ВЗЕХ СИ ДЕЦАТА СТРЕСИРАНИ И В КРЪВ ОТ ГРАДИНАТА

• 57 752
  • 928
  •   1
Отговори
# 420
Специално за последният гост ... аз никъде не видях хвалби, хвалебствия или опровержения на "неща казани от съфорумките".
Виждам само едно обективно мнение с което честно казано съм съгласна.Дори в момента ми се струва че вие по инерция скочихте в опозиция само защото е гост, без да прочетете много внимателно това което се опитва да каже.Тя не ви напада, успокойте топката и я прочетете внимателно.
Преди да ми наскачате и на мен бързам да кажа, че съм от добрите  Simple Smile

# 421
Амбер,   Joy , разсмя ме!  Четох внимателно и на пръв прочит съм съгласна с теб! Но съм сигурна, че за тези неща и аз, и ти, и много от другите момичета, а най-вече Ели, със сигурност сме мислили и без да ни тикат пръст в челата. Не ми допада тона. С цялата претенция за "различност" и обективизъм, високомерие и демонстрация на морално превъзходство, бликащи от поста й, финалът му е като "спукан балон", не 1, а 0, "зеро" да цитирам  Joy  Грубо подценяване на домакинята в тази тема и на способността й да анализира кое е най-доброто за децата й. Според мен.

1 или не знам как да се обърна, всеки подкрепя Ели както намери за добре! Едни морално, други със знанията и опита си. Въпрос на доброволна воля е  кой колко ще пожелае да се ангажира с проблема й. Никой с нищо не е длъжен-нито на нея, още по-малко пък на теб. Не виждам на какво основание държиш "принципна" сметка на която и да било от участничките тук.  Или смяташ, че с поста си допринесе неимоверно за разрешаването на проблема и за осветляването му от неоткрита досега страна?  Не можеш, пък дори и това да целиш, няма да получиш директна информация дали и колко от "злонамерените интригантки" в тази тема, симулиращи подкрепа и съчувствие, са си "нахранили душата" с "удоволствието" да си направят труда да видят кръвта по блузката на Марио лично Simple Smile

# 422
amber, съвсем внимателно прочетох написаното и не мога да съм съгласна с него.
 Първо, освен че е пълно с правописни грешки, започва с не особено почтително отношение към хората от форума - поведение, което регистриран потребител може да си позволи - прекарал е време тук, преценил е, но да се твърди така, без регистрация, нещо, е най-малкото неприлично.
Второ, не разбирам целта на поста. Ако той е да ни посъветва да не лъжем майката, че я подкрепяме и да престанем да наливаме масло в огъня, то можеше да се ограничи до последните 3 изречения и да си спести коментарите по-горе. Освен това, мисля, че всички си даваме сметка, а най-вече Елито, че нищо не зависи от нашата подкрепа - тя може да  е само морална, всичко останало зависи от институциите, към които Елито се е обърнала и без нас.

Последно - ако целта е да сплаши майката, че, видите ли, после няма да искат децата й в никоя детска градина, то просто тук се обажда типичната балканска позиция, тип - всичките си проблеми ги решавам с познати и никой през институции, иначе лошо ми се пише. Затова няма наказани и все едно закон в тази държава няма.

Защото, уважаема 1, става дума за неспазване на задълженията от страна на учителите, което в ДГ може да е опасно - те затова си правят, каквото искат, понеже санкции за тях в БГ няма (говоря за тези в ДГ, за тези в училище нещата стоят по-различно). Ние просто не сме привикнали да си търсим правата. Не може да си позволи учител да не си изпълнява служебните задължения и за това да не го санкционират, ако сме в правова държава!!!

Просташко и малодушно е да мислим, че не постъпваме правилно, като си търсим правата.

# 423
Госте,чудесно е ,че сте благодарна и не се съмнявате в "ръцете ,които са бърсали сълзите Ви...".Същите тези ръце ,обаче,не са си направили труда да сменят кървясалата блузка на детето,не са се обадили на майката веднага след инцидента,до този момент не са дали смислено обяснение на случилото се.Или И Вие смятате,че нараняванията са нищожни?Споделете как Вие бихте реагирали ,ако видите двете си деца в това състояние?Нямаше ли да попитате какво се е случило?Или бихте си замълчали само и само да не им "лепнат етикет"?
И друго,недейте да сравнявате времето когато Вие сте ходили на детска градина.Със сигурност минмимум преди 20 години.Сега времената са много различни за съжеление.

# 424
Сега времената са много различни за съжеление.
Ама едно време учителите ползваха като възпитателно средство дървени,  дълги и заострени отпред тояги, дето им викаха показалки. Mr. Green
Така че, предпочитам днешните времена.
Времена, в които всеки родител има право да поиска отговорност от институциите и хората, работещи в тях, на които е поверил най-скъпото си.

