ВЗЕХ СИ ДЕЦАТА СТРЕСИРАНИ И В КРЪВ ОТ ГРАДИНАТА

• 57 803
  • 928
  •   1
Отговори
# 855
Каквото е писано това ще става,станалото станало - няма начин да се промени,ако майката е сигурна че персонала е лош да си отпише децата и да го запише в друга градина те в тази и без това сигурно достатъчно са намразили и нея и това несъмнено ще рефлектира да детето.А на инстанциите няма какво да чакате - те нищо съществено няам да направят защото този случай трудно доказуем.
И точно заради такива разсъждения,няма да се оправим никога...... ooooh!

# 856
  • София
Памперсите: В градината работя 2 учителки - начални преучилищна педагогика и една леля. Персоналът, който обслужва "бебета" е в яслата - медицинските сестри. Това обяснява и мнението на директорката. Може и да не ни харесва, но е наше задължение да ги научим на някои неща и ние да сме по-настоятелни.
Синът ми бе на 2 г 9 м, когато премина в 1ва група. Памперсът бе свален на 2 г. 3-4 м., и на мен не ми харесваше да пера напикани и/или наакани дрехи и чаршафи 2-3 седмично.
Заслугата за свалянето на памперса беше и на баща й. Той бе този, който след като ги вземем няколко месеца ежедневно сменяше наакани / напикани гащи... 

Прозорците:
Г-жите ни бяха тези, който се загрижиха за слагане допълнително на клапващ механизъм на прозорците, за да не духа на децата. Проветряват индиректно.

За снимането в "Пирогов": на 7-8 м. синът ми падна от столчето за хранене - най високо положение, без предпазни колани и масичка... Уж на бързо да хапне едно пюре преди тръгване и докато аз с баща му бяхме в другата стая се чу туп и рев.
След като го прегледаха на всякъде хирурзи, ортопед и невролог, последния въпреки че се виждаше че главата е ударена каза: "Наблюдавайте го 2 дни да не сънлив, да не повръща" след като настоях за снимка каза: "Ще го снимам, но само на ваша отговорност ми", т.е. срещу подпис.
Така че явно не снимат лесно там.
Всъщност какво са показали снимките от там?

За симпатиите към Тони: Това че някой има такива не означава, че не обръща внимание на другите деца. Никой не е длъжен да ми целува децата, то не че съм съгласна някой да ги лигави.
За синът ми съм чувала тези думи и от г-жи, които не са в неговата група, от директорката, от старшата сестра (чуваал съм го и за други деца)- те пък как ли си изпълняват задълженията  newsm78... а за дъщеря ми не. Да взема да се тръшна и аз.
Нима ние няма ме симпатии в работата - към колеги, "клиенти", "пациенти".

Какво бих направила, за да защитя децата си: Всичко, което изключва показването по ТВ. Елена би трябвало повече да е наяно какво търсят журналистите, щом мъж й е "в бизнеса".

Бо_, камери има, те са охранителни и в коридора... ей аман от ББ-щина.

# 857
Каквото е писано това ще става,станалото станало - няма начин да се промени,ако майката е сигурна че персонала е лош да си отпише децата и да го запише в друга градина те в тази и без това сигурно достатъчно са намразили и нея и това несъмнено ще рефлектира да детето.А на инстанциите няма какво да чакате - те нищо съществено няам да направят защото този случай трудно доказуем.
И аз като теб искам да не е така но за жалост това е жестоката реалност.В това отношение съм доста информирана,и аз имам човек до себе си които е орган на реда /не е полицай/ но да ви кажа нищо добро не става защото винаги има кои да попречи да се случи нещо хубаво.И да искаш да си добър не те остават.Казвам ви да не си губите просто времето по разни институции,ако проблема е техен ще си го оправят а ако не е хич не ги интересува аккво се случва.

