Голяма трудност се задава! Януарчето гърнето опознава!

• 23 771
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Здравейте и от мен за днес,
Радвам се, че са писали Любопитка и Лорини Hug
Златото- добре дошла Hug
Бърборанче- да нацелуваш Петя от мен Hug
Сладурче- предтавям си какво ти е, като е такъв Никола, дано пък след годинката да се пооравят малко нещата Hug
Павлина, честит рожден ден  bouquet Всичко най-хубаво ти желая, здраве, късмет и щастие

Патилина- радвам се да те видя Hug
И аз мисля, че това е прекалено, просто трябва да нямаш сърце да оставиш бебето да плаче толкова време и да не го гушнеш Tired
Еспа- дано да е помогнало гелчето на малчо Hug
Аз съм оставяла ЙоЙо да я гледа свекито, като беше тук зимата, два пъти да отида до офиса и на лекар и веднъж да се видя с една приятелка, която живее в Ирландия и се беше върнала за малко тук, а лятото, тя като си замина насело, не съм я оставяла, че нямаше на кой. Сега, като се върне пак за зимата свекито, може и да я оставям за малко, ако се наложи нещо.
И да ппитма нещо- от няколко дни забелявам,че ЙоЙо започва да си върти енергично главичката наляво и надясно много бързо и така няколко пъти...преди това него е правила, дали е нещо обезпокоително според вас Rolling Eyes

# 466
Добро утро!
Павлина newsm59 . Много здраве и щастие желая на теб и цялото ти семейство  Hug
Ралче и Делян си върти така главата. Особено като си е "поискал" дадена играчка, а пък аз се опитвам да му пробутам друга или пък не му харесва яденето  Laughing
Ето го и него на теметична снимка:
Малко е размазана, ама не мога да направя по-добра, защото не спира да се върти и мърда...
Сладурче    и аз съм на същия хал като теб... Споко, ще оцелеем  Peace Друг е въпросът, че вече ръце не ми останаха да ги мъкна постоянно тези 11 кила /миналия месец беше толкоз/ или пък да го водя да ходи  ooooh! Той друго не признава. Абе защо не може да седне и да се заиграе сам поне 5 минути  Sad .  И се е научил да реве много истерично - нещо средно между рев и писъци, придружено с тръшкане.
Стига толкоз от мен, че пак прекалих Embarassed
Лек ден ви желая Simple Smile

# 467
Здравейте и от нас.
Павлина, честит рожден ден, пожелавам ти цялото щастие на света, обичана мама и съпруга, и най- важното- здраве за теб и цялото ти семейство. Весело изкарване  на празника.   bouquet
zlatoto87, добре дошла, ние сме сръвнително близко с теб, аз съм от Сливен. Peace
Патилина, надявам се проблема с гърдата ти скоро да се разреши. Успех! Иначе по въпроса за "метода на сън" аз също не съм особенно съгласна, макар че мога да кажа, че и в България доста майка практикуват така, най- вече детето като е в по- напреднала възраст между 10месеца до годинка. Смисъла на това е детето да се оттуче да спи при родителите или да не заспива "драсайки го" от родител. Мои познати са ми разказвали, че за да има ефект този "метод" ,детето трябва да е много уморено, така да се каже почти да заспива право и тогава да се остави в кошарата. По този начин се избягвало продължителния рев. И така детето като поплачело около 30мин. до 1 час заспивало от умората. Детето обаче не трябвало да е кърмаче. Все пак това е решение на всяка майка, но аз лично не мога да го приложа. А в една статия наскоро бях чела, че това детето да се остави да плаче е "добре за дробовете му" или " че се оттучва от постоянния  рев" никак не е  така и по- скоро бабини девитини. Според това изследване за плача на бебето се останови, че колкото повече плаче детето, то толкова повече ще плаче. И да си призная при нас е точно така. Ако Божидар изкимуца веднъж и нему обърна внимание то непременно се превръща в неистов рев. Tired
Лорини, много се радвам да те видя. Включвай се по- често.  Peace Катерина е както винаги голяма Убавица  Heart Eyes
И всички останали сте показали големи сладурковци, пу-пу да са ни живи и здрави децата.  Hug

До скоро.