# 425
Гост 1, след толкова много "гостувания" тук е вече време да седнем на масата. На която за радост повечето сме майки, който искаме да знаем на кого поверяваме децата си \независимо какви са те ..болни - в болницата, здрави - в детската градина, луди - в психиатрията и пр.\ Просто няма как за една пломба да се връщаме при зъболекаря, за да искаме да си оправи недоизкусуреното. В магазина се връщаме да върнем пуловер заради бримка...Е НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ да не коментираме в безброй страници НЕРЕШЕН проблем. ПОНЕ извинение едно да бехме чули баси. Ей така просто...На пътя като не дам предимство на колега шофьор па махна с ръка да се извиня. Тук също има махане с ръка, но е съчетано с показване на пръст.....

Ели, надявам се децата да са добре ! Остави всичко и си гледай семейството . От закона всеки може да се скрие но от Господ никой!

нарочно не използвам препинателни знаци щото пиша всичко ан един дъх

# 426
  • Sofia
Госте,чудесно е ,че сте благодарна и не се съмнявате в "ръцете ,които са бърсали сълзите Ви...".Същите тези ръце ,обаче,не са си направили труда да сменят кървясалата блузка на детето,не са се обадили на майката веднага след инцидента,до този момент не са дали смислено обяснение на случилото се.Или И Вие смятате,че нараняванията са нищожни?Споделете как Вие бихте реагирали ,ако видите двете си деца в това състояние?Нямаше ли да попитате какво се е случило?Или бихте си замълчали само и само да не им "лепнат етикет"?

И аз това бих запитала, защо същите тези ръце не са си направили труда да сменят кървясалата блузка, да почистят окървавеното ушенце  и да се обадят на майката веднага след инцидента.

Последна редакция: пн, 16 ное 2009, 22:48 от ivben

# 427
Angelviolet - "високомерие и демонстрация на морално превъзходство", превъзходство намирам само в разликата по между ни аз никого не нападам, а ти постоянно си търсиш жертва. Трябваше да повярваш на първите си впечатления, бях крайно искренна и непресторена. Просто това е начинът по който пиша. Но не мисля че има за какво да се оправдавам и не държа никому сметка, а си правя разумна /мисля/ равносметка на прочетеното "Не виждам на какво основание държиш "принципна" сметка на която и да било от участничките тук". 

amber - благодаря ти от сърце че подкрепи опита ми да изкажа чисто човешката си позиция по въпроса. БЕЗ ДА НАПАДАШ.

gergandi  - "....не особено почтително отношение към хората от форума - поведение, което регистриран потребител може да си позволи - прекарал е време тук, преценил е, но да се твърди така, без регистрация, нещо, е най-малкото неприлично" а кое е почитателно спорд теб? Мила, имам регистрация и съм от достатъчно време тук че да знам какъв е начина на изказ. Анонимна съм защото това е моят личен избор. Не защото ме е срам или страх от думите ми, а защото не искам по никакъв начин да се приобщавам към глутницата в темата.

# 428
Angelviolet - "високомерие и демонстрация на морално превъзходство", превъзходство намирам само в разликата по между ни аз никого не нападам, а ти постоянно си търсиш жертва. Трябваше да повярваш на първите си впечатления, бях крайно искренна и непресторена. Просто това е начинът по който пиша. Но не мисля че има за какво да се оправдавам и не държа никому сметка, а си правя разумна /мисля/ равносметка на прочетеното "Не виждам на какво основание държиш "принципна" сметка на която и да било от участничките тук". 

amber - благодаря ти от сърце че подкрепи опита ми да изкажа чисто човешката си позиция по въпроса. БЕЗ ДА НАПАДАШ.

gergandi  - "....не особено почтително отношение към хората от форума - поведение, което регистриран потребител може да си позволи - прекарал е време тук, преценил е, но да се твърди така, без регистрация, нещо, е най-малкото неприлично" а кое е почитателно спорд теб? Мила, имам регистрация и съм от достатъчно време тук че да знам какъв е начина на изказ. Анонимна съм защото това е моят личен избор. Не защото ме е срам или страх от думите ми, а защото не искам по никакъв начин да се приобщавам към глутницата в темата.

Би ли споделила твоята хипотеза относно раните на близнаците и защо никой не дава смислено обяснение още в същия ден...ако го бяха сторили, едва ли майка им щеше да си губи времето по всички тези институции. Всички майки си даваме сметка, че децата тичат, играят, падат, удрят се...едва ли щеше да го направи такъв проблем.По-скоро дългото мълчание и гузното държание от страна на персонала и директорката  е провокирала майката. Не влагам никаква ирония във въпроса си, наистина ми е интересно коя майка може да заеме страната на учителките при факта, че не са дали грам обясниние на родителите /а са длъжни/.

# 429
... а кое е почитателно спорд теб? Мила, имам регистрация и съм от достатъчно време тук че да знам какъв е начина на изказ. Анонимна съм защото това е моят личен избор. Не защото ме е срам или страх от думите ми, а защото не искам по никакъв начин да се приобщавам към глутницата в темата.