# 858
     Здравейте !
Включвам се отново , защото искам да кажа на Ели , че аз съм м.с. Маринова ,а не Борисова .Не искам да остане с грешно
впечатление .
     Ели ,аз пак ще се върна на памперсите/на мен също вече ми става смешно/,но искам да се изясниме, за да не остават нещата в
неведение и да се объркват форумките , защото така оставаме впечатление ,че една от нас лъже. Аз писах за разговорите ни и твоя отказ  след Великден ,значи е било м. април ,а на края на м. май аз влязох в болница и не знам за разговорите ти с другите.
     Искам да знаеш и друго нещо/също и другите компетентни майки по яслените престъпления/ ,защото за мен държането деца на течение с цел разболяване е такова. Работата с деца е призвание ,а след това професия .Който не  обича деца , не е в състояние да
работи дори и 1 месец в ясла /мисля, че не откривам топлата вода за всички вас/.В годините които са 32 преминали в грижи и възпитание на малките човечета съм видяла доста такива , но те много бързо са отпадали . Казвате ми ,че авторитет и самочувствие на професионалист се гради,а след това се говори.Е,аз смятам ,че съм се изградила като личност и авторитет ,затова безкрайно много ме обиждат епитетите които лепите на цялото съсловие/изроди и др. /.Има ги назад ,но не са ви впечатлили,защото не ви касаят или пък ви кефят много .
      Ели,искам да знаеш, че винаги когато вземеме през есента новите деца ,аз ги приемам като мои деца.На всички еднакво давам любов, ласка, грижа и всичко останало което е необходимо в отглеждането на децата/не в професията-много сухо ми звучи/. Никога не съм делила децата.По никакви критерии.Дали са по ,,бързи,, или по ,,бавни,, , дали са на даден родител , дали майката е конфликтна или не ,това изобщо не ме интересува в отношението ми към децата. Те всичките имат нужда от едни и същи неща и са толкова безпомощни в тази възраст,че ето тук ще е престъпление ,ако някой си позволи да ги дели .
      Тук ти бъркаш любов и слабост . Обичала съм всичките еднакво ,но слабоста ми е бил Тони ,защото Марио не ни даваше да го пипаме в началото ,а пък да го гушнем изключено.Тони беше другата крайност.Всеки ден сме имали ,,петминутки,, по целувки и гушкане и ти знаеш защо .Говорили сме за тези неща .Няма нищо тенденциозно  и нередно. А за това ,че се е коментирало ,че си конфликтна го чувам от теб . Може би защото дойде с гръм и трясък на самата родителска среща и всички видяха реакцията ти. След като свърши майките ме питаха ,какво е станало,а аз дори не знаех ,че си местиш децата.
       На другият ден аз те попитах ,какво налага преместването и разговаряхме. Не съм те подлагала на ,,кръстосан разпит,,.
       Ели ,ти за нас си била като всички останали майки.Жалко и обидно е твоето истинско мнение за мен и Борисова изразено в профила ти .Водят те емоциите,а те винаги са по лошия съветник .
       Желая на семейството ти спокойни празници !!!

ORHIDEA ,останах с впечтление ,че си патила много ,ама много по ясли и градини та си така подготвена и негативно настроена към ДГ,а твоето детенце дори още не е тръгнало .Тежко и горко на хората ,които ще имат работа с теб.,,Спонсорирай,, градината с камери, внимавай да не си забравяш диктофона ,има време и пистолет да си купиш/подсещам те ако нямаш/ и имайки  едно на ум професията ти ,спокойно си дай детенцето на градина. Сигурна съм ,че то ще бъде гледано добре и ще се чувства чудесно сред деца, но ти с твойто недоверие и компетентност ще подлудиш персонала. Незнам какво трябва да направят хората за да ти спечелят доверието .
        Много се увлякох  . Желая на всички прятна зимна вечер !

# 859
И аз като теб искам да не е така но за жалост това е жестоката реалност.В това отношение съм доста информирана,и аз имам човек до себе си които е орган на реда /не е полицай/ но да ви кажа нищо добро не става защото винаги има кои да попречи да се случи нещо хубаво.И да искаш да си добър не те остават.Казвам ви да не си губите просто времето по разни институции,ако проблема е техен ще си го оправят а ако не е хич не ги интересува аккво се случва.
Ами,докато подвиваме опашки и си казваме,че няма смисъл,и не правим нищо по въпроса....действителността ще е такава....