# 468
кой искаше съвет за гърнето - да пробва след навършване на година и половина, а най-добре след 2  Peace

Сладурче, не ти е лесно хич. Гледай да не му се ядосваш на детенце (знам, че това е много трудно понякога), но се постави на негово място - мъчат го разни неща душичката и няма как да си ги изяви. Ще мине, стискай зъби и си намери поне малко отмяна  Hug

а това за свикването на бебето само да заспива ме разби - какви 7 часа  #Crazy за мен е неприемливо. аз го оставям спас да плаче по 2-3мин когато не може да се отпусне, но за радост рядко ми се налага. с иван имахме един опит към 5-месечен да го научим уж да заспива сам, поплака 30мин, ефект никакъв, и до там беше. решихме, че ще си го приспиваме, след като има нужда от това детето.

Павлина, 4РД!

# 469
  • Русе
Здравейте! Павлина, честит ти рожден ден! Да си жива и здрава и много обичана!
Най-накрая и ние се сдобихме с гърне. Но само позира за снимка. И аз мисля, че това сега не е осъзнато и е по-скоро дресировка. Нямам нерви да се тормозя и с това. Освен това на самото гърне пише 18м+, така че..Свеки го купи, защото нейна съседка от 5 месец си слагала бебето и вършело всичко на гърне. И ние да не изоставаме назад, я! Поне й казах какво искам, че като нищо щеше да купи нещо, което няма да ми хареса. Ето и тематичната снимка:

Ето и още една- на зимна тематика:

Аа, Катериче, не сте само вие.  Crossing Arms На последната консултация Кари беше 78см и 8750гр.
Еспа, противно на очакванията ми я изяде цялата. Но този ден ака 3 пъти  Shocked
zlatoto87, добре си дошла!
Сигурно има още въпроси, по които да се включа, но забравих вече какво прочетох Embarassed, а и Кари спи от 20мин. Трябва да използвам момента да се изкъпя, епилирам и изсуша. Така, че трябва да бягам  Mr. Green

# 470
  • Варна.....
Момичета, благодаря Ви за милите думи за ходещите крачета.
Толкова е мил и чаровен като се поклаща из къщи....
Че и тенцува  Joy като цирк сме- събират се роднините, пускаме музика и Преслав почва да танцува- прав, седнал, вървейки  Joy вече билетчета мисля да им късам.
Аз от гърнето абдикирах, 1:0 за Преслав.
Павлина   bouquet весел празник!!!

# 471
Павлина,честит рожден ден!Много здраве,щастие и любов!

Последна редакция: чт, 12 ное 2009, 15:38 от desisladka

# 472
  • Варна
Павлина , честит рожден ден!Много обич и топлина в дома!
патилина направо ме тръшна . Ама това сериозно ли ?Не мога да си представя човек , който би издържал дете да плаче 7  Shocked часа . Аз си гушкам моите деца , може би малко повече от необходимото . Особено баткото понякога здравата ми се качва на главата и ставам зла , но пък да ги оставя да плачат - не бих могла .
Мим напълно те подкрепям . Ако ще поръчваш стикери , дай да обединим една поръчка , ама то 50 за къде по-напред ще стигнат.
кой искаше съвет за гърнето - да пробва след навършване на година и половина, а най-добре след 2  Peace

Какви 2 години бре  #Crazy Аз  на 1 смятам през деня вече да си е само по гащи .
Ралче намерило си е детето начин да се забавлява и сега си действа така . Като му омръзне , ще започне я да мига често , я да се почесва по главата.
barboran4e във фотобокса май пишеше , че прИмоцията е до 30.11 , така че бързичко със снимките.(ама може и да греша де)

