Примерна схема за захранване 19

• 29 941
  • 801
  •   1
Отговори
# 495
ами към всяко, най-хубаво е с картофче, аз я въведох като я правх сама- няма подходящи пюрета с нея....може и печена става много по-вкусна, но както решиш
аз малко съм забравила,че моето дете е в края на 8м, а не в края на 7м Embarassed Wink затова реших,че е през март твоето дете Laughing

# 496
  • София
ами към всяко, най-хубаво е с картофче, аз я въведох като я правх сама- няма подходящи пюрета с нея....може и печена става много по-вкусна, но както решиш
аз малко съм забравила,че моето дете е в края на 8м, а не в края на 7м Embarassed Wink затова реших,че е през март твоето дете Laughing

значи се движим месец след вас горе-долу. Другата седмица ще започнем живот и здраве с глутена Simple Smile Ще я приготвя и аз печена и ще я пасирам  Peace

# 497
Мами, моля помагайте....

След престоя ми в болница вече съм си в къщи, ама какво да ви кажа...със захравнането сме до под кривата. Sad Рая нали беше на кърма и само опитваше от тук от там разни пюрета, та сега като отказа всякакво АМ и се наложи да яде - прояде, ама 10 дни е преживяла на пуешко с тиква на Хипп и плодови пюрета. Вече ви се оплаках, че въвели глутена набързо с бисквити, вместо с каши - бавно и постепенно, а баба и онзи ден започнала да дава по малко жълтък. Та това е до сега. Дайте идеи как да продължим със захранването, че моите схеми отидоха по дяволите...

Давали сме заек, пиле и пуйка и сме въвели почти всички зеленчуци, глутен - по непредпазливост Embarassed - и жълтък. С какво да продължим? Thinking

# 498
Здравейте,
Мнооооооооого отдавна не съм влизала тук, защото Мими е вече големичка. Косе Босе беше моята пътеводна светлина в захранването, но виждам, че не е писала отдавна. Надявам се всичко при нея да е наред.

Искам да попитам от кога може да се дава помело? Има ли разлика от другите цитруси? Спомням си че Косе Босе беше писала, че цитрусите сами по себе си не са силен алерген, а е проблем киселинността на плодовете. Помелото точно обрано, почти не е кисело, и затова ми се иска да го давам, но не съм срещала нищо за него.

За Тони,
Глутена не е фатално, че е въведен с бисквити. Големи сте вече. Просто не бива да се дават много накуп. Ако я сърбят зъбките бисквитите помагат, но не бива да се прекалява. Извинявавай, но не съм ви чела историята - тя някакво мляко приема ли сега кърма или АМ или млечни продукти?

# 499
Тони, добре е че вече всичко е ок с теб и си в къщи- захранването е по-малка грижа на фона ан това....давай другите меса...и освен това дай го тоя глутен както си следва- в продължение на месец всеки ден, нищо че са й дали малко бисквити вече- все пак въвеждането на глутена не е толкова проста работа-давай ядки, каши, сухари....някакви плодове пресни,че да събира витамини....млечни продукти...яйцето не е проблем че е дадено и то може да се спре-аз таак направих и мисля да го почна пак 10 м. Wink

# 500
  • София
Мхмхмхм, а какъв е проблемът на жълтъка за 9 месечни бебета newsm78

# 501
gundie, благодаря! Глутен и давам всеки ден - да. За сега го приема добре. Утре ще я пробвам да и дам сутринта попара със сухари - дано и хареса. Мисля да опитам след 2 дни и телешко със зеленчуци и ще продължа с него...

Яйцето също много и хареса, а и не мисля да го спирам - то нали е добре за хемоглобина.. пък и все още е на 1-2 трошици, така че не мисля, че е толкова страшно.

танита, ние продължаваме да се кърмим - то така лесно на 9 месеца не се забравя да се суче. Peace Пък и аз през цялото време поддържах лактацията, но сега съм на специална диета и кърмата ми понамалява, защото не се храня много, но пък има... Та това и е млечното хранене, защото АМ не иска и да помирише. Sad Давам и по няколко лъжички дневно кисело мляко, но никак не е много. Peace

# 502
Тони Може да продължиш с млечни  Peace А, за жълтъка и хемоглобина - при нас нямаше връзка. На мойта Рая Simple Smile почти не съм и давала жълтък, започнахме го и късно / 10м/, а изледжанията и бяха чудесни - хемоглобин 125  Peace Кърмим се още  Peace
А, между другото как е съня при малката?

# 503
Siqnna, ми ще продължа с кисело мляко като увеличавам по половин лъжичка докато стигнем до 20-30 гр., от утре ще давам и попара със сирене пък да видим. Peace А то и моята Рая Laughing е с хубав хемоглобин, още на 6 месеца, макар че се захрани сравнително късно на 5 м. и 20 дни, но пък тук като се чудили какво да и дават да хапва я захранили и с него.

Ми за съня - имахме сериозен проблем преди да вляза в болница за 11 дни. Будеше се през час-два и заспива само като суче. Някак си с татко и я е отучил от това, но сега се прибужда по веднъж на нощ и се успиват с тати... Е, само снощи и дадох да суче, защото се разплака зловещо в 2 часа през нощта. Embarassed

# 504
Зеленото, нищо му няма на жълтъка- аз останах с впечатление,че тя не е доволна,че са му дали жълтък на детето(нали КОсе Босе казваше,че е спорен хранителния състав на жълтъка)- но след като смята,че му допада на детето-нека си го яде-аз лично смятам,че за жълтъка всяка майка за себе си решава кога да го даде....аз го въведох в средата на 7м.,въпреки че не давам сега
Тони, браво н амъжъ ти...те мъжете са по-безчуствени и могат да издържат повече на рева Laughing

# 505
gundie, имам още 2 пресни яйца. Ще и дам и тях и ще поспрем за известно време с жълтъка. Май така ще направя, че нещо няма да имам пресни яйца за известно време. Благодаря ти за съвета. Hug Днес обаче ми отказа попарата с вода, сухар, масло и сирене. Вие как я приготвяте?

А нашият тати много ни помага и се грижи за нас още от раждането на Рая, но пък перфектно се е справил за времето когато бяха сами. Дори бях много приятно изненадана като ми я води в болницата как я облича в тон - чорапките, шапките и обувките са като дрешките и т.н. Чак да не очакваш от мъж.  Laughing Извинявам се за офф-а. Embarassed

# 506
Момичета, здравейте!
С колко се увеличаваше количеството месо по месеци?
А сиренце всеки ден ли се дава и количеството колкото кибритена кутийка, но наполовина тънка ли беше?

Между другото прочетох в едни запазени цитати от Косе Босе, че въвеждането на глутеновите храни, не е задължително да става една след друга, а е хубаво да се размешат с някой - друг зеленчук. По- специално пишеше за пшеницата и че между ечемика и пченицата може да се въведе някакъв зелкенчук. На мен това ми дойде късно, защото току преди 2 дни въведох и пшеницата, но може да му е полезно на някой.
Сетих се и за граха да питам- май само от пюре мога да давам? Консервиран или замразен ще трябва да го мина през цедка- за да му се отделят люсппите? Вие как давате?

Тони, не се отказвай от кашата- пробвала ли си я с пюре или с банан- той е много сладък и би трябвало да й се услади.
Попарата така се прави или с чайче. Нашата педи каза и захар, но аз едва ли ще сложа... Засега й правя сухар с АМ, защото не съм въвела сирене. В орчетната бяха казали, че вместо чай с пюре, разбъркано с вода я правят.

# 507
За попарата аз веднъж бях питала дали замества хранене или се налага дохранване, в случая когато бебетата са вече на АМ. Мислих, чудих се и Tony_st, реших да я правя с АМ, не само с вода.

# 508
oki4, за сиренето - всеки ден се дава по 30-40 грама или колкото кибритена кутийка - до годинка.
За месото
Цитат
- започва се с 10 или 15 г
- всеки месец се увеличава с 5 или 10 г
- на 1 год. се достига количество между 30 и 80 г според различните схеми

Tony_st , приготвям попарата като теб

И да питам - някой дава ли варен булгур за закуска на децата? Струва ми се добра идея за разнообразяване на менюто  newsm78

# 509
Мхмхмхм, а какъв е проблемът на жълтъка за 9 месечни бебета newsm78

Няма проблем - достатъчно големи са - но аз лично не съм давала въобще никога жълтък и дъщеря ми е с добър хемоглобин. Директно около 1 година започнах да давам храни със сготвено цяло яйце вътре (тя вече ядеше на практика нашата храна, само прясно мляко не бях давала).

Танита, изобщо да не те притеснява никой цитрус на вашата възраст - нали детето няма алергии?

Общи условия

Активация на акаунт