Голяма трудност се задава! Януарчето гърнето опознава!

• 23 764
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
Добриютро, уважаеми!

Дано всички боледуващи се оправят, щото е ужасно. У нас пак е драма! Баткото донесе нещо от градината и с дребното точат една хрема и кашлица, като на Матей е просто ужасна. Не ще да цока, млякото намаля. Аз пък се сдобих с гнойна ангина за 1 ден!!!!!  #Crazy "Самоназначих" си АБ, че тези които даваше като вариант педи бяха на пеницилинова основа, пък имам непоносимост към пеницилин. Самоназначих е образно, понеже се обадих на още 2 лекари за препоръка, защото знам, че не може да няма АБ съвместим с кърменето, който да не е пеницилинов. Разгеле намерихме решение и сега се черпя щедро с него. Едва след третия ден имаше подобрение, дотогава... ами беше ужасно.

Матей започна да отказва кърмене, дори и за приспване  Sad Надявам се да е временно, примерно да е някакаъв ефект от АБ-то, да се променя вкусът на кърмата и да не му харесва, но е факт, че млякото намаля и тази нощ беше поредният ужас. Свикнал е нощем да си поцока малко и да заспи, обаче нъц - централите празни. Той се нервира, започва да реве, носът му се запушва, започва да кашля, пак иска да цока и все не му уйдисва. Сутринта като стана дръпна два пъти и това беше.  Cry МИ искам си кърмачето обратно! Praynig Уж млякото да е основна храа до 1 година, пък то какво стана. Яде си човекът по 3 пъти солидно, а поцоква по 2-3 глътки и то по моя инициатива. Да каже човек, че много наддава по тази схема - ми не, едва 160 г за месец.

Патилина - това отношение към човешко същество  е съвсем неприемливо за мен. Все едно някой да ти казва кога да дишаш и издишаш. Чист садизъм. Пък и дребните тоолкова бързо растат, че ако сега не се възползва човек да е близо до тях, после вече няма.

Хайде за добрутро се оплаках, но желая хубав ден на всички!  Hug А тая каска май ще я вземем и ние, за да остане главата му на място. Само се чудех не запарва ли?  newsm78

# 481
Добро утро и от нас
bubi4ko с поста си за гърнето ти ме успокой, аз не че искам още от сега на всяка цена да го науча, но гледам повечето деца сядам и си помислих да не съм изтървала момента когато трябва да го уча  Hug
Имам и едно друго въпросче забелязах то не от сега но сега вече не е лято и ми прави впечатление на моето дете всеки път като си легне му се поти главата дори и да е студено в стаята и това е само по време на сън  newsm78 тялото не се поти, при вас така ли е? newsm78

бебка, аз също не слагам Преслава на гърне, това си е мое лично мнение и на достатъчно утвърдени педиатри, за да приема че е НАЙ-ДОБРОТО за МОЕТО дете, така съм процедирала с каката, така ще правя и с Преслава, никак не ме притеснява, че за дадена групичка аз съм лоша майка на децата си
Добро утро и хубав ден на всички  Hug
Еспа, това е тиквен пай http://stirianowa.blogspot.com/2009/11/blog-post_5531.html, моя си измишльотина, сега нали много тиква и гледам да я пласирам някъде

# 482
  • София
Добрютрууу. Има светлина в тунела - днес съм по-добре. След поредната висока температура снощи си направих парна баня - по-точно изкъпах се с вряла вода. Надумках камината (добре, че Мартин беше нощна)пих едно червено вино  Embarassed и съм заспала. Бебе като ме събуди в 3 бях вир вода, но се и чувствах значително по-добре. Ей, вчера сутринта за малко да го изпусна, докато му сменях памперса...Само че за разлика от Матей, Георги вече една седмица е изцяло на кърма #Cussing out...Не си чувствам гърдите, виси на тях през час...Нали от болестта нямах и кой знае какъв апетит, та и в тях не е имало нещо по-така...Той дърпа, като не му пусне се ядосва и ме хапе с единствения си зъб, скарам му се, заплаче - и 2 вечери беше на АМ...Не ще и да чуе за твърда храна...Дядо му се кахъри, че му изчезнали бузките. От цялата работа и аз свалих 2 кг Joy Та реално от втората бременност ги изчистих - остават вече тези от първата Rolling Eyes

