Примерна схема за захранване 19

• 29 940
  • 801
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Чист пащърнак имат и Сънвал - от серията БИО БАМБИНИ - цената е наполовина, а също са БИО  Whistling

Благодаря на всички за съветите. Аз гледам да не се обяснявам особено, но понякога се налага, особено на някои роднини - другите хора, да ме прощават, колкото и да са ми близки, ама по-лесно ги отсвирвам...

И, ако позволите, да се оплача, че тези дни Калин категорично отказва всякакви пюрета. Почва да плаче, стиска устнички, прави една ужасна нацупена физиономия, върти главичка... опитах с пръст да му мацна пюре, поне да види, че е от любимото до скоро - нищо... само отварям и хвърлям, хвърлям, хвърлям... чудя се дали да не направя една пауза 2-3 дни, в които въобще да не предлагам пюре, ама никак, и да стискам палци да е нещо временно... пак да вметна, че яденето на пюрета не ми е самоцел, основното ми притеснение е ниският му хемоглобин и с месните пюрета се борим да не минава на лекарства, тъй като има съмнения за таласемия, а за нея доста късно изследват... ето, трябваше да включим и жълтък, а той просто отказва всякакво пюре  Banghead

# 91
Зеленото, зъби или...дане дава господ зачервено / раздразнено гърло...ако е имал хремичка- при Викчо така се получи мин седмица....а пробва ли да ги разреждаш много ,да станат течни-аз само така успявах да дам по малко пюренце, понеже кавото и да го мъчи, ако го дразни консистенцията...или ако го дразни лъжичката от зъби...дай го с биба-много течно и като мляко??

# 92
  • София
Сякаш е здрав, биберони и шишета не ползва, понякога още при вида на лъжичката почва да реагира зле  newsm78 Може да е зъбната исто(е)рия, знам ли... пак сънувах, че са му понинали зъби, ама само сън беше

ЕДИТ: аз за храненето не се притеснявам, че е гладен, Калин си е основно на кърма на поискване, пюретата са му дето се вика "за цвят" (за запознаване с вкусовете) и "за хемоглобин"

Последна редакция: сб, 31 окт 2009, 10:37 от зелено човече

# 93
Зеленко, за жълтъка що не пробваш да му дадеш директно по мнооого малко намачкан и да си му стои в устичката да се разтваря и после водичка, това правя в последно време, ако седнем на масата и ядем яйда, а малкото гледа точно като гладно кученце и се облизва наоколо, иначе пюретата като Гунди ги давам понякого от шишето разредени с мляко.  Blush Правилно или не в крайна сметка да хапне малко.

# 94
Зелено човече, от зъби ще да е, в такива моменти минавахме само на кърма, ядеше единствено и оризова каша с елда (аз ги смесвам). И ние сме с нисък хемоглобин и ни изписаха капки Малтофер, но аз ги давах един месец и спрях. Сега давам през ден броколи с месо или риба на пара+елда всеки ден, жълтък категорично отказва  Tired . Не съм чувала за тази болест, която споменаваш, дано всичко е наред  и ви желая страхотни резултати на следващото изследване (на нас ни правиха две, за хрмоглобин и за съдържане на желязо или нещо такова, и двете бяха на долната граница, но все пак в норма, затова реших да спра капките).

# 95
Зеленко, тези двамата Калин и Рая все едно са родени на един ден,а? hahaha Joy
Да те успокоя малко Рая снощи изяде 60 гр. круша, а тази сутрин 50-60 гр. синя слива. Та плодове поне започва малко по малко да прояжда. Ще я пробвам тези дни и с желтък по малко...дано поне него хапне, че и аз съм в чуденки за хемоглобина, макар че при нас беше в нормите, пък било то и на долната граница.  Peace

# 96
missence, дадох преди около час просо на каша....ама смесено малко с каша грис....много вкусно ми се стори, ти как го дашаш?? Ама май консистенцията му нещо не е много хубава...сатва на бучки, с другите 3 каши, които давах до сега имах за кратко такъв проблем, но както коментирахме , като сложа първо водата и в нея каша и ставаше гладко, това стана на бучки....споделете как я правите и става ли ив на бучки???

# 97
  • София
ами може да не му допада на детето-спри я и пробвай пак след 10-тина дни...ох, отчайваш ме , утре го почвам това просо........ Sad ще ти пиша как е при Виктор. А пробвала ли си мноооог мъничко просо-например една лъжичка и 4-5 лъжички ориз например....давала ли си каша грис на Милупа-тя е ориз с царевица и много приятна на вкус.
Лека!!

gundie,

дано при вас е по-успешно  Peace С малкото количество съм пробвала- но не става, пак ще пробвам- да видим. На Милупа не съм давала още, но викаш да пробвам. Ще я купя тези дни и ще пробвам.

Цитат
missence, дадох преди около час просо на каша....ама смесено малко с каша грис....много вкусно ми се стори, ти как го дашаш?? Ама май консистенцията му нещо не е много хубава...сатва на бучки, с другите 3 каши, които давах до сега имах за кратко такъв проблем, но както коментирахме , като сложа първо водата и в нея каша и ставаше гладко, това стана на бучки....споделете как я правите и става ли ив на бучки???

Да, когато е смесено с друго- става на бучки, защото кашата от просо се сгъстява след 3-4 мин (не като оризовата например след 1-2 мин) и като сложиш другата каша- бучките са налице  ooooh! Затова трудно се смесва  Sad Опитвала съм и водата първо, и кашата просо първо, и другата каша да е първа после добавям просото. Не получих добър резултат. Гладко става само просо когато е  Sad

Последна редакция: сб, 31 окт 2009, 14:39 от missence

# 98
Момичета, не съм ви чела, извинете.. Но имам едно въпросче, ако може да дадете коментари..

Дребното се разболя и в резултат сме трети ден днес само на кърма. Мисля утре пак да предложа твърда храна, надявам се да я приеме добре. Само че се чудя колко да предлагам  newsm78. Досега имаше 3 твърди хранения (нито едно заместено), като сутрин и следобед изяждаше по около 135 гр., а на обед около 190 гр. (изключвам последните няколко дни, явно от болестта е нямал апетит и хапваше наполовина долу-горе). Та чудя се утре дали всички яденета да предлагам пак и по колко на ядене. Ако приеме всичко и в количество каквото беше преди да се разболее дали няма да му е много?  newsm78 Особено като се има предвид, че е с по-чувствително стомахче и доста дълго време борихме запек, а все още борим и колики от захранването..  Thinking

Ще се радвам на всякакви идеи, направо не знам утре какво да му давам...

П.П. Елда и ечемик най-сетне намерих! Остана просото Wink Зелено, мерси на теб!  Hug

# 99
Сиси, моето дете като беше болно мин.седмица му давах много разредени пюренца с мляко и никакви каши.....и всеки ден по малко повече, но той имаше зачервено гърло и го дразнеше храната, а и аз не съм спирала пюренцата- просто ядеше само по 30-40 мл. на ядене и то много разредени...като течност
От къде намери ечемик??

Как ще въвеждате ръж и ечемик, че след 10-12 дни почвам глутена с овес и после да дам тия двете преди пшвницата.
В халите има брашно от ръж?? newsm78 newsm78

# 100
Гунди, а защо никакви каши? Дразнят повече гърлото ли?  newsm78 Аз му спрях пюретата, понеже реших, че може да се отврати, нали болен, искаше да е нон-стоп слепен с мен.. Не знам, честно казано, защо така реших. Може би ще дам и трите хранения, но по малко. Ще видим  Thinking

А ечемик намерих от кварталния магазин - само там не се бях сетила да проверя, та Зеленото ми го припомни (нали сме съкварталки).

Не ти разбирам въпроса - как ще въвеждаме ръж. Какво имаш предвид - в комбинация с какво ли или колко дни или под каква форма?  newsm78 Аз въведох като му правих каша от ръж - накисвам, сварявам и пасирам. Комбинирах с плодово пюре. Само имай предвид, че пак става на люспички и малко неприятно се дъвче. Та ако намериш брашно би било по-добре, според мен. Въведох я за 3 дни.

# 101
И аз се записвам за новата темичка  Simple Smile

# 102
да,точно това питах с какъв продукт, под каква форма, как приготвени??
Аз искам да давам овес-ечемик-ръж-пшеница и понеже за съжаление няма каши само с тях може би ще ги дам като теб на зърна или брашна, а ко пасирам в блендера??? Правила ли си елда на зърна? По-грубо от нея ли става?/
А за кашата-твърда консист, дразни гърлото...давах само мноооог финно смлени пюренца- купешки.

# 103
Момичета, а каква вода давате на бебоците? Аз купувам на Хип, но сега съм взела изворна на Девин и смятам да не я преварявам, спомням си че можеше...

# 104
Момичета, а каква вода давате на бебоците? Аз купувам на Хип, но сега съм взела изворна на Девин и смятам да не я преварявам, спомням си че можеше...
Peace Да, и аз ползвам изворна-Девин, не преварявам.

Общи условия

Активация на акаунт