ВЗЕХ СИ ДЕЦАТА СТРЕСИРАНИ И В КРЪВ ОТ ГРАДИНАТА

• 57 798
  • 928
  •   1
Отговори
# 870
.А и от персонала не са толкова компетенти,че да определят до колко е сериозно едно нараняване по главата.

Е, нали за това има медицинска сестра?
В никакъв случай не казвам, че не трябва да се уведомяват родителите, но пък при някаква травма очаквам първо да го види сестра/недай си боже да викнат бърза помощ, отколкото да ми звънят да ме питат какво да направят  ooooh! Първо да се погрижат за детето, след това да ме уведомяват мен, да не говорим че аз по телефона какво бих могла да направя?

В никакъв случай не мисля да вземам страна, но е достатъчна неакеватна и груба реакция от едната страна, за да се загуби нормалния разговор.

# 871
Здравейте, аз пак май не разбирам. Уж основната причина за проблема в темата е от къде са нараняванията на децата и защо не са уведомени родителите за това, а виждам става дума за уволнени учителки, диркторка, персонал ...та чак да 13-та заплата на учителите. Нали уж искаше простичък отговор Елена? Нали не те интересуваше кой гост, кой домакин? Нали се бореше в името на децата си?
.... това не го вярвам да ти кажа, цялото ти поведение подсказва това. Толкова прост въпрос пък се задава чрез телевизии, толкова сериозни наранявания от учителки, пък връщаш децата си дни след това отново на тях, толкова непреднамерена и СМЕЛА но подбираш въпросите и постовете на които да отговориш. Тук вече нещата отдавно преминаха границата, четене по профили, IP-та, ровичкане в миналото на ДГ и хронологията на уволняване на учители. Кажи ми тогава като търсиш истината и защитаваш интересите само на семейството си, какво те бърка другото. Дори продължаваш да клеветиш, сега пък приписваш профили на потребители...смешна ставаш. Ако аз реша да изкажа подобно становище, в защита на 13-тата заплата на учителите, кой знае още колко профила ще ми се лепнат. Не позволявай на желанието си за мъст да те заслепява толкова, не изпадай в такива позорни ситуации да "разследваш" профили. Аз си позволих да прочета още в началото историите ти от миналата тгодина, но бях сигурна че чета това което ме интересува за да си обясня думите ти в темата. Това съвсем не значи че съм прочела профилите на още 100 човека които изказват тук своето мнение, без значение в подкрепа или опозиция. Някои постове не се харесаха и на мен, но не усетих необходимост да им търся предистория.Никога не съм подкрепяла твърденията ти за насилие, но уважавах позицията която беше заела в началото, но сега някак ти се изплъзва това достойно първоначално поведение и нещата стават грозни.

# 872
  • Brokenpromiseland
.............

Е, това просто е велико  #Crazy  Sick

И въпреки това ще кажа: НАПИСАНОТО ПО ГОРЕ СА ГРАДСКИ ЛЕГЕНДИ.... Това да места, в които се грижата за децата ни, децата ми са спокойни, грижата се за тях, учат ги, а ако някой мисли друго да си го държи у дОма и да не бълва змии и гущери....

Не знам къде си учила математика, но ще трябва да повториш курса на обучение.
при "От 4 човека персонал на група в повечето случаи поне 2-ма не стават за тази работа" това определено не е 50:50

Ами ти ако искаш си вярвай в легендите - "Дим без огън няма"
"Не бълвам змии и гущери", а казвам реалните неща от живота. Ако не вярваш на моите думи можеш спокойно да си пуснеш една темичка във форума и да питаш родителите "Защо не желаете да си пуснете децата на ясла?" или "Защо спряхте децата си от ясла?"
Не казвам, че всички деца се тъпчат с медикаменти или се пребиват, но самият факт, че е имало такива случаи...или че се дават подобни "препоръки" на родителите е достатъчно красноречив.
Но за да не изглежда от страни че разнасям само слухове ще ти кажа аз през какво съм преминала:
Знам, че моето дете не ме е излъгало и шамарите в яслената група бяха част от ежедневието, защото аз се борих с тази нейна травма.
Аз знам с какви усилия се опитвах да успокоя детето, което не искаше да влиза в стаята.
Знам как вече 3 месеца след като сме напуснали яслата тя все още ме пита : "Мамо, нали няма да ме водиш при леля Х"
Знам как никой не ми каза кога е коледното празненство и ми се наложи в 7.30 да търся подарък, защото в противен случай детето ми нямаше да види първият си Дядо Коледа.
(Децата които нямат подаръци се изолираха от основната група).
Знам как неведнъж ми се е налагало да чакам учителката по 5 мин за да си пусна детето, защото в стаята нямаше възрастен човек и децата стояха самички.
Знам как всеки ден децата стояха мирно и бездействено по пейките очаквайки родителите си, защото иначе лелите им се караха.
Знам как сополите на децата се чистеха с обща кърпичка.
Знам как  3 дни поред ми се подаваше лъжлива информация и замалко не ми отписаха детето предсрочно (въпреки законовите разпоредби)
Знам как детето отказа да даде подготвеното подаръче на едната леля, защото "Тя е лоша".
Знам, как учителката дори не дойде последният ден да каже на детето ми "Чао", защото цигарата й беше по-важна.
Знам как сега в ДГ игрите и забавленията са основно в смяната на едната учителка, защото другата е заета с нейни си неща - Нито един път не съм я видяла да седне и да занимава децата. Е, как едната може и намира време, а другата е все ангажирана и прибягва до услугите на ДВД-то.
Аз никога няма да забравя думите на детето което в откровен разговор ми сподели:
 - "Мамо, госпожата ми се кара.
- Защо ти се кара?
 - Ами защото трябва да ходя в дежурната група  #Crazy"
И това за време преди 18.00ч.- когато и свършва смяната.

И не ми дръж сметка на обучението.Аз знам колко е половината на 4.
Ако ти си учила някоя друга математика това си е съвсем друг въпрос.
Писах "поне", защото има групи в които вероятно стойностните учители са повече от 2-ма, за сметка на други групи.

# 873
Гледай по-положително на нещата и те ще бъдат такива.Няма нужда от драми, казах ти го вече Wink

Драми няма, просто имам мнение и го споделих!  Wink

# 874
И затова ми става мъчно, защото тези от вас, които са доволни и имат работа с приятен и добър персонал в градината или яслата, не искат да приемат, че не всички са така!  Tired
И никой не вярва на думите на другия, та дори и понякога и на думите на децата ни!
И всеки казва, това не е  по темата!
И щом се опиташ да се защитиш, веднага ставаш лош, невъзпитан, зле настроен и черноглед!

И наистина Елена искаше прост отговор, но доста хора почнаха да обясняват тя каква майка била разбираш ли и едва ли не, виж първо ти каква си, пък какво искаш да получат децата ти! Нещо натам ми вървят някой постове!  ooooh!
Е това е жалката истина, че много възпитателки прехвърлят негативите си не към родителя, а към неговото дете, защото той има някакви различни изисквания или си е позволил да има различно мнение по въпрос, с който не е съгласен!
И хайде не отричайте, че е така, защото вече става наистина смешно!  Tired

# 875
.А и от персонала не са толкова компетенти,че да определят до колко е сериозно едно нараняване по главата.

Е, нали за това има медицинска сестра?
В никакъв случай не казвам, че не трябва да се уведомяват родителите, но пък при някаква травма очаквам първо да го види сестра/недай си боже да викнат бърза помощ, отколкото да ми звънят да ме питат какво да направят  ooooh! Първо да се погрижат за детето, след това да ме уведомяват мен, да не говорим че аз по телефона какво бих могла да направя?

В никакъв случай не мисля да вземам страна, но е достатъчна неакеватна и груба реакция от едната страна, за да се загуби нормалния разговор.
   Да,от една страна си права,но защо изключваш и противоположното мнение?
  Все пак за да изкажа подобно мнение,то  не е продиктувано на база "фантазия", а на сблъсък със подобен инцидент /само че в уч-ще/.
 И разбира се ,че ако е необходимо първо ще звъннат на бърза помощ, а след това на мен, длъжни да ми се обадят.Според теб трябва да ме уведомят чак вечерта ли?
  Дори един инцидент да се стори незначим за мед.сестра и персонала,не е ли редно аз сама да преценя следващата си стъпка относно здравето на детето ми?

# 876
Ами не знам, принципно нямам желание да преценявам състоянието на децата на Елена, нито пък бих могла по снимка.
Та извън нейния случай, ще разкажа един с моето дете. ОТивам да го взема, питам как е минал денят и ми казват, че се е сбутал с Емо за някакво конче, бутнал го, Емо го бутнал, с две думи имало колизия. Синът ми има такива моменти и аз го знам. Вечерта в банята видях, че има драскотина на корема, дълга около 10 см, определено не от нокти, обясних си го с ръбчето на пластмасовата играчка ( нали знаете как остават понякога, там където са били изляти по калъп). На другата сутрин попитах за нея ( мед, сестра го прие) и тя ми каза, че го е видяла още вчера. Явно учителката, от която го взех е забравила да ми каже.
И въпреки че на пръв поглед изглежда зле тая драскотина, не мисля че е опасна, и напълно разбирам пропуска да ми съобщят. Не съм направила проблем от това, нито скандал, защото знам, че децата за стотни от секундата правят бели. Но съм сигурна, че ако бях подходила със скандал, развитието на случая щеше да е друго.+

Иначе конкретно на въпроса ти- ако стане инцидент с детео смятам че е редно да ме уведомят съобразно самия инцидент. Ако се одере както моето дете- да ми кажат като го вземам. Ако сметнат, че е сериозно и изисква реакция от моя страха- да ме уведомят веднага след като му помогнат.