След малко пък съм на зъболекар - уж днес да ми смени арсена и в понеделник да го вадим. Ама май ще искам днес да се свършат мъките ми. И тъй като ще се надрусам после с Аулин според вас за колко време ще се обработи и изхвърли от организма, че да мога да го кърмя пак. В този ред на мисли, Еспа, честито ти наспиване Hug
За оставяне да реве - аз съм от майките садиски Twisted Evil Метода за приучаване на детето да спи само се нарича Метод на Фербер и го приложих на Християн на 2.6месеца - за 3 дни влезе в час...Има доста теми и във форума за това - много са против, но аз се родих. Иначе представяте ли си реве единия - давам вода, лягам, ревва другия - същото и така цяла нощ. Сега Тиян спи като пън и въобще не му пречи, че брат му реве...Само една нощ го беше чул и му направи - ШШШШШШШШШШШт бебе Joy
Последно Бебе го оставих да пореве малко вчера - ами иска да го гушкам и да спи в мен, казах му, че си има легло и да спинка там. Истината е, че децата са големи манипулатори. Когато реве за глупост - да си пореве. След 5-10 минути, ако не е спрял отивам и го гушкам...Ама казвам ви - Християн ми е ревал час и половина, защото не му дадох да счупи нещо(вече не помня и аз какво) - скрих предмета и ревна. Опитах се да го залъжа с нещо друго, не той си реве ...ами да си реве. Между 18 и 36 месеца е периода, в който децата се опитват да се налагат...Много хора сами казвали, че той вече е изпуснат Rolling Eyes Но в случая играят много външни фактори и съм вдигнала ръце...

За оставяне при бабите - ние лично досега винаги сме ходили навсякъде с децата...За първи път оставих Хриси за 1 месец при нашите лятната ваканция и не съжалявам. Те го заведоха на село и детето по цял ден е тичало и дивяло на вън, на чист въздух. Тук в София какво мога да му предложа - нищо...Не може да играе на улицата, защото постоянно минават я камиони, я автобуси...И да виси да гледа детски. На лято пак мисля да го изпратя. Дори се чудя дали бебе да не изпратя също за малко, защото той толкова е свикнал само с мен(бате го нямаше този проблем), че ще берем ядове с яслата на есен. Щом и баща му го установи

Любопитке, много се радвам, че ни показа порасналите синеочковци Hug

Таис, няма ли да ни представиш ходещите крачета да се порадваме и ние?

Свате, нашия квартал май е радиоактивен hahaha Ама онзи ден видях един бонбон с два долни зъба и избили горни кучешки на 8 месеца е. Като се усмихне е като малко вампирче Joy Чакам да видя кой ще е втория зъб, че много са тръгнали...

Брей, личи че не съм писала вчера hahaha

Айде накрая да честитя рождение ден и на Павлина  bouquet

# 483
  • София
Здравейте и от мен за днес
Бубченце, Любито, Еспа- страхотни са Дели и Карина и Сами Heart Eyes
Еспа- радвам се, че си се наспала Heart Eyes
Дони- радвам се, че си по-добре Heart Eyes
Лангдано скоро да се подобри състоянието ти и това да се отрази и на кърмата и да имате още моменти на кърмене, зная колко е важно това за теб Hug
Ягодка- намерих нишесте тази седмица и направих на ЙоЙо кисел, не очаквах, че толкова ще се хареса Crazy, направо и лъжичката щеше да изяде, за разлика обаче от кашата от просо, която категорично беше отказана.
И аз ЙоЙо все още не съм я слагала на гърне, не смятам, че все още ще осъзнае изобщо за какво иде реч Rolling Eyes, може би малко по-нататък...
И накрая да ви се похваля, че реших да си направя кичури Crazy, не съм правила такова нещо за себе си от многоо време и сега реших, че и аз съм човек и жена, и имам нужда от малко глезене Whistling

