До кога бебето трябва да се вдига, за да оригне

• 16 642
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте мами,
чудех се до кога бебето трябва да се вдига, за да оригне. Колко са големи вашите деца и до кога ги вдигахте да оригнат.

# 1
Аз още вдигам бебето през деня, понякога успява, понякога но, но това уригване винаги ми е било трудно осъществимо  Blush Нощем не го вдигам - той спи, а и аз спя, храни се в полуспящо състояние. Сестра ми ми е казвала, че когато племенничето е станало по-подвижно, вече не е имало нужда да го изправя, той сам се е справял с това.

# 2
Нощем няма проблеми ако не се уригне - сучейки спейки, бебетата не поемат толкова много въздух, както ако сучат през деня.

# 3
  • Пловдив
И аз все още я вдигам да се оригва но само през деня защото през ноща заспива.Но мисля че като започне да седи тогава сама ще се справя.

# 4
То ми е навик вече да я повдигам след кърмене да си я погушкам още(и да се оригне Wink).Дори и нощем.Не се разсънва,така че...правя го винаги Peace

# 5
Едно въпросче ако не ви се оригнат бебоците нощем повръщат ли?

# 6
  • На бял кон в Pierrefonds
Аз все още оригвам 11-месечната ми дъщеря в случаите, когато заспи, докато суче, защото е почти задължително, ако не я оригна, да се събуди с рев половин час по-късно, защото въздуха в стомаха й я тормози. Иначе, ако бебето седи стабилно, може след ядене да го сложиш да седне и така само ще се оригне.

pepe27
, почти не съм допускала дъщеря ми да не се оригне, когато беше съвсем малка, защото и без това много повръщаше. Имало е дни, когато съм я друсала по десетина минути, докато се оригне.

# 7
Аз само веднъж съм я оригвала  Embarassed Плачеше много и се оказа, че е нагълтала въздух.

# 8
Дъщеря ми не съм я оригвала. Не е повръщала.

# 9
Едно въпросче ако не ви се оригнат бебоците нощем повръщат ли?
не

Нощем я вдигам докато я връщам в кошарата. Понякога се оригва спейки, но в повечето случаи не се оригва.
А през деня си я оригвам все още, т.е. след като я накърмя я слагам малко да седи в мен и тя си се оригва. На 6 мес. и половина е.

# 10
Благодаря за отговорите момичета моята мома нощем особенно заспива преди да се е оригнала по 30мин се дондуркаме и нищо тъкмо я сложа в креватчето и тя повърне на следващия път я държа повече и пак нищо тъкмо я сложа да спи и пак повърне всеки път така оффф ужас  smile3511

# 11
  • на плажа
 Пепе, защо не пробваш да я кърмиш полулегнала, а бебето върху теб - лежите си лице в лице - така нагълтват по-малко въздух и се уригват сучейки. Не знам дали ясно ти обясних позата и дали ме разбра.

# 12
  • На бял кон в Pierrefonds
pepe27 , понеже и аз съм имала много трудни моменти с оригването, си избрах няколко начина за оригване, все един от тях ще проработи и при теб.

На тази възраст вече може да сложиш внимателно бебето по корем върху коленете ти, като му придържаш главата. Така, като им се притисне коремчето, обикновено се оригват. Ако това те притеснява, може да го сложиш по корем върху теб, като си полулегнала и ти самата да се заклатиш напред-назад или настрани, върши почти същата работа. Също може и лекичко да го свиеш до седнало положение, като му държиш главата под брадичката. Това също много помага.

# 13
За съжаление на 10 ден спрях да кърмя и сега сме на шише проблема ни е че заспива както папка щипем я целувам я пипам я по носа по ушичките и нищо толкова дълбоко спи като баща си но ще и намеря цаката ако трябва цяла нощ ще се носим

# 14
Почти винаги забравях да вдигна малката, за да я оригна. По-скоро не съм я оригвала. Даже по едно време забелязах, че като я оригвам повръща повече. Вероятно зависи от детето.

Общи условия

Активация на акаунт