За нова пакистанска тема ред е вече- да я изпишем заедно със малкото човече

• 47 055
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Добро утро пакитки!
За уредените бракове първо научих аз от екс-а и страшно се учудих, че има такова нещо, чувала съм, че е имало такова или подобно нещо преди години и при нас, или поне са задължавали момичетата да се омъжат за богаташа, който са им намерили. Сред царските особи на Запад е било често срещано също. Та за екс-а - всичките му сестри са с уредени бракове, бащата на зетя отива и говори с бащата на екс-а, уж той питал дъщерите си дали искат съответния младеж и ако не се били съгласили щял да каже ок. Малко ме съмнява да му възразят де. Последно едната му сестра искаше да се развежда, защото мъжа й се държал ужасно с нея и искал да си взема втора жена, тъй като нямат деца вече 10 години и в нея бил проблема. Дано да се е наредило всичко, но екс-а беше много притеснен, а баща му още повече, тъй като се обвиняваше, че е намерил такъв зет. А родителите му също са с уредени бракове - дядото на екс-а е живял в Англия  връща се в Пакистан за да се ожени и пак в Англия, баща му е роден в Англия също, но и той се връща в Пакистан да си вземе уговорената булка и пак в Англия. Питала съм екс-а дали и той има уредена булка в Пакистан, а той все отговаряше, "Ако баща ми направи това с мен знае, че няма да ме види повече!" Аз затова си мисля, че това което ми написа за напускане на дома (ако е вярно де )е свързано с уреждане на брак  Wink. Оф, аз въртя, суча пак за него говоря  Embarassed Ама ще ме търпите понякога, няма как  Mr. Green
А много ми е чудно,ако са с уреден брак и не се харесат примерно младоженците или няма тръпка, как ще спят заедно???
Лютеничке, мрънкай си на воля! Слушаме те  Hug ! А малкият принц как приема новината, че ще е батко скоро? Обеща ли, че ще се кротне и ще си ляга по-рано  Grinning ?
Тумхари, хубаво е че ще си пускаш изследвания, и за така съм решила, не че ще забременявам скоро, ама нещо не се чувствам добре напоследък. А аз съм тежка гемия на лекарите, та щом съм решила да ходя представете си как се чувствам  Rolling Eyes .
Айде, започвам да работя вече! После пак! Приятен ден пакитки   bouquet

# 631
Уредените бракове пак не са толкова странни, но виж браковете между много близки роднини... Въпреки, че имам съученик българин, чийто родители са втори братовчеди. Но пък на един от индийските студенти, майката е омъжена за вуйчо си. Такива работи не приемам аз и си мисля, че е цяло чудо, че децата са без увреждания. Също един много близък приятел на мъжа ми е женен за своя първа братовчедка и то са имали голяма любов, не е уреден брак. Вие имате ли такива познати?

# 632
Марина какво да ти кажа, в семейството на мъжа ми са от поколения женени за първи братовчеди- майка му и баща му са 1ви, баба му и дядо му, прабабата и прадядото.... май веригата е без прекъсване  Confused

Чувала съм, че генетичните увреждания се получавали при брак на втори братовчеди, а не при първи. Кой знае, божа работа.

Но за  нас е странно и неприемливо, така както за мъжете ни си е в реда на нещата.В Бг първите братовчеди се приемат близки като братя и сестри направо.

Моя се гордее и непрекъснато подчертава връзката между майка си и баща си  Confused  е аз му забраних пред мойте познати да казва  Embarassed  Не ми се мисли как ще реагира майка ми  ooooh!

Лютеницаа, нали съм си цинична, та написах да стисках здраво крака  Embarassed  и да издържиш до 1ви януари, че да не е в старата година  Embarassed

Мактуб, то си е преживяване да ходиш на "сгледа". Какви са критериите ви за снахата? какво търсите в нея? Жениха казал ли е каква мома да му търсите, или няма значение , важното е свеки да я одобри  Crazy

В Бг навремето е имало "калесници", направо като професия, ходиш по домовете, гледаш и разпитваш, имаш благ език и жениш младите  Laughing

Баба ми е казвала, че на някакво момиче развалили годежа,  щото свекървата видяла, че полата й е закачена с безопасна игла, та го счела за мързел и немърливост...

# 633
Лю ,присъединявам се към всички толкова топли и искрени пожелания за здраво,послушно и хубаво бебе и безпроблемно раждане!!!  bouquet

# 634
  • Varna
ЛЮ-
сега ти е времето да ни се оплакваш и да се тръшкаш даже. Видя ли, че всички те подкрепяме. Поне да си се глезим тука една друга. Пък и тия които сме минали по тоя път знаем какво е. Нека повече внимание да ти отделим деее.  smile3521 За тия киселини незнам какъв съвет да ти дам. Чувала съм, че се пие сода за хляб ама дали няма да пречи и на тебе и на бебенце newsm78
Там за менците много хубаво си го казала- това напиване. А на хората като са танцували знаете ли, че не са се хващали за ръце а са ползвали кърпички. Хващат двата край на кърпичката и така танцуват без да се докосват.
Уредени бракове си е имало и тука разбира се а за царските особи то си е било задължително. Изключителна рядкост е да е имало и лИбоФФ преди да сЪ вземЪт младите. Това там освен запазване на богатство си е и политика. Най вече политика. Не им  е било лесно хич. Късмет е било след брака да се влюбят един във друг.
Да плясна тука едно каЙве, че направо заспивам а вече трябва да ходя на тренировки jump, че май крака не ме боли толкУз

# 635
Ха!Още един зет!Маша'Ала!

айде и малко по-тъмен да го родиш Лю,че свекървата обича по-мургави внуци Party
ето такъв:

и ще го правим авиатор,че да ни разкарва между Емирско,Пакистанско,Египет и БГ  Joy Joy Heart Eyes

# 636
Дааааааа, този път се напъни за по-мургав  hahaha

# 637
Мактуб, купихте ли на малката количка, въобще изнасяли ли сте я навън от дома?

Joy какви колички тука,аз не съм видяла никой да използва и то по точно къде  ooooh! Ходила съм на гости с нея и вчера бяхме на лекар за втората имунизация,та я нося в одеалцето и на ръце,ние сме с кола,така че не е проблем.Но в Белгия със сигурност ще купим,аз много се кефя да бутам количка  Mr. Green
Даже не е ясно дали ще успея да намеря слинг или кенгуру...тук никой не използва и вкъщи не са виждали таково нещо,та не знам,ако не тогава ще взема бебшко столче и това е.
 И аз като отидох да раждам бях казала само че отивам на контролен преглед,само тук вкъщи знаеха че ще остана в болницата и какво от това,нещата се объркаха,така че да не те притесняват хорските суеверия - каквото е писано отгоре ще стане, релакс  Peace
Тук даже казват че не  е хубаво да се казва на мъжа като дойде времето,че той много ще я мисли жената и тя ще има по трудно раждане  Crazy
За киселините може да дъвчеш по малко анасон (сон)

Шилан
наистина си е преживяване на огледа за мома  Laughing Предния път девер ми искаше 5 снимки на момичето  Crazy , а те хората пътанско семейство и не дават...но накрая се навиха за 2 снимки....Момичето гледаме да изглежда добре - да не  е грозна,да има образование,да прави нимаз,семейството и да е добро и малко разговор със нея  би било добре за да разберем що годе характера и.но пък те не дават и за това се отказахме и двата пъти,няма да го женят на сляпо момчето я  Naughty Пък от семейството на момичето отиват в работата на момчето и разговарят с него виждат в каква обстановка е,взимат и снимки 1-2 и ако го одобрят и ако ние одобрим момичето тогава вече става приказка за годеж,ако ли не - кой от къд е  Mr. Green
То в едното семейство момичето имаше по малка сестра и ние нея я харесахме,обаче те казаха че не я дават,като оженят голямата и тогава е ред на малката....

Марина
И аз много им се чудя на тези бракове с първи братовчеди,но си ги правят хората и си го считат за нормално...хайде който е по навътре в исляма да каже има ли кръвна връзка или не и наистина ли няма проблем при тези бракове...
Много пари се харчат по тези сватби много нещо,ами бедните семейства какво да правят...

Тесс
В повечето случаи младоженците се виждат предварително поне на снимка и ако се харесат визуално това е достатъчно да си преспят заедно и без това колко години си стоят девствени,хормоните ги морят и тях..то за спането лесно,ама после незнам...то ако няма любов...но има момичета които са научени да бъдат по смирени и да не се карат с мъжа си,обаче има  и такива пиперки -ох ох  Stop  Прието е че като стане сватба то тя ще е за цял живот,няма мърдане,но ако стане развод после много жалко за момичето (дори тя да не е виновна,да е добричка и тн.) всичката вина се хвърля в/у нея и после се гледа с лошо око на нея и на семейството и,това е голям позор..много трудно след това някой да се съгласи да се ожени за нея.За това повчето жени макар и да не живеят щасливо с мъжете си просто  се примиряват и продължават нататък...

Такашики,Вятър,Делта,Бабели,Марина,Панда,Рени,Шахзади,Лили и всички които пропускам  newsm51

# 638
Ох, да излиза по-бързо това бебе, пък дали ще е мургаво, албиносче, червено, зелено малко ме вълнува...искам само мъката да минавааааа

За взглядовете, в моята рода момите отказват и още как...толкоз пъти са отказвали вече, че вече са стари моми... все намират кусур на момчето, (две сестри на мъжа ми) и практически вече не се котират в Пакистан, отдавна са прехвърлили възрастта за женене...пък са патани и се предполага да са по-строги уж...всички които познавам в Пакистан са с уговорени бракове, освен нас и един 45 годишен брат на мъжа ми, за който всички бяха уверени, че няма да се ожени, а той им доведе 40 годишна разведена жена...ах, и най-добрия приятел на мъжа ми, който се залюби с индийка..иначе всички други са уговорени... често роднини, но на никой децата не са увредени.

А в гимназията познавах първи братовчеди, които въртяха голяма либоф в продължение на години, но накрая се разделиха, защото все трябваше да се крият, пък и в Бг май не могат да се оженят по закон...

Мактуб, за първите братовчеди не мисля че идва от исляма, поне на мен не ми е известно тази религия да препоръчва да се жениш за близки роднини...какво да кажем за юдеите, те да не би да са мюсюлмани, а при тях това е често срещано. Една съфорумка ми беше писала, че в Лондон ортодокс евреите много се женят за 1ви братовчеди, но предварително се изследват дали са съвместими, та имало малко малформации...но пък съм чувала различни теории, че всъщност уврежданията при близки роднини не били чак толкова много, де да знам кое е вярно...Кралските фамилии от време оно също се женят за братовчеди, че дори за братя и сестри (римската империя). в , така че това е традиция по-скоро свързана със запазването на управлението в ръцете на същото семейство, и със запазването на богатството/бизнеса...така че не мисля че тази практика има основа в самата религия, а по-скоро с някои практически съображения.

# 639
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Здравейте на всички пакитки,
sorry За дългото отсъствие но ме повали грипа и си стоях в къЩи ,а все оЩе нямам комп. в нас ,но Ще си вЗема като се върнем от Пакистанско
ЛЮ- ЧЕСТИТО голяма новина е това,много се радвам За теб.  bouquet
Тумхари-да са ти честити палтенцата със Здраве да си носиШ, бърЗо да оЗдравяваШ че За праЗниците да ЗавъртиШ вкусни гоЗби.
АЗ да ви се похваля реЗервирахме си билети За 17.01.2010 до Лахор и Ще сме там до края на месец февруари.После Ще се преберем отпочинали с нови сили и Ще продължим да се борим пак.
Вече съм по добре и обеЩавам да се раЗписвам редовно. Hug

# 640
а добър ден и от мен  Flutter гледам подхванали сте темата за уредените бракове и браковете в "тесен семеен кръг" аз  незнам ние в България сме научени на друго и за нас товае не приемливо и на мен някой мой пакистански братовчед да ми се наточи може и голям хубавец да е ама ще го резна,ако знам разбира се ама там родата голяма леле ако някой ден се сблъскам с някой и се окаже братовчед щее смях добре че за сега който е от тоя град все познава баща ми та сме съседи ,ама както и да е,аз пък за евреите знам че се женят за рдонини и заради пари ,защото парите не биват да излизат от семейството и като се върнем назад в историята евреите са близки до арабите още от времето когато са били на племенна основа и много общи традиции имат както нашите любими пакистанци са братовчеди с индийците ама ако го кажеш и само 5-10 процента си признават а другите скачат ужилени,но това е истината,в индия  северните племена са били Арийски а южните са били напълно противо положни и по визия и по език и култури,затова е и индоевропейската раса  ние сме си близки или далечни роднини в генетичен смисъл а да не говорим че и колко общи думи имаме таке че като се тръгне от индия та до европа  все са братовчеди ,който го приема добре който не пак добре  Joy
хайде стига съм писала че трябва да си готвя днес по план от 2 седмици срам и позор ще готвя карфиол Crazy че синдито готви месо ама колко е люто направо не могаи да го помириша хайде после ще ви досаждам още много  Hug  и   Heart Eyes на всички

# 641
Лю, мога само да си представя нетърпението, което изпитваш по отношение на раждането. Моя много близка приятелка също роди наскоро и накрая вече не можеше да издържа, нямаше никакво търпение и й тежеше много. Но какво да се прави, 9 месеца са си 9 месеца. Опитай се да мислиш позитивно. Е, пак можеш да си се оплакваш тук-затова сме ние, да те излушваме и да те подкрепяме. Аз например съм такова мрънкало, че чак собствените ми родители не могат да ме понасят в такъв момент. Абе дай Боже и моят момент да дойде, ще видите вие каква ще съм!   Close

Иначе аз изследванията ще ги правя профилактично. Просто да се видя в какво състояние съм и ако има някакъв проблем, по-добре е да се излекува сега, преди някаква евентуална бременност.
Ами Маринче, аз мисля, че ще ми изследват двата основни хормона естроген и протестерон, но и за прогестерон ще попитам.

За уредените бракове искам само да кажа, че и сред християните в Пакистан, пак са си практика. Всичко опира до традицията, а не до религията, защото и в Индия има уредени бракове, както повечето от вас знаят и са виждали по филмите. Когато аз и Зак се запознахме, никой от неговото семейство не е можел да му повярва, че нещата са толкова сериозни. Дори баща му го е гледал да се мъчи с години наред по мен поради факта, че живеехме разделено. Един ден му е предложил да го ожени за дъщерята на някакъв негов приятел в Ню Джързи. Зак много се ядосал и му казал: Виж, татко, ти не разбираш. На мен не ми е до Америка, аз просто искам да съм с Дани. От тогава баща му спрял да го занимава с други предложения за брак, защото го е разбрал, че е действително сериозен към мен.
Преди аз да отида в Пакистан и когато само говорех със семейството му по телефона, те си мислиха, че аз само си играя с него. Но като им отидох на крака, всички ме заобичаха много. Сега само да се оплача на свекър ми за нещо, с което моят мъж ме е ядосал, направо ще му почерни живота. Направих я тази грешка веднъж, като си мисля, ще му се поскарат малко, ще се посмеят и всичко ще се нареди, ама свекитата упражняваха ежедневен терор върху моя мъж за нещо толкова дребно, с което да ме е ядосал, че трябваше аз да се намеся и да им обясня, че всичко вече е наред и че трябва да спрат караниците. До такава степен застават на моя страна сега.

А относно първите брадовчеди, понеже аз бях много близка с моите и като си чатихме със Зак по интернет, преди да се видим още и аз му показвах снимки, които съм правила наскоро, една от тях се случи да е от абитуриентския бал на братовчед ми и той един хубав, висок момък и аз нагласена с костюма до него, че Зак като викна кое е това момче, викам: спокойно бе, това е братовчед ми, ама той изобщо сякаш не ме чу. Пак продължи да ми прави номера, а аз си мислех, че на всеки е ясно, като кажеш братовчед, значи едва ли не ти е брат. Колко ми беше странна тогава неговата реакция, но сега, като опознах културата, го разбрах, а и той мен разбра, защото осъзна, че в България връзки между първи братовчеди не съществуват. Или поне не са често явление, да кажем.

Анджели, и ти ли, бе душе, се разболя? Ей това нещо, зимата, страшна работа-всички ни поваля на легло! Желая ти много скорошно оздравяване, че да започнеш да се приготвяш за пътуването до Пакистан. За мен от Щатите беше мнооооого дълго това пътуване: от Ню Йорк до Манчестър-7 часа, после в Манчестър 2 часа почивка, докато почистят самолета, заредят с гориво и от там, айде още 7-8 часа до Лахор. Пътувах с PIA и беше кошмарно! Храната беше отвратителна, хората бяха ужасно шумни, без никакви задръжки, маниери или култура на поведение. Ако можеха и с кокошки щяха да напълнят него самолет. Но колкото и да се оплаквам, пак си ги обичам. Такива са нашите пакистанчета.
Да накупиш много подаръци за роднините му, те много обичат такива неща. Вземи си лекарства от Германия, ще имаш нужда от тях и пий само бутилирана вода. Сега времето там е малко студеничко, но за пакистанците това е най-приятния сезон-от ноември до февруари им е периода за сватбите. Желая ти най-приятните емоции и обещавам ти, това пътуване ще те промени изцяло! В хубав смисъл го казвам, не се плаши:))

# 642
Как обичам дълги постове, така ми е драго като се разприказвате...

анджели, добре че се появи най-сетне, и аз ти желая приятно прекарване там, а след завръщането наистина гледай да си по редовна!

Щях да ви кажа, мног кофти ми стана като четох за тези отлепени сакчета и прочие, аз да ви кажа умишлено не съм се задълбочавала и не съм чела много за евентуални проблеми. Наскоро една дружка ми каза за куха яйцеклетка, а аз не бях и чувала за подобно нещо!!! Просто знам, че нямам избор за някои неща...няма кой да ме отмени например, нямам избор, и ако зная за такива кофти работи само ще си внушавам и страхувам...например тая бременност...колко тежко вдигам.. и до сега, малкият го нося, мъкна, вдигам по мивки, по люлки, да не казвам колко пъти се е тръшкал върху корема ми като легна да си почина...първата бременност пък трябваше да работя до деветия месец, постоянно бях на път, тъпчех се в транспорта и т.н.

малко несвързано стана, ама пак ме дърпат и се катерят по мен, абе тая бременност сдамо аз си знам през какво трябваше да премина, добре че и се вижда края вече...

шахзади, браво на твоите свекита за подкрепата

# 643
tumhari_shahzadi ,
АЗ Ще ходя За 2-ри път У Пакистанско,даже 1 път ходих до там сама,че неиЗдържах дълго сама беЗ мойта лубов и вЗех ВИЗА БИЛЕТ И хаиде у Пакистан,кацнах в Лахор това беШе 1 град който видях.Сега Ще ходя За 2 път,но не сама.ПаЗаруваме оЩе от сега,че да имам време всичко да подредя и опаковам.ТоЗи път Ще летим до Лахор,а Ще се върнем От Исламабад.А колкото до PIA и предният път беШе коШмарно,но въпреки това с нетърпение чакам да Заминем.Много съм раЗвълнувана и Щастлива. Hug

# 644
Оооо,Забравих да кажа сега Ще женим племенницата на мъж ми,няколко дни по късно Ще е наШата сватба там,ЗаЩото ние там не сме се женили.Та Ще видим какво Ще се получи.

Общи условия

Активация на акаунт