# 877
И затова ми става мъчно, защото тези от вас, които са доволни и имат работа с приятен и добър персонал в градината или яслата, не искат да приемат, че не всички са така!  Tired
знаеш ли, ето за това си права, има и такъв персонал, моята позиция в темата, не е обща в защита на гилдията и не е сляпа. Тя е в конкретната ситуация, защото не мога да проумея как един родител може да си позволи изисквания към персонала на ДГ, които не си е поставил към себе си по отношение на собственото си дете. За пример ще ти дам елементарната ситуация с махането на памперсите. Не бих си позволила да правя класификации за това коя от нас каква майка е, но щом е майка тези и изисквиния трябва да са първо към самата нея, а после към институциите. Ето за това някои гости упрекнаха Елена, за да подскажат че тя е прехвърлила отговорностите си на друг ЧУЖД човек, който колкото и да е призван да върши това или онова, не може да носи пълната отговорност за изграждането на децата и като личности. Ето защо смятам че е редно да ревизираме изискванията си и да определим какво можем и трябва да очакваме от "лелките" и кое трябва да свършим сами.

# 878
[quote author=Рокси link=topic=443272.msg13545871#msg13545871 date=12613863

Иначе конкретно на въпроса ти- ако стане инцидент с детео смятам че е редно да ме уведомят съобразно самия инцидент. Ако се одере както моето дете- да ми кажат като го вземам. Ако сметнат, че е сериозно и изисква реакция от моя страха- да ме уведомят веднага след като му помогнат.
[/quote]
         Peace Съгласна съм с теб.Съгласна съм и за пропуските по някой път,все пак сме хора. Peace

# 879
Върнете и препрочетете заглавието на темата. Два факта. Ако тях не отричате - тогава защо е тоя спор? За какво иде реч всъщност? Не измествайте така фокуса.

# 880
За заглавието-
В първата му част не вярвам, а втората смятам, че е много силно преувеличена.Нека Елена докаже обратното (не на мен) като даде "кървавата" блузка за експертиза, но тя не го прави.
Затова е този спор- защото не всички вярват на гръмкото заглавие на темата.

# 881
Защо трябва Елена да доказва каквото и да било всъщност?
Досега не съм видяла тема, в която да има неоспорими доказателства за мненията на всички пишещи. Мнението е различно понятие от факта. Елена изнесе фактите, написа истината, която е в нейните очи. Е, това че не всеки е склонен да й вярва - ясно, но то е нормално - не може всеки да е на еднакво мнение с околните.

# 882
Аз не казвам да доказва нещо на някой тук във форума.
Но при условие, че по телевизията и пред цяла България отправя обвинения и  пуска жалби трябва да има и някакви доказателства за това, че си е взела детето "цялото в кръв", нали?! В студиото на "Здравей България" размахваше мръсно боди, а всъщност дори не се знае с какво е изцапано.
Ако нещата не са такива, каквито тя ги представя ( в което аз вярвам) е меко казано несправедливо и обидно за хората, които обвинява.Ей затова трябва да доказва според мен.Защото не става дума само за някаква тема във някакъв форум и не можеш да излезеш ей така и да сипеш обвинения.

# 883
...............е меко казано несправедливо и обидно за хората, които обвинява.Ей затова трябва да доказва според мен.Защото не става дума само за някаква тема във някакъв форум и не можеш да излезеш ей така и да сипеш обвинения.

И след като решиш, че няма да успееш, да спреш да "обясняваш" и темата да остане без никакъв логичен край.

Или Ели трябва да докаже правотата си, което не е задължително да е тук, и персонала на ДЗ да се извини или там, каквото майката желае. Или , ако не се докаже, че нараняванията  са умишлено причинени от персонала, то Ели би трябвало да се извини за отправените обвинения!

# 884
Не пуска тя репортажи по телевизията, а жулналистите са преценили явно, че има основание, иначе нямаше да пуснат.
А жалби може да пусне колкото иска, има това право.
Няма значение, дали е умишлено или не - оставяш децата си на грижите на учителките и персонала и те са отговорни напълно за това, дори да стане по невнимание!

Общи условия

Активация на акаунт