! А как е вашето тати?
Тайс, честити ви тичкащи краченца-не мога да повярвам - вчера сякаш бяха мънички беборлинчета  Rolling Eyes И много години щастливи и в любов (не влюбени, че нали уж влюбването било за кратко  Wink)
Дони , как сте днес  Hug
Сладурчеста, аз бих отишла на църква да запаля свещичка и да се помоля да спре поредицата с лошото...  Peace Hug

Като четох назад как доста мамчета се оплакват че дечицата им заспиват трудно и много се будят, реших да ви споделя опита н а мойта приятелка(англичанка Wink) -майка на 2 деца:едното -на 2.8г, а другото - на 8 месеца. Да вметна че аз може би не бих го приложила, но то зависи и от случая.На възраст около 7-8 м, ги оставят да си плачат докато сами си заспят. Предвид нежния характер на майката, това го върши таткото, а мама изобщо не е в къщи. Голямото и дете беше плакало 7 часа  #Crazy, а малкия - 4. През това време, стаята е леко затъмнена, детенце си е в легълцето, а таткото влиза на всеки 15-20 мин, погалва го по главицата и му говори нещо, но не го взема на ръце...
На същия принцип, тук има такива "училища за приспиване на бебето" в някои клиники- мама и бебе са там за 3 дни и 3 нощи,но в часовете за сън са разделени, за да не се травмира мама от плача на бебето. Сестрите държат бебето будно, дори да му се спи,в часовете за бодърстване, и съответно под час го приспиват по горепосочения метод... доста е варварсо за мен, но и мама е човек, е тяхната теория...
 ох,улях се, извинете ме!
Хубав ден и цунки за сладкишчетата 

# 460
Ах не мислех , че ще отговарям, но Патилина това, което си написала  #Crazy.
Не бих оставила детето си да плаче повече от 5 минути  Naughty. Та то НЯМА друг начин да общува с мен. Какво сърце трябва да имаш, за да знаеш, че детето ти плаче и ти да не го успокоиш???
Аз съм човек, но преди всичко - майка.
Много е садистично, даже варварите едва ли са си оставяли децата така...

# 461
Патилина, знам, че каза, че си изчела и пробвала всичко, но също така знам, че начин има (а и гъбите имат връзка, Еспа правилно е цитирала Хедра). Ето ти и статията от блога на Хедра, да прочетеш и да опиташ и там описания метод с иглата (не ми стана ясно това пробва ли го) - http://xedra.wordpress.com/2008/09/07/bliste/

А това с оставянето на бебетата да реват си е чист садизъм за мен  Naughty. Мама била човек.. А бебетата какво са??! Кукли?? Не одобрявам този "метод" и в никакъв случай не бих го приложила. Бебетата, според мен, трябва да бъдат оставени сами да си изградят режим. Всички виждаме, че веднъж е по един начин, друг път по друг, но така диктува организмът на бебето, така и трябва да се процедира (според мен). А тия лелки дето държат децата будни когато им се спи - да ги питам аз - те точно в 22.00 ли заспиват?? Нали и при нас, големите, се случва един ден да ни се спи повече, един ден по-малко?? Ох, изнервих се.

Златото, абе при много ниска температура си дала Панадол - така ли ти каза педиатърът?  Shocked Щото масово казват 38 - 38.3 и тогава. А дори в "белите" държави казвали 39, че и 39.5, което за мен лично е прекалено, та си спазвам нашенските "разпоредби" за 38.3.. Дано да е била от зъбките де, да не е някой гаден вирус...

Сладурчеста, много проклето бебе се оказа юнак Никола  ooooh! Много ти съчувствам, особено като те знам каква си крехка и слаба, пък да те играе така това дребзи  Crazy. Ама жив и здрав да ти е, ти ще се справиш  Hug Дано по-бързо да му избиват тия бивни, че да се кротне мъничко  Hug А това дето споделяш за щерката на мъжа ти много ме натъжи.. Хубаво решение сте взели да не повтаряте същата грешка, пожелавам ви го  Hug. Аз също не съм оставяла Калоян... Всъщност веднъж го оставих за 2-3 часа, беше мнооооого малък, а аз трябваше да отида да ми махнат конците от секциото. Още веднъж го оставих за 1 час да отида на фризьор и това беше. Сега не смея да го оставя за колкото и да било.

Дони, Нане, как сте? Нане, пак много време стана не пишеш, кажи как сте, да се успокоим, че всичко вече е наред при вас..

Лорини, дай малко повече снимки, как така мислиш да се разминеш с 2 само?? Wink И верно ли още се кърмите  Mr. Green То вече е противопоказно, ти като бъдещ психолог трябва най-добре да го знаеш Wink

И последно - Павлина, честит рожден ден!!! Да си жива и здрава, много обичана и  щастлива  Hug  happy bd

# 462
Добре дошли на Злати и Михаел  Hug
Добре завърнали се и на Лорини и Любопитка! Навестявайте ни по-често  Hug
Аз също не оставям Петя да плаче, нито преди, нито сега! Е случвало се докато готвя примерно тя да започне да се тръшка и да не мога веднага да и обърна внимание, но ако не млъкне да 1-2 минутки зарязвам всичко и отивам при нея.  За режима съм на малко по различно мнение. При Петя е много важен режима на хранене-свикнала съм я да яде твърда храна в 9,13,17 и вечер към 20-21. На кърменията режим няма как да направя, защото тя суче когато си поиска. Просто идва при мен и ми смъква блузата  Joy (как да не и дам  #Crazy). Опитвам се обаче поне час-два преди другото хранене да не е сукала. Със съня е малко по-различно, опитвам се да сми между храненията, но от нея си зависи точно кога и колко. Ужас...целият ни живот се върти около храненето на Петя  #Crazy
Златото, а ти къде я измери тази темепратура? Защото нормалната температура на Петя е 37.2-37.5 (измерена в дупето). Давам панадол след 38.5.
Сладурче, покрай Петя и нейното хранене винаги съм казвала, че хапва ли добре детето и животът е песен! Да ама твоя Никола, опровергава твърденията ми! Чудя ти се как се справяш  #Crazy Да го нацелуваш от нас  Hug
Еспа, как е свекъра на Петето ? (чакай да не се изложа с роднинските връзки, че не ме бива много  Embarassed)
Радостчо, също отдавна не е писала. Надявам се и при тях всичко е ок  Praynig
Решила съм да правя коледни картички от снимки на Петя. В този ред намисли да ви покажа сайта, които наскоро открих (с помощта на форума  Hug).
http://www.photobox.co.uk/  Когато те поканят и се регистрираш получаваш 50 безплатни снимки, които идват за около седмица до БГ за 2 паунда. След това изпращаш покана на мъжа ти, той се регистрира, отново получавате по 50 снимки и така до безкрай  Joy (българска му работа). Колкото повече приятели каниш, толкова повече безплатни снимки получаваш   Hug Който се заинтересува да ми пише, за да му изпратя покана   Hug
Честит рожден ден, Павлина! Освен здраве, щастие и любов, ти пожелавам една прекрасна екзотична екскурзия  Hug

# 463
Ще ви почерпя виртуално за рожденния си ден, че да не се съблазнявате да хапвате сладко... Joy  party023

Сиси, благодаря за пожеланията. Бърборанче, наистина ми се иска една екзотична екскурзия

А кога ги навъртях тия 35 години...представа си нямам...ама то акъла ми е като на 16 hahaha

# 464
  • Варна
ЧРД, Павлина! Да си жива и здрава и цялото семейство също!!! И да се забавляваш на този хубав ден!

Да се изкажа и аз за възпитанието. Много е труден баланса. Според мен крайности не трябва да има. Както да не се оставя да реве с часове, така и да не се взема на всяко ревване. Мисля, че вече са доста големи децата ни и в голяма степен разбират. Елия например си позволява някои неща с баща си, пробва и при мен, но не става. Уф, много е сложно с възпитанието, хем ти е жал, хем трябва да имат респект.

Общи условия

Активация на акаунт