# 473
Има лекари които са много против слагането на гърне на бебетата преди да са навършили 1 годинка. Чела съм достатъчно статии по въпроса и аз лично споделям това мнение. Peace А виждам, че не съм единствена. Моята кака също отказваше да седи на гърне като беше бебе. Когато стана на 1г и 8м го се научи точно за една седмица. Чук чук но не се е напикавала вече не помня кога и през ноща, хем спи сама в една стая. А познавам деца по-големи от нея дето от 6 месеца са слагани на гърне, а още се напикават през ноща.
Така също не съм и против бибите. Йоана заспива сама с биберон в устата. Е случва се да се е изнервила нещо и да мрънка и тогава се гушкаме на леглото, но това са изключения. Така съм процедирала и с каката. Като тръгна на яслата на 1г 3м тръгна с биберона в началото, а малко след това сама го хвърли на кучето и биберона беше до там. А един ден гледам по улицата семейство мама тати и момченце на около годинка, което се тръшкаше по улиците и се дереше, а майката и таткото дърпаха спор да дадат ли бибата. Познайте кой не я даваше.  #2gunfire

# 474
  • Варна
bubi4ko има лекари и лекари , както мнения и мнения . Темата е много дълбока , най-важното е всеки да намери оптималния вариант за себе си . Защото за детето най-доброто е едно .

# 475
Честита десета месечинка на Ивайло и Алексей!
Павлина, Честит Рожден Ден! Пожелавам ти много здраве, късмет и любов и уважение от близките ти!

Болните бебчета и родители бързичко да се оправят!

Патилинке, БърборанчеHug
Мъж ми е много по-добре, да чукна на дърво. Има още неща да му правят, но всичко по реда си. Важното е, че нещата се развиват добре

Много хубави снимки сте сложили всичките! Децата ви са бонбони! Heart Eyes
Мим, много са яки стикерите. Бях се заканила да си поръчвам от тези дето Усмихнатото беше дала като линк, но мога да си взема и от двата вида. Направо никой не се съобразява как паркира, не оставят място количка да мине, а ако майката е с близнаци...Вчера гледах една жена как се мъчеше, накрая с общи усилия пренесохме количката, под задълбочените и удобрителни погледи на двама левенти подпряни на лопатите си.
Мини, каква вкуснотия си сготвила? Давай рецепта бързо!
Елена, определено разбират малчовците къде какво минава. Моят като ме види и почва едно скърцане и мрънкане за гуш, а при баща му са само едни усмивки и танци.
Съгласна съм с Мим, че трябва да има баланс във всичко, а възпитанието е толкова отговорна и трудна задача, че понякога ме хваща огромен страх пред отговорността да отглеждаш дете. Мога само да се надявам, че ще с мъжа ми ще се справим по най-добрия начин. В тази връзка напоследък чета ето тази http://www.books.bg/books/66/641775.html книжка. Много е интересна и я препоръчвам, ако на някой му е интересна темата.
Относно приспиването – за сега ми е 100 пъти по лесно да дам цица и да заспи, отколкото да го оставям да реве и т.н отучвания, като дойде време за отбиване /когато и да е това/ тогава ще му мисля.
Бърборанче, много хубав линк си дала за поръчка на снимки. Сложи някоя снимка на сладкишката Петя, че Сами само ме пита за нея Heart Eyes
Дони, тоя гел помогна да знаеш – голяма работа е. Вчера малчо заспа към 23 и спа до 7 сутринта, накърмих го в просъница и после мъж ми го взе и се занимавали по мъжки, а аз спах като пън до 12 на обяд! Като нов човек се чувствам, май толкова на куп не съм спала от перди да родя.
Сами има нов номер от няколко дни – като види баща си и започва да вика „кякя” придружено с танци и тръскане на дупе. Явно кякя е неговата дума за тати Laughing. Обаче неизвестно защо на мен ми казва „баба” Joy

Хубава нощ от мен  bouquet

# 476
здравей те мами Grinning как сте?исках да ви питам дали някои от вас е ползвал каската на ok baby?моето бебе е на 9 месеца но не се спира за момент и постояно си удря глави4ката.  Sad мисля 4е единствения изход е тази каска.пак и е много симпати4на като 6ап4ица. Grinning