# 860
Г-жо Маринова,
 Радвам се,че сте се възстановила!Пожелавам Ви от сърце много здраве!
Коментара за "конфликтната майка" не знам дали е Ваш или на Борисова PeaceФакт,е,че го чух от няколко места.
Да,не ме подложихте Вие на "кръстосан разпит",направи го Борисова Peaceпред Вас и въпросната лелка.Бях ли длъжна да отговарям защо съм преместила децата?Сигурна съм,че в този случай директорката Ви е осведомила  ,просто искахте да ме "информирате",че не се прави така.
Съжалявам,но нещо май бъркате-не съм влязла с "гръм и трясък",бях една от първите дошли.Седях,слушах,тръгнах си по-рано,за да мога да присъствам на родителската среща на Марти в групата.Кое за Вас  е "гръм и трясък"?Излизането по средата на родителската среща ли?
"Жалко и обидно е твоето истинско мнение"-Вашето да не е изпълнено с любов и топли чувства-"Отвратително и неграмотно.
       Считам ,че в темата пише някой друг . Това не е нейния стил ." Кой е моя стил?Аз пък мисля,че профилът bibimame е Ваш.Там сте много по-крайна в мнението си за мен Peace
Искам да Ви помоля за нещо,тъй като нали само аз лъжа-разкажете на потребителите,които пишат,четат в темата, истината за уволнената учителка.Кажете,като служител, с дългогодишна практика дали учителка,обвинена/съдена,че е била дете,може да се върне отново на работа в ОДЗ?Първата ,която сподели,че е имало случай на побой над дете завършил с уволнение беше госпожа директорката.Аз знам истината/информираха ме  малко след случая с близнаците,проверих ,преди да споделя каквото и да е/,сигурна съм ,че и Вие я знаете,но няма да имате смелостта да я кажете.Може би ,сега ще почнат коментари,че няма нищо общо с темата,но не е така,има и още как.Ако г-жа Маринова пожелае да каже истината,доста неща ще Ви станат ясни.
Съжалявам,че развалихте прекрасното ми впечатление от Вас с последните си постове!Недоумявам,с кое по-точно от случилото се Ви обидих,лично, или излях "помия" върху Вас?Кое Ви навежда на мисълта,че аз съм неграмотна?
Лека вечер на всички!Весели празници!

Последна редакция: пн, 21 дек 2009, 01:02 от elito-3

# 861
     Да Ели трябваше да знаеме .Не мисля ,че такива неща трябва да са някаква тайна . На нас никой нищо не ни е казал .
Аз водех срещата ,ти дойде ,извика колежката и поиска гардеробчета за децата ,като си казала ,че децата от другия ден са при нас.
Никой нищо не е знаел . Всички  вътре чуха това.
     За уволнената учителка зная разбира се . Това  също беше   след жалба на родители,а дали е могла да се върне на работа това наистина не знам,а си мисля ,че и тя самата може да не е имала желание .Жената отдавна работеше на друго място. Наистина ,не знам особени подробности ,но ти разбирам ,че си наясно .Кажи като знаеш .Интересно,как пък така изведнъж за другите запяваш друга песен.Защо директора я е уволнил ? Усещам ,че ти и твоите вътрешни хора я обвинявате за това . В твоя случай няма уволнени . Пак директорката виновна .Ами виж,според мен /директорката не ми е приятелка,за да си споделя с мен/ човек  взима уроци докато е жив , затова сега първо тя направи разследване на случая и тогава взе позиция . Не смятам обаче,че имат връзка двата случая .Както казват юристите двата казуса са различни. И каква е връзката ,че не разбрах, с това да разбереш само как е станало нараняването? За нищо друго нямаше претенции.
     Ели ,прочети си писанията и ме убеди ,че си писала с уважение към хората гледали децата ти в яслата/изключвам ,че и аз съм в това число/.Откакто си дала децата на ясла в твоите постове  се вижда негативизъм ,неуважение ,лека ирония и немога да разбера защо ? Сега пък ,под уважение, да не разбереш ,,лизане на г.....,, както се изразяваш ти/извини ме ,ако го е казал друг,но си мисля ,че беше ти/.Изключително интелигентни изрази ,нямам думи. А за грамотност в писането тук следят други хора и то определени  гости . Когато прочетох всичко написано от теб ,установих ,че и ти си писала толкова грамотно, колкото и ние набедените гости.Вероятно тук има филолог и му прави удоволствие да поправя.Това е .  Стана късно. Желая ти спокойна нощ !

# 862
Елена ,защо виниш хората?Какво целиш с този сценарии?За хората който не те познават си просто майка мъченица.Вярно е, че децата ти са малтретирани и стресирани,буини и невротизирани.Да ,те са нормални деца ,но изостават в развитието си защото ти скъпа ,,майко,, ги БИЕШ ,СКУБЕШ,РИТАШ И КАКВОТО МОЖЕ ЧОВЕК ДА СЕ СЕТИ ЗА МАЛТРЕТИРАНЕ.Защо наказваш горките деца до контейнерите за боклук ?Разкажи на хората как непрекъснато им крещиш ,как ги влачиш по улицата като кучета.Имаш какво много да разказваш.Ще дойде и това време,защото тези неща стават и пред много хора, а дори за много неща дори се хвалиш и казваш ,че си станала луда от децата си.Сигурна съм ,че е трудно с 3 деца, но всичко е с мерки и граници.За теб винаги има друг виновен и никога няма  да си признаеш какво причиняваш на децата си.Знай само едно-за всичко има видов ден.Лъжите и свободните ти съчинения все някога ще се стоварят върху твойта глава.Потърси специализирана помощ за себе си .Успокой се и бъди майката за която децата ти сигурно неосъзнато копнеят,А НЕ ДЕЦАТА ТИ ДА ПЛАЧАТ ДО КОФИТЕ ЗА БОКЛУК И ГОЛЯМОТО ДА ТЕ МОЛИ,,МАМО ПРИБЕРИ НИ, НИЕ ТЕ ОБИЧАМЕ,,.Жестоко е нали,но ти за това сега нападаш учтелките ,за да има някой МНОГО ВИНОВЕН ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ДЕЦАТА ТИ.Та нали самата ти казва,че нападението е най добрата отбрана.
Мили дами,аз не съм една от кварталните клюкарки ,а съм една от многото ,които познават лично ИСТИНСКАТА Елена и децата и.
Вярно е че се регисрирах сега за да мога да споделя това което съм видяла лично и съм чула от нея.Дни наред четях всичко и не се включвах,защото не ми се щеше да вярвам ,че Елена ще се увлече толкова много в лъжи и обвинения,но тя прекали наистина страшно много.Мисля ,че няма нищо лошо в това, че изказвам различно мнение от вашето.Страшното е това ,което тя прави с децата си.Както хрисимо и спокойничко си пише с вас и казва ,че не търси мъст, а само истината така вече 10 дни не се спира и се държи абсолютно  хулигански на всички нива и институции.Речника и е богат на жаргонни думи,а поведението и е арогантно и най малкото невъзпитано.
Знаете ли, ако аз бях прочела изнесеното от нея без да я познавам щях да реагирам като вас,защото и аз няма да допусна ,че има такива майки .Спестявам подробности от поведенито и за да не съм махаленска клюкарка,но и да ги напиша много от вас няма да повярват,защото вие никога не бихте постъпили така.Искам само да попитам Елена колко пъти е завела децата си в Пирогов ,когато друг път са имали синини незнайно от къде и спокойни ли са нощем ,когато тя ги бие?
[/color]
      Добър вечер на всички ! Влизам за последен път във вашата ,,собственост,, не защото нямам какво да ви кажа по случая,а защото виждам,че не ви харесва да четете истината.Може би сте майки като Елена или пък наистина не вярвате ,че майка може да малтретира жестоко децата си.Искам да отговоря на риторичните ви въпроси и злобните ви коментари ,само затова ,че казвам  истината.
     Първото нещо което прочетох е,че нямам смелост от сутринта да пиша ,,махаленски клюки,,.Нямаше ме защото,аз бях на РАБОТА.
      Много от вас забравят,че има и такива хора -РАБОТЕЩИ. Оставяте децата си сутрин при ,,садистите,, и денят е пред вас .Цял ден си чатите.Много е забавно!!!!Визирам само неработещите, които си почиват от  децата си/включително и Елена/.
      Не се крия ,но и няма защо да знете коя съм .Аз също не знам кои сте и не ме интересува.Влязох за да ви кажа истината за ,,майката,, Елена.
      По обвинението,че нямам деца щом пиша така за Елена .Имам две чудесни, порастнали вече момчета .Ето ,че и аз съм майка като вас.И моите деца са гледани и възпитавани от ,,изродите,, Слава богу станаха добри хора.
      Наричате ме враг на Елена и на децата и.Не съм и не искам да съм враг на никой.Тя има нужда от помощ.Всички около нея смятат същото ,но вие първосигнално решавате ,че който не я подкрепя и е враг.Що се касае до децата ,върнете се ,прочетете   и ми кажете какво лошо съм писала затях.Нищо!!!Децата ги съжалявам !Те нямат вина за отношението на майка им към тях.Искам само да поясня,че детето което говори е баткото на близнаците. По отношение на обвиненията ѝ,има много институции и съд които разследват и ще  продължи доста време.Сигурна съм ,че Елена накрая няма да е тук за да ви сподели резултата ,но аз ще вляза да ви информирам и надявам се децата вече да бъдат добре.Това за мен е най-важното.
      Елена ,не ми отговори на въпросите.Няма значение.Знаеш ,че пред фактите и боговете мълчат,а ти си богиня в очите на всички тук и не можеш да ми отговориш. Желая ти много физическо и психично здраве за да гледаш спокойно децата. Моля те, не бии така жестоко Тони ,той не го заслужава!
      Днес едно нещо ми хареса в Елена  в студиото .Беше  СПОКОЙНА.Никога не съм я виждала такава.
       Сега ви желая приятна вечер и весел уикенд.

Цитат от тема:13-та заплата в ДГи ДЯ?:
  Alizarina,срамувам се от това което прочетох от теб. За пореден път се убеждавам,че българите сме безкрайно злобни и завистливи. Как можа ,дори да ти мине такава мисъл през главата? Кой би допуснал такова нещо да се извърши .!!!! Аз съм възхитена от храната в нашата детска градина-това е като фикс идея на директорката.Доброто и рационално хранене,чистотата и обзавеждането на групите,  са на едно съвременно и изключително добро ниво.Питаш ли се ,какво им коства на тези хора там ,да постигнат тези неща.Без особена помощ от общините.Сега от една година нещата се пораздвижиха с ремонтите,но за групите нищо .20 ГОДИНИ всичко се е постигало с помоща на родителите.Та те ни гледат най-милото и скъпо нещо не само на нас лично ,а и на света изобщо. И всичко това за 40 лева ,а заплатата на сестрите в ясла /30 год. трудов стаж / е 360 лв. Всичко това е жалко ,а ти направо ни застреля с твойте подозрения. Но бъди спокойна- 13 заплата няма да има . ПОМИСЛИ СИ ЗА НЯКОИ НЕЩА И НЕ СИ ВОДИ ДЕТЕТО С ТАКОВА НЕДОВЕРИЕ!Тормозиш се излишно. newsm78
Колкото и да съм неграмотна,аз също отдавна съм се сетила,да погледна в някои профили Peace .
Вече спокойно можете  да влизате с профила сиPeace.
Спокойна нощ и на Вас!

Последна редакция: пн, 21 дек 2009, 02:35 от elito-3

# 863
              Нападки,нападки и нападки..... ooooh!
   ira_is-бих искала да ви задам един въпрос.Той може би ще е продължение на въпроса,който няколко пъти се зададе във форума , а именно :- "Защо никой не е уведомил веднага /по телефон,джиесем/ майката за нараняванията на децата?"Так тя щеше да има възможност да реагира на момента.
  Да се върна на въпроса,който искам аз да задам.При положение че едното дете е имало хематом на главата,как според вас персонала е бил толкова спокоен за детето,не се ли притеснихте че може да се е получило  /не дай боже  Praynig/ някакво спукване на......?

# 864
Ели, мисля че си права - еднакъв стил на писане  Wink
Saidah, стана ясно, че един вид това не било сериозно нараняване ...

# 865
Вече наистина стана махленска история.
Ели продължава да наритва задници и да натрива носове:)Толкова победоносно разкри профила:) И какво като има предположения за профила на ira_is?! С това само доказва, че гостите, към които повечето тук се отнесоха с недоверие и подигравки, са хора, които наистина реално я познават .

Последна редакция: пн, 21 дек 2009, 09:19 от amber

# 866
Ели, ако от цялата работа излезе, че децата са се сборичкали нещо и тази драскотина на ухото  е от това, как ще погледнеш хората?
Ти ги обвини в малтретиране! Това си е сериозно обвинение.

Това, че не са те уведомили не е похвално наистина.

