Голяма трудност се задава! Януарчето гърнето опознава!

• 23 688
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • София

А що пък в сряда се прави прощъпулник?  Thinking

А де - и аз това питам! (щото в сряда не се сяда ли??  Mr. Green)
Ми що - не знам...ама един дето знаеше така беше казал в "Часът на мама"  Joy

# 616
Хаха, това стана като оная приказка - правя руло, ама го режа от двете страни, щото мама ме е научила така, а тя пък от баба видяла. А баба го е рязала, щото й била малка тавичката  hahaha

# 617
абе по принцип казват, че сряда е ден на Богородица и за това е хубаво като се почва нещо да е в сряда, аз нямам против тази традиция

# 618
  • София
Ей, свате, добре, че си ти, че да ни светнеш. То за това свекър ми не ми даде да пусна Тиян от вторник на градина(за първия учебен ден), а от сряда.
Хаха, това стана като оная приказка - правя руло, ама го режа от двете страни, щото мама ме е научила така, а тя пък от баба видяла. А баба го е рязала, щото й била малка тавичката  hahaha
Joy Joy Joy

# 619
Мацки , ето инфо за прощъпулника - http://www.mamaibebe.com/?id=393.

Напоследък само ви чета , по разбираеми прични нямам време за писане .

Алекс не се спира по цял ден . Но за това пък спи по 3 пъти на ден - предиобед , следобед и към 5 часа вечерта пак си подремва.

Много танцува , и пее . Любимата  му  песен  е тази - http://www.youtube.com/watch?v=astISOttCQ0. Обожава я . Рекламите също !

В тази връзка дайте линкове с нещо като записани реклами или нещо подобно ,занимателно за децата . Мисля ,че  Бърборанчето , беше пускала линк преди , даден й от Доника  ( извинявам се ако  не е така  Embarassed ). Ще съм ви много благодарна  Hug

Патилинка  , знаеш тук  как възпитават децата си американците , живяла си тук . Имам приятелки , които чистят къщи на амер.  семейства . Те са  ми разказвали , че оставят децата си да реват сами  в стаите си,  а на родителите въобще не им пука . Аз пък съм работила  в хотел и съм виждала 5 годишни деца с памперс и с биберон . Тук  е забранено деца да се оставят сами в къщи или на детската площадка до 12 год . възраст , задължително  е бебе да е с цял бански (ако  е момиче ) и с гащички за плуване (а ко е момче ),  не може бански тип слип , същото се отнася и  за възрастните . Забранено  е бебе момиче да стои в скута на мъж , дори  и на бащата - смята се за педофилия .
Много често в магазините съм получавала забележка от хора пазаруващи в същия магазин ,  че бебето ми ,което  е в шопинг количката  е далеко от мен (1- 2 метра най- много  ) и  да се грижа по- добре за него   Shocked. Във входа на всички магазини има табла със снимки на изчезнали деца , повярвайте ми ,ужасно много са .

Всички болнички да оздравят ,  а на здравите пожелавам да не се разболяват .

Цунки по муцунки от нас  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 620
  • Варна.....
http://vbox7.com/play:e2a381dc
Ето го и ходещият Преслав (малко е кофти качеството, ама с фотоапарата толкова).
Аз за прощъпулник чаках да се пусне и да ходи. Той по 7-8 крачки правеше още преди месец.

# 621
Пепи, и Дария няма зъби Mr. Green Значи сме си баш в един отбор. Поне да знам кой да следя от темата, другите ясно че са напред..
Ще се следим една друга  Laughing
tais   Shocked колко много ходи Преслав! Да ти е жив и здрав!
Натали, в Щатите са в другата крайност. Трябва да се търси златната среда, според мен.

# 622
Ей мацки, пак сте писали, писали, сега кой ще ви чете  Blush Wink. Метнах по едно око тук таме, по диагонал прегледах темата, ама нещо ми е едно заспало та утре ще ви чета в детайли.

Свате, ами не знам за тия столчета, то такъв избор, че да не можеш да избереш  Mr. Green, това, което е добро в технически аспект, не ми допада в дизайна и т.н. Ама ще купим де, няма да останем без стол  Wink.

Таис, ама Преслав си ходи направо перфектно. Браво на детето, по-малко падания и повече смели и устремени крачки за напред.

Ралче, и аз си мисля, че Йо е проходила, така че честито ви и хайде на прощапулника.

