ВЗЕХ СИ ДЕЦАТА СТРЕСИРАНИ И В КРЪВ ОТ ГРАДИНАТА

• 57 756
  • 928
  •   1
Отговори
# 15
факта че възпитателките нямат смислено обяснение на случилото се с децата е показателен,че прикриват престъпна дейност спрямо тях.
Не трябва да се потулва случаят.

# 16
Хрумна ми че децата може, не, ами сигурно СА наплашени да не казват нищо за случката.
Кой знае с какво са ги заплашили,  Sad и затова да са стресирани -отделно от болката и физическото насилие, ако е имало приложено такова умишлено грубо.

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 13:35 от ronja

# 17
Теглено е,защото в горната част,където се "прилага тегленето" е синьо,ще се опитам да го снимам,за да добиете представа.

Ужас Sad

# 18
Не съм съгласна с не се сърди човече,ако беше ударено по-пострадалата част щеше да е открая.Поднеси предмет до ухото и виж къде опира.Там където е удареното е закътано ,а щом е имало кръв значи е било спукано.Иначе щеше да е подкожен хематом.Той изглежда съвсем различно.
Много съм притеснена,че се случват такива неща.От нас родителите зависи да направим така,че да не се случват никога.
Никаква прошка!Заведи си и граждански иск към детското заведение паралелно/вероятно ще си прехвърлят вината/ с дознанието!.Аз бих искала да има виховен и уволнен,а не писмено извинение.Ако им се размине ще се ''случи''пак.
Много е възможно дознанието да бъде прекратено.Понякога ''губят ''документи  newsm78.Направи копие от медицинското и го завери вярно с оригинала.

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 13:39 от mamamari

# 19
Не могат ли децата сами да обяснят какво се е случило?
Трябва да разпитате и другите родители и деца също.
Просто нямам думи, за наглостта да прикриват всичко по такъв начин с надеждата да им се размине, за това че не са ви уведомили, за непотърсената медицинска помощ.
Предполагам че дърпането на уши е редовна практика на някоя лелка, а е нещо много опасно.

# 20
Не съм съгласна с не се сърди човече,ако беше ударено по-пострадалата част щеше да е открая.Поднеси предмет до ухото и виж къде опира.Там където е удареното е закътано ,а щом е имало кръв значи е било спукано.Иначе щеше да е подкожен хематом.Той изглежда съвсем различно ...

Виждала съм подобно нещо на детенце, ударено от друго с остра част от играчка, затова попитах. Каквото и да е, е жестоко ...

# 21
   Искрено съчувствам за това, което се е случило с дечицата ви и това, което преживявате. Като майка и като препатила те разбирам напълно /в нашия случай нямаше видими белези от "посегателство", но се сдобихме с диагноза страхова невроза/. За съжаление не мога да те посъветвам нищо, защото ние не повдигнахме обвинение. Детето ми беше в изключително тежко състояние и имаше нужда от мен /нямаме близки наоколо, на които да разчитам, докато обикалям по инстанции, а и без видими белези, това щеше да се окаже мисия - невъзможна/.
   Тогава посетихме детски психолог, за съжаление в тази възраст, когато децата не могат да говорят, психолозите не могат да помогнат на детето. Консултациите се състояха в съвети, как да се справим със стреса, след като изведем детето от агресивната среда. Та не вярвам психолога да помогне на този етап.
  Моят съвет е да не връщаш децата там, опитай да ги преместиш в друга група /извинявай, но не разбрах дали децата след случката отново ходят на градина/. Представям си колко беззащитни ще се чувстват и какво ще изживеят, без мама и тате, в присъствието на човек, който им е причинил болка и страдание.
  Сега се сещам, че в тази темичка  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=410776.270  може да откриеш някоя майка, с детенце от вашата група.
  Желая ти успех!

# 22
Ели, мила, много съжалявам, че Марио и Тони са пострадали така  Hug Съжалявам, че изобщо се случват такива неща с децата ни... Не бива да търпим такова отношение.... Не бива да си мълчим... Не бива да позволяваме да се случи отново...
Надявам да се намери някоя мама, чието детенце може да разкаже какво се е случило  Praynig Искрено се надявам децата да се възстановят бързо и физически и психически  Hug Вярвам, че ще има справедливост!

# 23
Елито рядко се учудвам от нещо, но това, което се е случило с децата ти в това детско заведение ме потресе. Искренно се надявам те да го понесат възможно най-леко и да нямат травми от този инцидент.
Моля те, не оставяй безнаказана тази злоупотреба с правата на някои ...хм ..."възпитателки" и подай всички възможни искове.

П.С. Някои погоре беше казал, че родителите на децата в групата са по-склонни да си премълчат...Не мога да си представя да знам за някаква нередност и да не го кажа на майката на пострадалото дете newsm78

# 24
 Hug Eли
Много съжелявам за случилото се с твойте дечцица. Не знам какво да кажа,просто нямам думи. Но не оставяй така нещата и ако е възможно, не връщай дечицата си там. Пожелавам ти, те бързичко да се възстановят, не само от физическите травми но и от тези които са останали в душичките им. И дано най-накрая някой да си свърши работата както трябва и тези хора да си понесат последствията!   Hug

# 25
Ели, миличка, много се радвам, че не оставяш така нещата!!!! На директорката й кажи, че искаш виновната учителка или лелка /те много добре си знаят у кого е вината/ да си събира писменното извинение и чантата и да е далеко от детско заведение!!!!
Много ми стана мъчно за Марио и Тони   Cry
Ако имаш възможност отиди тези дни до градината и изчакай няколко от родителите на вашата група и ги поразпитай. Хич не се притеснявай от нищо! Ти си една прекрасна майка, търсеща начин да си защити най-свидното   bouquet

# 26
Ели искренно ти съчуствам за болката която преживяват дечицата ти и вие с таткото.
Потърси възмездие.
Имаш това право.
Изпратила си здрави  и прави дечица а си ги прибираш целите в кръв..
Аз ако бях си получила Лъчезар така сигурно още кръв щеше да се лее.Хич ме няма в спокоиствието и направо като четях всичко ми се разтрепери.

# 27
Приемете и моите съчувствия!
Никое детенце не заслужава подобно отношение  Peace
Аз бих откачила да видя децата си така - трябваше да повикаш веднага полиция, да видим дали нямаше да се сетят какво е станало!
Дечицата какво казват по въпроса и продължават ли да ходят при тези "учителки"?

# 28
  • София
Елито рядко се учудвам от нещо, но това, което се е случило с децата ти в това детско заведение ме потресе. Искренно се надявам те да го понесат възможно най-леко и да нямат травми от този инцидент.
Моля те, не оставяй безнаказана тази злоупотреба с правата на някои ...хм ..."възпитателки" и подай всички възможни искове.

П.С. Някои погоре беше казал, че родителите на децата в групата са по-склонни да си премълчат...Не мога да си представя да знам за някаква нередност и да не го кажа на майката на пострадалото дете newsm78
За съжаление това си ти. Аз също съм ставала свидетел на такова мълчание. Всички са на принципа гарван гарванъ око не вади и за това си мълчат. Все пак тези, които трябва да ги накажат са им колеги, същото е и с лекарите и затова другите родители предпочитат да си мълчат с мисълта, че може да пострадат и те. Тъпо е, но е факт.

Поискай копие от правилника на градината. В правилника на нашата намерих това:
Чл. 92. Учителят е длъжен да:
- изпълнява задълженията описани в длъжностната му характеристика, Кодекса на труда, ЗНП, ППЗНП, Конвенцията на ООН за правата на детето и и др. нормативните актове, имащи задължителен характер за средното образование, в частност и детски градини, както и изискванията към него в този правилник
- изпълнява разпорежданията и заповедите на директора;
- носи отговорност за здравето и живота на детето от момента на приемането от родителя до момента на предаването му на друг учител или родител;- повишава системно своята квалификация;
- поддържа коректни отношения с родителите и колегите си;
- защитава името и авторитета на детската градина;
- отговаря за нанесени имуществени вреди в поверената му база;
- изхожда от принципите за нагледност и достъпност при провеждане на учебни и др. ситуации във възпитателно-образователната си работа с децата.
Чл. 93. Учителят няма право да накърнява човешкото достойнство, да обижда, унижава и прилага физическо или психическо насилие над поверените му деца.
Това е още една точка, по която можеш да ги съдиш.

# 29
  • Варна
Поискай писмено обяснение за случая !!! Ще имаш някакво доказателство, което можеш да приложиш към другите документи, които вече имаш. Така могат да ти кажат нещо си като обяснение и после да го отрекат, защото нямаш нищо черно на бяло.

Общи условия

Активация на акаунт