ВЗЕХ СИ ДЕЦАТА СТРЕСИРАНИ И В КРЪВ ОТ ГРАДИНАТА

• 57 788
  • 928
  •   1
Отговори
# 915
 Angel^wings , похвално е старанието Ви в търсене на истината. Но с какво помагат тези "изровени статии"?

И аз мога да Ви изровя един куп статии с родители, които малтретират децата си, но не го правя, защото няма нищо общо със случая, макар напред в темата  да беше опитано да бъде изкарана Елена лош родител, упражняващ насилие, не повярвах на това и реших, че няма нищо общо с темата.
 Нали говорим за конкретния в темата случай! Вие видяхте, предполагам снимките на децата? Ушето на детенцето е с лека резка.Гледах ги и в "Здравей България" Това не е разцепено ухо и няма как да стане с издърпване!
Другото детенце има хематом на челото, точно от "челен удар"!

Персонала е виновен в това, че е преценил, че не е нужно да звъни на майката, но тук съм почти на 99% сигурна, че не става въпрос за малтретиране.

# 916
  • Brokenpromiseland
Пуснах линковете дотолкова, до колкото се твърдеше, че всеки случай е само градска легенда.
Не се опитвам да "очерня" учителките!
В началото на темата  (а и няколко пъти назад) казах, че дори и учителките да не са причинили умишлено вреда, то е възможно поради немърливост да се е стигнало до тук.
Ако са се тръшкали - защо са позволили до такава степен децата да се самонаранят?
Ако не са видяли инцидента, то може ли да не видят състоянието на децата и да разпитат какво се  е случило?
 Защо децата не са преведени в чист вид?
На какво основание те ще преценяват дали да се обадят на родителите - разбира се, че при всеки инцидент трябва да го правят.
Марудета, напред в темата имаше публикувани снимки със синьото ухо на Тони. Погледнете и тях как ухото е синьо и от задната страна на ушната мида.
Не мога да си го обясня само с удар в предмет. newsm78...и все пак е възможно.
Каквото и да се е случило обаче не е възможно и оправдателно това
Цитат
Детето дойде да се гушне в мен,тогава видях  доста засъхнала кръв в ухото.Попитах какво става,а учителката ми вика дали не е от сутринта,от вкъщи така.Дали щях според вас тогава да задавам този въпрос...Дойде и брат му близнак при мен и видях доста голям хематом над дясното око,ръкавите на блузката му бяха в кръв.Попитах какво става с децата ми,а Николова ми отговори,че знае само за хематома,за другите наранявания и кръвта по дрехата нямаше обяснения

# 917
  • Brokenpromiseland
За да бъда обективна,за тези синини питам:

П.П.Червеното отстрани, на скулата.до ухото е флумастер-синини имаше на върха и отзад, към главата-просто не даваше да го пипаме.Това успях да снимам,без да го притеснявам.

.::Перличка::. ,разбрах те напълно,мила!Само уточнявах Simple Smile

# 918
Точно на тези снимки съвсем ясно се вижда синина от удар в ръб.Съвсем ясно очертана линия.

# 919
Стига фантазии, хора  ooooh!
amber, в никакъв случай не можеш да си сигурна, че това е ''синина от удар в ръб''  Naughty
Не вярвам да сте чак такива специалисти, че да сте наясно от една снимка кое по какъв начин е станало!
Филмът с Хорейшио бледнее по сценарии с вашите изказвания  Peace

# 920
Точно на тези снимки съвсем ясно се вижда синина от удар в ръб.Съвсем ясно очертана линия.

И така да е, само дето никой не е казал вечерта при взимането на децата, че са се ударили в ръб на маса!  newsm78

# 921
  • София
....

Ами ти ако искаш си вярвай в легендите - "Дим без огън няма"
"Не бълвам змии и гущери", а казвам реалните неща от живота. Ако не вярваш на моите думи можеш спокойно да си пуснеш една темичка във форума и да питаш родителите "Защо не желаете да си пуснете децата на ясла?" или "Защо спряхте децата си от ясла?"
Не казвам, че всички деца се тъпчат с медикаменти или се пребиват, но самият факт, че е имало такива случаи...или че се дават подобни "препоръки" на родителите е достатъчно красноречив.
Но за да не изглежда от страни че разнасям само слухове ще ти кажа аз през какво съм преминала:
.....

Така първо по написаното. Ти какво стори по въпроса освен да приготвяш подаръци за госпожите?  newsm78 Може да ти се сторя неблагодарна, но досега лично сме купували само цветя за госпожите. За сефте тази година бях натоварена с общия подарък от групата на синът ми, та взех и нещо дребно за г-жите на дъщеря ми.

Второ: някъде по напред ( в темата а и в други постове съм писала за това, но съм приказлива и доста назад ще е) споменах за синът ми.
Имах сериозно пререкание със старшата сестра относно заразяването му със салмонела - обвини ни без съд и доказателства "Немърлива майка,.... храни си детето с боклуци... Знаете ли какви проблеми ни създавате сега с изследвания...." по телефона и пред други родители (е "доказателствата" ни оправдаха). Освен това проблема бе, че не съм й се обадила да кажа (разговорът ни се провежда в 9:30 сутринта), което бях сторила - на сестрата в групата вечерта в 17 ч. веднага след обаждането на лекарката. Като бях уведомила и всички познати майки. Някой друг не беше изпълнил задълженията си да предаде.
Месец по-късно на родителската среща г-жа директорката се опита да ни поучава(всички), че за 10 дни каквото и да е било заболяване се оправя. Не се сдържах и станах с корема (7ми месец бях) на пред всички обясних как аз скучаещата, работеща и бременна съм си заразила детето със салмонела и че моите почитания към образованието на г-жата, но то не е медицина, за да определя кое как и за колко се лекува.
Занесох си документите и отписах детето си след като бяхме излекувани. Бяха като леко казани притеснени като ме видяха и като  им заявих, защо съм тук. Всъщност повода да отида беше неплатена такса за периода преди да се разболее (има няма 10-12 лв.), не за да питат как е. Сестрата от групата даже не посмя да вземе изследванията от мен които показваха, ние сме чисти, а детето е излекувано.
Т.е. аз преди да казвам "невинна съм" направих изследване. Така и не разбрахме как се случи всичко...
Е, въпреки обидите аз не питая омраза към гилдията. Не ги обвиних заразяването, защото нямах доказателства. Знаеш ли всеки, който разбираше от какво е болен казваше: "От градината е!". Отричах (и техните изследвания бяха чисти), но за лошото отношение обаче целия квартал разбра.

Когато съм имала проблеми в ДГ съм говорила с тях, когато са имали изисквания към мен съм се съобразявала - не подчинявала.

Пак повтарям вината на учителките е в това, че не са дали разумно обяснение. Още повече, че децата видяхме (от гостуването в Нова) не са от послушни, и при положение, че майката има етикет е трябвало да имат едно на ум.
Да трябвало е да ги следят изкъсо предполагам е така, но едва ли имат персонал който да бъде зачислен на всяко дете. Наша грижа е да работим по тръшканията и истериите на децата ни.

С удоволствие бих похвалила хората, които се грижата за децата ми, но държа да запазя анонимността им (на децата).

# 922
И така да е, само дето никой не е казал вечерта при взимането на децата, че са се ударили в ръб на маса!
За хематома на Марио са казали, но не са се обадили веднага по телефона. Снимките на ушето са на Антон, а той носи очила. Не мога да си представя шамар, който прищипва и посинява мястото където е била рамката на очилата (примерно). По скоро - странично падане върху ушето и счупване на очилата.

Цитат
Попитах какво става с децата ми,а Николова ми отговори,че знае само за хематома,за другите наранявания и кръвта по дрехата нямаше обяснения.
Това е от страница първа, пост първи. Незнам защо "наранявания" е в мн.число, предвид това, че Ели последно иска информация само за ушето на Антон, а за бузката на Марио не било важно. Предполагам, че не съм прочел всичко.

# 923
И така да е, само дето никой не е казал вечерта при взимането на децата, че са се ударили в ръб на маса!
За хематома на Марио са казали, но не са се обадили веднага по телефона. Снимките на ушето са на Антон, а той носи очила. Не мога да си представя шамар, който прищипва и посинява мястото където е била рамката на очилата (примерно). По скоро - странично падане върху ушето и счупване на очилата.

Да, това не дописах, че са преценили, че удара в ръба на масата не е бил опасен за детето!  Peace
И тук ми стана интересно, какви ли са тези маси, не може ли да се купуват със заоблени краища?  newsm78
И аз ако падна на ръба на масата, едва ли ще съм спокойна за състоянието на главата си от един поглед само!

И на една крехка главица, не ми се мисли ако беше паднало детето, не само на Ели в случая, на определено място, каква беля можеше да стане!
Затова трябва да са обезопасени всички места в една ясла или градина, както аз съм направила и в дома си!
Не е толкова скъпо, че да не се предвиди кой уред или мебел са опасни за децата ни!

# 924
Стига фантазии, хора  ooooh!
amber, в никакъв случай не можеш да си сигурна, че това е ''синина от удар в ръб''  Naughty
Не вярвам да сте чак такива специалисти, че да сте наясно от една снимка кое по какъв начин е станало!
Филмът с Хорейшио бледнее по сценарии с вашите изказвания  Peace

Aми тя и самата майка може да направи такива белези и какво от това,абе хора вие съзнавате ли колко  ценно време изгубихте за да слушате глупстите на тази Елена,взесто да прекарвате времето с децата си вие само си го губите като четете и пишете глупости.Елена не ти ли омръзна вече да замимаваш хората ... какво безочие

# 925
Aми тя и самата майка може да направи такива белези и какво от това,абе хора вие съзнавате ли колко  ценно време изгубихте за да слушате глупстите на тази Елена,взесто да прекарвате времето с децата си вие само си го губите като четете и пишете глупости.Елена не ти ли омръзна вече да замимаваш хората ... какво безочие

Айде сега и безочие!  Whistling

# 926
А Вие майчета, ще се извините ли ако Ели представи някакъв документ в доказателство на това, че изцапаното по блузата е кръв,
защото такова изследване ще има, но е въпрос вероятно на време.

Не, не бих се извинила. Бих се извинила единствено и само ако се докаже, че децата са малтретирани от госпожите. А, ако беше така /сигурна съм/, че нямаше да са само децата на Елена, а щеше да има и други родители, поне със съмнения. Такива няма.
А относно това, че някое дете се било наранило  и не са ми звъннали, защото го е прегледала сестрата и им е казала, че не е сериозно, то - не бих писала по вестниците и създавала някаква истерия, при условие, че наистина не е сериозно.
А такъв случай съм имала с по-големия ми син /преди 14 години/, но не бяха дори забелязали, че се е наранил до кръв по челото /под бретона/. Той не беше и ревлив, и не е проплакъл явно. Е, какво трябваше - да изпадна в истерия, сама да стресирам детето си и да ги насера и напикая госпожите? Поскарахме се с тях, но и повече никога не съм имала проблеми с неговата градина и си бях доволна, но ... случват се такива неща.
Сега малкия е постоянно с цицини по главата и не заради друго ами все под масата и се изправя. Удря се сам, казва ОХ, почесва се и продължава заниманията си. Все някъде се спънал, ударил, хакнал. Е, какво - да ги подлудя госпожите за нещо, което не зависи от тях ли?

Абе, какво да ви кажа, това си е мое мнение. Наистина за мен е безумно държанието на майката, която е била наясно от самото начало, че децата И не са малтретирани от госпожите, което е най-важното за мен! Всичко друго е ала-бала...

# 927
  • СОФИЯ
..децата са малтретирани от госпожите... Всичко друго е ала-бала...

Някой с претенции за определение за...

# 928
По молба на авторката.

Общи условия

Активация на акаунт