ВЗЕХ СИ ДЕЦАТА СТРЕСИРАНИ И В КРЪВ ОТ ГРАДИНАТА

• 57 776
  • 928
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Петя 38 - аз пък мисля, че ще е супер да разпитат всички деца в групата и да се чуе какво е станало.  Naughty

Всъщност май никой от гостите не разбира какъв е проблема. Ако в градината бяха казали на майката ( обадили респективно веднага), че детето се е било с друго дете и  са го хванали, но той се е хвърлил на земята и се е надрал, е някакво обяснение... а на нея й се казва, че нищо не се е случило...

Това не е нищо! 

Или в тази детска градина нещо яко се крие, чак и от кмета на района.... или просто са безумно глупави да не кажат какво се е случило и да се заплитат в интриги и проблеми...

Ако децата на Елена са лоши и се нараняват в детската градина, възпитателките са длъжни да се обадят и да я уведомят, ако смятаха, че са бити от майката, като слушам злобата, която се лее срещу нея на 100 % щяха да са се обадили навсякъде....

А към другите майки ( гости ) искам да кажа, че аз съм с едно дете и ми е трудно, представете си Елена млада майка с 3 деца... но явно не може да се поставите на чуждо място...

# 451
Вивиан , абсолютно се поставям на мястото на майката защото аз съм с 2 деца ,но живея със сестра ми която има едно и вкъщи са ми почти постоянно 3 броя, та имам пределно ясна представа какво е и именно затова не желая да се намесвам /да не говориме ,че и време нямам/ за себе си съм проучила положението с учителките и за детето си съм спокойна от там нататъка всеки си има гледна точка ,права ,институций и мисля че трябва всеки да си гони правата.
Попитахте ме и казах какво знам от детето от тук нататъка колкото и да съм съпричастна с това ,че Елена има 3 деца немога да отида да пребия и да изгоня учителките нито да изгоня близнаците от групата, в крайна сметка има хора на който им плащат заплати за да разрешават подобни проблеми, да неприятно е съгласна съм ,но в такъв свят живееме за съжаление.

# 452
  • София
Петя 38 - Добре, съгласна съм с теб, но ето, че ти знаеш какво е станало ( детето ти е казало ) .... защо тази версия не се разкаже на майката, а се измислят хиляди лъжи от персонала...  Peace

# 453
  • Има много детски смях.
Дано истината излезе наяве.  Praynig
Гледах майката по Нова ТВ и още тогава нещо в поведението й не ми хареса. 
Може и мнителна да съм, но просто си имам едно наум.  Peace

# 454
  • sofia

-Не , госпожите не ни бият само ни се карат като не слушаме ,бият ни само Марио и Антон ,но госпожата ни пази и държи Марио за ръчичка за да не ляга на земята и да не си удря главичката.
Добре де, тия госпожи сливи ли имат в устата, да поискат помощ, ресурсен учител, логопед ли, психолог ли, какъв се води незнам, за работа с децата. То всъщност това директорката трябва да го задвижи по сигнал на учителките.
Като не могат да се справят с дадено дете, се търси начин, говори се, обсъжда се......с родители, с колеги.....търси се решение, а не да се лепят етикети и да се прехвърля отговорност и да се стига до парадоксални действия.
Има деца с поведенчески, емоционални и каквите се сетите проблеми.........трябва да се работи с тях. Ясно е, че с двама възрастни на 30 деца, няма как да стане, но да се търси помощ.

ПП: Малко е извън темата, ама именно защото учителките не са потърсили помощ се е стигнало до тук.....поне така си мисля

# 455
Дано истината излезе наяве.  Praynig
Гледах майката по Нова ТВ и още тогава нещо в поведението й не ми хареса. 
Може и мнителна да съм, но просто си имам едно наум.  Peace

Абсолютно и аз съм така от самото начало.

# 456
  • София
Моля ви, дайте линк към репортажа по Нова, да го изгледам и аз   bouquet

# 457

ПП: Малко е извън темата, ама именно защото учителките не са потърсили помощ се е стигнало до тук.....поне така си мисля

И аз така мисля - основният проблем е в това, че учителките не са си изпълнили служебните задължения, независимо дали близнаците са се били или някой ги е бил. Също така, криенето на истината от майката (каквато и да е тя) е непрофесионално.
А най-интересно е как всички, освен Елито не я знаят тази истина. Добре де, може децата да са палави или хиперактивни (това само специалист може да го установи, а не другите майки или учителките, но някой трябва да обърне внимание, нали така?!)

# 458
Учителите и директора на детска градина, нямат правото да вземат решение  за това с децата да работи специалист (ресорен учител; социален педагог; психолог) без разрешението и съгласието на родителите. Те самите обаче не признават, че има проблем и единственото, което са понесли  и родителите по-близки с Елена и учителките опитвайки се да повдигнат въпроса - е само скандали и обиди.
Съжалявам, но историята е много по сложна и с голямо предисловие. Знам, че реакцията на всички е да защитят Елена след сензационните разкази за насилие, не разбирайте погрешно действията на останалите родителите от групата, нашите са насочени към това да защитим децата - не говоря само за собствените ни. Такава помощ е предложена от общината на база всички проверки, следствие, жалби , но няма как да се вземе решение, без съгласието на родителите на двете деца.

# 459
Пак ще допълня - никой не е крил истината от майката. Елена твърди, че не е имало никой когато е  взимала момчетата на 2.11.освен нея и учителката г-жа Николова. Това не е така -  по същото време в съблекалнята са били още трима родители. Те са свидетели на всички дадени на Елена обяснения относно това как е минал дена какво се случило и на предаването на очилата, за което тя също твърди, че са били скрити и какво ли не... тези родители даваха писмени обяснения пред съответните институции.

# 460
А подписка имало ли е срещу децата?

# 461
Не зная точно как пречупвате информацията, която четете.  Жалба има от родителите до общината  - инспектора по образователната дейност. Тази жалба е по отношение на затруднението на децата в групата да провеждатнормални занятия поради проблемното поведение на близнаците и факта, че в групата на децата ни нахълтаха по инициатива на семейство Моневи по най-груб и възмутителен начин. Можете да си представите шока на децта ни. Няма да коментирам начина по който екипа на Про БГ и родителите са държали. В детската градина няма ресорен учител, а  и без съгласие на родителите  на двете деца това не може да стане. Пак отбелязвам, те отричат проблем.  Единственното, което очакваме е ршение, с което  децата да имат възможността да получават нормална образователна и възпитателна грижа от учителите които обичат.

# 462
Момичета ,темата е много дълга и много от нещата не са написани тук ,на мен затова не ми се искаше да пиша и да заемам страна просто защото тук се коментира даден случай,иначе проблемите с близнаците в градината започват още от яслените групи миналата година. Те бяха приети в едната ,но майката не се разбра с учителките ,пак имаше проблеми и разправий и ги преместиха в другата група където всъшност ходеше дъщеря ми. Там проблемите не свършиха ,спомням си ,че имаше някакъв случай с припадък на единия от близнаците , учителките бяха се ошашкали яко тогава говориха с майката обясняваха и ,че имат проблем трбва да им се обърне внимание и май от тогава се възроди проблема на Елена като цяло с детската градина нещо бях разбарла ,че се възмущава ,че персонала и казвал ,че децата и не са добре ,а това не било вярно ...,абе такива неща / няма да пиша повече ,че стана егати клюкарската история  ooooh!/  
Абе като цяло персонала в градината остава безсилен въпреки всички опити за специализирана помощт на децата,но сега след така стеклите се обстоятелста се надяваме ,че ще им обърнат внимание съответните инстанций и специалисти ,защото в крайна сметка децата са най важни от там нататъка дали ще изгонят учителките , дали майката си има някъкви проблеми и трудности не е толкова важно. Важното е да се работи с децата и да напредват защото и на тях не име е лесно.
Много неприятен случай ,но това което ме усъмнява като чета ту е това ,че учителките не давали никъкви обяснения и майката искала единствено това. Ами замислете се ,че няма как тя да ги пита ,а те да мълчат в крайна сметка всеки иска да се защити и при всички случай ще измисли нещо дори и то да не е истина /пък вече след това ще се води разследване и ще се доказва/ Аз това което разбрах е ,че едното дете се е ударило в масата в градината и това учителката го е казала на Елена , после очилата на другия близнак ги е счупил/което не се случва за първи път/ и дръжката му е одрала ушенцето това означава ,че обяснение има ,но друг е въпроса ,че майката си има съвсем различна версия и най вероятно точно нея иска да чуе от учителките.
Ох незнам и аз то от всякъде между другото се говорят съвсем различни неща и затова ми се струва ,че някой нещо крие и лъже  и да се надявам ,че истината ще се разкрия.

# 463
  • Brokenpromiseland
Учителите и директора на детска градина, нямат правото да вземат решение  за това с децата да работи специалист (ресорен учител; социален педагог; психолог) без разрешението и съгласието на родителите.

Ето с това съм много съгласна. Като специалист в две от посочените от теб специалности, и майка сблъсквала се с тези проблеми  ще потвърдя, че е изключително трудно в някой случаи да се накарат родителите да поемат отговорност и да заведат децата си на специалист....и по морална, и по финансова причина.
Това е малко в страни от темата (нямам в предвид никой конкретно), но агресивни деца в градините има, и е изключително неприятно, че заради нечия родителска немърливост трябва да страдат всички деца.
Моето дете беше жертва на агресия още в яслата..разбира се по начин характерен за тази възрастова група.
Беше ми доста трудно да овладея в последствие детето си.
Но в същото време на 2г, тя ми разказваше и как, една определена леля (не коя да е) си позволява да бие децата....думите и съм ги проверила многократно.
Изпатила вече, на родителската среща за ДГ изрично пред всички родители зададох въпроса какви мерки се предприемат при наличие на агресия между децата, а отговора на директорката беше:
"Когато има случаи на такова поведение се предприемат всички педагогически мерки за работа с детето"....т.е  едно от задълженията на всеки отговорен учител и директор, е да стопира приявата на агресия и с помоща на различни методики да заангажира вниманието на децата, да ги контролира и възпитава на взаимо уважение, толерантност и загриженост.
В случая обаче, явно учителките не могат да се оправят с децата.
Защо след като проблема е толкова сериозен директорката не се е замислила да назначи на щат специалист, който да работи с проблемните деца от градината, каквато практика има вече в някой такива (освен училищата) - подпис педагогическо въздействие за това от родителите не е обходим.
Всъщност е много лесно да се обвиняват децата, но те имат най-малката вина за това което са.....дори и да имат проблем, то той не може да бъде оправдание за това, че някой не си е свършил работата, и не може поне физически да опазва децата в групата.
Благодаря за обясненията ви! За да са обективни хората във форума е необходимо да се чуват и двете страни...а от Х страници до момента, това са първите смислени и спокойни опозиционни мнения които чета.

Цитат
Абе като цяло персонала в градината остава безсилен въпреки всички опити за специализирана помощт на децата

Те сигнал подавали ли са в някоя институция, или разчитат само на жалбата на родителите?
Бурова, според думите на Елена в ефира на Нова, детето е излязло без очила. Същите са били предадени от учителката в счупено състояние. Не съм чула да са били скрити..вероятно са били оставени някъде с цел да не се нарани детето.

И добре, хипотетично да приемем, че децата в следствие на своите психологически особености са се наранили...Защо обаче персонала след инцидента не се е обадил на родителите? Защо лечението не е било адекватно? Защо поне не са си направили труда да сменят блузката на детето?
Вашите деца в такова мърляво състояние ли ви ги връщат? Ако отговора е не, то това не показва ли наличие на дискриминация спрямо децата?
Защо дори Милен Цветков не успя да проведе нормален разговор с директорката?
Поведението и в ефира беше точно като на обезумял човек.
Така обче диалог не се води, така не се защитава позиция.
Не съм убедена, че има личностните качества (дори и да е човек с много опит) да бъде ДИРЕКТОР.

И пак ще залитна в страни от темата, но моите преки наблюдения за работата в яслите и ДГ е, че децата не се обслужват качествено.
Колкото пъти съм си вземала детето, толкова пъти децата са стояли мирно и кротко по пейките, втренчени в пустите телевизори, или стоят усамотени в някой детски кът, докато учителката е на лафче, и много в страни от децата. За много учители тази работа е в тежест - личи си, че не я вършат с охота.
Достатъчно е да се попрегледа по обстойно и форума, за да се разбере колко безумици има само на пръв поглед в градината.
А какво става докато ни няма?...можем да съдим само по думите на децата, ако могат въобще да говорят.

Последна редакция: ср, 18 ное 2009, 13:03 от Angel^wings

# 464
Аз не разбрах има ли официално обяснение, версия от страна на персонала на това какво се е случило с децата.
Да кажат примерно че единия близнак блъснал другия той се ударил в масата после понеже му е било малко го е поодрал и по бузата, а другия за да си отмъсти го е ударил с предмет по ухото или му го е дръпнал и го е разкървавил.......нещо такова

Въобще не бих се учидила, щом според персонала и другите родители (само че не разбрах дали някой друг си е прибирал детето в такъв вид) смятат поведението на близнаците за трудно и щом има някакви прояви към други деца, към тях да се прилагат по-особени мерки за овладяване на ситуацията от персонала - шамарче, издърпване на ухо и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт