За нова пакистанска тема ред е вече- да я изпишем заедно със малкото човече

• 47 056
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Лю
Тука от пакистанско ще ти препоръчаме раждане вкъщи,ще извикаме една стара баба да дойде и да те изроди  Laughing няма нужда да биеш път до болницата  Wink
Интересно си споменла за нерелигиозните пакистанки...това с слагането на шала по време на Азана точно сега го обсъждаме с Лили,ще ми е интересно и ти да дадеш мнение защо се прави  Hug
Ние пък ходихме до сега на 2 пъти да гледаме мома за неженения брат на мъжа ми.В едното семейство момичето дойде само да ни поздрави и излезе,да не говорим че въобще не бяха съгласни да дадат нейна снимка за да я покажем на девера дали ща я хареса.Казаха като стане приказката за сватба и тогава ще дадем....Другото семейство пък момичето въобще не дойде,нищо че пак бяхме само жени,значи представи си за какво говорим...ами то така не става,поне за малко да я видим да поговорим ,да се разбере горе долу каква е....а не после да го оженим момчето и той да се вайка каква сме му избрали  Stop
Хехе Такашики е неоткривамеа,обажда се от различни точки на земята  Laughing
Айде стига пък и вие сега да не сте яли качамак,даже и не виждали  Crazy

мисля че се приготвя от царевично брашно,домакините да ме поправят ако греша,даже може да пуснете рецепта,че който не е ял да направи и да пробва как е  Wink

# 616
Лютеничке браво как успя толкова време да го скриеш честито а дано и нас да ни прехване от тебе скоро.Дано да имаш едно безпроблемно раждане,че си спомням ти каза че първият път ти е било много трудно.

# 617
  • Varna
Ха, вече Лютеничке и аз да тЪ поздравя и да сЪ направя на много щастливо очудена newsm47. Видели кака ти ДелтЪ и тя сЪ устиска да не тЪ издаде. Мацка само като отиваш да раждаш не казУвай на много Ора, че отиваш във клиниката за раждане. Така знам, ама ти ще си решиш. И новия Юначко да не е ревливо като мойтУ Диване за да може да си гледаш работата по спокойнУ. Не, че ще е много спокойнУ вече. Голям екшън ще еееееее newsm47
МАКТУБЧЕ-
точно такъв качамак правя мила. И разбира се от царевично брашно се прави. Аз го обичам със сиренце и полято отгоре със запържено във краве масълце, червено пиперче. Може и със чаша винце, само да не мЪ ускубят мУмите които не пият винце. То толкУз и аз пия-полонин чаша вино а другата половина е газирана вода. ТолкУз ми е пиенето. Голям съм пияч да знаЙти но помага за кръвното ми де. newsm47

# 618
Мактуб, това ми е много странно..да не се появи момичето, или да не дадат снимка. Това явно зависи от семейството...макар че са доста строги тези уредени бракове, но все пак момчето и момичето имат право да знаят какъв е другият, поне в основни линии..на външен вид, по характер....Аз също като бях там идваха да гледат една от сестрите на мъжа ми, тя седна с нас, нейната работа беше да изглежда добре в нов шалвар камиз и да отговаря на въпроси...

това за покриването по време на азана, не знам защо го правят..някакво типично тяхно си суеверие...ако им кажеш че не е правилно никой няма да ти повярва защото след като ВСИЧКИ го правят значи е правилно...но ако ги питаш за доказателството за тази практика, пак никой няма да може да ти го даде...

Делта, не разбрах защо да не казвам като тръгна към клиниката...аз по принцип много мразя суетня около мен, така или иначе ще знаят само тези, които не мога да избегна  Laughing

Рени, да, първото ми раждане беше кошмарно направо, сега само разпитвам многодетните майки дали наистина следващите деца излизат по-бързо и лено...отчаяно търся искрица надежда, че ще ми е по-леко, защото епидюрал мразя, и не се съгласявам дори много да ме облекчи.

# 619
  • Varna
ЛЮ-
казват, че да не се мъчиш при раждането. Ама това от старите жени го знам. Така, че може и да не се съобразяваш. А аз на кого да кажа я, както съм ви казвала, сама сЪ заведох да раждам.
И на мене ми е много странно, това момата да не иска да я виждат newsm78 Това момче няма да знае за кого се жени бе, че то си е жива дискриминация за горкичкия  Joy Аз майтап си правя ама си е така. Знаеш ли какъв крокодил са му подготвили newsm78 Говоря и като характер крокодил де.....

