Примерна схема за захранване 19

• 29 959
  • 801
  •   1
Отговори
# 450
Мислите ли, че мога да правя попара с ръжени сухари и така всъщност да въведа и ръжта?
Stelfy, за статистиката, много полезна идея Peace:
- 11 месеца
- 3 пъти твърда храна, общо 5 хранения, като следя всяко да е млечно.
- закуска: попара с 2 сухара или каша пак с масло и сирене около 150 гр. Правя ги с АМ и затова не дохранвам след това.
  обяд:зеленчуково/месно пюре м/у 150-180 гр. Често дохранвам с 100мл АМ.
  следобед: каша /с АМ/ с плодово пюре или със суров плод около 150-160гр. Като цяло ме притеснява, че количеството плодове на ден е малко.
- консистенцията е гъста, дори пробвам с непасирана храна в последно време.
На вашата възраст, в началото на захранването, беба също трудно се концентрираше в/у процеса хранене и имах точно чувството, че й доскучава. И аз ползвах разни дребни играчки, друга лъжица и т.н. Впоследствие започна да яде и без тези занимавки и сама увеличи количествата си. Просто сякаш свикна, че на столчето се яде, че дори понякога може и да е вкусно.  Laughing Напоследък пак ми е трудно да й задържам вниманието, но то е вече защото е все по-подвижна и става да си ходи по някое време. hahaha И да отбележа, че аз също смятам, че не е добре да ги залъгваме така с играчки, но е факт, че понякога се налага и се случва. Просто трябва да се занимават с нещо малките любопитковци и това не е насилване според мен. Дори когато не съм й сложила никаква играчка, тя пак си намира начин да се забавлява - например като капне манджа върху таблата да започне да я размазва.  Heart Eyes

# 451
  • София
Цитат
missence , ами добре за сега...тя кашата от овес не ми се струва много вкусна , просото е по-вкусна, давах 7 дни само овес...т.е не въвеждах през това време др. храни (иначе си давах всичко друго, което съм въвела)...смесвах го с елда или просо и увеличавах по малко всеки ден дозата...почнах с 1 лъжичка, после 2(2 дни), и т.н.....за да е по-сигурно, а и за никъде не бързам ...мисля от 23 да въвеждам ръж, с ръжени ядки, после (по съвет на НОрчи) ще взема ечемичени ядки...ако ядките се приемат добре, ако не ще давам каша с ечемичено брашно....по-натам пшеница и накрая каша с всички тия -микс- мисля да давам поне 2 месеца без прекъсване глутенови храни, няма да навреди предполагам
Ти до къде я докара?

аз още не съм започнала глутена, мисля след 1-2 седмици, че бяхме малко хремави с бебока и искам да съм сигурна, че 100% сме във форма  Wink

# 452
на колко е твоето дете?

# 453
  • София
на колко е твоето дете?

7,5м Simple Smile

# 454
Мислите ли, че мога да правя попара с ръжени сухари и така всъщност да въведа и ръжта?
Stelfy, за статистиката, много полезна идея Peace:
- 11 месеца
- 3 пъти твърда храна, общо 5 хранения, като следя всяко да е млечно.
- закуска: попара с 2 сухара или каша пак с масло и сирене около 150 гр. Правя ги с АМ и затова не дохранвам след това.
  обяд:зеленчуково/месно пюре м/у 150-180 гр. Често дохранвам с 100мл АМ.
  следобед: каша /с АМ/ с плодово пюре или със суров плод около 150-160гр. Като цяло ме притеснява, че количеството плодове на ден е малко.
- консистенцията е гъста, дори пробвам с непасирана храна в последно време.
На вашата възраст, в началото на захранването, беба също трудно се концентрираше в/у процеса хранене и имах точно чувството, че й доскучава. И аз ползвах разни дребни играчки, друга лъжица и т.н. Впоследствие започна да яде и без тези занимавки и сама увеличи количествата си. Просто сякаш свикна, че на столчето се яде, че дори понякога може и да е вкусно.  Laughing Напоследък пак ми е трудно да й задържам вниманието, но то е вече защото е все по-подвижна и става да си ходи по някое време. hahaha И да отбележа, че аз също смятам, че не е добре да ги залъгваме така с играчки, но е факт, че понякога се налага и се случва. Просто трябва да се занимават с нещо малките любопитковци и това не е насилване според мен. Дори когато не съм й сложила никаква играчка, тя пак си намира начин да се забавлява - например като капне манджа върху таблата да започне да я размазва.  Heart Eyes
Аз започнах да правя попара със сирене,масло и сухари на дъщеричката ми на десет месеца.Добре и понесе.Не мисля,че е рано.Защо не пробваш да даваш плодовете между хранененията,а за вечеря да даваш например мляко с ориз,грис,нишесте.

# 455
  • София
хляб.., а не искам да давам на Виктор заради солта, но теб щом не те притеснява-давай

Приреснява ме тази сол, и още как ме притеснява само, но съм чела на много места, че хляб без сол не става - чисто технологично. А то нали все пак се въвежда попара и прочие, явно е предвидено в някакви нищожни количества. Иначе съм баннала всички пюрета, в които се съдържа сол и захар, ако ще и на ХИПП да са или на който и да е. Т.е. другаде сол в менюто няма. Предвид как добре прие сухарите, ако това е разковничето - така ще я караме.

Smiling_Sisi, мой дебелачко еднакво не харесва и съвсем гладки, и не толкова гладки пюрета... както каза Гунди, успокоявам се, че няма да заслабне болезнено, от кърмата не отказва   hahaha А и ти нали си го виждала, има резерв поне за няколко месеца... Иначе съм му давала разни неща за ядене с ръка (и аз предлагам с лъжичка пюре - успоредно) - бях писала скоро, да не се повтарям подробно, че да не досадя, но с две думи - сухарът е първият ни успех. Банан, картоф, броколи, морков... - само за чесане на венците и  за раздробяване, лапане с интерес, примляскване, погнусена физиономия и изплюване, мазане по масата и хвърляне по пода... Иначе дори купих пюре "супа" на Гербер - за разнообразие, ама...

# 456
Имам два въпроса:
   Сладките картофи(батати) като нова храна ли се въвеждат или щом детето е яло картоф, значи може и батат направо?
   Краве и козе сирене отделно ли се въвеждат, като различните видове меса например?
Благодаря ви предварително

# 457
Зеленото, по ТВ-то казаха,че в хляба, който се продава на пазара има 20 пъти повече сол- едва ли се отнася за всички марки, но да ти кажа едно пюре в това отношение може и да се окаже по-малко вредно

Мечо пуух
, ами то и пъщернака е вид морков, но се въвежда отделно, така че за картофа според мен го въведи поне за 2 дни.....за млякото не мисля, продукта е един и същ, просто от различен източник......освен това едва ли на пазара има чист продукт от краве или от козе сирене само...според мен с всяко едно сирене въвеждаш всички видове млячни- кози,краве и т.н навеждъж

# 458
Някой правил ли е попара с ръжени сухари и мислите ли, че е ок за бебе? Аз сега я правя с пшенични.

# 459
  • София
Зеленото, по ТВ-то казаха,че в хляба, който се продава на пазара има 20 пъти повече сол- едва ли се отнася за всички марки, но да ти кажа едно пюре в това отношение може и да се окаже по-малко вредно

Да, гледала съм и аз такива репортажи... обаче оризовите блокчета (без сол) претърпяха неуспех на дегустацията днес... да видим как ще е с другите...
По този повод ти, ако включваш попара, с какво смяташ да я правиш, имам предвид дали си намерила алтернатива  newsm78

# 460
Момичета,голямо търсене падна и не мога да намеря инфо за лука-бял,червен,зелен.Някъде бях чела,че спада към подправките и се въвежда като подправка,но не мога да го намеря,а и не се сещам точно какво беше.В сбитото инфо със съветите за захранване от Косе Босе в Септемврийски мами,не намирам нищо newsm78.Някакви идеи?

# 461
  • София
Абе какво сте се втелясали тука всички в тази тема? Защо не гледате телевизия, за да се научите как се гледа здраво и незатлъстяло бебе? Ето например в това здравно предаване по БНТ1 - Здраве - което в понеделник е ТВ бебе, днес темата беше Затлъстяването. Дадоха се много ценни съвети за гледането на малкото дете... Първо, една майка подчерта, че нейното бебе на АМ нямало проблеми с теглото, обаче друго кърмено бебе имало еееейййй такива крачета, едва ли не било мутант и трябвало да го сложат на диета... Веднага всички да спират да кърмят и да минават на АМ, за да не им затлъстее детето! И най-вече, ако не знаете, скъпи мами, да ви кажа, че за здравословни храни бяха дадени следните примери: бутер банички, сандвичи и бисквити. На това ще учат нашите деца в детската градина и в училище - специално похвалиха училището, че имало програма за здравословно хранене. "И сега, деца, какво ще сложим в десерта, за да го довършим?" "Бисквитииии!".

П.С. Който не разбра, опитах се да напиша ироничен пост, но съм толкова възмутена, че не знам дали ми се получи...

# 462
Зелено човече, не се притеснявай толкова, на тази възраст Гого изяждаше не повече от 60-70 мл на хранене, два пъти на ден. Беше почти изцяло на кърма до към годинката и си беше екстра, а и на кг беше над нормата доста време. Само наблягай на храни с желязо, заради хемоглобина.

Мен лично не ме притеснява солта в сухарите, те с адиетични и е вероятно много малко. Тази в пюретата също не ме притеснява, стига да не се прекалява - единствените пюрета, които давам със сол, са месните (незнайно защо в повечето има сол, говоря за еднокомпонентните). Питах педи и тя каза, че количествата в пюретата са съобразени и не трябва да ме притесняват, стига да не добавям.

Стелфи, ето нашата стастистика:
- 9 и малко месеца в момента
- 3 твърди хранения на ден
- кърма 5-7 пъти чможе и повече ако нощно време суче по-често)
- закуска: попара (нещо не се приема добре) или каша или плодово (редувам)
- обяд - зеленчуково или месно
- следобед (то при нас това е към 18) - каша или кисел или плодово чредувам според каква е била закуската)
- консистенция - още яде пюрирани, но гъсти, давам и настъргани плодове, а от ръка яде и парченца
Не разсейвам по никакъв начин на храненето, от самото начало си яде в столчето в кухнята без ТВ, без играчки, биз муцуни. Понякога пеем песничка, но по-скоро за настроение. И той се въртоли на стола, защото е нормално на бебе да му липсва концентрация, но аз не бързам, оставям го да си се повърти, да си посмуче таблата и като поднасям лъжичката, той отваря устенца. Ако спре да отваря или започне да отваря широко да ми покаже, че храната седи на езика и не я ще вече - спирам Simple Smile

# 463
Зеленото, ако правя попара ще я правя със сигурност с такива сухаси безсолните...но дали ще правя незнам, сега добавям за сгъстяване по малко сухарче в пюрето от зеленчук/ месо....тия сухари,дето ги ползвам се накисват за минутка, даже и в студена течност.... шипката май няма как да я въведа освен като чай, така че може и да ми се наложи с тая попара да се заема, но пък не ми се иска много, абе ще намеря начин май и без попара да се справя
Норчи, да лука се въвежда като подправките- първо беше праза, после май зеления....чакй да потърся.

# 464
Зеленото, ако правя попара ще я правя със сигурност с такива сухаси безсолните...но дали ще правя незнам, сега добавям за сгъстяване по малко сухарче в пюрето от зеленчук/ месо....тия сухари,дето ги ползвам се накисват за минутка, даже и в студена течност.... шипката май няма как да я въведа освен като чай, така че може и да ми се наложи с тая попара да се заема, но пък не ми се иска много, абе ще намеря начин май и без попара да се справя
Норчи, да лука се въвежда като подправките- първо беше праза, после май зеления....чакй да потърся.

Намери ли нещо?Аз утре ще давам праз.И ми се иска след него да дам стар бял кромид

Общи условия

Активация на акаунт