ВЗЕХ СИ ДЕЦАТА СТРЕСИРАНИ И В КРЪВ ОТ ГРАДИНАТА

• 57 753
  • 928
  •   1
Отговори
# 405
  • Brokenpromiseland
2. По блузката петната не са от кръв, а от ХРАНА?!? блузката   e na deteto s hematoma meznam hematom da kurvi

Аз не напразно постнах повторно снимката на Марио.
Сега ще я потретя:

Ако не сте обърнали внимание, освен хематома, който има на челото, цялата му буза е надрана.
Такова нараняване се получава при охлузване.
Надраскванията са множество, но с малка дълбочина и са с ситни кръвотечения. Обикновено кървенето продължава в рамките на няколко минути.
(казвам това. не от позицията на лекар, а на майка, която се е сблъсквала с подобни травми).
И така - представете си детето, паднало, ударило главата,ожулило се (а това много боли) ...по бузата има капчици кръв..кое е най-първо естественото нещо което то ще направи...ДА СИ ПОТЪРКА РАМОТО НА БОЛНОТО МЯСТО.
Точно както много от децата си чистят сополите и устата с ръкава, точно по същият начин ВЕРОЯТНО Марио  се отъркал по бузата.
Точно както всеки възрастен човек при удар си разтрива болното място....
Това обяснява, защо именно раменната област на блузата е зацапана.
А теорията за храна е абсурдна - много лесно може да се направи химичен анализ на петната...не че с просто око не се вижда истината.

П.С. И понеже много обичам да си философствам ще продължа с някой инересни моменти от публикацията в Бгнюз и ще си проведа задочен спор с въпросният кмет:
Цитат
Кметът поясни, че лично той няма никакви проблеми в отношенията си с двамата родители на децата, но застава изцяло зад педагозите от ОДЗ-то, защото проверката установила, че близнаците Антон и Марио не са били малтретирани от преподавателите в детското заведение, както твърди майката.

Много моля, Елена нищо не твърди  Naughty , тя просто пита от къде са тези травми..Всъщност г-н Кмет - Всички ние питаме?
И, да мога да приема травмите на Марио за инцидент, но ухото на Тони  newsm78.
Къде е паднал, че да му се посини така ухото, че и кръв да има във вътрешната гънка, че и очилата счупени...но щом казвате паднали са...ня,ма да оспосрвам вашият авторитет.
И в тази връзка да запитам ОТНОВО:
- как така никой не е видял точно как са се ударили децата - аз не вярвам в изфабрикуваните обяснения?...а видимо ударите са били доста големи.
Да не говорим, че се е случило пред поне 20-ина деца - все едно от тях щеше да обясни какво е станало..Децата в такива случи отиват и "изказват на госпожата"  Laughing
Така ли не се намери поне един отговорен родител, който да попита детето си дали е видяло нещо?
- защо не са се обадили на родителите след инцидента?
- какво е това ново хомеопатично лечение с лъжица.

За хиперактивността, те родителите до тук са казали, но на мен ми се иска да допълня нещо.
В последно време прекалено много взе да се спекулира с понятието "хиперактивност"
Оставам с впечатлението, че всяко дете, което не стои мирно на столчето по нареждане на учителките е определяно като "хиперактивно"...обаче аз ще ви кажа, че грешите.
Децата са активни и буйни, точно защото са деца....жалко, че някой възрастни забравят таки "малка" подробност, и прекалено много порастват.

Цитат
Директорката на ОДЗ „Дора Габе” пък каза за BNEWS, че и полицейското разследване на случая излязло със заключението, че в детското заведение няма бити деца

Голям парадокс настана тук, Марио и Антон посинени, оплаквания от родителите за "хулиганството" на близнаците, а директорката ни "успокоява", че няма бити.
г-жо Николова, като няма бити деца, срещу какво протестират останалите родители   newsm78
Къде са били вашите служителки, когато Марио и Тони са малтретирали другите деца?

