Голяма трудност се задава! Януарчето гърнето опознава!

• 23 749
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
КОфти работа,мацкии!
Дони,Сладурче,Нане,Сиси,направо не знам какво да ви кажа,то като тръгне на карък работата и едно след друго Sad,то и при нас горе-долу така де.Тази нощ бях по-добре,но малката много плака и подържа някаква тъпа температура от 37,8-9 и не знам вече.Педката каза,че няколко дни ще е така.За капак са тръгнали и горните кучешки,та и от там още по-кисела и сега я следя да видя дали се влошава и от какво е аджеба,вирус ли е,зъби ли са.Аз пак съм в изолатора,а у нас всички с маски.Сиси,ами с риск да ти се обидят,аз ако бях,нямаше да отида.Миналата седмица преди да се разболеем ходихме до села при баба и тя не та не да викнела зълва й да видела бебето,казах абсурд,не искам никакви контакти в това време,особено да я затварям в стаята и да я мачкотят,и хоп след 2 дни зълва й се оказа с пневмония,та добре,че се направих на лоша,не че и аз не се тръшнах,ама моето се оказа че е бронхит последно вчера след изследванията,което е добре.Така,че здравето на детето ти е най-важно и няма място за сърдене в случая. Hug
За възпитането и аз съм много притеснена дали ще се справим с мъжа ми да възпитаме Йоана достатачно добре и търся средата.Дони,аз с едно дете изпушвам понякога и я тръшвам в кошарата като ми се лигави и й казвам:"реви си колкото щеш" Crossing Arms и отивам в другата стая,ама след 5 мин я взимам и се обвинявам,че съм кофти майка,та представям си с две как е. ooooh!
Благодаря ви на всички за милите думи,дано всичко лошо отминава и пак да си говорим за секс и сладкиши,защото Коледа наближава,а всички знаем,че на Коледа стават чудеса Praynig.У нас вече и звънеца звъни коледно(въпреки,че има опция да звъни така:"Тън-дън,аа салям алекюююююм."хахах искрено се забавлявам,не за това което казва,а за начина по който се провиква).
Хайде бай.  bouquet

# 511

Разбира се, че имаш избор!!! А свинският грип, е грип като всички останали, просто се преекспонира всичко около него.  Peace

Бързо оздравяване на всички ви! Hug

# 512
Да, свинският грип е нормален грип. Само дето брат ми от нищото е вдигнал 39.5 и не е можел да диша..  Tired Представям си ужаса, който е изживял  Sad. Сега вече е по-добре де Simple Smile Даже и на лекции ходи  Crazy. Дано поне ме е послушал да си носи маска, че да не вземе да зарази останалите. А за избора - по-скоро го казах от гледната точка, че не ми предоставят такъв, а не, че мисля, че нямам Wink. Демек все едно ми заповядват без да искат мнението ми Wink.

А нашият звънец преди беше много смешен - обиновено си звънеше - така напевно зън-зън, обаче беше с някакви много слаби батерии и звучеше като умряло пиле  Laughing Така искрено да съм се смяла, чак жал ми стана, че го сменихме  Crazy

# 513
добро утро моми4ета Grinning Болните оздравяха ли? Praynigаз не сам болна но ми е малко кофти 6тото мъжът ми замина и 6те се върне 4ак декември Cryмалкия седи на комп. и вика тати тати Heart Eyesтолкожа е сладък.

Последна редакция: нд, 15 ное 2009, 00:07 от .Ели.

# 514
Хохо, имало и други редовни пациенти на Масларски значи. Е, то нямаше начин просто. И аз мен е най-добрият педиатър, на който съм попадала, не че имам причини да твърдя друго за друг, но той ми дава нужното спокойствие и винаги е на разположение. Обаждали сме се в 1 нощес дори и пак е вдигал и давал съвети. И моите деца като са болни ходят само при него, дори Никола казва, че "иска да стане д-р Масларски".  Hug

Дони, Нани - освен да кажа, че знам как се чувствате и се пържа на същия огън... ooooh!

Сис, като имаш притеснения - не ходи. Здравето на дребуса е по-важно от някакво си фамилно събиране.

Абе тоз грип е просто гаден и подмолен, защото за нула време развиваш нещо по-тежко от грип. Смятам, че и аз съм в кюпа, няма начин. Как иначе гнойна ангина за 1/2 ден. Сега кашлям като магаре, чак ми иде да изчовъркам нещото от вътре дето ме тормози. Матей и той кашля, но два пъти сме го водили да го чуят и бил ок. Дано, щото  #2gunfire, ама мен си, че да се отърва, а другите да се оправят! Crossing Arms

# 515
Много ми е мъчно, като чета за болните дечица. Бързо да оздравяват всички!
Павлинче, честит рожден ден със закъснение! Здраве и спокойни дни ти пожелавам!