Уважаема 1!Според мен, е по-почтително да си влезнеш с акаунта тогава, защото анонимността тук е относителна - всеки може да види всяка от нас къде си води детето на ДГ, например, така че трудно ще сме от тази градина и ще се скрием. Така че доста подозрително е поведението ти. Ти вече се включи в глутницата, но явно за да морализаторстваш. Ако имаш такава потребност да даваш морални наставления, първо сама бъди така учтива да спазваш добрия етикет, като си влезеш с акаунта и второ - провери за адреса на кмета на общината и иди там да му дадеш морални упътвания.
Отделно, аз мисля, че те е страх или срам, за да се криеш по този начин, честно ти го казвам.

Колкото до нападането, което твърдиш, че ти прилагаме, мисля, че ти нападаш, при това в гръб, защото се криеш, давайки морални предписания.
И за медиите - да, продажни са, да - търсят сензация. Но защо нашата държава е такава, че, за да ти обърнат внимание, трябва да използваш медиите - така е за всички нарушени права, така е за събирането на пари за болни и т.н. За всичко е така. Принудени сме и не виждам какъв е смисълът от коментара ти спрямо медиите. Казах пак - ако бяхме правова държава, до никакви медии нямаше да се налага на Елито да прибягва. Да не мислиш, че е приятно да те показват по подобен повод по телевизията?! ooooh!

# 430
  • Бургас
Два, три пъти прочетох писаното от госта. Доста специфичен и интересен стил на писане. Даже съм готова да заложа на това какво работи и на каква възраст е  Stop Но ще си почина да тук. Не мисля, че има профил във форума. Щях да забележа това специфично изразяване...как да го нарека...с една идея отгоре.
Аз вече се спирам. Не виджам смисъл да се джафкам вече.  Crossing Arms
Ели ако имаш нужда от нещо пиши на лични.  Peace

# 431
  • Sofia
Прочистих последните страници.
Дали бихте били така добри да спестите хамалските изяви в темата.
Така като гледам, всички са изключително запознати със ситуацията, но не си падат да прочетат цялата тема, в резултат на което се получават безумия.
Гостите и някой новорегистрирани, моля, изберете начина си на изява и се придържайте към него, защото инак избива на раздвояване на личността или на анонимни подвиквания иззад завесата на сцената.
Темата е конкретна.
Заинтересованите страни са тук.
Ако имате какво да кажете - направете го.
Не съм и няма да съм страна по случая, но превръщането на определена случка във форумен цирк, няма да допусна.
Има оправомощени органи. Виждам, че стъпки са направени.
Има достатъчно активни теми за принципни размисли по въпроса.
Видно е, че темата е и емоционална. Моля, обезгостете темата за да не ми се налага да я обезкостявам административно.

# 432
  • София
Тази нощ попаднах на темата и вече някоко часа чета и не мога да повярвам на очите си. Възмутена съм от логореята на директорката, от овчедушието на родителите, от бързата и неадекватна реакция на кмета и от поредния пример на целуване на директорски задник от персонала на ДГ.
А на съседите злобарки бих препоръчала по-будно гражданско съзнание: след като знаят, че в семейството има проблем е редно да уведомят агенцията за Защита на Детето и  властите, а не да се крият в миши дупки, след което тук да се правят на всезанещи и всевиждащи клюкарки.

Успех Ели и дано скоро истината излезе наяве! Hug
И аз така,миналата нощ открих темата и я четох до 3.30 сутринта...на един дъх!
Много е интересна и показателна до каква степен сме се изродили!

Просто нямам думи...Също така много потребители,за които имах съвсем различно  мнение,
ми "паднаха" в очите. И не мога да не отбележа това,което повечето изтъкват-кой пише грамотно и без
грешки-много от тези,които размахват показалката и червения химикал правят елементарни и груби правописни грешки.

Към авторката-надявам се да получите задоволителни отговори на въпросите си,и поне някакво морално удовлетворение
от цялата тази суматоха.И най-вече,надявам се децата да се оправят по-бързо и  случилото се да не остави следи върху тях!  Peace

# 433
  • Отвъд алеята зад шкафа
Пропуска се един важен факт - какво казват самите потърпевши в случая, а именно - ДЕЦАТА. Ако те не споделят вкъщи и не разказват какво са преживели, ми се струва добра идея да бъдат заведени при добър психолог, който да поговори с тях, да ги успокои и има вероятност децата сами да си разкажат преживяното. При всички случаи мисля, че посещение при психолог е задължително, с оглед на психическите и физически травми. Трябва истината най-накрая да излезе наяве.

Също така другите деца от групата не може да не са разказали какво са видели - моята дъщеря всичко ми разказва, особено пък ако е станал някакъв проблем. Не може никое от другите деца нищо да не е видяло.

# 434
Децата още не могат да говорят доколкото разбрах от постовете на майката. Не знам как биха могли да опишат по друг начин какво е станало.

Общи условия

Активация на акаунт