# 477
nadiametodieva, моят син по цял ден е с такава каска, иначе до сега да си е разбил тиквата  Laughing. Много е удобна, препоръчвам я с две ръце

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 00:24 от Espa

# 478
Павлина, честит рожден ден! Да си жива и здрава, много обичана от всички и все така млада девойка  Laughing!

Ей, ама вие много навътре приехте моите оплаквния. Спокойно, ще минат тези периоди. Всичко е до периоди и до дете. Просто олкото повече слушам толкова повече се убеждавам. Явно някой просто имат късмет с по-мирни и кротки дечица, а други - малко сме се прецакали, ама пък живот и здраве дано по-нататък пък да слушат.

Патилина, ти направо ме разби.  Shocked Еми не бих си възпитавала така детето. Още повече, че аз съм против много строгите режими. В крайна сметка искам взаимно да се съобразяваме един с друг, а не ние да търчим точно под час, че детето трябва да спи, яде, сере или нещо от този род. Всичко е нож с 2 остриета. Ной-добрия вариант е компромисния.
Имам например една приятелка, която има доста горчив опит със създаването на подобни навици. Детето й е на 2,5 години и още от много малък е решила да го учи да си заспива вечер сам с леглото. Да, успех имало, но сега вече толкова е свикнал с това, че не може да заспи другаде ако не е в леглото си. Точно в 9:30 вечерта трябва да са го сложили в леглото с шишето с водичка и да спи. Това от една страна е хубаво, но те пък не могат да мръднат никъде вечер. Не магат да отидат на гости, на почивка или т.н. Като ходили на море му носили леглото и избирали апартамент, в който да има стая, в която да могат да го оставят вечер да заспи в неговото си легло. Та този прекрасен навик вече се е превърнал за тях в бреме. В един момент тя си мечтаеше да може да го подруска на ръце и той да заспи, ей така, където му падне. Та във всяко нещо има предимства и недостатъци. Така е във всичко. Да сме живи и здрави, ще отминат тези периоди.
Аз лично го оставям от време на време да пореве 5 мин. Особено, когато знам, че реве за глупости. Но когато иска внимание, ако ще и 2 часа да реве, пак няма да има ефект. Даже обратното. Няма да реши да се заиграе отново по никой начин. Трябва да се успокои първо.

Я относно оставянто при бабите - не си мислете, че и аз не се възползвам понякога някой да го гледа. Просто не искам да свиваме по 2-3 дни в седмицата да седи при баба си, да спи там и ние да си ходим наляво надясно. Мъжо го е страх, че свикнем ли пак така, ще стане същата работа като с каката. Сега го оставяме за по 2-3 часа, и през деня.

Днес викнах например майка ми, че да мога да мръдна да магазина за 1 час. Абе и тя горката вече взима да бие отбой. За 2 часа и страшно се измори  ooooh!. Ама много бързо осъзна, какво е по цял ден с Никола  hahaha. Както в началото ми твърдаше, че ще го възпитаме, така сега вече е на мнение, че явно си е до дете. Тя с нас със сестра ми се е оправяла, ама ние сме се заигравали и сами по 1 час. Заспивали сме си като се изморим много и сме спяли оп 1-2 часа. Ама как точно да възпиташ едно дете да си играе с нещо повече от 2 сек.
Копривке, ти нали имаше успех с Анчето? Кажи и още някой трик? 

Хайде лека нощ от мен... Пък утре пак...

# 479
Добро утро и от нас
bubi4ko с поста си за гърнето ти ме успокой, аз не че искам още от сега на всяка цена да го науча, но гледам повечето деца сядам и си помислих да не съм изтървала момента когато трябва да го уча  Hug
Имам и едно друго въпросче забелязах то не от сега но сега вече не е лято и ми прави впечатление на моето дете всеки път като си легне му се поти главата дори и да е студено в стаята и това е само по време на сън  newsm78 тялото не се поти, при вас така ли е? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт