Голяма трудност се задава! Януарчето гърнето опознава!

• 23 735
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
Еспа, май така и не се стигна до референдум... Мисля че същите са санкциите и в Америка, ама да се изкажат Натали и другите мами от там. А и това че не може да се оставя детето само в къщи до 12 или 14   newsm78 години ......
Май ще приложа твоя опит за самостоятелност и аз, че Данюшко заплаква само като се обърна с гръб,дори преди да съм излязла от стаята ooooh! А ако в момента пълзи, ме следва из цялата къща и обикаля докато ме открие,при което надава радостни възгласчета.

Болничките, давайте отчет как сте днес за да знаем на къде да носочваме енергии за оздравяване  Hug Hug Hug

за гърнето и аз да кажа: Дани всеки път пишка (99%) като го сложа, и ашка,когато му се ... Wink та почти нямаме пълни памперси, освен когато се случи за втори път в деня и мама не очаква  Mr. Green Слагам го по 3-4 пъти на ден, ако сме в къщи,разбира се.
 И понеже някой беше питал, да кажа как аз почиствам гърне  Mr. Green Embarassed При влизане в тоалетната с пълното гърне, се въоръжавам с шише (от веро или от боя за коса) с вода  bowuu и пръскам  Mr. Green
Не го държа насила, за него си е нещо естествено,като стоенето на шезлонгче, проходилката или столчето за хранене....
Вчера бяхме на плаж, не завиждайте, и вие ходихте,когато тук беше зима  Hug
ето снимки: http://picasaweb.google.com/SteDalin/BabyDaniel10thMonth?authkey … 04297380441181202
Хубав ден и цунк от Дани

# 541
Кво прайте бе, банда?

Аз да отчета първо - Кало се разписа с първия си антибиотик. Днес пак го водих на док, че не е спрял да кашля и пак чу хрипове.. И така - нямало вече нужда да го чакаме да се оправи сам и почваме довечера с АБ-то.
Последните 3 нощи не сме спали. Той като беше новородено нямаше такива колики  ooooh!. И в тази връзка вече има час за гастродоктор в четвъртък. Чак нямам търпение вече. Дано АБ-то да не размие много картината.
И все пак има хубава новина - качил е ХБ на 107! От 90 за един месец!  Grinning При това както е болен. Което мен много, ама ужасно много ме учудва. Преди го тъпчех с месо и железни зеленчуци, комбинирах, давах и каши с желязо, абе въобще само дето с истинско желязо не го натъпках  Laughing и някакси ХБ се смъкна от 96 на 90 само за 2 седмици. Изписаха му Малтофер, който той пи плътно 2 седмици, щото нали се разболя и аз не исках да му давам без твърда храна, че кофти за шкембето.  И последните 2 седмици реално е само на кърма. Давам нещо твърдо колкото да не е без хич, но далеч не са количества. И какво стана - ХБ скочи главоломно  Thinking Чак ми намирисва тая работа, ама хайде... Ще изследваме по-нататък пак..

Ели, Лено, и аз се нареждам на опашката от чакащи снимки на бебчовците. А пък снахичката ни е толкоз хубава, та се радвам, че не са я избрали за корицата, щото така ще е само за нас  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil. Ама дето викате кротки лапета - да взема да го пробвам моя кротушко  newsm78 Що пък верно да не пратя някоя снимка  Flutter

Елена, Марти обаче има същата лимба като Кало  Laughing Че и на същата страна изкривена  Laughing Много ти е сладък  Heart Eyes

Мини, честита ти ясленичка, с желание да ходи и да не се разболява!  Grinning  Hug

Еспа, и аз няколко пъти съм го хващала, много ме кефи това предаване  Peace.

За залисването с играчки - дето Еспа беше казала как процедира със Сами, то и аз така правя с Калоян, само дето много трудно става повторното улисване с някоя играчка. То просто трябва да се е нахранил, да се е наспал и въобще да е в кондиция, за да се заиграе сам. И това трае около 10-15 минутки, мъча се после да си изпрося още малко, но невинаги ми се получава.

По повод атрибута  Mr. Green - Кало си го беше намерил преди известно време и се заиграваше с него, особено докато го къпем - само си го опъва и голям кеф беше  Laughing. Напоследък нещо го е забравил или не му е толкова интересно. Но и той по едно време много обичаше точно като е наакан да се опипа подобаващо  Sick

Четене на книжки - тц - не става и при нас. И понеже ми е бедна фантазията, не мога да измислям разни истории и засега зарязваме това удоволствие. Е, бръщолевим си разни работи. И в тази връзка - той може да казва - дядя, дада, деде, тата, баба, мама, мамо (като последното го измрънква като излизам от стаята), кака, гага и май толкоз. Иначе има още нечленоразделна реч, която е невъзобновима  Crazy

Хайде, стига, че и аз се олях, ама си ме знаете вече  Blush. Отивам да се почерпя със страхотния ябълков сладкиш, който Митко ми спретна вчера  Flutter. Не мога да приложа снимков материал, понеже вече е почти ометен  Mr. Green.

# 542
Привет и от мен!
Патилина, Дани много е пораснал. Не завиждам  Wink , а ви се радвам за възможността за плажуване  Grinning
Бубичко, и вие много сте пораснали, а каката е голяма чаровница!
Ели, Александрина наистина е чудесна. Хубаво е, че не си се разочаровала от това , че не епродължила по- напред в конкурса. Ти си знаеш , че е красавица!  Heart Eyes
Елена и Сиси, много прегръдки за пухкавите ви момченца!
Мини, честита първоясленичка! Най- важното е да не се разболява и да се забавлява в яслата. А колко е спортна само на 1-вия си яслен ден  Grinning, модно издържано отвсякъде  Wink
Нашите думички са: мама, тата, тати, айде, дядя. Почна отскоро да пляска с ръце и да казва " чао", но май най- много обича да си върти главата.
За заниманията- любимото й е на земята, заобиколена с играчки и батко й , ако е до нея е много щастлива. Няма опасност да докопа нещо, нали още не пълзи.
Все още не може да се изправя Thinking и аз съм в чуднека докога ще е така. Вашите почнаха ли ( тези , които не можеха преди време, когато питах)?
За яденето- ВСИЧКО яде- купено, готвено. Ами на кого да не е така  Laughing Майка й и баща й са същите  Joy
Ели, за отвиването  newsm78  освен , както е писала Еспа, повечко да я обличаш.
Днес чух по радиото, че е ден на Св. Матей, така че Честит имен ден на нашия Матей на Ланг! Да е здраво и щастливо дете!

Последна редакция: пн, 16 ное 2009, 15:35 от pepi_slanchogledche

# 543
Здравейте
Мини честит първи ден на ясла  Laughing
Ние казваме айде най често, баба, тата , да, и от вчера мама  Laughing

# 544

Хайде нещо сладко за душата по случай десетата месечинка на Анчето!
Честит имен ден на Матей! Ланг, жив и здрав да ви е!
Много сладки януарчета видях на снимките! Каката-ученичка също е голяма сладурана! Все така с кеф да ходи на ясла!
Smiling_Sisi, дано антибиотика му подейства на Кало и бързо да се оправи!

При нас новото е, че от два дни има трети зъб - горен. Вече все повече се задържа права на краката си. Даже вече ми разрешава да я държа за ръцете и да пристъпва. Защото преди при това упражнение на момента клякаше и започваше да пълзи. По цял ден крещи с все сила и повтаря мама, баба и всички производни с тези срички. След тримесечно учене на "здравей" и "чао" онази вечер сама го направи и от тогава няма спиране - маха по цял ден, даже и с двете ръце.  hahaha
Гърнето си го ползваме - почти няма пропуск /освен, ако аз съм изпуснала момента и вече си е свършила работата в памперса/.
С яденето малко сме проблемни - ако не е пюре, започва да й се гади, да се дави и накрая повръща. Но полека-лека смятам, че и с това ще се справя. Силно се надявам, де! Кухня за сега няма да почваме, защото през декември ще й правят ремонт. От януари живот и здраве ще взимам храна от нея. А дотогава се надявам да е свикнала да яде и по-едри парчета в храната.  Peace

Приятна вечер на всички!  Hug

# 545
Здрасти от нас! Hug

Одеве бяхме на консултация- 11.360кг. а баща й ми разправя, че била гладна и затова не ще да спи до 1 сутринта. А иначе един път като откърти спи по 11-12 часа, със събуждания за цокане, разбира се. Според докитата е от зъбите. Има ли и други  такива нощни птици като мойта, че да обменим опит и идеи???

Я да ви зарибя- изрових си от нета едновремешната рецепта за Негърско дупе. Миналата седмица правих и свърши веднага и сега едно се пече във фурната. Ако има пощенливи ето-
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156737.20

А на тази торта съм й хвърлила мерак и сигурно утре ще я почна-
http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/DESSERTS/Cake/recipe_109.php

Отивам да си видя спящата красавица Blush

# 546
  • София
Здравейте и от мен,
Тук съм, ама не смогнах да седна да пиша събота и неделя, не ми остана време. Прочетох за много болни, дано по-бързо оздравяват всички Praynig Hug Praynig
Видях страхотни снимки Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
И в тази връзка, ето една снимка и от нас, хем за ЙоЙо, хем да си спазя обещаението към Еспа и да покажа кичурите.

ЙоЙо е добре, вече прави самостоятелни крачки Crazy, все още е много нестабилна и се плаши като пристъпи, но успява да се задържи сама, просто не мога да повярвам кога излетя това време и кога бебе съвсем малка и безпомощна, а сега съвсем скоро ще може да ходи сама....иначе заиграва за малко с играчките и след това ги хвърля през кошарата или от мястото, където с енамира и е по-забавно аз да ги вдигам и да и ги подавам и тя пак да ги хвърли Laughing, казва срички, ма-ма, та-та, ей-ей, де-де, може да прави браво и чао.
Вчера й купихме обувчици на Капчица, дадохме 50 лв, какви са тези цени на тези обувчици...на мен много ми се струват... Tired
Честит имен ден на Матей на Ланг  bouquet
Мини- честит първи ден на ясла Heart Eyes
Хубава вечер от нас.

# 547
Радостчо, и ние сме така - принципно спи от 20 до 7.30, но се събужда сигурно поне 5-6 пъти. И аз си мисля, че понякога е от зъбките и тогава иска да цока, за да се успокои. Та в повечето случаи ме ползва за биберон-залъгалка  ooooh! Но си има и няколко стабилни хапвания през нощта. Просто не зная кога изобщо ще се отучи от това нощно цокане...

И в тая връзка - някой да каже някой трик, с който да примамя гарджето да започне да похапва повече и евентуално да започне да закусва и вечеря  Simple Smile Вече се чудя аз ли не приготвям нещата както трябва или е мляко/цицопристрастен...

Ели,  от "9 месеца" казаха, че след около две седмици ще ми звъннат да отида да си взема снимките - няма да ги пращат, че пакетчето, което подготвили, било тежко.

Сиси, ще се моля Калата да се оправя вече, че се измъчихте всички  Praynig

# 548
Честито на месечинките и именника!  А болните веднагически да оздравяват!
 Радостчооооооо!  Joy  Къде ме хвърли ти бе, човек, някакви негърски дупета и влажни монахини! Като капак и от рецептите нищо не разбрах, особено пък в какво се състои разликата между двете Crazy За сметка на това, момичета, под вашето благотворно влияние и аз се изкушавам чат-пат да изпробвам някоя рецепта, поради което мъжът ми ви е безкрайно благодарен и каза, че от "идеалната" се превръщам в "ИДЕАЛНАТА" жена  Joy
[color=orangeredПатилинке, наскоро чух, че имало референдум в Австралия, дали да се отмени закона, според който родител който шамароса детето си влиза в затвора. Отмениха ли го този закон. А това детенце, дето го шляпнали по дупето с лъжица, като е видяло какво е станало, следващия път като го тупнат едва ли ще ходи да разправя на ляво – на дясно.
Еспа, виждам и ти като мен сериозно си се притеснила от разказа за малкото портаджийче  Wink Та от тук ми се появяват две асоциации: първо, да те помоля да ми кажеш откъде намери каската за Сами. Аз открих само една много твърда, която не намирам за подходяща. А Рафа има майка, която съвестно спазва съветите на ортопеда и го е оставила да щъка свободно.  Да не си направят хората неправилни изводи от евентуално появили се цицини  Joy    Второ, в последно време не пиша, защото се ангажирах много със следната, касаеща насилието върху деца тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=443272.msg13143171 Всъщност, по случайност Смайлинг ме "замъкна" там, а сега аз се надявам и някоя от вас да прояви интерес, защото няма да се усетим как проблемите по отглеждането на децата ни в детските градини ще потропат и на нашите врати.
За възпитанието, умишлено чета много малко. Предпочитам да се осланям на здравия си разум, интуицията си и опита от наблюдението си върху мен самата и отношенията ми с моите родители. Ще кажа само, че Рафа е едно безкрайно обичано и обичливо, глезено с топлота дете, но що се отнася до изграждането на дисциплина и самостоятелност и двамата с баща му сме единодушни и безкомпромисни. Взимането от седалката в колата и хапането категорично не се толерират. И си мисля, извинявайте за сравнението, но за мен лично е резонно, че щом малките зверчета при игра знаят докъде се простира границата да не нараняват, нашите деца не са никак малки, за да започнат също да го научават Grinning  Аз лично си пожелавам да не се сблъскваме с "хапещи" другарчета за вбъдеще, а и нямам намерение да проявявам и грам разбиране и толерантност към оправданията на родителите им.   При нас рязкото "НЕ" и поглед в очите засега върши чудесна работа. Получавам най-сладките, абсолютно премерени и нежни ухапвания по лицето, които са варианта на целувка на моя любвеобилен син  Heart Eyes  

И да ви се оплача, след като го похвалих малкия дон Бонбон! Ясно казва само баба и лала. От мамо няма и следа. Та в тоя смисъл първо го докара на "мила тъщо" Доня Коприва, т.е. Лили, ла-ла и т.н.  Joy Знае той кой е майстора на тортите  Rolling Eyes

Аз също съм гледала 4-5 пъти предаването за бавачките, ама такива шокиращи неща видях, напарво се подтиснах  ooooh!! За сметка на това гледам как се наслаждавам с удоволствие на уменията на топ-сладкари и готвачи по Фиеста тв. Ако от гледане се прихващаха умения ...  Имат и наистина прекрасни уроци по йога, по които страшно се запалих. Много е удобно-обясняват перфектно, показват варианта за начинаещи и напреднали. Резултата върху тялото, пък и настроението е невероятен. Таис, ти ли се занимаваше активно с йога от доста време?
 Патилина, моя е драмата с изхвърлянето. Аз я реших с найлончета, обаче нещо твоя начин не можах съвсем да схвана-как точно процедираш със шишето? Иначе  Рафа и гърнето от първия път чудесно се разбраха. Когато приключи, тогава почва да мрънка.
Кога ще почваме с организацията на общия рожден ден и кога мислите да го правим?!Аз също много мъдря за рождения ден на Рафа. Нане, и аз не искам първия рожден ден на детето ми да бъде използван за повод за стандартен битов алкохолизъм от страна на роднини, при това не мои  hahaha. Не искам и тълпа от крещящи деца из къщи-уморена съм и не ми се занимава. А в края на краищата празникът е и мой! Аз кулинар може да не съм, но със създаването на празници много добре се справям. Обаче към момента нищо особено оригинално не съм измислила. Имам желание да е нещо много интимно-може би само ние с мъжа ми и бебето, и много цветно! Така да прекараме деня, че и като порасне да се радва на този спомен от снимките. Да беше лято! Толкова повече варианти има. И моят рожден ден е зимен.

Натали, много ти благодаря за линка с оградата на Фишер-Прайс. Мисля да я поръчам ако мога, ще говоря и с вносителя им тук дали не биха могли да ми я доставят. Аз такива съм виждала само на Бертони. Не само са по-малки и некачествени, но и по-скъпи като цена  Crazy Разчистила съм и обезопасила детската, но ми се иска да има и обезопасено кътче за игра при нас в хола.
Иначе вчера се обзаведохме със седалката за кола. Твърдо бях решила за 9-36 кг., но като се замислих, реших, че за толкова години всеки материал ще се амортизира и в крайна сметка взехме от 9 до 18 Инфинити на http://www.kiddy.de/gb/selektor . Рафа толкова я хареса, че не искаше да излиза от нея.

Последна редакция: пн, 16 ное 2009, 20:34 от Angelviolet

# 549
Занимава се сам дааа.... Ето днес например тихо и кротко си се занимаваше, аз оправях пералнята и в един момент стана много кротък, което е лош знак и веднага тичам и какво да видя. Намерил една кутийка с топлийки, обици и  какви ли не дребни неща (уж прибрани от него). Отворил си я пичът и тъкмо си избираше кое да разглежда отблизо  Crazy В кошара не седи вече. Преди го слагах там с една камара играчки и откарваше поне 30 мин да вади играчки от кутия и да ги хвърля на земята. Сега реве само като тръгна да го слагам прав в кошарата.

За атрибута освен да ви споделя една снимка малко да се посмеете  Joy Мислех д ане я слагам, ама хайде за малко и ще я трия Wink

Ето на това му се казва поглед след велико откритие!  Mr. Green

# 550
Кокос rotfImbo rotfImao rotfImbo rotfImao rotfImbo rotfImao
Между другото четох, че е полезно заиграването с атрибута, тъй като спомагало за по-лесно забелване.  Аз сега съм на такава тема, щото педката каза, че щяла да ни дава направление за хирург за да го забелят  Shocked . Четох, четох из нета - мненията са 50 на 50 - за и против. Аз лично май клоня към против, ама няма да е излишно и вие да споделите какво смятате да правите с атрибутите на малките ни мъже  Hug
Лека вечер, че имам много работа във фермата  Joy

# 551
Ха-ха, Кокосче, и при нас кротне ли се Рая, това означава, че някаква сериозна беля е захванала пак  hahaha

Еспа, много си мила, че пак отбелязваш месечинката ни   bouquet Трогнати сме! Поздравяваме и астралните ни близначета  cook

По отношени ена възпитателните методи - и двамата с Бойко сме единодушни, че ние нямаме намерение да отглеждаме разглезена дъщеря. А малките зверчета вярвайте вече са способни да се глезят... да видите само Рая как терори дядо си...но той нищо не й отказва. С мен никога не се държи така колкото й да се гушкаме и да си играем  Naughty В тази връзка понякога наобяд отказва да спи и непрекъснато се изправя в легълцето си като успоредно с това търка очички и носле и е ясно, че 2 не вижда толкова й се спи. В такива моменти, ако я взема при мен тя е толкова нервна, че само вика и мрънкоти, нищо не я успокоява. Е, тогава просто я оставям в леглото й, тя мрънка 5-10 минути максимум и заспива. Разбира се, ако до 10 минути още не е заспала и плаче се примирявам с киселото бебе, махам я от леглото и спи по-късно в количката. Това обаче, да не чува дявол, е доста голяма рядкост...