За даването на киселото мляко не се притеснявам, че ще измести кърменето, защото си я кърмя сутрин и вечер, а киселото мляко мисля да го давам като вариант за следоб. закуска, като го комбинирам с бисквитка.
 Аз нито съм от садистките  Laughing,  но подкрепям Доника. Всяка майка разбира кога бебето реве от нужда и кога иска да си навие на своето. А това, че и майката е човек, ами така е. Анастасия я оставям да плаче, но не много- максимум 10 мин. и то когато знам, че плаче просто ей така, че не иска да е в леглото, а пък в същото време трябва да заспива.
Като чета как се будят малчовците, Настюхата си е направо поспаливо бебе  Laughing. Като заспи към 9- 9,30 и не се пробужда до 6,30- 7, а понякога към 8. На мен това ми е напълно достатъчо да си поспя.
Лорини, радвам се, че пак пишеш. Катерина е малък Коко  Hug.

# 516
То ясно, че ще боледуват, но мен много ме сдухва факта, че е ту единия, ту другия. На всичкото отгоре и аз и татито.... И всички с различни доктори и лечения. Марти е на хомеопатия, Дари при Масларски, Виктор си пи АБ, аз пък го отказах заради кърменето и заради факта, че пневмония няма.... Както и да е., периода е такъв просто, както казва Сиси да застудява вече да се изтрепят тия вируси....
За гърнето - мен ми е все тая кой какъв избор е направил за своето дете, само да е информиран избор и решение, а не защото така е казала съседката или приятелката. Това не го разбирам. Всички, които пишат тук имат достъп до информация, а това е най-важното. Има тонове писано по темата - аз лично се водих от тези критерии при Марти, така ще направяя и за Дари:
    * Детето осъзнава пишкането и акането като действия
    * Знае детските думи за тях ( пиш, аки).
    * Проявява интерес, когато родителите му или други хора ползват тоалетната.
    * Иска да му смените пелените, когато е нужно.
    * Може да изкачва стълби, като се държи за родител или за перилата.
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=303 Ето от тук
При Марти свалих памперса изведнъж, т.е. не съм обърквала детето веднъж да може да ходи в памперса, пък след 2 часа да искам да ходи в гърнето, ходеше изцяло без памперс и за 2 -3 седмици всичко беше ок. Вечерния го махнах по - късно, за дневния - на 2рия му РД беше без памперс.  bouquet
Абе, струва ми се, че всички сте адски напред с ходенето. Дари се изправя в леглото, кошарата и е висока и там не може и сега я разкарах да се шири на пода, но е ламинат и се хлъзга, ако иска да с изправи. С проходилката също не може да се движи ( не знам дали не е заради ламината, аз на това го оттдавам, но....???)
ПП И аз понякога оставям Дари да поплаче. Тя има странния навик да реве ужасно преди да заспи. Както се дере, се обръща на едната страна, пръста в устата и е заспала за 2 секунди. Аз я оставям главно, за да се научи сама да се успокоява, не съм засичала колко я оставям, докато ми се стори, че явно наистина има нужда от мен, а не просто да преминава от фаза във друга фаза на съня. Вечер я оставям в леглото и излизам от стаята. Ако не си наумила, че става нещо интересно без нея в хола, си запсива самичка. Иначе започва да протестира - взимам я за 5 мин при нас и след това като я оставя се обръща на една страна и си заспива.

Последна редакция: сб, 14 ное 2009, 16:10 от Naneto

# 517
Момичета, здравейте!
Настина много болнички дечица и родители има, ох дано бръзо и по-леко да минават тия болести, че е толкова гадно  Sad. Дани, като четох одисеята ви направо ми се насълзиха очите. Бръзо да се оправя и Йоанка, и ти  Hug.
Вписвам се вече в темата, че напоследък много занемарих форумското общуване  Wink, но имах изпит и от от тежките наказелно-изпълнително право, та много четене падна, главно нощно време, защото през деня е направо невъзможно. Александрина въпреки че се заиграва сама, рядко хленчи и реве, все пак иска внимание, игри и занимавка. Пробвах да чета при нея в стаята - тя в кошарката да си играе, аз да уча, обеча много бърбори това дете, нещо си приказва, прави жестове с ръце и муцки, а да не говорим като реши да крещи и пее какво става  Mr. Green. Вечер пък зор заспива, моя от горе ни никне пореден зъб, защото от 2 вечери се буди през нощта, суче, носим се на ръце, а това нали знаете, че е нетипично за нея  Wink.
Моята кърма май взе сериозно да намалява, кърмя само сутрин, през деня малко си суква и вечер и последните дни през нощта суче, но колкото да се успокои. Ама здраве да е, толкова време изтикахме, не е проблем.

