Голяма трудност се задава! Януарчето гърнето опознава!

• 23 746
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Ха добро утро и от мен-завърнах се HugНамерихме за временно ползване един лаптоп. Така ще е докато закупим нещо Laughing
Сега само се вписвам и се впускам да чета къде какво съм изпуснала Peace
Желая ви хубав ден и много целувки от нас с Преслав  bouquet

# 526
Нането, и аз съм за по-късното приучаване, ако може направо в тоалетната да ходи. С баткото горчивият опит ми е достатъчен. Само се чудя, защо да може да изкачва стълби детето?
Еспа, благодаря за закуската! Много обичам кроасани! Hug
Честита месечинка на порасналите бебоци!
nadiametodieva, бих искала да те помоля да не използваш 4 вместо ч и 6 вместо ш, защото ми е много трудно да чета постовете ти, те са доста по-дълги от смс-и. Peace Hug
Ели, харесвам чувството ти за хумор! Харесва ми много интериора на дома ти! На въпроса ти: Ивайла казва "дада" на брат си, "тата" на баща си, а за мен издава звук, подобен на този, който използваме, за да имитираме тичащо по асфалта конче. Mr. Green Други звуци, които издава са: дьо, да, нье, , като последното си е точно"не" и си го използва по пълно предназначение, най-често за да каже, че не иска повече да яде, че не иска да спи и т. н. Laughing В този ред на мисли: Еспа, много се смях на думичката, която Сами използва за баща си. Laughing
Дони, а ти се чудеше къде да вместиш закуската! Докато водиш баткото на градина му връчваш на Гогата баничка и нЕмаш грижи! Laughing Голям симпатяга близнакът! Hug
Тайс, трите дни изтекоха... Whistling Ето едно заглавийце  за Преславското танцуващо клипче специално: Януарското ми ходещо бебЕ(дете), подрусква танцуващотото си дупЕ. Grinning
Еспа, Любито, ето една песен от филма "Мамма миа", да видите за какво става дума. Wink : http://www.youtube.com/watch?v=K-8DO6k3HJ8 И забравих да кажа, че и агент 007 - Пиърс Броснън също играе, както и този артист, който играе в"Дневникът на Бриджит Джоунс", ама не се сещам как се казваше. ooooh!
Моник, радвам се да те видя отново! Hug
Виолетовото ангелче и  Наталито пак се изгубиха някъде. А Златната Мери от толкова много време не е писала!
Еспа, сигурна съм, че Петенцето ще има прекрасна свекърва! Не знаех, че дюлята запича. Всъщност нея съм я яла само на компот и желе, но рядко и то преди много години, но сега прочетох записките на Косе Босе. Аз по-скоро подозирам сиренето в тая работа, защото след въвеждането му, започна този проблем.
Хайде болните, казвайте бързо как сте днес! Дано да сте по-добре! Hug

# 527
Здрасти момичета!

Ние малко тези дни нямаме време за форум, че нали си имаме тати вкъщи и си играем с него по цял ден Grinning(и двете)

Бърборанче, мерси че си се сетила за нас Hug

И ние сме от клуба на боледуващите. Цяла седмица и тримата сме кой с гърло, кой със запушен нос...ама кво да правиш, нали така имунитет се създава! Анджито, освен че е сополива, все се чеше по ушенцето и по вратлето, което ме навежда на мисълта, че сигурно я дразни и нея гърлото. Добре поне, че няма температура и си яде нормално!

Аз нещо съм на вълна сладкарство, всеки ден правя сладки, торти, кексове. Мъжа е много доволен, само дето като сметна колко калории на ден изяждаме и ми призлява. Решила съм сама да й правя тортата за годинката и за тази цел сега тренирам усилено, понеже досега на съм правила голяма и специална торта. Иначе на книга мога, имам диплома за сладкар Heart Eyes

Ели, много е красива Александрина!И си позира детето! Направо не мога да разбера защо не са я одобрили! Сигурно накрая ще изберат децата на редактора или на собствениците на списанието #Cussing out

Еспа, ние сме намерили подобно решение и ни е много удобно. Сложили сме от тези вратички между хола и кухнята. Малката обикновено си играе в хола, а като й омръзне идва на вратичката и ме гледа какво правя в кухнята.

Сега се връщам да ви изчета, че само набързо попрегледах...

Еййй, Ягодке, как ми вдигна настроението! Изтанцувахме два танца с Анджито, излезе че и тя като мен е фенка на Мама миа! newsm44

# 528
  • Русе
И забравих да кажа, че и агент 007 - Пиърс Броснън също играе, както и този артист, който играе в"Дневникът на Бриджит Джоунс", ама не се сещам как се казваше. ooooh!

Хю Грант ли или другия? Защото другия и аз не го знам  Simple Smile
Ели, Карина казва: "ба-ба", "дя-дя", "та-та" и "дай дай". Това за сега. Може да маха за чао, да пляска с ръчички и да имитира кашлица. На всичко това я научи баба ми. Също като я пита: "как бие камбанката?" / до нас има църква и се чува/ и Кари накланя главичка наляво-надясно.
Да ви кажа вчера и днес я пробвах с попара за 8ч., че с това нощно будене правим по 4 хранения с АМ   Shocked и кутията заминава за 2 дни. Е, не я хареса. А на мен не ми се яде всеки ден попара  Tired / понеже я дояждам, де/
Ох, трябва да ходя да мия дупе, друг път повече ще пиша.

# 529
Ето малко снимки и от нас, че май въобще не сме се представяли
http://dianaruseva.snimka.bg/children/deni-i-yioana.443909.15958786

# 530
  • Варна
И забравих да кажа, че и агент 007 - Пиърс Броснън също играе, както и този артист, който играе в"Дневникът на Бриджит Джоунс", ама не се сещам как се казваше. ooooh!

Хю Грант ли или другия? Защото другия и аз не го знам  Simple Smile

Предполагам , че говори за Колин Фърт

# 531
Здравейте и от нас! Реших да се пробвам и аз да попиша и да видим дали този път Вики пак ще се събуди.. На 10 месеца стана, а още ми се буди много начесто - та не зная до кога ще е така  ooooh!. Цока си цяла нощ като пич, а заместаването на хранене.. ами хич не зная кога ще стане за постоянно тая работа- за сега сме един ден яде, три не ще. И готвя, и купувам готови, ама като реши че няма да яде стиска устни и ме гледа безизразно. От къде ги научава тия неща не знам  ooooh! Веднъж прескача обедно кърмене, веднъж, следобедно, но в повечето случай - нито едното. Закуската и вечерята са мираж за мен. Но да ми е жим и здрав -надявам се, че ще се откаже от сукането преди да се научи да ми разкохчава сутиена  Mr. Green.

Иначе и ние участвахме в конкурса на 9 месеца и както прекрасната Александрина стигнахме до последния кръг от 20 участващи - ама тц - и нас не ни избраха за корица. Но аз така си и знаех . те искаха кротко дете, което да седи на един подиум, с доста бледи играчки и да гледа изразително и чаровно обектива - Е, това при нас няма как да стане - той непрекъснато иска да мърда, да пипа, да ходи и лази. Много по-интересни му бяха болчетата по подиума, една отвертка и кофа за отпадъци - все неподходящи за снимки неща, отколкото играчки, така че то беше ясно, че няма да го харесат накрая.  Ама здраве да е - ще участваме и в други конкурси, пък може и да ни снимат накрая някъде Simple Smile

За болестите - ами ние преди един месец на два пъти бяхме болни - Вики даже вдига 40-градусова температура, но сега е добре. Давам му течно водорасло за подсилване на имунитета и се надявам вече да не боледуваме, че много неприятно, да не казвам стресиращо.

За уменията - още не казва осъзнати думички, но повтаря по цял ден мамама и бабаба и техните производни, заедно с куп други маймунджулъци. Вече ходи изключително бързо като се държи за стените и каквото друго докопа и се пуска да прави самостоятелни крачки - но тупва бързо по дупе. Ако така върви, струва ми се че скоро ще имам проходило дете.  Е то няма как и да е иначе, при положение че не се спира на едно място и е безкрайно любознателен, да не казвам любопитен. Много е нежен и гальовен и много обича да ме целува и да се гушка в мен. Поради тази причина (е и непрекъснатото кърмене де Laughing) спи при мен, та и това не зная как ще го оправяме. Не обича да седи сам, освен за кратко, ако се е заплеснал по нещо. Не го оставям да реве, особено ако не съм наоколо. За гърнето - и аз мисля, че му е рано.

Чудя су дали не се улях с писането...  newsm78 Айде няма да ви тормозя повече  белким някой го прочете Mr. Green. Надявам се всички болни да оздравяват, че много неприятно да имаш болно бебе. Целувки на всички и ще гледам пак да се включа по някое време  Hug.

# 532
хаха Дони, и спас беше същия вчера. Давам му аз каша, а той ще изкочи от стола да стигне филията със сирене на батко му. не мога да го удържа. Накрая му начупих половин филия със сирене, той си бута залчетата в устата, аз бутам лъжица с каша. Е, всичко омете. А онзи ден баба му го гушнала, изяде си кашата, и тя продължи със солети и каквото намери на масата. Той си стои кротко, чопли си каквото му е ръката, така сигурно час изкара. Абе само ядене да има  Mr. Green Но пък се скарах, че го видяха че е ящен и взеха наред да му бутат.  Crossing Arms

Сиси, аз в такива случаи изобщо не бих се двуомила, който иска да се сърди. Така се напатих тази година с боледувания  Whistling