Аз хич не ги знам тези неща за сряда, кога какво се прави или не, ама мама е на ясно, така че съм спокойна, че няма да объркаме реда Mr. Green Wink

Ходихме по магазините ние, мама, тати и бебче. Първо Александрина кара колата - ами няма такава радост като тази да е на кормилото, толкова се превъзбуди от кеф, тресе дупе, изправена на пръсти чак от кеф, не спря да бърбори и да се хили. Освен това намаза една музикална играчка пиано - с много мелодии, светлини и куп щуротии, с които вечер ще пълним главата на тати  Mr. Green ( то хич, ама хич не е фен на музикалните играчки). И на новата играчка бебче се радва, бие по клавишите и с двете ръце, все още липсва хармоничност на изпълнението, но пък с такъв ентусиазъм го прави, че няма начин тези мелодии да не ми станат най, ама най-любими  Heart Eyes Wink Wink Wink.

Ей, кулинарните фурии - Мини, Лили, Радостчо (ако пропускам някой моля най-искрено и лично за извинение  Blush), дайте идея за това как да сготвя една патка, ама наистина патка, от онези пернатите, дето стават за ядене, да не си помислите сега пък нещо друго  Mr. Green Mr. Green Mr. Green. Майтапа на страна - мъжът ми донесе една патица, един от работниците му я дал армаган за булката  Laughing, готова изчистена, само се чудя как да я сготвя. Така като гледам бая големичка и мазничка идва, та дайте идея за рецепта.

Айде отивам да слушам вечерния концерт на щерката на пианото. Лека вечер на всички!

# 623
моми4ета извинявайте за глупавия въпрос но как то4но се прави прощъпулника?или по то4но какво зна4и? Rolling Eyes

# 624
Да почерпя късно-късно по случай месечинката ни. Мим, честито и на Елия.
Торта Трюфели стана ммммного вкусна! Препоръчвам я, на който му се заиграва.
Ето я малката месечиновка с тортата й за случая Laughing

Данче, Пепи, какво да ви кажа, много е гот мероприятието. Бебчетата общо взето слушат, понеже им е забавно да гледат как мамите им се кълчим насреща. Отвреме навреме някое се обажда, а има и мами с по-капризни бебета, които тренират с кенгура, или направо си ги носят. А има и една мама с близначета, е нейната не е лесна като ревнат и двете ShockedНо като има желание човек намира и начин!
 Ели, не мога да дам мнение по въпроса с патицата. Аз нали не ям мръвки и не ги и готвя. Нещо ми изпува в главата патица с портокали...но нека специалистите по манджите с месо да се включат Simple Smile
Сиситу и Тобито, много сладки помощници си имате Grinning

Последна редакция: ср, 18 ное 2009, 23:28 от Радостчо

# 625
Честита единайста месечинка на Елия и Анджи
Мини, честити ходещи крачета на Преслава!
Радостчо, тортата изглежда убийствено вкусна и Анджи как я гледа само Heart Eyes.
Тайс, Преслав е страхотен – много е стабилен!
Сиситу, Тобито, много сладки помощници си имате
bisislava, чаровна бузанка си имаш тиии.
Натали, уби ме с тези американски закони - абе всяка държава с номера си. А това щатски или федерален закон е – имам в предвид за банските и за седенето в скута на бащата?
nakri, виж линка на Натали за прощапулника – няколко поста над твоя Mr. Green
Ели, патица не съм правила, но имам рецепта за патешки гръдни филета с сос от нар и орехи и за патица с портокали, ако са ти интересни мога да ти ги напиша на лични
Хубава и спокойна нощ  bouquet

# 626
Ееееееееееееееее ,  Радостче , двата сладкиша от снимката ( розовия и кафевия ) са страхотни !  Hug

Тайс , честити ви ходещи крачета ! Много  е сладък  Kissing Heart lovekiss

Ели , питай чичко ти  Гугъл - http://www.google.bg/#hl=bg&source=hp&q=%D1%80%D0%B5%D1% … =67d44699dd470b52 , харесай си рецепта и запрятай ръкави  eat

nakri , няколко поста по-долу съм дала линк за прощъпулника . А тя и  Еспа ти го  е казала.

Еспа ,  незнам за другите щати , ама в нашия такива  са правилата .

# 627
Добро утро!
Хайде кафето и закуската от мен тази сутрин:

Радостчо, страхотни са и Анджи, и сладкиша  Heart Eyes Hug. Много е сладка малката и как само кокетно гледа, а тортата е много хубава, убедена съм, че е страхотна на вкус.
Натали, ами аз чичко Гугъл многооо си го уважавам, но за рецепти честно казано прилагам изпробвани и препоръчани ми. Няколко пъти съм имала фиаско с гугъловските рецепти  Mr. Green, което разбира се не означава, че проблемът е в тях  Grinning. Ама ако няма форумски предложения, ще използвам идеи от интернет. Благодаря ви  Hug!
Еспа, много ще ти бъда благодарна за рецептата с портокали, понеже нар едва ли ще намеря за гърдите. Ако не ти е проблем, прати ми я на ЛС. От човек като теб съм сигурна, че ще е изпитана и добра рецепта. Благодаря в аванс  Hug!
Смайлинг Сиси, аз забравих преди да ти отговоря - в петък сме на София, ще си правя зъбите, после на гинеколог. Сигурно ще приключим към 17 часа, след това със сестра ми ще се разходим из мола на Стамболийски, да купим това онова. Вечерта сме или на Дружба 2 при зълва ми или на Оборище при сестра ми. Вие в кой квартал живеете? И аз ще се радвам да се видим. Не знам още да ли ще останем до неделя или ще пътуваме в събота по обяд, всичко зависи от ангажирания ни тати  Wink.

