Голяма трудност се задава! Януарчето гърнето опознава!

• 23 756
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Олеее, колко болни  Shocked  Sad И на една приятелка бебето и то с бронхиолит, а няма 4 мес. още Sad Ох, миличките, оправяйте се  Hug

И айде да идват студовете, че да изтрепят гадните бацили  #Cussing out

# 496
  • София
Дани, Дани, напълно ти влизам в положението...А аз през седмицата нямаше и на кого да го оставя. Сега пак съм с 38 #Cussing out И цял ден нищо не е ял, за да си чака цицката...За 6 часа дано се е изфирясала упойката, че му дадох накрая...
А АБ-те е само, ако получа абцес от ваденето. За сега да чукна на дърво - няма нищо, ама знам ли нощес...

# 497
  • Варна.....
Ама верно много болни тук (добре, че не прихваща по нет-а), бързо и безпроблемно да оздравявате  Hug
Утре и вдругиден ще боядисваме у дома (3 месеца вече врънкам Милен)
И в понеделник снимам с камера танцувалният ми син.

# 498
Здравейте и от мен,
Дари спря да кашля още в събота, но днес пак започна.... Нямам сила вече, ту за единия , ту за другия ходя на лекар, а и аз съм със синузит сега и искам да си махна главата направо, така ме боли... Sad
Дари я чакам и утре да я видя как е - естествено, че ще е събота и неделя... при нас е закон по празници или съб и неделя да ми трябва лекар. После отивам да си слагам торбички с морска сол за синузита.
Не ми се пише иначе, чета ви редовно, Сиси, надявам се да сте се оправили...

# 499
мерси рал4е Laughingмоми4ета оздравявайте бързо Praynigкофти време вси4ки болни Sadпожелавам на вси4ки болни барзо оздравяване Heart Eyesцелувки

# 500
Благодаря на всички за хубавите пожелания!

Бързо оздравяване на всички болни, а здравите да си останат здрави!

# 501
Данинце, Дони, бързо оздравявайте да можете спокойно да гушкате бебоците сииии!  Praynig
И на мен докато кърмех все ми беше притеснено... какво ям, какво да правя като съм болна...Но аз така или иначе бях решила да кърмя половин година... Та сега всичко това вече е зад гърба ми. Поне за момента. Видях, че сте обсъждал ии темата за вторите деца. Със сигурност аз искам второ, дори и когато ми е трудно нито за миг не се разколебавам за това. Бойко и повече иска, но не съм сигурна, че ще остане време за 3. Все пак аз искам 3-4 години разлика да имат... Бъдещето ще покаже...

# 502
Hug Praynig бързо оздравяване на всички болни, дано скоро ви свършат неволите

искам да попитам, който си купува бебешки списания, дали е мяркал Стефания някъде из 9 месеца, че вчера получих от списанието каша Хумана  Rolling Eyes а пък аз там съм пускала снимка преди две лета, от къв зор се сетиха за нас / не го казвам, за да се похваля, а защото си събирам списанията в които имаме изяви/

# 503
адаш, сетили са се за прекрасните и бузки и са решили да пратят нещо и за тях... Laughing не знам колко списания имаш дотук, но см сигурна, че ще са много занапред... Hug

# 504
Малееее, ние превърнахме форума в лекарствен справочник и учебник по вътрешни болести Mr. Green Wink

Данинце, бързо оздравяване ти желая  Praynig. Представям си какво ти е. Направо като си помислих... ох, очите ми се насълзиха. Колкото и да ни тормозят, пусто не можем без тях.

Хайде и аз да допълня темата  Mr. Green - ами Никола е с бронхиолит. На печелившите - честито  Mr. Green. Сутринта го водихме спешно при един наш познат педиатър във Вита, много добър. Вчера вечерта изведнъж започнаха да му свиркат и дробовете и да кашля. А сутринта вече беше с лек задух. И хайде при чичо доктор. Той само като го чу и директно - бронхиолит. Може да е вирусно или алергично. Ама като съм тъпа, та забравих да му кажа, че напоследък му излизат едни особени пъпки по тялото, като от комар, ама няма къде пък да го е ухапал. Та поне да ги види и тях, че да не би да има и връзка между двете.
Изписа ни Вентолин, инхалации с водичка през 2-3 часа, да спи на хладно, Да премахнем ако има алергизиращи неща около него, да спи на повдигнато на 45 градуса легло и да внимаваме да не се презорва много, да не реве продължително и да не вдига температура, че всичко това можело да доведе до астма, особено при фамилна обремененост (сиреч от мен). Инхалатор да купуваме не каза. Просто да правим инхалации чрез вряща вода на котлона. Затваряме стаята да стане като парна баня и го държим 10-ина минути. Другото лесно ама как да го накарам да не се пъне нон-стоп и да не реве  newsm78  #Crazy.
Оф, дано да мине по бързо. Палих свещи за пореден път. Аман от проблеми. Тамън едно оправя и хоп - ново 20. А травмата ми в реброто още не ми е минала. С Никола си правим компания - и двамата не можем да дишаме, но по различни причини.  Mr. Green

Ланг, и Никола отказва да суче като му е запушен носа, ама споко. Спокойствие и силна храна - ще му мине и ще си стане пак кърмаче.  Той в момента отказва твърда храна и е само на кърма и то, когато не му е запушен много носа. Добре че си има запаси та да не заслабне  Laughing. А от биберон не ще нищо. За да не се обезводни даже му давах кърма и вода с лъжичка. Егати хамалогията. Копривке, още се чудя как успя да пробуташ на Анчето 200 мл. мляко с лъжичка.  Shocked
Много ми се ще да го кърмя докато просто заместим АМ с обикновено. Не ми се ще един ден да се уча и как се прави АМ при това след толкова време кърмене.

Дони, не си майка садистка. Доколкото знам, възпитания от сорта на Метод на Фербер е добре да се прилага при по-малки деца, когато все още не разбират. Вече обаче ние сме изпуснали този период  Sad. Ако някой ми беше казал, че Никола ще се научи да го приспивам на гърда или на ръце......

Нането, хайде и на вас бързо оправяне  Praynig

Хайде лягам, че и аз от сума време не съм спала, а Никола като никога заспа преди 1 часа през нощта.... едно време си мислех, че децата си лягат след Сънчо.

П.С. Еспа, благородно ти завиждам, че си се наспала.....

# 505
Копривке, и аз това питам??? Майка ми е пробутала на ДАри 60мл. сок онзи ден. - тя пък отказва всичко с шише, т.е. ни вода, ни сок пие....
Сладурче, при Масларски ли ходите? Ние сме му редовни посетители - ако са болни рядко ги водя на педито...Той ми харесва, че не изписва АБ за щяло и не щяло и е много спокоен...

# 506
Mалее колко болнички, много тъжно така. Ех, моля се за вас да ви минава като на малки кученца и пак да сте в кондиция за малките съкровища. И те да са палави и буйни, жизнени и енергични, и никакви болести вече.  Hug Hug Hug
Мили Дами,
 хич, ама хич  не съм искала да скандализирам хубавата атмосфера във форума ни с тукашните методи  Mr. Green Само да кажа още че това се правело ЕДНОКРАТНО и се получавало нещо като пречупване...Познавам ви вече  Rolling Eyes и знаех, че няма да ги приложите, затова досега не съм ги описвала... И уточнението, че приятелката ми е от УК не беше случайно, знаем си ги, че са по- "студени", но и  по-дисциплинирани пък. Аз досега дете да се тръшка тук не съм виждала. А и по-големите са много добрички и все усмихнати. Иначе да се удари дете или дори да му се вика е подсъдно(то и в БГ вече,де) Дори много нашумя един случай за дете,което майкта тупнала с дървена лъжица по дупето, а то пък казало в клас и от там социални служби, съд, искане за отнемане на родителски права и т.н.  Та с 1 дума свят шарен. Къде е златната среда???
А и нали затова четем много, за да си намерим метода, който на нас най-много ни приляга. И всичко опира до нашето интерпретиране на описаното. Всеки иска да е добър родител, детето му да е възпитано и с добри обноски, а кой е начина newsm78 ... за мен най-важно е усещането у детето за нашата ЛЮБОВ-родителска,приятелска и всякаква друга. И нищо прекалено! А и то всичко си е до характер,май. Дъщеря ми като бебе и до 2,5-3г си беше трудно дете, а големия ми син-кротичък като мушича, не рабрах че дете гледам, все с каката се занимавах.. уж едни родители и методи  newsm78, но сега и двамката са ми добрички  Naughty bowuu
А Дани и аз не го оставям да плаче, ама изобщо, щото си пазя нервите  Mr. Green
Еспа, благодаря за идеята за тази книга!  Hug Аз чета ИЗКУСТВОТО ДА БЪДЕШ РОДИТЕЛ от Д-р Фицхю Додсън, която благодарение на Дони -  Hug Hug Hug е на I стр..
Доника, тук за болка изписват панадол, панадин и панадол форте, и е съвместим с кърменето. Като ми беше запушена гърдата и докато я мъчиха с ел помпа в спешното, ми дадоха 2 табл Панадол форте,мале, сякаш ме блъсна бързия влак... , но болка - тц.
Сиси
, четох това и иглата приложих, но не си признах, че се усъмниха за вътрешна инфекция  ooooh!, но го правих час преди да стигна до спешното, та не съм аз я причинила. Сега съм ОК  Laughing
Хубав и усмихнат ден! И да сте здрави,ей!  Hug

Последна редакция: сб, 14 ное 2009, 03:17 от Patilina

# 507
Добро утро!
Май лечението при нас има ефект. Вече Никола като че ли е по-добре, пу, пу, да чукна а дърво.

Сладурче, при Масларски ли ходите? Ние сме му редовни посетители - ако са болни рядко ги водя на педито...Той ми харесва, че не изписва АБ за щяло и не щяло и е много спокоен...
Да,  Peace. За мен, той е един от най-добрите педиатри в София, заедно с жена му. Тя пък е неонатолог в Токуда и е също много спокойна и добра. Случайно пък са и познати на моя мъж. 

Патилина, аз не мога да разбера защо хем някъде прилагат такива методи на възпитание, хем пък ни пускат онази кампания на Уницеф - "Мълчанието днес ражда викове утре". Еми то като ми въртят непреъснато онази реклама  с детето, което пищи само в кошарата и майката идва при него само да му даде бибата, еми какво да си мислиш. Всеки път като го оставя да реве Никола в кошарата и пред очите ми изниква тази реклама и аз съответно се чувствам най-лошата майка. А твойта позната пък от UK така си възпитава децата   Shocked. Еми кое тогава е правилното  newsm78? Аз приемам, че истината е по средата.

Относно гърнето - забравих да ви споделя, че една приятелка, която живее в Германия ми каза, че там пък хич не се и мъчели да ги учат да ходят на гърне. Просто в един момент като станат на 2-3 години те сами се научавали. А там също не може да видиш родители да се карат на детето и да му викат или пък то да се тръшка по улиците. Ама още не ми е разказала как го постигат. 

# 508
  • София
 #Cussing out ще полудея вече. Е сега ще стана лоша майка и ще го оставя поне 5 минути да реве. Все да е в мен, да спи в мен...Заспала съм в 5, станах в 8...
Патилина, точно това е метода на Фербер. В Белгия също се практикува, понеже за първи път го чух от там, после и от Щатите...Идеята е не майката да ходи и успокоява детето, а тате, баба примерно...Аз лично не го приемам за ненормално(плюйте ме де) - може би и затова повечето български деца са такива лигльовци...дори и моите Rolling Eyes
Сладурчеста, с тоз бронхиолит ме стресна, понеже малкия цяла нощ кашля кашля като стар тютюнджия...
е, не, отказвам се просто...

# 509
85% от децата до 2 години изкарвали бронхиолит... Аз като гледам тук още до 1 година ще го стигнем тоя процент Sad

Калоян още кашля. По-малко, но все така. В понеделник ако продължава мисля пак да го водим. За капак брат ми е болен от свински грип, а леля ми има рожден ден днес и ни вика, а всички, които ще са там, са били контактни с брат ми  Tired. И нямам избор - онзи ден ми звъни и ме пита не дали ще ходим, а кога ще ходим, да се съобразяла с нас  Tired. На баба ми пък тъпите теории, че всяка болест идва от настинка... та ми вика - нищо ни няма на нас с баща ти, щото не сме настинали  ooooh!. Аз съм се отказала вече да й обяснявам.. И така, щем не щем, днес сме на рожден ден. Решила съм обаче да стоим 2-3 часа, обезателно с маски и тримата и да не давам Калоян на никого, освен на Митко..  Tired Голямо семейство, аз се чудя как да си опазя детето, те сърдити, че не искам да ходя в гнездото на осите  Tired

Общи условия

Активация на акаунт