Еспа, твоя начин е много добър. Нещо подобно е и за заспиването сам. Бях чела преди една книга, но не мога да си спомня как се казваше. За възпитанието - в момента чета "Детето и ние". много ми допада, чрез примери се обясняват нещата. идеята е да се поставиш на мястото на детето, за да можеш по-лесно да разбереш какво иска и най-вече какво чувства, какво всъщност се крие зад въпросите му и т.н.. другото - да се държиш с него като с гост, т.е. да не повишаваш тон, да не използваш упреци, обиди, и пр. неща, които не би използвала и към госта си. Препоръчвам я  Peace За малко по-големи деца е, но и за нашите не е рано да се прочете.
А пък и това да го удариш по дупето с черпак и да те съдят, също не мога да го разбера. Другата крайност. То пък като е толкова отворено детето, да види после по соц. домове дали ще му е хубаво. Така де, ти полагаш грижи, то ти се качва на главата, и за един шамар по дупето ще се намесват социалните (изключвам случаите на домашно насилие). Луда работа!

бубичко, много са пораснали девойките Simple Smile

хайде добро утро Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 ное 2009, 09:13 от Данче

# 533
Добро утро и от нас. Simple Smile
Да ви почерпя с кафе, за да започне денят ни добре  Wink

Надявам се, че всички болнички са оздравели или ако не са все още, то поне да са по- добре.
Божидар вече 4 ден е сополив, но Слава Богу не кашля, не киха, няма Т. Давах му профилактично 5 дена витамин Ц и Коларгол. Вечерите са ни най- тежки, запушено му е нослето, а той е свикнал да заспива или с биберон или с цицата, ама като не може да диша и го избива на рев. Спи и реве. Ама да не се оплаквам, че пак ние сме с по- малкото зло на фона на другите болнички.

Ягодка, много ти е хубав аватара, голяма хубавица си имате  Heart Eyes За дюлята- аз давах на Божидар варена дюля с авокадо или банан, ама не ми се е запичал- дори обратното...  Grinning Иначе много хареса така варианта дюля с банан или дюля с авокадо.  Wink
Ели, Дони, пу- пу на сладурковците.
Бубичко, много хубави снимки.

П.П. Ели, и на мен много ми хареса интериора у вас. Сама ли подбира цветовете? Нас ското  ни очаква обзавеждане и най- много ме притеснява това как да съчетая цветовете. Аз все си мисля, че имам някакъв усет, ама много се притеснявам да не стане кич. Главното, което ме усложнява да разгърна фантазията си, че апартамента ни е с 15квадрата повече от хола на Дони Simple SmileSimple SmileSimple Smile А цветовете у вас са много свежи.

Приятен ден на всички.

Последна редакция: пн, 16 ное 2009, 10:42 от СиСиТу

# 534
Добро утро.
Сиси, благодаря за кафето.
Ето и една снимка на Марти, че аз мноооого рядко пускам. Не е тематична, защото тематичните са малкоооо /абе вашите момчета откриха ли си "атрибута"?/ - все там пипа  hahaha.

Вече събаря всичко на земята, натиска де що копче има. Най-са му интересни нещате, които са опасни  ooooh!. И все мрънка, че иска да ходи някъде, което значи с мен  Crazy. Днес му оставих прахосмукачката да играе, че да мога да просна.
Сега иска да играе тук с клавиатурата.
Хайде до после.

# 535
Добро утро!
Сиси, Елена, много са ви сладки мъжленцата, толкова са пораснали и много лъчезарни  Heart Eyes
Момичета, първата снимка, където ви харесва интериора всъщност е интериора на фотосесията, а не в къщи  Wink. Наистина много добре бяха подбрани цветовете, имаше го усещането на домашен уют. За всяко дете дизайнер подготвяше различен интериор.

Лено, и аз това си мислех по време на снимките. Александрина изобщо не обърна внимание на бледо жълтите пате и пиле, които й дадоха, че да се връзват с идеята на дизайнерката. Александрина пък като цяло позира, тя обича да позира, няма страх или притеснение от фотоапарата ( все пак аз я щракан почти нон-стоп и тя е толкова свикнала с него, че виждайки ме, моментално ме ухилва  Mr. Green), но при нас проблема беше, че искаше да я гушка, приреваваше като не я взема, спирахме и почвахме фотосесията. Но както и да е. На вас кога ви казаха, че ще ви пратят снимките и въпросния колаж?

Вие четете ли вече книжки на децата? Аз се опитах няколко пъти, но неуспешно - книжката веднага се придърпва, оглежда се и се поставя в устата. А искам освен да й чета и да й показвам, та затова я вземам в скута ми. Но явно трябва да преосмисля стратегията, защото освен поредното захранване с ценния продукт - хартия, друга май не постигам  Mr. Green.

