За нова пакистанска тема ред е вече- да я изпишем заедно със малкото човече

• 47 054
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Ето ме и мен  Hug
Ние ходихме до болницата та ми махнаха шевовете,а на бебата и биха първата имунизация...

Делте
Малейй каква баница си сложила,направо ми потекоха лигите    Yum
Надявам се това което те притеснява да не е нещо сериозно и новините да са добри  Peace

Water Lily
В Пакисатн има много реки и е богата на водни ресурси...тук хората казват че водата е много чиста и вкусна и аз наистина се уверих във вкуса и.Даже до колкото съм запозната водата във вкъщи която идва е директна,не използват пречиствалени станции както в БГ.
Аз съм видяла на едно място Атток 2 реки с различни цвята се сливат в една.Много е хубаво...но не можах да намеря снимки в гугъл да покажа...

Гледам сте се разговорили за бащите си...моя има една снимка с дълга брада  и много прилича на Христо Ботев.

За кафето и аз съм го използвала като пилинг на лице и тяло..обаче все ме домързяваше и не го правех често,така че не съм усетила кой знае каква разлика в/у кожата си.

ALEXANDER THE GREAT
Казват че сурмата е много полезна за очите,ако са ти слаби и тн. подобрява зрението...
Даже аз сега като се върнах от болницата след раждането вкъщи ми казаха да избягвам да гледам телевизия или ако гледам да си слагам сурма....другата снахичка горката така около 20 дена не посмя да гледа ТВ,да не и отслабне зрението  newsm78

Питате за малката - ами добре,но я мъчат коликите....Името ние с мъжа ми вече сме   и го дали още като се роди,но за сега интересно свекъра не ме е питал как се казва  Rolling Eyes
Минават за помалко през деня да ни видят как сме и да кажат по някоя назидателна приказка - като например да внимавам да не я оставям сама в стаята или че компютъра не е  толкова важен...Иначе за сега само халва са направили,чакаме да и падне пъпчето и ще и махнем и косичката.

# 151
Делте, много притеснено звучиш,а и в арабската си мълчалива. Казвай бързо, когато се окаже че си се притеснявала напразно, за да си отдъхнем и ние. И аз се надявам да не е нещо с баткуту.

Шилан, представям си изумения поглед на афганистанеца, акому се хвърлиш ненадейно и го гушнеш  Shocked

За сурмата, не ми е чак толкоз неестествено да виждам мъже 'нагримирани' така. Особено по сватбите годеника е често със сурма, някак си свикнах като че ли.

# 152
хелоу дами,добро утро за някои  за други е добър ден  Whistling
ДЕЛТИЧКЕ дано всичко да е добре и да не е нещо лошо  Praynig   Praynig
но за баница мога да ти кажа ,че направо се изприщих и аз да не мога да си хапна,сега единия ми съквартират отиде да прави закуска,ама със сигурност няма да имаме  баница   Cry
ЛЮТЕНИЧКЕ  ами и аз незнам защо е имало толкова сардари,но е истина,значи аз да сам била 6-7 годишнна значи 1986-1987 беше пълно,на дали са били студенти,имаше и побелели,ама тогава съм си била и малка от къде да ми разбира главата
хахах играла съм си здраво пред блока с другарите,къщи сме строили,изнесеш покъщнината ама бяха славни години,но да ви кажа аз обичам плюшените играчки  и имам доста завидна колекция от МЕЧО ПУХ вкъщи има и някои други животни като доста любими са ми овцете  Laughing  имам 4-5,сега нямам възможност да ви пратя снимки,че съм далече от дома и нали съм умна оставих снимките в хард диска,ама ако намеря кой да ми прати ще ви ъплодна снимки
а за купона винаги съм готова  Wink

# 153
Тес     казва се    акека     това е  седмия  ден  от раждането на  новородено  с унна    може да се празнува и на   четеринайстия  ден  или    двайсет и  един   нечетно да е  но  е  сунна  не е  задължетелно  фард

отрязване на  косичката  измерване  и  даване на  садака   парите  от  теглото  на   косата  на  новороденото  в  измерение  на  злато

също   слагат  по една  фурма през марля  в  устичката  да  се   докоснат  венците

коли се  агне  не е задължително  мъжко  може  и   женско  да е  агънцето   Laughing

едно  за момиче и  две  за  момче   има и други  но  както  писах  сунна  интересно  как е в  Пакистан   newsm78

Лили  не  нямаше на времето  а  сега  съм в провинцията   но и  преди не съм  виждала   Hug

приятна   вечер   bouquet

# 154
ехо дамите добър ве4ер нещо е затишие да няма после буря,МАКТУБ  и теб те няма,беба как е днес   Hug
ДЕЛТИЧКЕ  и ти изчезна
къде сте мили дами?   Thinking

# 155
  • Varna
САШКО The Great smile3503
Ей, сЯ се прибрах от тренировки и ида да ви наобиколя да видя какви новинки и темички сте измислили.
Да баницата ми е страхотна аз си я правя.  Ама пък кой знае вие какви магии други забърквате и може да ви дишам прахта. То във една баница няма философия. Докато я правиш мислиш само за УбавичкИ нИща и накрая като сложиш и една шепа ЛиБоФФФ и може да си оближиш пръстите smile3521
Благодаря ви момичета за подкрепата Hug Нямам никакви новини за сега. Ама си давам кураж като си казвам, че лошите новини идат бързо, бързо. Вярвай те ми може думи като вашите да дават кураж и поне малко успокоение. Аз поне на писма съм се топлила дълго време та оценявам  bouquet

# 156
ето ме пак съм аз днес май аз съм най-редовна,какво става незнам форума се обърна  Laughing   newsm78
ДЕЛТИЧКЕ ти с тич тренировки леле завиждам ти ,наистина аз тука си вися и само охкам като баба,ама живот и здраве почвам от утре с хранителните добавки и след няколко месеца ще съм в кондиция да обикалям улиците   Laughing  ,а за баницата съм съгласна няма кой знае каква философия,ама друго си е българското сирене   Simple Smile пак и да седнеш да месиш тесто оххх кой има толкова време ,като съм в софето е лесно хоп магазина до нас хайде готовите кори или баничарници под път и над път ама не навсякъде е така
та в4ера аз правих чикън къри,и горе долу стана добре,ама можеше и по-добре   Laughing и имахме и нан та в4ера се отядох,утре е ден на лещата или нахут ама да видя като се върна от работа какво ще ми се яде че аз малко си променям мнението,живея за мига  Whistling
леле честно нищо не ми хрумва какво да обсъждаме за Пакистан незнам освен да почнеме един езиков курс,то май изчопкахме темата  ooooh!
хайде за сега чао и от мен ще се наслаждавам на онлайн телевизия,че скука голяма

# 157
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
 Мактуб, как е бебка днес? Heart Eyes  Не е ли много рано за имунизация? забравила съм как е тук.
Делта,  Hug Hug Hug
Върколаче, моето малкото е като теб- вчера след обяд й купихме нова кукла и до 8 вечерта й беше сменила прическата, махнала главата и "измила" очите- в буквалния смисъл, сега на мястото на очите има две петна. А от старите кукли има само части. Sad
Дами, като говорите за готвене мехваща срам ,но не много  Simple Smile. Аз мога да готвя само през почивните дни, че иначе нямам време след работа.. Но ми е приятно да чета за вкуснотиите които правите   bouquet

svear    bouquet
Mактуб, твоята принцеса с тази косичка ще събере доста злато.  Heart Eyes

Приятен петък !

# 158
...освен да почнеме един езиков курс,то май изчопкахме темата  ooooh!

Защо не? Аз ще се възползвам, много ме е срам, но знам не повече от десетина думи. Нещо не можа да ме заинтригува този език, обаче мъжа ми е виновен, защото много обича да се присмива и като опитам да кажа някоя дума, после ми се подиграва с дни на произношението. Преди съм работила в турска фирма и от техния език знаех много повече думи.

# 159
Добро утро   bouquet !
И аз знам около 10 думички само, така че съм навита на курс по урду. Ще бъде интересно. smile3521
Марина, не се притеснявай, че не си научила езика, ми то от тях не може да се научи нищо, говорят бързо като къртечници. Моя като почнеше да говори по телефона и отначало като не му бях свикнала все си мислех, че се кара с хората. И един път даже му викам "Абе ти нормално не можеш ли да говориш, що само викаш?", а той човека се накъса да се хили и каза, че аз като съм говорила на бг му звучало по същият начин.
Иначе много се възхищавам на момичетата, които са се научили (мисля Мактуб, Аспарух и Лютеничката знаят урду). Аз имам чувство и там да живея - пак няма да мога. А за писане да не говорим  ooooh! . Пробвах и с арабски, но същата работа  #Cussing out
Бях попитала веднъж, но нямаше отговор, та пак да питам - вашите мъже и роднините им какви български ястия харесват? И изобщо какво харесват в България? Някои живеят тук и те явно си я харесват, но тези които са идвали само на гости какво мислят?
Чао засега! Ще се включа по-късно, а до тогава да сте изписали 2-3 странички поне  newsm48
 newsm51
П.С. Делта какво става мила? Как са нещата при теб?  Praynig

# 160
Бебораната е добре и спинка в момента....за имунизацията поне според тук не е рано - първата се бие на 3-4 ден,а следващата след месец и половина.
Аз тука съм се заядосвала с нашето посолство в Исламабад...като ги питам какви документи са ми нужни да изведа беба от страната те ми казват да дойда с нейния акт за раждане,снимки и пълномощно от бащата за да и направят пасван  и казват това е от нас,ако трябват още някакви специални документи за да я изведа без татито трябва да се обърна към някой друг,защото те нямали сведения  Shocked и аз като питам към кого и те ми викат ами не знаеме,може би към външното министерсто на страната или мижа ми да питал в посолството в Белгия  #Crazy
Уфф не знам за какво ги слагат да седяр тия там като нямат свестна информация...Попитах и дали не могат да ми пратят заявлението чрез факс или по пощата,че  не мога да пътувам в момента с операцията и те ми отказаха - трябвало да се подпиша пред тях....

Mактуб, твоята принцеса с тази косичка ще събере доста злато.  Heart Eyes

Laughing тя няма да събере злато,а колкото тежи косата и ще се измери толкова сребро и парите от отва сребро ще се раздат на бедните - поне това е което аз съм разбрала..но тук не всеки го прави...

# 161
  • по пътеката
мактуб, а какъв акт за раждане искат бг  или пакистанския? трябваше да ти уто4нят защото, ако искат бг,това зна4и да се извади егн предварително и тогава 4ак да се действа за пасаван! пакистанският трябва да се легализира от външно пакистанско м-во,апостил в нащето посолство и да се прати в бг за легализация с превод! после в общината за да с е извади бг акт и после при тебе! Peace
питала си за операции ,аз съм с три секцио! е,не се прибра, там ми е като,4е свободна зона от мускули и не4увствително на мястото! но ти,ако си слаба и с добра мускулатура ще се прибереш, моя близка с 4 операции е добре, само белега нарушава плавността на коремната стена!тя не спротува, но се движи пеша пове4е!

# 162
марси искат ми тук пакистанския акт за раждане който е на английски да го заверя в министерството на външните работи с печат и да го дам на нашето посолство тука...
то са написани само първите имена на мен и бащата и на бебата,никъде не е спомената фамилията,като на моя български акт за раждане...

# 163
  • по пътеката
зна4и е по-лесно при вас, тук са много големи изискванията и се прото4ват нещата!дано стане бързо да се приберете при таткото!

# 164
  • Varna
АлЮЮЮЮЮЮЮЮ, ко праЙти бе!!!
Да ви метна по едно каЙвЕ да ви събуда най-добре, че то е кафянУ времИ Хади да виЙ сладкУ!!!
МАКТУБЧЕ- как си, как е АнджетУ!!!!

Общи условия

Активация на акаунт