Добре дошли на новите мами Златото и Надя   bouquet

На гърне засега не мисля да я слагам, може би живот и здраве като се затопли.

Та сега да дам отчет за фотосесията - в крайна сметка миналата седмица се обадиха и ни казаха, че Александрина не е сред одобрените за корица деца. Бяха 18 деца финалисти от конкурса, но остават само 12. Все пак сега очакваме да ни изпратят снимките на Дилян Марков, някакви подаръци и нещо като фототапет/табло ( поне аз така разбрах) с колаж от нейните снимки. Ето една снимка, правена от мен, малко преди да започне фотосесията:

Миналата седмица си ходихме на Разлог при нашите, както винаги си изкарахме страхотно, ето бебка и дядо, те са невероятна любов  Wink

# 518
 Здравейте на всички  Hug Отдавна не бях влизала в декемврийския (Крис) и януарски (Яна) форум.
Влизам в Клюкарник, подфорум: Кино и Телевизия. Ако има любители (фенове) на актьора Сарухан Хюнел (Есмер, Синан, Кръстоносеца от ТВ сериала "Изгубени години" - "Kaybolan Yillar"), може да посети сайтa: http://www.saruhanhunel.dir.bg/
Във facebook.com - фен сайт на актьора за България, станете почитател на актьора: http://www.facebook.com/group.php?gid=170356367930  
Има подписка да поканим актьора в България: http://bgpetition.com/SaruhanHunel/index.html  newsm10

Всички януарчета са порастнали, големи сладурковци.   love001

Криско (декемврийче 2006 г.), ще тръгва на градина в понеделник (16.11.2009 г.), живот и здраве. Дано на  Крис да му хареса на градината, в началото сигурно ще плаче, милия.  Tired
Малката бебка Яна засмяна (януарче 2009 г.) лази, ходи с паяка, иска да я държат за ръчички и да ходи навсякъде.  Heart Eyes

Ето ни и нас 4-мата, цялата фамилия:

# 519
  • София
Ели, в знак на протест списание 9 месеца за мен вече не съществува Naughty Ааамаха, кой знае кои връзкарчета ще се уредят с " неизвестни" родители....Наистина ме е яд понякога на тия списания. Аз от този месец спрях окончателно да купувам каквито и да е бебешки - за # години вече бая се повтарят

# 520
Честита десета месечинка на Дивна и Ева!

Lang, бързо оздравяване, дано Матей се върне към сукането безпроблемно. Милото шушонче Hug. Питаше за каската дали запарва – ами доста му се поти главичката от нея, особенно като е седял няколко часа с нея, но поне съм спокойна че му е здрава, макар и мокра Mr. Green
Дани, представям си какъв ужас сте изживели. Оправяй се бързо
Сладурче и вие ли се тръшнахте. Абе тея бацили много са гадни. Дето вика Усмихнатото да идва студ и да се изтрепват тея гадове
Бързо оздравяване на всички болни слънчица и техните майки и татковци! Hug Hug Hug
Мини, страхотен ти е блогът! Ще го следя с интерес!
Ягодке, ти сигурно си знаеш, ама аз нали тренирам за свекърва та да си кажа Hug – дюлята много запича. Казвам го защото се оплакваше, че Ивка-усмивка има запек. Даже дюлята я дават лечебно слещу силно разтройство. Малчо също не пие вода. ooooh! Успява да глътне само няколко глътки и то само от чашата на баща си, когато той пие. Интересно му е и копира. Иначе я гледа като отрова
Ралче, чакаме снимки с кичурите!
Патилинке, мерси за идеята за книгата. И аз много мисля над този въпрос – къде е златната среда и какъв е начина децата да са добри и възпитани. Мисля си, че децата много копират, и че основните морални норми  ги взимат от примера на родителите си, от семейството и от взаимоотношенията в него. Разбира се много е важно и самото дете – всяко е различно и иска различен подход. В едно обаче съм сигурна – на децата им трябва ред – чувстват се по-добре и по-сигурни когато има установени правила, които не им се позволява да се нарушават. Мисля си,  че за да имат респект трябва да има градация в забраните – такива които по никакъв повод не се нарушават и такива, които са гъвкави и такива правила които зависят от тяхното /на децата/ решение – за да се научат на самостоятелност. Сега като първа крачка в къщи избягваме употребата на думата НЕ. Ползва се само за изключително опасни неща – като ако например посегне към контакта. За останалото просто отдръпвам предмета, или сумтя, правя се че плача и т.н. , за да има градация в забарните и да има респект от тях. Уфф, много е сложна и отговорна тая работа и за сега само теоритизирам ooooh!. Виж ти имаш голям опит имаш вече 2 други деца и нащата са ти далеч по-ясни Hug
Сладурче, аз отдавна се каня да ти разкажа за това как приучих Сами да се занимава сам в стаята си, обаче сега така и така съм я подкарала многословно и това ще напиша. Надявам се да ти помогне моят опит поне мъничко. Вярно, че децата са различни и при едни работи едно - при други друго. В началото го оставях за съвсем малко в стаята да се занимава отрупан с играчки – естествено той надаваше глас и рев. Отивах при него и си играя с него, докато видя че се е заплеснал с някоя играчка и тихичко се измъквам. И така до следващия рев. Постепенно започна паузите между рева да ги увеличава. После му купихме подвижна решетка, която се монитра на вратата на стаята и предпазва детето от излизане, а вратата на стаята е отворена. А неговата стая е точно до кухнята. И на него като му писне сам да се занимава, се изправя на решетката и ме гледа от там и ми говори и пее. После му писва и сам се заиграва с някоя играчака. И така...сега може доста дълго верме да се занимава сам, без даже да мрънкоти, но разреве ли се веднага отивам при него докато се заплесне отново. С заспиването сам обаче търпя само провали. Иска си цицата човека и това е. ooooh!
Ели, и аз ще бойкотирам 9 месеца – ама ха! Crossing ArmsЧакаме да пуснеш от снимките като ти ги пратят

Момичета много ме заинтригувахте с тези суперлативи относно Масларски. Ако не ви е проблем пратете ми координатите му на лични, ще съм ви много благодарна

Хубава и спокойна вечер  bouquet

# 521
  • София
Ще давам аз по 2-3 лв за пюрета...Ама ха - вижте как днес с бърз финт ми беше отмъкната закуската  hahaha

# 522
Добро утро, момичета!

Ето кафе и закуска!

Честита единайста месечинка на Александър и десета на Вики, Александрина, Рая и Боян!

Хубав и усмихнат ден!   bouquet

# 523
Добро утро!
Еспа, благодаря за кафето и закуската, както и за поздрава за месечинката ни, винаги се сещаш, страхотна си  Hug
Ето и почерпката за 10-та месечинка на Александринка:

Момичета, ама защо да бойкотирате списанието, списанието си е хубаво, аз като бременна си го купувах редовно, сега доста по-рядко. В крайна сметка винаги нещата при един конкурс са субективни, не мога да се сърдя на никого, сигурна съм, че избраните дечица заслужават да са корица, а и ние вече имаме 2 изяви в други списания, така че то не може всеки път да ни избират  Wink Wink Wink.

Да ви оплача от моята мома - тази нощ съм ставала пред 10 минути да я покривам, постоянно е открита, изритва си покривалото в краката и така спи, не мисля, че и е горещо, просто тя си вири краката, върти се и го изритва. Чувалче категорично не приема вече, преди нямаше проблем, сега го дърпа, опъва с краката, нервничи, абе направо си реве, ако не й го сваля. Да, ама аз не мога всяка вечер да дежуря да я покривам и после тя пак да се открива. Та приемам съвети всякакви  Wink.

Вашите дечурля какви думички казват вече  newsm78. Александрина казва мама, баба, деде, тата, ейа ( леля  Mr. Green), аио ( ало - по което ще разберете, че майка й почти постоянно говори по телефона, та детето от немай къде го научи  Mr. Green Laughing) и айде. Ама този набор от думички ни е в речника от около 2 месеца в този състав и от тогава, освен алото нямаме нови попълнения. Кажете как е при вашите бебоци.

Болните как са? Сиси, Дани, Сладурче и другите мамета, дано дечицата се оправят и да оздравявате по-бързо  Hug.

Ей за малко да забравя - Дони, страшен е Гогата, как само е захапал поничка ли е това не мога да рабрера, ама каквото и да е определено му допада, ми така де с пюрета и каши ще се занимава човека, да не е бебе  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 524
добро утро моми4ета Grinningкак сте?Дони малкия е много готин с тая пони4ка ;-)elli q криси казва мама, да, кака,тата и ам.Но с тези 5 думи се обяснява  по цял ден Grinningмоми4ета сложих криси на гърне но той го възприема като игра.Не мисля 4е в близките 2 месеца той 6те го използва :hug:6то се отнася до закуската криси всяка сутрин закусва 210 мл мляко с бисквити плазмон опитах да му дам и други не6та но не ги иска.на обяд яде супа от зелен4уци със зае6ко или пиле6ко пак на плазмон и ве4ер пак така.опитах се да му дам от на6те яденета но не иска дори и да ги опита  Confusedва6ите бебенца ядът ли сготвено от мама?

Общи условия

Активация на акаунт