# 536
  • Варна.....
Добро утро/ можеби ден??/ от мен.
Ягодке, не съм забравила, довечера ще документирам бебко.
И бързо оздравяване на всички!!!

# 537
похвал- нашата кака вече е ученичка, днес записахме първи ясленски ден, много е пяла и играла, най-послушното дете  Mr. Green само където сцената я влече и много вика като пее, чувала се е в 4те групи  Whistling

ето така тръгна за ясла, тръгна си с рев, защото не сме я оставили да яде супа с децата
пели песнички за Коледа, и са играли на скрий очички /така разказва/

възмутена съм от храната в яслата- промит бульон /предполагам месен/ с пресечено кисело мляко, което им се явява супа, запържена леща за основно и половин малко бурканче разредено кисело мляко с консистенция, близка до тази на айряна който правя за вкъщи. Ама й давам де, нали това се очаква да яде, трябва да свиква, макар че тя не беше особено очарована.

# 538
Честита единайста месечинка а Рая и десета на Ана, Рая и Тихомир

Много хубави снимки на децата сте сложили Heart Eyes
Болните, как сте?
Ели, ами не се сещам за друго, освен да я обличаш по-дебело за сън и да я оставяш отвита. Иначе не си е работа ставането непрекъснато. Сами казва кеке,кака, кякя, баба плюс всевъзможни неповторими звукосъчетания Laughing
nadiametodieva, Сами от скоро яде моите пюрета, в началото малко се мръщеше, но после почна да ги хапва
Моник, добре завърнала се!
yagodka, още не съм гледала филма, обаче клипчето което си пуснала от него е много свежо.
Лено, и от теб очакваме снимки от фотосесията значи.
Данче, със заспиването търпя само поражения. Но ще му намеря аз цаката на малкия шушон. За сега заспива безпроблемно и без цица, само ако баща му го е гушнал. А сам в леглото може да заспи само ако е много уморен, нахранен до козирката и в стаята е тъмно. Обаче, ако е много уморен, заспива още докато яде – т.е на гърдата и проваля опита за самостоятелно заспиване изначално. Мерси за идеята за книгата. По 7 дни мисля, вчера засякох страхотно предаване – нещо като риалити е, там в семейство с проблемни деца, пращат бавачка – консултнт-психолог, която наблюдава децата и дава практически съвети как да се подобри дисциплината, отношения и т.н. Лошото е, че нито знам как се казва, нито кога го дават ooooh!. В общи линии много разчитам на подхода и знанията на мъж ми във възпитанието – психолог е по образование и наистина има подход при общуването с децата. Лошото е, че когато се касае за собственото ти дете, понякога нещата не стоят винаги като на книга. Пак се отплеснах в писанията...
Патилинке, наскоро чух, че имало референдум в Австралия, дали да се отмени закона, според който родител който шамароса детето си влиза в затвора. Отмениха ли го този закон. А това детенце, дето го шляпнали по дупето с лъжица, като е видяло какво е станало, следващия път като го тупнат едва ли ще ходи да разправя на ляво – на дясно.
Елена, Сами си откри атрибута от известно време. Не пропуска случай да е без памперс и да не го разгледа и опипа добре. Лошото е, че все го прави, когато целият е прилично омазан от аки, а той не може да не пипне нещо и после да не си лапне ръката Mr. Green. Аз пък не искам да му забранявам да си пипа пишката, за да не остане с впечатление, че това е нещо нередно или неестествено, само му дърпам ръката докато измия всичко.
Ели, предадох се с четенето на книжки – захранва се с хартия. Взех му платнена детска книжка и му разказвам измишльотини по картинките в нея, а той ако я дъвче не се притеснявам.
Мини, честита ви ученичка! Сладурка голяма е. А за храната в яслите и детските градини съм направо потресена – по разкази на приятелки какво ядат децата. В държавните айде – толкова пари имат – въпреки че може и здравословно да се готви и с по-малко пари, но в частните вече направо нямам обяснение

Леле, пак се улях, е не мога да се изкажа кратко и това е ooooh!

Хубав и слънчев ден  bouquet

# 539
честита ти ученичка Мини, да ходи с желание и усмивка!
аз наскоро се замислих, все говорят за здравословно хранене на децата, че не трябвало чипсове и пр., но пък и готвеното в детските градини хич не е здравословно според мен. те лелките си готвят както преди 20-30 год. никакви съвременни правила за здравословно хранене не се спазват и изобщо няма такава политика за промяна. ако човек вземе и прочете която и да е книга, ще разбере че всъщност и храненето в столовете в училищата и градините не е здравословно хранене. и наистина е такова яденето - разредено до максимум. такъв беше и моя сблъсък с ясленката храна  Sick

Еспа, предаването се казва точно Гледачки, засичала съм го няколко пъти.

Общи условия

Активация на акаунт