ВЗЕХ СИ ДЕЦАТА СТРЕСИРАНИ И В КРЪВ ОТ ГРАДИНАТА

• 57 773
  • 928
  •   1
Отговори
# 435
  • Brokenpromiseland
Децата още не могат да говорят доколкото разбрах от постовете на майката. Не знам как биха могли да опишат по друг начин какво е станало.

Може, но трябва да го направи специалист. Психолозите (особено в МВР) има специално разработени методики за работа с малки деца. Децата и без да говорят показват много неща - стига да има кой да види техните знаци.

П.С. Забелязвам, че в последно време, Ели не е писала, което ме набляга на мисълта, че вече трябва да спрем да разискваме някой въпроси и да правим предположения, заради старта на разследване и подготовка по делата.
Дано истината излезе наяве и виновниците (пряко или коствено) за това насилие да бъдат наказани - които и да са те.

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 09:58 от Angel^wings

# 436
Сега времената са много различни за съжеление.
Ама едно време учителите ползваха като възпитателно средство дървени,  дълги и заострени отпред тояги, дето им викаха показалки. Mr. Green
Така че, предпочитам днешните времена.
Времена, в които всеки родител има право да поиска отговорност от институциите и хората, работещи в тях, на които е поверил най-скъпото си.
Не смяташ ли ,че този (а и други нам известни случки из детските градини) са достатъчно показателни ,че Не всеки родител има право да поиска отговорност от институциите.Вместо това институциите дружно ги нападат.
А и  тези "възпитателни средства" се използват все още.

# 437
  • Sofia
Пропуска се един важен факт - какво казват самите потърпевши в случая, а именно - ДЕЦАТА.

Също така другите деца от групата не може да не са разказали какво са видели - моята дъщеря всичко ми разказва, особено пък ако е станал някакъв проблем. Не може никое от другите деца нищо да не е видяло.
Децата на Ели не могат да говорят. А предполагам, че все някое дете от групата е видяло какво се е случило, но жалкото е, че майките не и съдействат в случая.

# 438
...............
П.С. Забелязвам, че в последно време, Ели не е писала, което ме набляга на мисълта, че вече трябва да спрем да разискваме някой въпроси и да правим предположения, заради старта на разследване и подготовка по делата.
Дано истината излезе наяве и виновниците (пряко или коствено) за това насилие да бъдат наказани - които и да са те.

Според мен Ели не е писала, защото няма какво важно да сподели, а и темата излезе извън контрол, в смисъл, че отдавна не се дискутира това, което беше цел на тази тема. Превърна се в грозен махленски спор "за" и "против" Ели като майка, а това не интересува никой тук по принцип. Гостите постигнаха целта си - опропастиха темата, с което отвличат вниманието от основния казус, а именно какво (по дяволите!) се е случило с децата в онзи ден. Именно за това администратор се е намесил и ни е предупредил да внимаваме.   

Кои точно въпроси предлагаш да спрем да разискваме и защо?
Откъде имаш информация, че има старт на разследване и подготовка по дела?  newsm78
Това за сефте го чувам сега от теб.
Познавайки правосъдната система в България, съм склонна да мисля, че полицията няма да намери основания да сезира прокуратурата.  Tired

Саня, ако четеш това, обясни моля те като професионалист какъв точно е процедурния ред в случая. Има жалба подадена в полицията, те какво са длъжни да свършат и какви са възможните развития на случая по-натам. Благодаря ти предварително. Hug

# 439
  • Brokenpromiseland
Говорих с жената от Детска педагогическа стая и  ми каза,че трябва да разпитат още хора и ще предадат всичко на прокурор.Имат писмени обяснения,но нямали право да ми ги покажат.Това е което знам до днес 12.11.2009г.

Проверки и разследване има по случая с близнаците. От друга страна кмета на Надежда споменатв  интервюто, че ще съди семейството за клевета. Родителите на другите деца също са пуснали жалба за малтретиране.
А това което имах в предвид "да не коментираме" - са пуснатите тук "бомби".
Нека не се настройваме, че децата са бити в градината, нито че ги е била Ели.
И без това, и в този случаи, вината върху градинският персонал е много.

П.С.Тук адвокатите могат по-добре да се изкажат, но ако не се лъжа доказателствата от направените проверки и разследване винаги се предават на прокурор, и вече той решава дали може да се повдигне обвинение.

П.С.С Към малекс За да не спамя темата :
Цитат
Кметът подчерта, че срещу двете близначета има и контраподписка от родители на други деца в групата, които се оплакват пък от посегателства върху техните наследници от страна на хиперактивните Марио и Тони.
Би било хбаво ако всичко това са измислици

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 16:45 от Angel^wings

# 440
  • софия
Родителите на другите деца също са пуснали жалба за малтретиране

няма такава жалба

# 441
 Joy Сега пък покрили така наречената си "жалба", щото щеше да се получи малко "кой ми сра в гащичките".

# 442
  • СОФИЯ
...Саня, ако четеш това, обясни моля те като професионалист какъв точно е процедурния ред в случая. Има жалба подадена в полицията, те какво са длъжни да свършат и какви са възможните развития на случая по-натам. Благодаря ти предварително. Hug

...
П.С.Тук адвокатите могат по-добре да се изкажат, но ако не се лъжа доказателствата от направените проверки и разследване винаги се предават на прокурор, и вече той решава дали може да се повдигне обвинение.

...

За съжаление нямам възможност да изчета темата, пък и не знам до колко мога да бъда полезна - не се занимавам с наказателно право.
Независимо от евентуално сезиране на прокуратурата не винаги се образува досъдебно производство. Доколкото разбирам в случая прокуратурата не е сезирана. Щом има жалба в полицията тя следва да е разпределена поне на някой оперативен работник. Ако са налице достатъчно данни за престъпление материалите следва да се изпратят в прокуратурата.
Съвсем теоритично говоря, но ако родителите на децата не разполагат с адвокат и някой синтезира фактите в един пост мога да консултирам с някой колега, к е се занимава с наказателно.

# 443
Саня, много ти благодаря за бързото включване!   bouquet
Не знам дали родителите са наели адвокат, майката писа, че мъжа й е направил консултация с такъв.
В момента си говорим теоретично само.
Казваш, че ако са налице достатъчно данни за престъпление, материалите следва да се изпратят от полицията в прокуратурата. Кажи, кой в полицията решава дали има достатъчно данни за престъпление? Като имаш предвид, че със случая се занимава Детска Педагогическа Стая, понеже става дума за деца. Значи ли това, че инспекторът от ДПС следва да изпрати материалите в прокуратурата, ако така реши?  newsm78   

# 444
Всичко изчетох... Тъжно!
Този кмет в прав текст заплашва многодетна майка на 3 деца, която живее в неговият район и плаща неговата заплата. И как една майка ще навреди или наклевети? Като изключим дискусиите тук, има само 2 ТВ изяви и 2 статии. С много по-голямо право кмета трябва да обвини двете телевизии...
Абе... мъка!

ПП: кой е виновен... Според мен - учителката която е била преди обяд. Може би не е казала нищо на другите. Другите мълчат за да я защитят, за да я покрият. Заради това тя е била агресивна на другия ден когато сте говорили. А леля Диди е гледала в земята, защото е най-човек... вероятно знае подробности и дори и се плаче. Другите децата ако нищо незнаят, вероятно случката не се е случила пред тях, а в друга стая. Странно е нараняването по бузата на детето... може ли да е близка "среща" със тези старите мокети - освен, че са меки, също така и ожулват. И така, примерно: "наказаното" дете, е оставено в другата стая за да му "дойде акъла", а то си е поплакало и се е бърсало с блузката. Учителката, ако не е трябвало да си ходи в 13:00h сигурно и дрешката щеше да изпере... а другите не са се ангажирали чак толкова много да оправят нейните л*йна.

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 20:57 от winter_wolf

# 445
ПП: кой е виновен... Според мен - учителката която е била преди обяд. Може би не е казала нищо на другите. Другите мълчат за да я защитят, за да я покрият. Заради това тя е била агресивна на другия ден когато сте говорили. А леля Диди е гледала в земята, защото е най-човек... вероятно знае подробности и дори и се плаче. Другите децата ако нищо незнаят, вероятно случката не се е случила пред тях, а в друга стая. Странно е нараняването по бузата на детето... може ли да е близка "среща" със тези старите мокети - освен, че са меки, също така и ожулват. И така, примерно: "наказаното" дете, е оставено в другата стая за да му "дойде акъла", а то си е поплакало и се е бърсало с блузката. Учителката, ако не е трябвало да си ходи в 13:00h сигурно и дрешката щеше да изпере... а другите не са се ангажирали чак толкова много да оправят нейните л*йна.
Това е и моята версия за случката...
Надявам се на положително развитие на нещата.

# 446
Здравейте!Не съм писала,защото аз до момента нямам информация от нито една институция.Знам това , което и Вие знаете от медиите. От ДПС чакам да разпитат още хора, ще звъня утре . Част от плановете ми  запазвам временно в тайна  Mr. Green
winter_wolf   ,в главата ми се въртят всякакви "сценарий" ,може и така да е станало, има логика . Ако всичко се покрие , искрено се надявам като проговорят да ми разкажат какво е станало . Има напредък с говора,  по-спокойни са напоследък, като изключим това, че днес ми се наложи да излезем рано и явно Тоти свързва ранното ставане и обличане на "дрехите за навън" ... с ходенето на детска градина и изпадна в истерия - 30 мин.  съм го обличала Cry . Това и разрушителното му поведение от време навреме остана да преодолеем заедно. Но ние сме до тях- ЩЕ СЕ СПРАВИМ !
Искрено Ви благодаря за вниманието и подкрепата ,които ми давате ! За мен това е важно  -така не губя вяра ,и малък шанс да имам ,ще го използвам!
БЛАГОДАРЯ!
П.П. В момента , в които имам някаква информация , ще се включа.

# 447
Пропуска се един важен факт - какво казват самите потърпевши в случая, а именно - ДЕЦАТА. Ако те не споделят вкъщи и не разказват какво са преживели, ми се струва добра идея да бъдат заведени при добър психолог, който да поговори с тях, да ги успокои и има вероятност децата сами да си разкажат преживяното. При всички случаи мисля, че посещение при психолог е задължително, с оглед на психическите и физически травми. Трябва истината най-накрая да излезе наяве.

Също така другите деца от групата не може да не са разказали какво са видели - моята дъщеря всичко ми разказва, особено пък ако е станал някакъв проблем. Не може никое от другите деца нищо да не е видяло.

По -добре на никой да не му хрумва да разпитва децата , моето е в групата на близнаците  и говори много ,разказва ми всичко абсолютно всеки ден ,но това което знам от него изобщо не е в защита на тезата на Елена.
Не твърдя ,че това което казва едно 3 годишно дете е сигурно доказателство ,че проблем няма ,но пък до колкото разбрах повечето деца  , които говорят добре казват едни и същи неща по повод учителките и близнаците.

# 448
Петя 38 кажи какво казват?Единия близнак държи учителката да не избяга, а другия я налага ли? Айде спрете се вече, бе хора. И то майки...уж.

# 449
Петя 38 кажи какво казват?Единия близнак държи учителката да не избяга, а другия я налага ли? Айде спрете се вече, бе хора. И то майки...уж.

Ей ,не ме нападайте , въобще не искам да взимам страна защото не водя аз детето на градина а баба му и въобще не съм в час със цялата ситуация, неможах и репортажите да гледам така ,че изобщо немога да кажа кой прав кой крив ,но това което ми казва дъщеря ми на въпроса дали госпожите бият дечицата от групата е-
-Не , госпожите не ни бият само ни се карат като не слушаме ,бият ни само Марио и Антон ,но госпожата ни пази и държи Марио за ръчичка за да не ляга на земята и да не си удря главичката.
Това е отговора който ми дава тя ,баба и каза ,че са коментирали с други майки случая и децата дават подобни коментари ,затова мисълта ми е ,че за Елена е по добре децата от групата да не бъдат разпитвани.

Общи условия

Активация на акаунт