Но прочитайки цялата тема, гледайки ви в "Здравей България" , аз оставам с впечатлението, че дечицата са страхотни сладури, които, както всички деца, са си по детски /момчешки/ палави и  е възможно да се ударят някъде. Не е нужно да бъдат удряни от учителки и персонал.
С нищо до сега не са доказани твоите обвинения.
Доста преекспонираш нещата. От всичко личи, че много отдавна не си доволна от грижите за близнаците ти. Защо не си сменила градината?

# 867

ORHIDEA ,останах с впечтление ,че си патила много ,ама много по ясли и градини та си така подготвена и негативно настроена към ДГ,а твоето детенце дори още не е тръгнало .Тежко и горко на хората ,които ще имат работа с теб.,,Спонсорирай,, градината с камери, внимавай да не си забравяш диктофона ,има време и пистолет да си купиш/подсещам те ако нямаш/ и имайки  едно на ум професията ти ,спокойно си дай детенцето на градина. Сигурна съм ,че то ще бъде гледано добре и ще се чувства чудесно сред деца, но ти с твойто недоверие и компетентност ще подлудиш персонала. Незнам какво трябва да направят хората за да ти спечелят доверието .
        Много се увлякох  . Желая на всички прятна зимна вечер !

ira_is, радвам се, че още детето ми не ходи на ясла или градина!
За да съм негативно настроена не е причина форума или друг, просто доста хора около мен са дали децата си на ясла и всеки път чувам такива разкази, че не ми се коментира точно с вас!
Не смятам да спонсорирам градината с нищо, още повече с камери!
Достатъчно се спонсорират уж с други неща, за които ако не дадеш пари, пак си крив и лош родител!   ooooh!ooooh!
И не бъди така сигурна, дали ще подлудя персонала с недоверие и компетентност!
Всеки получава от мен това, което има като държание към мен и детето ми!
Съответно ако е нелюбезен, крив, сърдит, вечно намусен и недоволен, държи се троснато и заядливо, ще получи същото и от мен!
Ако е усмихнат, приветлив, дружелюбен, радва се, че вижда ме и детето ми, ще получи същото внимание и от мен!
И не е нужно да имаш конкретна професия, за да знаеш, че сутрин като влезнеш в работата си оставяш навън своите проблеми в живота и характера си, защото другите не са длъжни да търпят това!
Ако аз съм възрастен човек и получавам лошо отношение, бих се защитила като възрастен!
Но едно дете, получаващо лошо отношение през деня от персонала на градината или яслата, как би се защитило според вас!
Е ето тук идва ролята на родителя, ако забележи и разбере, че то не е спокойно, щастливо и добре гледано, да направи нещо за него и да се променят нещата!
НО, ето тук идва проблема!
Всеки който дръзне да поиска нещо от вас, знаете какъв отговор от доста лелки получава!
И не искам всички да се правим, колко любезен и прекрасен персонал работи по градините, защото на доста места не е така за съжаление!
И пак ще кажете, а вашето дете не ходи на градина!
Не ходи, но на други хора ходят и не смеят нищо да кажат или направят!
Това е жалкото! Това не мога да си обясня! Това е неправилното и вие на това разчитате!
Да си мълчим и да нямаме претенции!
Е, аз ще имам и винаги ще са с конкретна причина и повод!
Вярвайте в това!
Весели празници и на вас! И нека съвестта ви е все така чиста, както пишете тук!

# 868
ORHIDEA прекалено негативно настроена си към нещо, което даже още не ти се е случило.
Драматични разкази, колкото искаш.И аз записах детето си на градина със свито сърце, а сега просто не знам дали някога ще мога да се отблагодаря на хората, които се грижат за него там.
Гледай по-положително на нещата и те ще бъдат такива.Няма нужда от драми, казах ти го вече Wink

# 869
Ели, мисля че си права - еднакъв стил на писане  Wink
Saidah, стана ясно, че един вид това не било сериозно нараняване ...
        Сериозно,несериозно-факт е че е имало нараняване,а обслужващият персонал е длъжен да уведоми родителите.А и от персонала не са толкова компетенти,че да определят до колко е сериозно едно нараняване по главата.
 Искам също да кажа,че в градината която посещава детето ми,дори и при леко закашляне въртят телефоните.Така че едва ли на госпожите ,или мед.сестра им е било толкова трудно да изберат майката,и да я уведомят. Peace

Общи условия

Активация на акаунт