Цитат
Според Николова нараняванията на момченцата са били нищожни
   hahaha

Последна редакция: пн, 16 ное 2009, 10:52 от Angel^wings

# 406
От храна щеше отпред да е изцапано.

# 407
  • Brokenpromiseland

Освен, ако не се е посипвал с цвекло (вместо сол) през рамо.

# 408
Тоя кмет на община Надежда пак се прави на министър-председател...вече веднъж на своя глава реши, че може да иска от родителите на приетите в детските градини деца документ за платени данъци, без да е прието такова решение от СОС. И с това мутренско поведение явно на ББ иска да прилича. Ама не става!

# 409
Г-н кмете ( умишлено ви пиша с малка буква), сигурна съм че следите отзивите от медийната си изява и държа да ви кажа, че се излагате мноооого. Вие въобще знаете ли що за деца са хиперактивните деца? Със сигурност нямате представа, че хиперактивността се уточнява от психиатър, не от психолог, но пък се съмнявам да знаете разликата между двамата.
Не мога да повярвам, че в 21в в държава, член на ЕС, някой ще дава отпор на една майка, която иска да знае какво и защо е причинило агресия върху децата и Shocked

# 410
  • Brokenpromiseland
Le Soleil,не е съвсем така.
Хиперактивността като диагноза следва да се установи от психиатър, но медикаментозното лечение често не дава голям резултат.
По тази причина се набляга на услугите на психотерапевт, който работи в постоянство с клиента.
А по направени проучвания се счита, че над 20% от децата процента има прояви на хиперактивност, като в тази връзка се казва
"...Това поставя въпроса за една явно намалена толерантност към естествено повишената подвижност на децата, която се взема винаги в съображение при изработване не учебните програми."
С две думи, някой хора просто са забравили, че са били деца....едно време по цял ден са тичали по селата, ежедневието им е било в постоянно движение, а сега искаме от децата да стоят послушни на столчетата между 4 стени....и разбира се, всеки непослушанко се определя като хиперактивен и му се дърпат ушичките.

# 411
Ха, не е тъй то-о-о! Кметът, директорът и учителят могат да поставят диагнози- и кой е хиперактивен, и кой е болен и следва да си ходи У къщи, и кой бива възпитаван зле. Могат и лечение да предпишат, като напр. хиперактивното да си седи дОма. То това си произлиза от поста, който заемат.
А журналистите, особено тея, дето още не са гледали деца, могат пък още по- обективно да решат кой е прекомерно палав. Едно тригодишно дете, напр., при седежа си ТВ студио, ако се развива нормално, следва да си седи на стола и да отговаря на поставените му въпроси, да прави изводи и анализи, а не да си хойка из помещението и да се удря по масите.
А за любопитните майки, дето не си гледат децата, като искат да знаят поради що са ударени и с омазани с кръв дрехи, да си ги гледат сами! Тъй ами. Що правят от мухата слон? Умрели няма! Какво толкоз е станало?

# 412
  • Отвъд алеята зад шкафа
Трябва да се провери има ли случаи и на други деца, за които има съмнение, че са малтретирани от педагозите в детската градина. Не ми се вярва близнаците да са единствените - а ако са единствените - защо? Ако това си е практика - да се шамарят децата в групата, би следвало да има и други оплаквания, и други наранени деца? Може да се провери и назад през годините срещу тези педагози дали има заведени някакви жалби.

# 413
"Рибата се вмирисва от към главата" е казал народа.
Не разбирам как такава директорка може изобщо да ръководи .Защо е световна практика на няколко години да се сменят мениджърите , а тук не. ThinkingЗащо на всеки 4 години сменяме властта,а повечето директори на държавни учреждения си седят там с по 20,30 години.Толкова ли перфектни.!?Преди около седмица слушах вкючване по радиото,говореше кмета на Монтана.Думите му
ми прозвучаха много арогантно-*Ние кметовете,нямаме шефове*Демек хванал Господ за шлифера.
Не мога да не съм съпричастна.Имам дете,което посещава 1-ва група.
Пожелавам успех  bouquet

# 414
И моето дете е от по активните,ама така надрано и изпоцапано с кръв никога не съм го вземала.Много ми е чудно този кмет или директорката ако си вземат тяхното дете в този вид как ли ще постъпят.На тези хора им трябва сопа,ама малко по-дебела ако може.УСПЕХ на родителите в тази неравна битка.

