ВЗЕХ СИ ДЕЦАТА СТРЕСИРАНИ И В КРЪВ ОТ ГРАДИНАТА

• 57 856
  • 928
  •   1
Отговори
# 900
  • Brokenpromiseland
Angel^wings - кое е градска легенда? Значи ако беше пуснал тема родителя - щеше вече да е достоверно, но сега - е легенда, така ли? Странна логика...

А-а-а, това не е моята логика  Naughty
Просто по-назад в темата и аз споменах за някой градински практики, а бях обвинена от съфорумките в интригантсво и разнасяне на неверна (клюкарска) информация...

# 901
viliko, как точно е станало обличането на чужда блузка? Отива, отваря което гардеробче си хареса и облича първата видяна блуза ли? Наистина звучи като градска легенда, замисли се.
Angel^wings, аз лично няма да се извиня, защото не съм обидила или нападнала никого (всъщност никой не съм видяла да обвинява Ели за тази блуза). Искахме да знаем какво налага бавенето на толкова важно изследване и как все още тя носи тази блузка навсякъде. Извинете, че съм подозрителна, но ще се повторя: това доказателство може да бъде манипулирано. А и едва ли след известно време, ако се стигне до процес, някой, освен майката ще може да посочи с какво са били облечени децата същия този ден.

# 902
Да, Анье -точно това е направило детето тогава явно.

Наистина темата изпростява.
Грозно е да се напада и поставя под съмнение историята на една майка и инцидент с децата й. Както вие, така и тя не е била там и просто си търси истината.

Аз и нея посъветвах да не пише тук повече, защото това с нищо не й помага.

Истината може и да не излезе на яве, за мен едно е ясно - децата не трябва да посещават повече тая градина, трябва да се поработи с тях, хубаво е, че ходят на логопед и психолог. Да са живи и здрави!

Stop

# 903
viliko  наистина спри с градските легенди.Много ясно, че ако го напише потърпевш е едно и съвсем друго е "на един мой колега" или "на една комшийка в махлата, стринка и"
Случаи има, за съжаление действителни, но за мен този не е от тях.Дори да се докаже кръвта по блузката (въпреки, че съм склонна да вярвам, че след толкова време дори да не е била кръв, вече може и да е станала), това не променя естеството на раните  за мен и не прави децата от ударили се-пребити и висяли на ушите си, докато кръвта им се е стичала по дрехите  Crazy

# 904
  • София
http://www.posredniknews.com/site/index.php?option=com_content&a … 17&Itemid=227 сори за спама,оба4е Ели не е единствената,която си търси правата  Peace И това предполагам е легенда
Какво общо виждаш между двата случая? Тук става въпрос за очевидна травма по време на престой в яслата, при което незабавно са уведомени родителите. Не видях бащата да обвинява в малтретиране (може и да съм пропуснала), не видях да самото семейство да търси публичност, а напротив, категорично са отказали снимки и цитирани на имена. Не виждам конфликт между родители и ясла, а сътрудничество между тях. Дори директорката е потвърдила версията на родителите и техния лекар чрез собствената си проверка. Не виждам общото newsm78

# 905
Идеята е, че нещо явно е премълчано и на родителите не е казана истината - как точно се е наранило детенцето.

# 906
  • Brokenpromiseland
Ани, по съвет на адвокат блузата е задържана. за да е 6така, значи си има причина, която никой в момента няма да ни разясни.Със специализирано изследване много лесно може да се докаже кръв ли е или не, и ако да точно от кога.
Подобно нещо не може да се манипулира.
Опция за манипулаж имаха служителите в градината, които не дадоха навременен отговор за случилото се - това беше и основната причина за съмнение, че крият нещо.
Обяснения 2-3 седмици след случилото се всеки може да скълъпе.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=443999.0

http://www.az-jenata.com/index.php?aid=649&page=article
Цитат
рада камбурова, 32 г.
Публикувано на 16.06.2008
имам адсолютно същите притеснения детето ми ходи съвсем от скоро на детска градина но първия ден постоях половин час с него в двора.Дори присъствието ми не визпря една от лелките да зашие шамар последван от каране и плашене с каквото и дойде на акъла за да не плачи.Подхода към децата е ужасен детето мниго се травмира и дори като сме заедно на разходка взе да отбягва децата .Нямам алтернатива на детската градина и съм много притеснена за детето си
йорданка цекова
Публикувано на 12.06.2008
знаете ли много се разочаровах от нещо.моето дете е в децка градинаот 3 месеца.вчера ходиха на тятър и минават край нас .спря се госпожати и на едното дете му удари един шамар.много се претесних дали не бие и нашето дете.

http://www.moetodete.bg/forum/viewtopic.php?t=3191&sid=ec553 … 04ac7191b1df7c2c4
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=402061.0

# 907
Общото е,че пак няма обяснение как детето си е счупило така крачето.Семейството отказва посещения от персонала при детето,защо ли?Даже са му предложили да помага сестра,но те категорично са отказали.Също,че това явно е легенда.И какво значи,че не искали гласност?Значи одеве за репортажа на Ели имаше въпрос да не е папарашки или са и опряли пистолет в главата,за да иде в нова тв.....а тук не търсили гласност.Те сигурно медиите са написали статията без да знаят родителите  ooooh! Четете само това,което ви харесва..Има много общо,по-точно главното в темата е общото с тази статия

# 908
Четете само това,което ви харесва..

Пък вие дето четете всичко го  тълкувате както ви харесва.Това за участията на Елена го написах в съвсем друг смисъл.

# 909
Angel^wings, позволи ми да не се съглася с теб. Изследването може да покаже дали е кръв или не, това е ясно, но не би могло да покаже от кога точно е там (имам предвид, няма да се установи, че тази кръв е там точно от 2.11.2009г.). Някак си ми убягва логиката най-силния коз да е най-грижливо скрит (може и да има логика, знам ли  Rolling Eyes).
.::Перличка::., не мисля, че тук има някой, който би нарекъл случая, който си постнала, градска легенда. Случилото се е ужасно и се надявам детенцето много скоро да се оправи. Само ще си позволя да отбележа, че детенцето на моя приятелка си счупи по същия начин крачето, докато подскачаше вкъщи на масата, придържано от баща си. Беше се усукало и паднало/ седнало върху крачето си. Резултатът беше много лошо счупване и доста време изкара в гипс (тогава беше около 2 г.). Т.е. има опция и персоналът да не крие нищо от родителите, като естествено не изключвам и обратния вариант.

# 910
  • София
Ей хора, никой не отрича, че има случаи на насилие и неправилно третиране на децата в детските заведения. Аз лично не искам тези случаи да се потулват, размиват и забатачват, точно за това помолих Ели да ни разясни защое това протакане. Не претендирам да съм специалист и да знам защо се мотаят адвокатите. Аз съм просто родите и като такъв не бих искала нещата да се забравят. Но това няма да стане с "една жена на пазара казала". За това отново ще напиша никъде в постовете си не съм коментирала родителските умения и начините на възпитание на Ели. Никъде не съм квалифицирала децата и не съм оправдавала персонала или евентуалното незаконно поведение на учителките. Аз задавам само един въпрос, пряко свързан с темата, след чийто отговор нещата ще се разплетат.

Общото е,че пак няма обяснение как детето си е счупило така крачето.Семейството отказва посещения от персонала при детето,защо ли?Даже са му предложили да помага сестра,но те категорично са отказали.Също,че това явно е легенда.И какво значи,че не искали гласност?Значи одеве за репортажа на Ели имаше въпрос да не е папарашки или са и опряли пистолет в главата,за да иде в нова тв.....а тук не търсили гласност.Те сигурно медиите са написали статията без да знаят родителите  ooooh! Четете само това,което ви харесва..Има много общо,по-точно главното в темата е общото с тази статия
Когато дъщеря ми си изби зъбите в градината, макар че знаех перфектно как е станало и сама вътре в себе си не можех да обвиня персонала в групата, аз все пак не исках да ги видя. Сърцето ми се обръщаше и все още се обръща всеки път като видя дупката в устата й, исках да си стои само при мене, никой да не ми я пипа и само аз да се грижа за нея. Исках да си остана вкъщи, защото някак си се чувствах гузна, че не съм била при нея и е станало така. Обяснявам моята позиция по въпроса.
Няма да разисквам този случай в темата на Ели, защото достатъчно се разводни, а итака или иначе реакциите и на двете страни в двата случая са коренно противоположни - в случая на Ели директорката отказва коментар, отрича до последно и си прави пас, в другия случай самата директорка сезира съптветните органи и търси причината и изясняването. В единия случай родителите се затварят и не искат до разгласяват, в другия се коментира по всички канали.

# 911
# 912
  • Brokenpromiseland
Angel^wings, позволи ми да не се съглася с теб. Изследването може да покаже дали е кръв или не, това е ясно, но не би могло да покаже от кога точно е там (имам предвид, няма да се установи, че тази кръв е там точно от 2.11.2009г.). Някак си ми убягва логиката най-силния коз да е най-грижливо скрит (може и да има логика, знам ли  Rolling Eyes).

Разбира се, че можеш да не се съгласиш.
Точно както по време на една експертиза може да се каже кога и в колко часа един човек е умрял (съжалявам за сравнението), по същият начин се определят данните от доказателствата.
По-рано писах, че такива изследвания следва да се правят само след назначено изследване от служители на полицията/прокуратура/съдебна медицина, защото в противен случай вероятно няма да се приеме за доказателство пред съда.
Учителките от самото начало твърдят, че децата са били с тези дрехи - няма как да се обърнат .

# 913
  • София

Разбира се, че можеш да не се съгласиш.
Точно както по време на една експертиза може да се каже кога и в колко часа един човек е умрял (съжалявам за сравнението), по същият начин се определят данните от доказателствата.
По-рано писах, че такива изследвания следва да се правят само след назначено изследване от служители на полицията/прокуратура/съдебна медицина, защото в противен случай вероятно няма да се приеме за доказателство пред съда.
Учителките от самото начало твърдят, че децата са били с тези дрехи - няма как да се обърнат .

А аз по-рано писах, че не виждам какво пречи после да се направи втора експертиза, назначена от съответните хора. Не знам дали ми схващаш мисълта, че при досега получените отговори и резултати въобще няма да се стигне до съд. Няма въз основата на какво да се повдигне обвинение и да се заведе дело! За това ми се иска да разбера причината на въпросните адвокати да бавят това изледване.

# 914
Angel^wings, доколкото знам чрез експертиза може да се определи интервал от време, в което е станала въпросната случка. Не виждам логика да се бави това изследване, адвокатите със сигурност знаят как да го направят така, че после да мине за доказателство. Може и да греша, но цялото това протакане ми е крайно неразбираемо.
И не твърдя, че в детските заведения няма насилие, този конкретен случай не ми се връзва.

Общи условия

Активация на акаунт