А, ето и обещаните снимки от Барселона и пожелавам на всички ви един ден да видите и на живо този град - наистина си струва!

http://picasaweb.google.bg/boykovalchev/BarcelonaNoemvri2009#5404332078745534130

# 552
Здравейте! Не съм писала отдавна, но с това дете трудно мога да отделя повече от 5 мин. за себе си! Crazy  Така, че попорочитам по мъничко, но до писане не мога да стигна  Laughing
Мила, велика снимка!  hahaha Hug
Аз да се похваля, че Гого от няколко дни вече си иска от нашата храна и като му дам малко парченце го дъвче и гълта bowuu Много се бях притеснила с това неговото давене. Явно е трябвало да дойде момента. Peace
Думичките, които казва са: тата, мама, атте - бате, баба, да - дай или дядо - в зависимост от контекста hahaha, та - топка или дзак, папа - пате или храна, бабау - всички животни освен патето. Много обича да разглежда книжки и да му чета.     
За атрибута - и преди бяхме говорили - моят съвет е работете от сега, че баткото беше голям, когато му я отвориха и определено беше шок за него!
Радостчо, това с трюфелите е интересно, но ми изглежда сложничко. Аз пък скоро открих това   http://www.tialoto.bg/recepti-deserti/2009/02/04/nay-jelaniyat-k … e-i-shokolad.7864     и се влюбих в него! Прави се много бързо и лесно и дори е по-вкусно  от колкото изглежда  Blush
Много  Hug на всички болни мами и бебоци!
  bouquet на мамите показали снимки - всичките дечица са много чаровни! Най-се радвам като има снимки - за тях винаги намирам време!     

# 553
  • София
Вие четете ли вече книжки на децата? Аз се опитах няколко пъти, но неуспешно - книжката веднага се придърпва, оглежда се и се поставя в устата. А искам освен да й чета и да й показвам, та затова я вземам в скута ми. Но явно трябва да преосмисля стратегията, защото освен поредното захранване с ценния продукт - хартия, друга май не постигам  Mr. Green.
и при мен се получи подобна картинка, затова смятам, че още е рано. Предполагам, че ще усетя кога е дошъл момента Grinning
Мини, честита ти ясла на каката Hug
Кокосче, много  Joy
Иначе вече Преслав си има цели 3 зъба Sunglasses Спането не е за хвалене-буди се по няколко пъти на нощ, но вече му давам да суче чак към 4-5 часа. През останалото време го стискам и го гушкам при мен на спалнята, че само така се успокоява и успявам да избегна кърменето през 2 часа. После ще видим как ще го отказвам от спането при нас.
За водата, нали не искаше да пие, нооооооо това беше допреди да открия походящото шише, защото се оказа, че проблемът е не във водата, а в биберона. Сега пие от шишенце със сламка и се чувства много добре PeaceМного се радвам, че накрая открих решението. Ето го и него:

Целувки Heart Eyes

# 554
Кокосче, много сериозен този Вики! Какво ли си мисли, че е открил hahaha А това с топлийките е направо ужасно! На нас ни се случи същото с една отверка и направо изтръпнах от ужас какво можеше да стане.

Ангелче, ами давай поглези го мъжа със сладкиши! Пък то сладкото както е и афродизиак... Heart Eyes
По отношение на възпитанието и ние процедираме така. Игри, гушканици, целувки, но като се каже "не" и се погледне строго тя знае че това не е игра. Само със заспиването не мога да вкарам желаната дисциплина. Но обвинявам за това озъбването Mr. Green

Биляна, мерси за рецептата, копирах си я и скоро ще я пробвам, изглежда много вкусно, а е и пълнозърнесто. Хем сладко, хем що годе здравословно.

Във връзка с кътчетата за игра да ви покажа каква кошара си взехме. На чико е, много е красива, и най-важното е,
 че едната й страна е с цип и се разкопчава, така че детенцето може да си влиза и излиза само. А като излизате от стаята си го закопчавате и готово.
http://images.nitrosell.com/product_images/9/2083/open-sea-play-pen.jpg

Мини, честита ви ученичка! Да е все така ентусиазирана и усмихната!

Общи условия

Активация на акаунт