# 415
Копвам мнение от друга тема:

Цитат
Тя тази госпожа по думи на познати е с май по-голяма тежест в тази градина.Относно общината,те играят заедно.Позната като звъняла в общината за уреждане на детето и в градина и казали,че само в тази могат да уредят,така,че вадете си изводи колко и какво могат да променят майките.

Аха, очевидно и случаят с градината на пострадалите близнаци и кмета на община Надежда е същия..

# 416
 Влизала съм безброй пъти тук, четох постовете ви и се изумявах колко жесток може да бъде човек, за да "нахрани душата си" с интрига като тази.
С думите си "Давай", "Ние сме с теб", "Потресена съм" и т.н мили дами, ние с вас не правим нищо повече освен да наливаме масло в огъня. Никоя от нас, или поне повечето няма да наруши трайно душевното си равновесие сложила си е във форума етикет "съпричастна" и толкоз. Аз обаче си разсъждавам така:

за МАЙКАТА- допускам че Елена вярва на всичко това, тя живее с мисълта че някой е посегнал на децата и.  Няма майка на света, която да търпи и да се примири някой да обвинява децата и /независимо заслужено или не/. Вярвам и, вярвам че го мисли, но ....  Кой ще дръзне да нарани невръстните и рожби? Аз лично се съмнявам в това. Това мили съфорумки на мен ми е достатъчно за да определя чувствата си спрямо Елена, а те са смесени, понеже не я познавам не мога да и се доверя безрезервно, не съм я виждала как бие децата си но......познавам УЧИТЕЛКИТЕ на които вие сложихте безкрайно много незаслужени етикети. Аз съм възпитаничка на това ОДЗ и "ръката"  която според вас е способна зверски да издърпа това "сцепено" детско ухо, чак детето да "увисне" на него, е  бърсала сълзите ми, проверявала е челото ми за температура, държала е молива заедно с мен....не, за тази ръка, аз не се съмнявам....никак дори.
Тук вече някои от вас ще се сетят да ме обвиняват в анонимност, всички ние добре знаем защо пиша този пост анонимно, но все пак ще кажа, защото в "благородните" си намерения вие смазвате различното мнение, което не ви прави чест.

за ФОРУМСКАТА ПОДКРЕПА -  много относително понятие е потребителка с ник:"едикоя си" и автар от нет-а, до колко стои зад определена идея, до колко е готова да отстоява това, което мисли и до колко вярва в това, за което апелира нашата авторка да се бори. И когато /образно казано/ на Елена и се "пържи яйце на...." с всички тези проверки и разправии, до колко реално може да разчита на всички нас, скубещи коси по между си във форума. Никак. Малцина са тези които реално протягат ръка. Една ровила в профила на ОДЗ-то и изровила някакви си текстчета /повод за гордост, взела че ги публикувала/. Друга пък пуснала търсачката, "копнала" кодексчета и закончета, трета пък яростно пресира мнението на "опозицията" като "пуска пипала"  и в коментарите по медиите. Аз питам дали реално някак и помагаме на нашата авторка, НЕ.  Не вярвам да има чак толкова наивни сред нас, че да вярват в противното.
Другото което ме наведе на тези размисли е ,че аз познавам  няколко от потребителките "подкрепящи и съпричастни"  в темата, познавам ги лично, отдавна и ДОБРЕ и зная, че само пълнят темата с лицемерни постове, развъртат клюката из квартала /който е и мой квартал/ и нищо повече, те са "съпричастни " до тук.

за МЕДИИТЕ -  въпросът с медиите, намерил някой, някъде връзка и си поръчал "сензация", но медиите малки и големи са жадни за скандал, защото и те както цялата ни държава знаят че "скандалът" продава, после обаче идва момента че СКАНДАЛЪТ, който в душата на многодетната майка Елена е нещо тягостно и разтърстващо, за медиите е хляба, но и НОЖА - отразявайки само едната страна те могат да бъдат подведени под отговорност "за клевета" и с пълно право, започват се опроверженията. Нашата пострадала майка, още страда - тя беше силна докато съфорумките и получаваха само нейната информация, медиите отразяваха само нейната истина....опроверженията обаче са смазващи - и във форум, и във вестници и в телевизии. ОДЗ-то се брани със зъби и нокти за да изчисти името си. Логично. Ще каже някой "Керванът си върви, кучетата си лаят" във форума обаче "....продължават да си лаят" .....и само това.

Апелът ми към всички вас е ако сте толкова съпричастни с проблема на Елена, което /извинете/ но аз лично подлагам на съмнение, съветвайте я мъдро......честно и не я заблуждавайте в една не до там искренна подкрепа. Темата е за това. Съветвайте я ..... но обективно, помислете борейки се какво ще извоюва за децата си - ако успее да докаже твърденията си...... но и в случай че се провали.

пп. За пример ще драсна хипотетично следната ситуация : Конфликтът е на лице, доказан или не, децата биват преместени в друга ДГ и какво ще се случи там, има няколко варианта:
- "уплашени до припадък" учители ще поемат плахо близначетата от ръцете на майка им, и всяка вечер когато ги изпращат ще пишат писменни показания как е минал деня им с децата, кой кого бил, кой бил бит и т.н на мен лично не ми се вярва....по вероятно е да стане така - в списъка на нова група, с нови учителки, в нова ДГ се добавят две нови деца, директорът и учителите стриктно предупредени да внимават "че майката, може да си покаже рогата" /простете в нечий пост го бях прочела и ми се стори познато и подходящо да го вкарам описателно тук/ и какво ще ги оставят да вилнеят .... не мисля, но може пък да намерят "подхода на професионалиста" във всички случаи обаче докато децата са в градинска възраст те ще имат етикет. Няма да коментирам аз дали ще е заслужен или не. Но ще им тежи, сигурна съм. Ето с това аз като майка не бих се примирила и за това когато слушам нечий съвети, ще се замисля "кое е най-доброто за детето ми?" и дали действията ми са правилни, кои са съветниците ми и мога ли да разчитам на тяхната подкрепа когато медиите замълчат и темата във форума вече не е толкова актуална.
И нека модераторите да ме изтрият ако решат, но върху думите ми си заслужава да помислите.

# 417
Мили наш пореден госте, жената е направила каквото е било нужно, събрала е доказателства, каквито е могла, подала си е сигналите, където е било нужно. До тук- свършила е каквото е било потребно. Това вече бе обсъдено. Писахме, че ще чакаме да ни информира за резултати.
Моралната подкрепа, която получава тук е нещо различно, ако тя нямаше нужда от нея, нямаше въобще да пише по форуми, а щеше да си остане с мерките, които е предприела до сега.

Другото, което се обсъжда тук, е неадекватната реакция на ръководството на градината и района, както и на конкретни журналисти. Или това тежи на някой друг, освен на така упоменатите лица?

Конкретно какво намираш за "неискрено" ?

# 418
  • София
Госте 1, казваш мили съфорумки значи ли това, че имаш регистрация, но не ти стиска да пишеш от нея  newsm78
Може да си права за учителките, но тук те не са направили нищо, за да си защитят доброто име.
А майката ще продължава да си вярва и да се самонавива при стихията от неадекватни реакции, а и кой ли не би бил независимо дали всички са против него.

Не знам от колко дълго пишеш, но преди време имаше теза за експерименти в Ясла, въпреки снимковия материал не хвана вяра, така помисли, защо сега не е така. 

Последна редакция: пн, 16 ное 2009, 16:44 от Desem

# 419
  • Brokenpromiseland
Уф, вече взе на да ми омръзва да повтарям едно и също:
Скъпи гости, много моля от тук насетне да спрете да ръсите хвалебствия и да опровергавате неща казани от съфорумките.
Много по-убедителни ще сте с думите, ако вместо хвалби, дадете вашето обяснение за травмите по децата и за случилото се в градината.

Общи условия

Активация на акаунт