# 484
ралче, пробвай каша просо със сварена тиква вътре, моето злоядо дете се пука да яде така

# 485
Павлина, честит рожден ден! Бъди здрава, усмихната и щастлива!  bouquet
Тайс, честито ходещо човече! Много ми се иска да го видя как танцува!
...възпитанието е толкова отговорна и трудна задача, че понякога ме хваща огромен страх пред отговорността да отглеждаш дете.

Моят страх нараства с всяка изминала година, като виждам как някои неща минават покрай ушите на баткото и направо се чудя как ще се оправя в тоя свят. Rolling Eyes

Ланг, дано да се оправите с кърменето! При нас положението е същото - 3 твърди хранения и не ще да цока през деня, само вечер преди заспиване, сутрин и през нощта. Резултатът е запек. Rolling Eyes Опитах се да давам АМ - не ще. Опитвам се да давам вода - не ще. Опитва се само от чаша да пие, но повече й харесва да си играе и олива, отколкото да пие. Даже вчера й взех глицеринови свещички, дано не се налага да ги използвам! За днес съм планирала да й дам пюре от прясна круша. Досега съм давала пресни грозде, банан и манго.
Рлче, той киселът и на мен ми харесва. Grinning Вчера й правих с пюре от ябълки и дюля - много й хареса. А онзи ден й правих пюре от тиква с АМ за следобедна закуска, Пепи Слънчогледче - също го хапна с удоволствие.
Мини, честит кулинарен блог! Виждам, че тотално експлоатитраш темата "тиква" в рецептите си!

Баткото беше невероятно ревливо бебе, а и досега си е голямо мрънкало, и той като Никола не се знимаваше и 5 мин. сам. Продължава да не може да се съсредоточи да прави едно и също нещо по-дълго време. Много труден характер е, ама Козирог, какво да го правиш! Laughing Малката е винаги щастлива и усмихната, а когато мрънка (рядко реве с глас), винаги има за какво. С нея като че ли по-се разбираме, по- се познаваме, по- се усещаме. Не знам дали защото ми е второ дете или защото съм по-възрастна сега и по-търпелива, или пък защото просто характерът й е такъв, но определено е по-лесна за гледане. Баща й само като я чуе да гъкне по-различно, и тича да я гушка, брат й - и той, а аз не мога да се вредя. Laughing

# 486
мерси естра Grinning тази сутрин я купих каската и наистина е върхът Laughingоставям го да лази в пълна свобода и съм  спокойна Joyпрепора4вам го на вси4ки майки които имат палавници като моя #Crazy

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 14:00 от nadiametodieva

# 487
  • Варна
Дони за Аулина Т 1/2 е 4,7 ч , тоест след 6 ч примерно можеш спокойно да си кърмиш . Това лекарство си има доста недостатъци , но незаменим ефект . Може да пробваш с други лекарства за болка -  нурофен примерно , той е съвместим с кърменето и ако не мине , тогава да прибегнеш до аулин.
Lang надявам се наистина проблемът с кърменето да е временен и да отмине . Най-важно е преди сучене нослето на детето да е проходимо , защото иначе просто няма как да стане . Бебетата сучат и дишат през носа едновременно , за разлика от големите . И затова е много важно да еотпушено нослето . Пробвай да го кърмиш като е сънлив , освен за заспиване и по време на сън . Преди хранене преди да му дадеш яденето , първо пробвай дали ще посуче . Също така може да пробваш различни средства за увеличаване на кърмата - на първо място почивка (особено като се има предвид и умората след една тежка инфекция , каквато е гнойната ангина ) , много течности , лактогонен чай .А наддаване от 160 г си е съвсем добре , все пак не е новородено бебе , а малко мърдащо човече.  Дано скоро пак иска да си суче Матей.
nadiametodieva голям сладур си имаш!Пу-пу-пу-пу  Heart Eyes

# 488
  • София
А мога ли да ползвам Нурофена на децата Rolling Eyes Шегувам се разбира се. Веднага след зъбоваденето ходих до личната и тя ми каза също за Нурофена. Понеже имам и изписан антибиотик, за всеки случай, ако се подуя. Оказа се адски силен и тя ми каза да взема евентуално Аугментин, мисля беше...Много съм зле на тази тема, защото аз на 25 за първи път опитах антибиотик и то за гинекологичен проблем...

# 489
  • Варна
Какъв антибиотик ти изписа зъбния доктор? Мога да го проверя дали е ок с кърменето . Иначе за Аугментин е права - може да се взима по време на кърмене без риск за детето . Но дали ще е достатъчно подходящ и за зъбния проблем е друг въпрос . Иначе нурофена за децата може да се ползва , разбира се . 1 тб нурофен е 200 мг , а в 5 мл сироп има 100 мг , така че можеш спокойно да си взимаш по 10 мл на 6 ч  Laughing

# 490
  • София
АБ-то е Рулид - Rulid 150 mg

# 491
Дони пила съм Рулид и съм доволна. Той е от широкоспектърните и наистина действа  Peace Скъпичък е в сравнение с другите, но според мен си  струва. Разни ми ти алабалистики от рода на "Оспамокс" изобщо не пия - само се тровиш без ефект. Поне с "Рулид"-а знаеш, че се тровиш, ама има защо  Wink

# 492
http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp
сайт за проверка на съвместими с кърменето лекарства

# 493
Привет,момичета!
Не съм чела много,понеже не знам на кой свят се намирам от вчера Confused Онзи ден малката се събуди с 39,5  Shocked,бързо при педката-вирус,който ще премине до 2-3 дни.Изписа вит Ц,Изопринозин и температуропонижаващи.И мен слуша и аз ок.Вечерта и аз температура,цяла нощ аз Т,малката Т.Сутринта ставам иии,не мога да стана,леш,кашлица,температури,ужас,а малката ок.Отивам следообед на док.,снимка-вирусна пневмония Shocked,изисаха ми антибиотици и да се изолирам от детето Shocked Shocked Shocked,реееееееев.Целия ми свт се срина за секунди.Отидох у майка ми и не мога да се съвзема.Свеки у нас при детето,в 22 ч. звъни баща й,детето гладно,реве и не ще да вкуси АМ и всички реват.Звъня на близката ни от Токуда и тя ни каза,че така или иначе сме от един вирус тръшнати,да ходя да си я кърмя.И така...тя спа с баща си(по-скоро не спаххме всички),а аз в хола и на всеки рев притърчам с маска да давам цица.И на сутринта у мама,а детето със свеки. Cry Толкова ми е тъжно,не мога да си предстая да я оставя и да не я виждам,направо ми се скъса сърцвето Cry,но поне на нея й се размина,само 1-2 дни по малко Т и е шен,а аз парцал Sad,но съм доволна,че тя е добре Praynig.И в тази връзка и ние с мъжа ми не сме я оставяли за повече от 1-2 часа и навсякъде е с нас,колкото и да е лошичка,но си е наша Heart Eyes Не мога да си представя да я оставя дареве с часове.В началото като не искаше да седи в количката съм я пробвала да пореве,но като не ставя я взимам.
И друго щх да пиша,ама съм с температура пак и ми ври мозъка,ще ме извините. Hug
Всички болни да се оправят Hug

# 494
  • София
Леле, Данинце, много ти се е насъбрало, да се оправяш по-скоро, че много кофти така, Hug
НадяМетодиева- момченцето ти е прекрасно Heart Eyes
Мини- мерси за съвета, следващия път, като й правя каша от просо, ще пробвам с тиква Hug
Дони- дано този Рулид да ти помогне Praynig

Общи условия

Активация на акаунт