# 620
ох и аз не бих си слагала епидюрална упойка първо ме е страх второ боли ами ако мръдна и ми засегне нещо той пък моят мъж ме накара да му обещая че ако положението ми е за нормално раждане да съм раждала нормално според исляма жените трябвало да раждат нормално и тогава всички грехове им отпадали било хубаво.пък той каза че искам не искам щял да бъде с мене докато раждам да ме подкрепял.алелелеле какво ли ще е като дойде това време.ама аз съм съгласна да бъде с мене докато раждам. Laughing

# 621
ЛЮТЕНИЧКЕ ТОВА СЕ КАЗВА ПРИЯТНА ИЗНЕНАДА НО ПЪК СЪМ ДОВОЛНА,ДАНО ВСИЧКО ДА МИНЕ ДОБРЕ И БЕБЧЕТО ДА Е ДОБРО  Simple Smile И ДА ТЕ СЛУША,ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЧЕСТИТО   Heart Eyes
А аз не съмот различни точки от 3 месеца съм тук в Ирланско,преди това бях замалко в Лондонското графство а преди това беше  Японско   Laughing абе сложно
както и да радвам се  за новото бебе НОВА ГОДИНА  НОВО БЕБЕ НОВ КЪСМЕТ НОВА МАЙКА хайдеда видиме коя ще е  newsm78

# 622
Делтичке аз помня съвета за объвките не съм го забравила  Hug    bouquet
Мактуб душко хайде и с теб да се нареждат нещата по-бързо стискам палци  Heart Eyes

# 623
Аз пък познавах един сомалиец, не само че крокодил му бяха спретнали, ами психически ненаред булката...понагласили я, направили една прилична снимка, а след тържеството, първа брачна нощ с някаква ненормална...това е голямо изнудване, ама наистина някои смеейства не искат да показват въобще дъщерите си преди сватбата...викат добро е момичето, работно, девствено...ще я вземаш ли или не?.....

Такеши, а преди това у Корейско....

Рени, да това ми остана като една радост, че с тия мъки съм се пречистила от много грехове  Laughing Не знам дали всички, но наистина има такова нещо в исляма, че родилните мъки пречистват майката...Да, аз смятам, че е добре да присъства съпруга, това е най-добре за жената.

Делта, няма да казвам като дойде ред за клиниката...миналия път пак така не казвахме и поставихме зълвите пред свършен факт (разбирай бебе), с което си навлякохме гнева на едната...защо сме били толкоз потайни и не сме казали като се отправяме към родилния...Само 2-3 мои дружки знаеха, но интерсното че тезикоито бяха раждали не ме безпокоиха въобще, а тази която не беше раждала постоянно ми звънеше по мобилния, а на мен хич не ми беше до никой, идваше ми да и кресна да престане да ми звъни.

# 624
Хм, чудя се аз защо тази жена уж дете има, а за деца не говори и си знаех, че има нещо скрито. Аааа, ама такова нещо пази ли се в тайна? Хайде да ви е здраво бебчето и бързо да се роди! И да е послушен баткото, много да помага и бели да не прави! Сега другите не чакайте покана, ами се замисляйте сериозно коя ще е следващата! Аз няма да съм, ние сме си изпълнили плана, че не сме и първа младост вече, особено мъжО  Mr. Green Няма да изброявам имена, но хайде на Шезади пожелавам да е първа, че тя май най-много иска. А Панда? Тя искаше ли или още се чуди? И другите новозадомени, и на тях пожелавам!
Това момче, Шезади, наистина много симпатично, обаче на мен винаги ми е било странно как успяват да се напасват такива двойки с уговорени бракове? То някои се женят след страхотна любов, страст и дълга връзка и пак има разногласия после, а така без да са се познавали... Дали не е голямо приключение?
След тази страхотна новина очаквам една много хубава и вълшебна Коледа, да знаете! Хубава вечер  Heart Eyes

# 625
Марина, много ти благодаря за пожеланията! Наистина много искам и аз вече, че съм на 30, през април ще стана на 31-одъртявам вече! Simple Smile)

Но от друга страна, трябва да ви споделя, че ходих на лекар миналия вторник. Влязах в кабинета на докито и му викам, виж сега, аз искам да си направя всички възможни изследвания, които съществуват под слънцето и да си запиша резултатите някъде. След това, трябва да се мятам да отслабвам, защото искам да ставам мама вече, а аз за себе си нямам сили и съм станала една кекла, как да износя цяло бебе-ами не става! Той седи и ме гледа и вика, Даниела, чак не мога да повярвам колко много си се амбицирала.
Че сега имам да пускам кръв и урина, от където ще се види положението с кръвната захар, холестерола, как съм в хормонално отношение, че нещо май не съм добре. После имам да ходя на рентген за тази кашлица (ама сега не мога да отида, докато не съм сигурна, че не съм бременна), после идва ред на гинеколог, както и ехограф да ми видят яйчниците и бъбреците, че аз съм зле с тях, образувам големи камъни и едва ли не трябва да ме оперират през 2-3 години. Така че аз за искане-много искам, ама и започнах да осъзнавам, че доста работа имам да свърша, докато наистина ми се случи това прекрасно нещо-детенце!

Рени, защо няма да искаш мъжа ти да е при тебе, докато раждаш? Аз много бих искала моят мъж да бъде част от нашето преживяване, така да се каже цялото семейство да е заедно и да приветства идването на новото поколение. Че и майка ми бих искала да е до мен, но това вече е екстра за мен:))

# 626
   летяща.филия.с.лютеница,  аз ще изчакам да има какво да честитя Mr. Green пожелавам леко и с любов да мине:)

mactub- мерси за отговора, попитах, защото се случва да имам път натам, но не баш към този град Wink

# 627
Марина, за техния манталитет уговорените бракове са нормално нещо, дори има много родени в Европа, ама си предпочитат семейството им да им намери жена (мъж). Не, че няма бракове по любов при тях, но уредените са многократно повече. То е въпрос на психология и социология и кво ли още...ама ако се замислим и нашите баби и дядовци не са сменяли средно по 5 партньора докато намерят този, който им пасва сексуално, или са на еднакво мнение за 1та световна, или за това какво е романтична вечеря,,...Ами кво е било момъка причаква момата с бъкърите, и пийва от водата, и айде вече са 'любовници' и си мятат срамежливи погледи по седенките...Представете си седите си на едно кафненеце, сръбвате си количка, минава момък, който ви е хвърлил око, отпива от количката и айде мислите вече за женитба...ха, ха, ха

Шазади, как така предварително си правиш изследвания, имам предвид без да има наличен проблем? Аз преди години отидох на гинеколог със същото намерение, ей тъй 'за всеки случай' и почти ме изритаха от кабинета, не било нужно, трябвало поне една година да не стане работата, че чак тогава да почнат изследвания....

Понеже сме на бебешка вълна, вижте какви са били количките едно време в България:

http://www.lostbulgaria.com/pic/701.jpg

http://www.lostbulgaria.com/pic/980.jpg

Това ме подсети, че обсъждахме преди пакистанските колички.

Мактуб, купихте ли на малката количка, въобще изнасяли ли сте я навън от дома?

Оххх, морят ме зверски киселини- каквото и да хапна, плюс това не ми е комфортно в никакво положение било то права, легнала, седнала...след няколко дни ще оцените напълно факта че съм крила от вас новината...ще видите как не знам да мрънкам и да се оплаквам, а всеки ден имам някакво оплакване...

Лека нощ.

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 02:58 от летяща.филия.с.лютеница

# 628
А така, кажи за киселините и другите неудобства, да ти олекне! Нали всички знаем как е, а другите, дето още не знаят, да имат представа какво ги чака  Mr. Green
Знам аз и за уговорените бракове, но нали ви казах, че мъжът ми е от много демократично семейство и при тях няма такъв брак, за да питам как е.
Шезади, то като тръгне човек всичко да изследва, все ще излезе нещо, не се притеснявай излишно! За хормоните може едно изследване да си направиш, защото е важно, особено ако си тестваш прогестерона. Защото след 30 години нивото му започва да спада, а е много важен за имплантирането на оплодената клетка. Моите нива бяха критично ниски, в пъти по-малко от нормалното, но имаше и друга причина - все още кърмех баткото. И после имах проблеми не само заради това, но и защото един ден дърпах колелото на сина ми с него отгоре и ми се отлепи плодното сакче, получих кръвоизлив и т.н. Най-важното е, че всичко приключи добре и малката се роди около термин, а аз се молех поне в седмия месец да влезе. На всички вас ви пожелавам скоро да се похвалите и да нямате такива грижи!
Хубав ден ви пожелавам!

# 629
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Лютеничке, поздравления!!!!!!!!!!!![/size]
Мрънкай си спокойно, насреща сме.
И аз като Марина имах проблеми с последната бременност, та си я изкарах предимно в болницата.Та няма страшно, наистина следващите бебета се раждат по-лесно. Поне при мен беше така, въпреки многото години между последните раждания.
Хайде, след малкото Ангелче и твоето бебче, да се напълни пакистанската тема с бебета.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт