За нова пакистанска тема ред е вече- да я изпишем заедно със малкото човече

• 47 054
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Тес, малко по-телеграфно ще повторя отговора си, яд ме е че го изгубих, ама да не вземе пак да ме фане апатията и да млъкна.

За съжаление приятелят ти е бил прав за бъдещето на Пакистан...и аз мисля като него, даже в нета съм виждала да циркулират карти на нацепен Пакистан....на няколко по-малки омаломощени, разкъсвани от размирици държавици...Интерес има голям към подобно бъдеще....Разделяй и владей!...нали се сещате.

За разликата между шии и суни ич не ми се говори, че е тема бомба, само за самобичуването да ти кажа...правят го не всички шиити, само някои на определен религиозен празник...повечето сигурно ще отрекат, че има подобна практика, ама има и още как... и очевидци има много, и в ютюба има клипчета, ама на мен не ми се търси, защото е....камшици, кръв, раздрана плът...Не зная на какво основание го правят, в исляма самонаранването е абсолютно забранено.

За сватбите, е точно така, смес от хинду и муслим обичаи...тази зрелищност и пищност на сватбите си е наследсво от хиндуизма, докато една чисто мюсюлманска сватба (неповлияна от местни традиции) е много семпла. Обичаят булката да дава зестра е също индуистки. В исляма е обратното, мъжът дава зестра на жената...но в Пакистан, май повечето семейства си карат по индуисткия табиет...

Относно разделянето на Индия и създаването на Пакистан в първа тема сме го обсъждали...ако имаш време върни се и прочети,интересно е, пък и сбитичко сме писали , без натоварващи подробности...

Айде чао, и до няколко дни ще гледам да пусна гадното материялче, което замислям от доста време.

# 91
Аз и досега не схванах има ли строго определен замисъл темата, защото ако е само за Пакистан като държава, и аз нямам много за казване и по-добре да не пиша. Пък ако е за споделяне - на различия, проблеми, ежедневие и всичко, което ни се случва заради избора да бъдем свързани с Пакистан по някакъв начин, тогава може всеки да влиза по веднъж на ден и да си казва как минава денят му и какво му се случва. И ако го правим, няма как да изчезне темата. На мен ми е много приятно във вашата компания, би ми било приятно и да ви видя, дори да ви срещна. Иначе, и ние си коментираме в къщи събитията в Пакистан, но каквото и да си говорим, нещата, които не зависят от нас, просто се случват. Отдавна не е идвал брата на съпруга ми, който се занимава с политика там, да ме осветли по някои важни въпроси, че той много обича да философства.

Мактуб, много сладка малката шушулка! И моите бяха с големи тъмни косички, но сега им изсветляха, не колкото моята, но не са и катранено черни като на баща им. А за чертите няма какво да говоря, генът им е много силен и почти всичко са взели от него, много мъничко от мен. После ще сканирам по една снимчица бебешка на двамата да ви покажа. А я кажете за родовите белези, имате ли сини петънца по дупето, да знаете аз как се изплаших като видях дупето на Деян... Хем ме предупреди гинеколожката, че кожата щяла да сивее, ама какво ти сивеене, то си беше синьо чак лилаво и още не му е изчезнал напълно.

# 92
  • Varna
Много кофти това, че научавам такова нещо за Пакистан.
Много ми е тъжно за хората там които и без това имат тежък живот. Сега ще ги подлагат и на други експерименти........ Sad

# 93
Мактуб, много ви е красива момата. И тя с прическа се е родила, като нашия момък. Ама щом и повече парички ще получи, още по–добре!
И според мен е можело повече да изчакат докторите...но минало–преминало, няма какво да го мислиш вече! Важното е, че малката е добре!  Praynig  Да ви е жива и здрава!   bouquet

Лютенице,
от съседната тема успяха да те изгониха...Моля те, поне тук пиши!
 Много можем да научим от теб!    bouquet

Поздрави на всички  Hug

# 94
Марина, по принцип темата е всичко за Пакистан, но с политиката работата емалко деликатна,защото се предполага че има много големи различния в мненията и нажежени страсти. На мен преди ми беше странно че има подобни ограничения за политика и религия, но се убедих колко е изморително като се завихри някакъв спор, и сега и аз предпочитам да избягвам тези теми.Ето, да вземем за пример една Беназир Буто, има пакистанци, които много я харесват, има и такива, които крайно я мразят, нея и цялото и семейство защото рода и са едри капиталисти и доста са смукали на гърба на бедните...но пък други сигурно се чустват облагодетелствани от нейната политика...всеки си има своите доводи...Иначе е добре да се говорят всякакви неща, ако темата беше само да споделяме ежедневието си на мен лично щеше да ми е доста скучно.

# 95
Лютенице,[/b] от съседната тема успяха да те изгониха...Моля те, поне тук пиши!
 Много можем да научим от теб!    bouquet

Поздрави на всички  Hug

П.С.

Айа,благодаря ти за хубавите думи. Но не, не са ме изгонили. Аз наистина напоследък разредих писането, но по съвсем други,мои лични си причини. Иначе ми е байгън от сърдения, гонения, напускания и т.н. Аз приемам за напълно нормално, че не всички ме харесват, както и аз не харесвам всички...Просто едно от нещата в тоя живот...Представете си ако това общуване беше наживо, ако бяхме колежки, състудентки...щяхме ли да си допадаме всички? Абсурд. Виртуалния живот е отражение на реалния,това е....когато имам време ще пиша.

# 96
  • Varna
АЙЯ-
ти де видя, че гонят Лютеничката бе newsm78 Аз верно снощи рано изключих ПС-то ама тази сутрин като четох никъде не видях такова нЯщУ. И тя ще си пише където иска защото форума си е за всички не е персонално на никой
ЛЮТЕНИЧКЕ-  Wink  bouquet  Пък понеже нямаш възможност да пишеш както по рано, поне пускай по някой образователен пост като някогашните ти постове, че верно отдавна не сме гледали и чели. Чакам със пет очи, страшния пост smile3503

# 97
Делтич, прочети пак последния постинг на Лютеничката в арабската тема, може ви ще разбереш какво имам предвид, не става въпрос за конкретни нападки, а за двойния аршин.  Peace Ама аз казвам да забравим, интЕлЕгентни хора сме, всеки има глава на раменете си и преценява за себе си Peace Аз никого не обвинявам и на никого не се сърдя.  Hug

Иначе ми е байгън от сърдения, гонения, напускания и т.н. Аз приемам за напълно нормално, че не всички ме харесват, както и аз не харесвам всички...Просто едно от нещата в тоя живот...Представете си ако това общуване беше наживо, ако бяхме колежки, състудентки...щяхме ли да си допадаме всички? Абсурд.
Ей това са и моите думи  Peace

# 98
  • Varna
Прочето, прочетох, сега.
Е аз понеже не видях да и се цитира името та затова попитах къде си го прочела.

# 99
Марина, по принцип темата е всичко за Пакистан, но с политиката работата емалко деликатна,защото се предполага че има много големи различния в мненията и нажежени страсти. На мен преди ми беше странно че има подобни ограничения за политика и религия, но се убедих колко е изморително като се завихри някакъв спор, и сега и аз предпочитам да избягвам тези теми.Ето, да вземем за пример една Беназир Буто, има пакистанци, които много я харесват, има и такива, които крайно я мразят, нея и цялото и семейство защото рода и са едри капиталисти и доста са смукали на гърба на бедните...но пък други сигурно се чустват облагодетелствани от нейната политика...всеки си има своите доводи...Иначе е добре да се говорят всякакви неща, ако темата беше само да споделяме ежедневието си на мен лично щеше да ми е доста скучно.

О, на мен политика и религия никак не са от любимите ми теми. И точно това имах предвид - да се говорят всякакви неща, за да се получава все пак някаква комуникация. На мен също ми е интересно да чета информацията, която публикувате, но понеже никога не съм била там, а пък информация от нета всеки може да си намери, трябва да си мълча през повечето време май, за да не ви доскучава  Wink Че и на работа не ходя, та съвсем съм безинтересна  Mr. Green

# 100

[/quote]

Че и на работа не ходя, та съвсем съм безинтересна  Mr. Green
[/quote]

ама имаш сладки дечица, машалла, и това е достатъчно  Grinning

# 101
пък информация от нета всеки може да си намери, трябва да си мълча през повечето време май, за да не ви доскучава  Wink Че и на работа не ходя, та съвсем съм безинтересна  Mr. Green

O, нее нямах това предвид  Laughing На мен ми е интересно тези, които не са ходили какво разказват мъжете им за там, какви подаръци получават от родата, какви са впечатленията им от България, как се чустват децата от смесения брак (че моето е още мъничко)....всеки който е свързан има какво да каже...имах предвид , че ако постоянно говорехме да речем за готвене, болести, пазаруване...това щеше да ми е скучно...

# 102
Е, ще се подготвям, значи, следващите постове да са по тези точки  Grinning
И то сигурно всички имате сладки дечица, но си ги криете и нищо не казвате за тях.

# 103
Аз нямам засега  Simple Smile и като гледам детето на брат ми, едвам изтърпявам  Embarassed на 2г почти е и като шило в торба, а и е почнал с капризи и претенции и тръшкания, разглезиха го много. Аз не обичам такива деца  Embarassed  Ама като е на настроение идва и ме прегръща и се умилква и подмазва  Laughing

общо взето обичам заспали деца, най- са сладки като не ти изкарват въздуха от дробовете  Sunglasses 

а към 1-2ри клас са вече човечета, могат да се водят разговори , за политика и религия  Wink

# 104
Момичета-какви ги говорите:Пакистан да се разцепи !? Rolling Eyes
някак...доста притиснително звучи....ако стане как ли би се отразило на средния изток Thinking

Шилан-а като почнат да питат какво е бог ,защо от другия пол са различни и как са се появили на бял свят;стават още по-интересни малките човечета Crazy

Мактуб-ти не ни каза мерките на малката пакитка,маша'Алла,много е сладка,момиченцата са толкова хубави бебки Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт