Голяма трудност се задава! Януарчето гърнето опознава!

• 23 676
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
За добро утро да ви питам кога горе-долу трябва да се почне с миенето на зъбките на децата?  newsm78

# 646
  • Ловеч
За добро утро да ви питам кога горе-долу трябва да се почне с миенето на зъбките на децата?  newsm78
Мисля ,че от момента в който се появят първите зъбки трябва да се почистват -има едни накрайници които се слагат на пръста на мама- може и на тати ,баба и да не изброявам Laughingи приличат на четка за зъби.,
Дадох акъл ама аз такова чудо нямам Grinningпък зъби колкото искаш Joyето

# 647
Добро утро, а то станало обяд, ама.. Embarassed!
barboran4e, с голямо удоволствие ще гласувам за Петя Hug.
Аз си мисля, че с нашите шест зъба сме напред с материала, а то виждам доста по-зъбати бебета от нас. С това дете докато мигна и деня свършил, така че приятен и усмихнат ден!
Да ви предупредя, днес ще идва един приятел да ми преинсталира няколко програми и да ми постегне компютъра. Моля се Praynig, само да мога, след това, да си спомня всички мой пароли в различни сайтове, пощи и т.н. Thinking, че досега компютъра ги помнеше и влизах автоматично. С две думи, ако ви се явя утре под друг ник не съм успяла да си влезна в настоящия профил  #Cussing out.

# 648
добро утро Laughingзъбките на криси ги мия с пастата на 4ико.

Последна редакция: пт, 20 ное 2009, 13:20 от nakri

# 649
  • Русе
Добро утро, по-скоро ден Simple Smile
И аз се чудех от кога се мият зъбките. Може да прочетете тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=40992
Явно всеки сам решава. Аз педи не съм я питала, но мисля да пропусна консултацията на 24.11.
Тази сутрин за пръв път дадох на Кари кисело мляко- няколко лъжички, чисто. Май й хареса. По-нататък мисля да предлагам с бебешки бисквитки, ако няма реакция. Гледам да разнообразя закуската. Нали не ще попара..Майка ми снощи го донесе - на Сердика 3,6%, уж пише, че е натурално. Купила й и едно манго, но няма да давам днес заради кис.мляко.
Ох, не мога да пиша много, че диваненце не заспива  Sad

# 650
  • София
Здрасти банда. Влязох на бързо да ви видя, че едно маймунче ми виси на крака...взе, че се и ароматизира  Sick.
Имам само една молба към Надя Методиева - има правила във форума и едно от тях е свързано с размера на снимките. Много ти е сладко момчето, но ако може да го постваш с по-малки снимки, няма да е лошо - програмки за това има много, ако ти е трудно - ще ти помогна.
За подаръците - и от 100 лв и 10 лв -  за децата на този етап няма значение. Пак ще играят 2 дни и ще захвърлят играчката...или счупят. Аз лично скъпи подаръци не купувам...Поне не и сега - но догодина вече знам, че няма да ми мине номера - като слушам за разни гурмити, батъли и тн дето струват майка си и баща си...Сега изискването на Тиян поне е да има далък играчка - каква не е уточнил.
Хайде ние хващаме пътя  Joy

# 651
Момичета, помагайте!

Почнах да диря частни ясли за дребзи, явно ще се връщам на работа след някой и друг месец, та трябва да го пускаме на вълците  Mr. Green Обаче ме е страх и мен да не изядат  Mr. Green. Кажете ми, моля ви, какво трябва да ме интересува  Rolling Eyes (егати тъпия въпрос, ама... действително не знам за какво да питам). Това, което изначално си ме интересува е:

- цената и какво точно включва
- работното време
- да има мед.сестра (нали това си е задължително, така да се каже, условие? Т.е. да не ми бягат с други мед.специалисти, които си е хубаво да има, но пък ако няма мед.сестра да ми ги пробутват тях? - говоря за логопеди, психолози и тем подобни)

Какво още да питам? За храната? И какво се случва ако не успея да дойда в 18.00 напр. да си го взема? Как процедират по принцип? Ох, много ще се радвам някоя мама да сподели опит. То май няма много дето са ходили в ЧДГ  Rolling Eyes Ще взема да си пусна отделна тема аз  Laughing

И за да не бягам от "отчетната" ще дам отчета - Кало вече е с чисти дробчета, но продължаваме АБ до понеделник, за да не оплескаме пейзажа. Бяхме и на гастро, там ни казаха, че едва ли не е нормално да има още колики  Shocked. Както и да е - хубавото е, че не е нищо сериозно, ще пие сега разни пробиотици и трябвало да му мине. Ако ли не - пак на док и така.

Свате, май няма да стане нашата среща - аз късно се включвам, а и вие като гледам на тъгъдък ще минавате..

За подаръците - поръчах му масата от ЛаРедут и уолкър на ВиТек. Това ще е от бабите и дядовците. Сигурно и още ще има, като се знам как ме сърбят ръцете да му купувам  Whistling. Само се чудя и аз защо си даваме парите, като и на него любими играчки са му предмети от бита. Ама то май на мен ми е по-интересно  Laughing

А за столчето Чико - ми то явно зависи от това колко потимо ти е бебето  Laughing Моето си се поти често де, може и затова да запарва при нас повече. Де да знам, но определено ще си купя друга марка и може на лято да ви се оплаквам, че и тя запарва  Mr. Green

Хайде, че работа имам да върша, хванала ме е музата днес по разни организационни въпроси  Whistling

# 652
моми4ета страхотни сте и нистина ми бяха полезни вашите съвети,но явно не мога да се оправя с този форум.целувки на вси4ки и мерси за вси4ко Hug

# 653
Накри, ти пък сега да не вземеш да ни напуснеш? Heart EyesНедей така! Тя Доника само те е посъветвала, че иначе модераторите ще ти направят забележка. То верно си е много досадно да се намалят снимките, но ако не ти се занимава пускай линкове. Hug

И аз мия на Анджито зъбките с четка за пръста и съвсем малко паста. Вечер преди лягане и тя си свикна и сама отваря устичка Grinning

# 654
моми4ета страхотни сте и нистина ми бяха полезни вашите съвети,но явно не мога да се оправя с този форум.целувки на вси4ки и мерси за вси4ко Hug
Не се отказвай!  Hug
За подаръците - и от 100 лв и 10 лв -  за децата на този етап няма значение. Пак ще играят 2 дни и ще захвърлят играчката...или счупят. Аз лично скъпи подаръци не купувам...Поне не и сега
Напълно съм съгласна!
За добро утро да ви питам кога горе-долу трябва да се почне с миенето на зъбките на децата?  newsm78
Още нищо не мия, няма какво  newsm62
И аз да питам нещо  Wink Мамите на момиченца, пробихте ли им вече ушенцата? Ако да, как реагираха- по време на пробиването и след това? Ако не, кога мислите да го направите?

# 655
Пепи, аз реших да й ги пробия като започне да разбира. Първо, искам да я попитам иска ли и после искам да е наясно, че обичките не са за ядене или дърпане Grinning Имам приятелки, които пък умишлено им ги пробиват ушичките докато са малки, че да не помнят ако ги е боляло. Но аз лично, не виждам смисъл да го правя сега.

# 656
  • Пазарджик
Мамите на момиченца, пробихте ли им вече ушенцата? Ако да, как реагираха- по време на пробиването и след това? Ако не, кога мислите да го направите?
Ние ушетата ги пробихме септември месец.Единствено когато ги продупчиха тогава плака,но за много кратко.След това не  сме имали никакви проблеми.Сложихме медицински първо и след две седмици златни.Обиците не ги е дърпала нито веднъж.

# 657
Честита единайста месечинка на Рафа и десета на Катерина, Анна, Делян и Денис
Бърборанче, гласувахме от всички налични мобилни телефони за прекрасната Петя Heart Eyes
Мария, nakri - много са ви сладки бонбоните
Кокос, много хубав въпрос си задала – и аз имах голяма чуденка.
ral4e:), аз, аз влизам още в старите дрехи – влизам де, ама с мъка и после трудно сядам Laughing. Кошмар. Ама така хапвам, че си е нормално. Преди като ходех на работа не ядях почти нищо, а сега.... ooooh!
zlatoto87, честито поредно зъбче
Тобито, лелеее колко зъбки като гъбки имате
nakri, не се отказвай.
Усмихнато, няколко неща мисля да гледам относно частните детски градини
1.   Квалифициран персонал – педагози, да не са просто лелки
2.   Медицинско лице
3.   Контрол на входа, при който болни деца не се допускат
4.   Храната - да е здравословна
5.   Камера за наблюдение от родителите през интернет – както за поведението на детето, така и за отношението към него
6.   Работното време да ме устройва
7.   Не прекалено много деца
Може би е малко прекалено и не съм сигурна, че ще открия такава която напълно покрива изискванията ми, но поне мога да опитам

Хубав следобед  bouquet

# 658
  • София
Надя, в никакъв случай, не съм ти го казала, за да те обидя - споменах го, понеже преди време модераторите бяха сложили и бан на една съфорумка и правят забележки...Но няма да се оправдавам де  Rolling Eyes

# 659
Здравейте майчета на сладки, малки Януарски зайчета!

Еспа, ти това за камерата наистина ли го мислиш, или се шегуваш?
За яслите, за държавните, поне едно време, лелките не бяха лелки или учителки, ами мед. сестри. За частните нямам никаква представа.
Ели, най-известното ястие с патица, е патица по Пекински.
Тайс, браво на Преслав! Голям сладур е!
СиСиТу и Тобито, много са ви сладки помощниците! Дано и занапред да ви помагат така!
Кокосче, и аз така знам за зъбките, че започват да се мият, веднага щом се появят. А смешното е, че в Англия, бебето се записва на зъболекар още преди да са му пораснали зъби. Laughing
Радостчо, честита ви месечинка! Много е сладка Анджито! А тортата е чудесна!
За столчето за колаLaughing при нас се оказа проблемно "пренасянето" на самата кола от Англия тук, защото трябваше тя да мине на преглед, да получи тукашни номера, да й се сменят фаровете, щото и те по английскому светят наобратно  Laughing, та ако не се сменят, не може да се кара повече тук. Та като оправим колата, тогава ще мислим за ново столче...

Общи условия

Активация на акаунт