# 628
Добро утро!
Ели, тъкмо изпревари ме с кафето. Благодаря, аз още не съм го изпила моето!

Радостчо, направо супер изглежда тортичката. Хвърли и насам едно парченче. Пфууу, много обичам тортички, ама пусто като мъжо не яде.... няма за кой да правя, а едно време много обичах да правя тортички, пайове, десерти.... Сега само на картинка ги гледам  Mr. Green.

Натали, ти направо ме разби с американските закони  Shocked. Почвам да се радвам, че не живея в Американско. За сметка на това се примиряваме с боклуците (одушевени или не) и се радваме, че никой не ни прави тъпи забележки за щяло и не щяло.  Mr. Green

Гледам чак до прощъпулник сте стигнали. Браво на Преслав, Преслава, Аничка и всички прохождащи дечица. Ние не бързаме. Ама аз хич и не се притеснявам. Тамън ще си спестя още някой и друг месец болки в кръста. Никола е много предпазлив и внимателен, ама з го оставям да се удря и като се удари веднъж, средващия път внимава.
Аз съм проходила на година и 2 месеца, а таткото на 10 месеца. Никола ще стане на годинка скоро и още няма изгледи да проходи. Ама нека пък поне по едно нещо да се метне на мен  Laughing. Иначе всичко от татко си е взел. Моят баща например е проходил на 2 години. Сега си е здрав и прав и няма никакви проблеми. Братовчед ми е проговорил също на 2 години. Еми не съм забелязала сега да е мълчалив  Laughing, пък и за сметка на това не е имал некакви говорни проблеми, затова  хич не им се притеснявайте на децата. Едно време не е имало прехвалени доктори дето да си измислят куп болести и като не са се притеснявали хората им е било по-лесно.

Лено, относно тестисите - една приятелка наскоро имаха подобен проблем. Казали им до 3 годишна възраст да се оперира и той понеже скоро става на 3, та хайде - спешна операция. Да ама главния хирург го погледнал и казал "ами, нищо му няма на детето". Така че не се плашете излишно. Трябва да го видят поне няколко доктора, пък тогава вече.... Ама то и операцията не е сложна. При много момченца има подобни проблеми.

Та като заговорихме за атрибути - имайте предвид, че забелването в по-късна възраст било доста травмиращо за децата. Стига се до операция и т.н. И аз незнам какво трябва да се постигне, ама трябва да питам следващия път педи.
На моя мъж и двамата му братовчеди са имали подобни проблеми, щото никой не бил казал на родителите и се стигнало до оперативна намеса в тинейджърска възраст, което било доста болезнено. Сега и моя мъж много го е страх да не изпуснем момента  с Никола.
Абе, блазе ви на тия дето си имате момиченца.

За рождения ден - пишете ни в бройката  Grinning. Само, че аз ще съм вече на работа, та ако е възможно да го направим събота или неделя. Само да сме здрави идваме. Може пък верно да си направим едно за майки културно-масово мероприятие (или пък само масово) и едно с децата. На мен много ми се ще да видя порасналите малчугани, въпреки че както казва Нането все някое ще реве, спи и т.н. ама...... така е то с деца.

Напоследък хич нямам време. Бубченце, и ние сме на същия хал - час и половина приспиване и 20 мин. сън. Ако не дремне - цал ден мрънкане и терор.
На всичкото отгоре се занимавам и с новия ни апартамент, организации и пр. Сега съм на тема Топлофикация, Софийска вода и подобни административни щуротии. Еми няма такава държава като нашата. Оказва се, че Топлофикация на практика взимат едни и същи пари, за едно и също отопление от двама човека, щото топлината на единия отивала и при съседа му и обратното  Shocked. Та едниния ако  седи  на студено другия ще плаща и за него все едно се топли, нищо, че през апартамента никъде не минават тръби, които да му топлят  Shocked.

Хайде да не ви занимавам с глупости. После ще се включа като се сетя какво още щях да пиша.

# 629
и ние искаме да идваме на РД- пишете ни и нас в бройката.....само дано да сме си в София, че обмисляме пътуване Mr. Green
Еспа, изпрати ми и на мен тези рецепти за патешко Praynig
Евгени също не е проходил, но и аз не го насърчавам и той си пълзи и е като фурия...Дари проходи 1 седмица преди да стане на 1 годинка...да видим сега как ще е... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт