ВЗЕХ СИ ДЕЦАТА СТРЕСИРАНИ И В КРЪВ ОТ ГРАДИНАТА

• 57 754
  • 928
  •   1
Отговори
Моля,ако четат родители,чийто деца посещават 1Б група в 38ОДЗ-Дора Габе,гр.София и имат информация за написаното отдолу,да ми кажат-НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ-ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ И С ВАШИТЕ ДЕЦА!!!
На 2.11.2009г.,заведох децата си в 38 ОДЗ -НЕВРЕДИМИ.Имам близнаци в 1Б група-Антон и Марио и по-голямо детенце-Мартин в същото ОДЗ- в 2А група.Към 17.00ч. отидох да ги взема.Влизайки първото,което видях е,че на Антон очилата му ги няма-попитах учителката къде са,тя отиде да ми ги донесе.Детето дойде да се гушне в мен,тогава видях  доста засъхнала кръв в ухото.Попитах какво става,а учителката ми вика дали не е от сутринта,от вкъщи така.Дали щях според вас тогава да задавам този въпрос...Дойде и брат му близнак при мен и видях доста голям хематом над дясното око,ръкавите на блузката му бяха в кръв.Попитах какво става с децата ми,а Николова ми отговори,че знае само за хематома,за другите наранявания и кръвта по дрехата нямаше обяснения.Взех си децата,те бяха доста...странни.Не говорят,затова не могат да ми обяснят какво е станало.Прибрах се вкъщи да изчакам съпруга ми да заведем децата на лекар-сама с тримата няма как да се справя.Отидохме в Пирогов,неврохирурга като видя хематома на Марио каза веднага да снимаме главата и да отидем при него.Слава Богу черепа е здрав,но тъй като не знаем как се е наранил,да си го задържа вкъщи и да го наблюдавам.Описаха нараняванията и тръгнахме към 2 РУ.Стана късно докато обикаляме по кабинетите,децата не бяха добре и със съпруга ми решихме сутринта да пуснем жалба и да отидем до Съдебна медицина.
На 3.11.2009г. отидохме до детската градина да разпитаме и другата учителка-Стоименова какво е станало-да поясня-Стоименова от известно време насам е първа смяна,тръгва си в 13.00 ч,в 14.00 идва Николова-през този един час децата са сами с лелката-Диди.Поговорихме като нормални хора с учителката ,тя също каза,че не знае откъде са нараняванията на децата-знае само за хематома на Марио-бил паднал и се е ударил в ръба на масата.Да,знам,деца са случва се,но и двамата в един ден да са с такива жестоки наранявания и да нямат обяснение за тях,хората на които съм поверила децата си е повече от странно.Нали знаете,че нападението е най-добрата защита-е,тя го направи -почна да ми обяснява ,че не била длъжна да гледа само мойте деца,не можела до тоалетната да отиде от тях ,имали нужда от специалист защото:Антон в продължение на две седмици имитираше смях,т.е. играе си и имитира смях,който е чул някъде,а Марио като не му се угоди,ляга на земята и почва да си блъска главата и да се тръшка.За нея това е ненормално поведение на почти тригодишни деца.Даже и двете с Николова са ми давали"съвет" да им давам успокоителни.Децата са ми нормални,палави са,не го отричам,но заради тези неща не мисля,че имат нужда от специалист.Два месеца преди да ги приемат в градината,посещаваха ясла в същото ОДЗ.Не съм имала оплаквания от лелките там.За мен извода е,че учителките не са намерили подход към децата.Попитах лелката Диди защо не е предала на втората смяна за нараняването на Марио-тя мълчеше и гледаше в земята.Пак не получих обяснения за раните и кръвта.Отидохме при директорката,разбрахме се ,че тя ще ги извика да ги разпита,попита ме дали искам писменни обяснения,отказах,просто исках само да ми се обясни какво се е случило.
На 4.11.2009г.,решихме да заведем децата на градина и да приключим с това дотук-не бяхме пуснали жалба,не отидохме до Съдебна медицина.Оставяйки децата,извиках Стоименова да й кажа две приказки-че ще наблюдавам поведението на децата,дали това,че съм се оплакала няма да рефлектира върху тях.Тя изпадна в истерия,почна да ми крещи,скарахме се и тя с цялата си наглост,накара една майка,която оставяше детето си да прегледа Антон и да каже дали наистина е сцепено ухото.Заради скандала,който ми направи аз се усъмних,че нещо нередно се е случило в понеделник,взех си децата и от там-цял ден съм била в районното,общината и т.н.Николова късния следобед ми се обади и поиска да разговаря с мен-отидох като нормален човек,говорихме и пак не ми се обясни какво е станало.
Днес извадих медицинско,защото снощи много мислих-на Антон очилата са с доста здрави рамки,те не бяха счупени,а рамката се беше извадила.Сетих се,че е "практика" в детската градина да се дърпат ушите.На Антон ухото така е дръпнато,че се се сцепило,сигурно като са го дръпнали за ухото той се е тръшнал,дърпал се е и е висял...на ухото си.

# 1
Продължавам с разказите и проблемите ,който срещнах в 38ОДЗ с близнаците ми.В 1 яслена група не искаха да ходят-изпадаха в дива истерия.Единия ден поговорих с лелка Младенова и тя с усмивка на устата си ми съобщи ,че е затворила днес "юнаците ми"в спалното да си реват сами,да се успокоят взаймно.Отидох при директорката,дадох писменно обяснение и сменихме групата-още първия ден децата не искаха да си ходят,бяха много щастливи в новата група.Лелките ме викнаха на очна ставка-да им давам обяснения защо съм се оплакала на директорката-казах да я попитат нея.
СЪЖАЛЯВАМ,АКО СЪМ ДОПУСНАЛА ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ,МНОГО СЪМ РАЗСТРОЕНА-1 СЕДМИЦА ПРЕДИ РОЖДЕНИЯ ИМ ДЕН ДА СТАНЕ ТАКА.Не знам дали ще имам време да отговоря на въпросите Ви,за което се извинявам предварително.
Сега ще покажа снимки на нараняванията и медицинските свидетелства.Мисля,че това което става в детските градини трябва да престане!Моля Ви,помогнете ми да не останат ненаказани и да не се потули всичко!БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
Не знам коя от трите е отговорна за това,но ще направя всичко по силите ми да разбера истината и виновния да си получи заслуженото!Разберете ме,като родители....

# 2
потресена съм от случилото се, в кой кв. е 38ОДЗ.Искрено съжалявам и съчувствам за случилото се.

# 3
Днес ми се обади директорката и ме попита дали съм съгласна на извинение-за мен така наглост няма,те са тормозили психически и физически децата ми,а аз да се съглася да ми се извинят.........

# 4
Какво е това чудо?  Shocked Много съжалявам, дано да се възстановят бързо дечицата.  Praynig Защо не посетите детски психолог? А имали ли сте проблеми с възпитателките на баткото? Доколкото разбрах е в същата градина. Търсете си правата докрай, не сте си изпратили децата там да ги малтретират  Close
п.с. потърсете "господари на ефира" или новините на някоя от големите телевизии. токива истори трябва да излизат наяве.

# 5
На баткото възпитателките са прекрасни педагози-за две години не съм имала никакви забележки към тях.
Потърсила съм ги,caprice  .Чакам ги.

# 6
Не знам какво да кажа  Confused
Дано децата го понесат лесно Praynig

# 7
  • София
Надявам се, че си извадила медицински от Съдебна медицина. Оттук пътят ти е - районното и прокуратурата.
Това е върховна наглост - разбирам да е инцидент, но това не е. И дори да са се сбили с друго дете или да са паднали - тези учителки са там, за да кажат какво е станало, а не да крещят и да нападат.
Просто ги побъркай от жалби - има ефект, гарантирам ти.

# 8

НА АНТОН УХОТО И КРЪВТА ВЪТРЕ.

НА МАРИО ХЕМАТОМА

ЗА ТАЗИ КРЪВ НЕ МИ ДАДОХА ОБЯСНЕНИЕ

# 9
nana77 ,вече подадох жалбите.Просто ме посъветваха да поговоря с родителите на децата от групата-почти всички дечица говорят,все някое хлапе е видяло и е споделило какво е станало-Антон реве от най-малката драскотина,представяте ли си как е пищял от това,че виси на ухото си....
Много силно се надявам ако наистина има хора,които знаят какво е станало,да ми съдействат.

# 10
  • София
Елито, не разчитай, мила. От опит ти го казвам. Българите сме овце и когато не ги засяга лично нещо се правят на луди за връзване. Нито един от родителите няма да ти каже нищо.
Преди няколко месеца се бях заканила, че ако учителките на Кало не си променят нагласата към децата ще имат сериозни разправии с мен. Знаеш ли какво ми казваха 99,999999 процента от родителите на другите деца - Аууууууууу недей да се разправяш с тях, защото те ще ги гледат още 4 години и ще го нарочат!

Ей това е българското мислене. Тъпо, ограничено, не търсещо и не желаещо да търси правата си.

Затова действай! И успех! Стискам ти палци!  Hug

# 11
Ели, мила, искрено ти съчуствам за случилото се!  Hug Не искам да си мисля, как бих реагирала аз, ако моето дете беше на мястото на двете ти момченца.  Shocked

Вярвам че ще им се потърси отговорност и ще има развитие и информация по случая! С нищо не мога да помогна, като съвет, тъй като дъщеря ми все още не ходи на градина.

Наистина, добре е да се поговори с другите родители, първо за случката, отделно - за оплаквания или недоволства от нещо. Не ми се вижда логично само твоите деца да търпят тормоз.

Непослушни или не, това са деца и човеци и никой не заслужава психически, да не говорим за физически тормоз, по какъвто и да е повод от институция създадена за благото на обществото и човека.

Честно казано, каквато и да е версията на другата страна, нищо не може да извини липсата на адекватна реакция от тяхна страна - това че не са ти се обадили лично по телефона, че сестрата не е оказала видима помощ (това според мен...), че дори не се опитват да се извинят, за случилто се. Задължение на ДГ е да се грижи за доброто физическо и ментално състояние на детето до момента в който майката го вземе!

А самите деца явно показват, че има сериозен проблем. Когато дъщеря ми сама се удари и има рана, забравя това след няколко миниути и не е травмирана от случката  Naughty

Успех миличка, подкрепям те изцяло и пиши моля те децата как са - добре е да са спокойни! Консултирай се е психолог, който може да се опита да поговори с тях професионално. Недей се съгласява на разговор с децата пред директорката и госпожите !!!

# 12
Според мен ухото е ударено с нещо, не е теглено, какво каза лекарят?

# 13
Теглено е,защото в горната част,където се "прилага тегленето" е синьо,ще се опитам да го снимам,за да добиете представа.

# 14
  • София
Теглено е,защото в горната част,където се "прилага тегленето" е синьо,ще се опитам да го снимам,за да добиете представа.

Ох как бързо ми кипват.... и ми се иска да отида в детската градина и така да я държа тази, дето е държала детето за ухото.  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт